Ana içeriğe geç

İş Kurma Ve Girişimcilik

İddaakart

Başlatanarete79Tarih27/07/2010 02:45:52Yorum10

İlk mesaj
Yeni Üye16 yazı
Öncelikle kendimi tanıtayım.30 yaşındayım.DEÜ İİBF mezunuyum.İzmir'de ikamet ediyorum.5 sene kadar çeşitli özel şirketlerde muhasebecilik deneyimi yaşadıktan sonra şu anda işsizler ordusunun bir üyesiyim.Aklıma gelen bir fikri sizlerle paylaşmak istedim.
Bilindiği gibi şans oyunları her daim revaçta olan bir sektördür ve iddaa da bu sektörün demirbaşıdır.iddaa bayilerinde çok sayıda oyun oynanmakla birlikte işin birde bilyoner,nesine gibi sanal sitelerde internet üzerinden oynanan kısmı vardır.Bu sanal bayilerden iddaa oyunu oynamak için bir hesap açtırmanız ve sonrasında banka havalesi yöntemi ile para yatırmanız gerekmektedir.

Benim düşüncemde ise iddaakart örnek ismi altında 10 tl 20 tl 50 tl ve 100 tl lik aynı eski telefon kartları gibi kartların müşterilere satılmak üzere üretilmesi ve bayilerde satışa sunulması.

Atıyorum bilyoner kullanıcısı gidip bayiden 20 tllik iddaakart alacak ve üzerindeki şifreyi sanal site üzerindeki sisteme girdiğinde hesabına 20 tl yatırılacak.

Böyle bir uygulama yapmak için neler yapmak gerekir.Bu uygulamanın muhattabı kimler olabilir.Spor toto mu iddaanın sahibi şirketler mi yoksa başka bir yer mi?

Yada böyle bir fikri hayata geçirmek için neler yapmak gerekebilir?

Teşekkürler..

Yerleşim Türkiye / İzmirMeslek Muhasebe
YORUMLARTopluluk ne düşünüyor?
10 yorum
Yeni Üye60 yazı
bence nesine,bilyoner gibi sanal bayilerle irtibata geçmen lazım bildiğim kadarıyla onlar sportotodan ruhsat aldılar ve senin fikrin ancak bu sanal firmalar onay verirse hayata geçer buarada dediğin kartların üzerine reklamda alınıp maliyeti düşürebilirsin fikrine belki ozaman daha sıcak bakarlar,başarılar

Yerleşim Türkiye / YzmirMeslek Esnaf
Üye149 yazı
Alacak olan zaten ya gider iddia bayiinde oynar, ya parayı bankaya yatırır ya da kredi kartıyla site'den alır internetten oynar. Kim ne yapsın iddia kartını ?
http://www.gencdenizli.net - Kişisel Blog Sitem

Yerleşim Türkiye / DenizliMeslek Bilgisayar-Bili?im
Yeni Üye53 yazı

çok güzel bi fikir ancak maliyeti çok yüksek olabilir kendimden biliyorum sitelere para yatırmak çok ugraştırıcı oluyo üzerinde çalışmanı tavsiye ederim

Yerleşim Türkiye / YstanbulMeslek Di?er
Üye355 yazı
bilyoner ve diğeri için zaten bankamatiklerden de ödeme yapılabiliyor yani çok iyi araştırmak gerekir diye düşünüyorum öte yandan bu tip bir odeme sistemi kredi kartı kullanmayan internet kullanıcılarının sanal alışverişlerindede kullanabilecekleri yada internet üzerinden para transferi gerektiren uygulamalar şeklinde bir format oluşturulabilir ve etkili bir tanıtım yapılabilirse kazandırmaması için bir sebep yok
ancak çok ciddi bir altyapı gerektiren bir uygulamanın devreye alınıp işletilmesi için ciddi bir meblağ gerekir

Yerleşim Türkiye / YzmirMeslek Ymalat
Üye149 yazı
Senin kart basıp şifre oluşturman demek adamların web sitelerinin sistemlerini baştan aşağı değiştirmeleri demek. Sallama-tutturma yoluyla adam 20 TL lik kupon şifresi sallasa tuttursa hesabını kim verecek ?
http://www.gencdenizli.net - Kişisel Blog Sitem

Yerleşim Türkiye / DenizliMeslek Bilgisayar-Bili?im
Yeni Üye16 yazı
Olumlu görüşleriniz için teşekkür ederim.

Yerleşim Türkiye / YzmirMeslek Muhasebe
Yeni Üye60 yazı
Bence çok güzel bir fikir öncelikle tebrik ederim. Iddaa oynacak arkadaş gidip iddaa kartını alıcak 5-10-20 tl lik. Belki daha sonraki haftalarda oynamak isteyecek kısacası lazım olduğu zaman kullanıcak kontör kartları gibi. gencdenizli arkadaşımız sallama-tutturma yolu demiş. ama şöyle düşünmek lazım siz hiç sallayıpta kontör kart numarası tutturup kontör yüklüyebildiniz mi? Bi kullanıcı kodu yapılabilir birde bunun şifresi yani 2 tane şifre olmuş olur. Internetten kredi kartı kullamının riskleri bence daha fazla.
#1108;#1103;#1108;#1117; #1197;#1108;#1183;#1109;#1197;#1110;#1216;

Yerleşim Türkiye / IstanbulMeslek Serbest meslek
Yeni Üye84 yazı
iddaaya gıdın boyle bır fıkır ıcın ama bence noterde de tastık ettırın cunku sımdı bıle bırılerı alt yapı calısmaları ıcın hazırlık yapıp ısleme baslama ıhtımalı var..bence dırekt ıddaanın merkezını arayım..tanıtım organızasyon departmanını arayın.ordan bı projem var randevu talebınde bulunun..en ıyısı maslakta ıddanın merkezı ..plazanın adını unuttum suan..
kadirizm

Yerleşim Türkiye / YstanbulMeslek Reklam
Yeni Üye49 yazı
Merhaba,
Daha detaylı bir araştırma yapmanız gerekiyor. Çünkü bildiğim kadarıyla bu ön ödemeli kartları piyasaya sürebilmen için onların bedeli kadar bankaya teminat yatırman gerekir. Çünkü dağıttığın kart direk para gibi değerli kağıt. 50.000 adet 20 TL lik kart için sırf 1.000.000 TL teminat yatırman lazım. Daha diğer masraflar hiç hesapta değil..Yani sağlam bir altyapı olması lazım. Ayrıca iddia bayilerinde bunları satamazsın çünkü bayinin sahibi kendi hesabına çalışıyor o kartı satıp sen site üzerinden oynarsan adama ne faydası var? Ayrıca iddia bayisi ile bilyoner rakip değil mi ? Onun kartını neden satsın ? Nazicane fikirlerim bu şekilde sağlam bir finans ve altyapı lazım...
X_WriteR

Yerleşim Türkiye / YstanbulMeslek Mühendis
Yeni Üye16 yazı
Doğru söylüyorsun xwirter.Çok büyük bir teminat gerekir.Sanırım bu işi ancak iddaanın kendisi yapabilir.Bireysel olarak yapılabilecek birşey değil.

Yerleşim Türkiye / YzmirMeslek Muhasebe