Ana içeriğe geç

İş Kurma Ve Girişimcilik

Parasızlıktan Dert Yananlar Okusun

BaşlatanhemperiTarih17/07/2010 19:29:52Yorum10

İlk mesaj
Üye508 yazı
Arkadaşlar şimdi size bir kaç örnek vermek istiyorum;

UZaktan bir tanıdığımın 15 000 000.00 sermayeli bir şirketi var, şirketi kapatmayı düşünüyor, paramı bankaya koyarım daha iyi diyor, çektiğimiz rezilliğe deymiyor diyor

Bir arkadaşım 1 500 000.00 tl ye fabrika aldı 100 tane işçi çalışıyor yanında aylın net karı 30 000.00 tl, çektiği stres sinir ayrı bir konu ( karından hiç memnun değil )

Bir tanıdığımın 500 000.00 tl sermayeli şirketi var , aylık net karı 11 000.00 tl çektiği stres sinir ayrı bir konu ( karından hiç memnun değil )

Bir tanıdığım büfe işletiyor, aylık karı 1500.00 tl işinden memnun değil

Sebze komisyonculuğu yapan bir tanıdığım var, aylık karı 22000.00 tl bu iş yapılmaz diyor..

Bu örnekleri çoğaltabiliriz, bu saydığım insanlar 40 yıldır ticaretin içindeler..

BENİM DEMEK İSTEDİĞİM, SERMAYEM YOK DİYE İŞ KURAMIYORUM DİYEN KİŞİLERE,

SESİMİ DUYURMAK İSTEDİĞİM KİŞİLER HİÇ ÇALIŞMADAN KÖŞEYİ DÖNMEYE ÇALIŞANLAR..

Eski devirler bitti bin kişiden bir kişi sadece çalışmadan kısa yoldan para kazanıyor, emin olun O kişilerinde sonu yok..

Hayat böyle MÜCADELE MÜCADELE MÜCADELE

Sizlerle paylaşmak istediğim ve mutlaka izlemenizi istediğim video

http://www.timsah.com/Ahmet-Serif-Izgoren-Hayat-Amaciniz-Nedir/eTVVVE0ZZN2

bu adamın tüm videolarını izlemenizi tavsiye ederim..

Yerleşim Türkiye / MersinMeslek Ticaret
YORUMLARTopluluk ne düşünüyor?
10 yorum
Yeni Üye21 yazı
arkadaşım birde bizim memleketin esnafında bir huy vardır. para kazansa ve memnun olsa bile şikayet eder ve memnun değilmiş gibi davranır. ilk verdiğin örneklerde haklı olabilirsin yani o kadar büyük sermayeyi yatırıpta düşük kazanç kimseyi memnun etmez. ama işin birde şu boyutu var: gerçekten bu kadar az paramı kazanıyorlar. şunu unutmayalım ki kimse kolay kolay gerçekte bir ayda ne kadar kazandığını söylemez. bugün ali sabancı'ya da sorsanız mutlaka şikayet edecektir. ve sebze komisyonculuğu yapan birinin ayda 22 milyar kazanıp şikayet etmesini samimiyetsizlik olarak görürüm sadece. sokağa çıkıp bütün esnaflara ve işadamlarına sorsanız para kazanmadıklarını söyleyip dert yakınırlar ama servetlerine servet katmaya da devam ederler. yani bizim milletin daha doğrusu esnafımızın bu huyunu bilmeyen biri türkiyede hiçbirşeyden para kazanılamayacağını herkesin çaresizlik ve açlık içinde yaşadığı sonucuna varır ama malesef genelde durum böyle değildir. ayrıca şikayet ederler ki sende onun yaptığı işi yapıp ona rakip olmanı istemezler. yani şöyle bir düşünce vardır "ben şimdi bu büfenin iyi kazandırdığını söylesem bu adam yakınıma büfe açacak bana rakip olacak. en iyisi ben şikayet edeyim de cesaret edemesin bu işi yapmaya". biz çok gördük hiç kazanamıyorum deyip aynı dükkanı işletmeye devam eden sonra işlerini büyütüp iki yılda araba değiştiren yazlıklar vs. sahibi olan. herkesin her söylediğine inanmayın. benim tavsiyem budur.
:)

Yerleşim Türkiye / AnkaraMeslek Gyda
Yeni Üye30 yazı
Bence 22000 Tl değildir 2200 TL'dir.Sebzecinin kazancı.

Yerleşim Türkiye / SamsunMeslek Ö?renci
Yeni Üye18 yazı

agzına sağlık granturismo herkes rızkını yer
karadeniz

Yerleşim Türkiye / YstanbuMeslek Esnaf
Yeni Üye14 yazı
ticaret herkesin yapabilecegi bir is degildir kiminin cok guzel projeleri vardir hayata gecirebilse hem kendine hem cevresine buyuk fayda saglayacaktir ama hayata geciremez kimininde imkani parasi vardir oyle milyarlar trilyonlar hic birsey gelmez elinden beceremez cervesinede faydasi olmaz kendinede soylenip dururlar.o kadar paradan bir gariban sebeplensin demezler. idealleri olan arkadaslara yardimci olmali olumlu olumsuz dusuncelerimizi aktarmaliyiz. bunu yaparkende gercekci olmak iyidir fakat bazende hayalci olmali girisimci olmali risk almaliyiz. Risksiz ticaret devlet dairesinde olur.... mutlu kalin.
mutlu kal...

Yerleşim Türkiye / KayseriMeslek Saty? / Pazarlama
Yeni Üye50 yazı
15 milyon bankada aylık nerden baksan yaklaşık 100 bin tl faiz getirir ki bu kadar parayı riske atmaya çoğu kişi kıyamaz herhalde. Ayda 100 bin tl geliri olan kişi nasıl yaşar hayal edin sadece. Valla bende o para olsa gerçekten riske atıp iş kuramazdım...

Yerleşim Türkiye / YstanbulMeslek Mühendis
Yeni Üye98 yazı
Esnaf ağlamaz ise herkes borç ister , herkes kendine rakip olur , bunlar tecrübe ile edinilmiş özelliklerdir.

Yerleşim Türkiye
Üye546 yazı
Genel olarak yukarida siralananlar bazilarinin kurtulmak istedileri isler gibi gelsede ulke nufusunun yuzde 95 i icin kurtulus recetesi olabilir derim bende. Muhakkak duymussunuzdur zaman zaman elin agiz kokusu cekilinceye kadar kendi isimi yaparim nidalarini, iste bu ornekler o tipler icin gercekten de siddetle lanetlenen mefhumlar olsa gerek. Simdi derler ki ulan biz arayip ta bulamiyoruz ama elemanlar begenmiyorlar gibilerinden.

Dunya gercekten de inanilmaz bir suratle degisiyor, bunu herkes kabul ediyor, bundan 10 sene evvel hayal dahi edilemeyen isler simdilerde inanilmaz ragbet goruyor uygulayicilari tarafindan, mesela araci kurum satislarina aracilik etmek diye is kolu var su aralar ozellikle istanbul un finans merkezi olmasi yonundeki ongoruler neticesinde finans sektorundeki pek cok araci kurum el degistiriyor daha da buyuyor, iste buna yani bu degisimlere-satislara aracilik yaparak para kazanan onlarca insan taniyorum, sadece isin icinden gelmisler ve neyi nasil yapacaklarini biliyorlar. Iste bu da bir tur ticaret, ama pek cogunuzun bildigi al gulum-sat gulum-al gulum-ver gulum seklindeki ticaret degil. Gereken sermayeyi bir sekilde temin ederek ise girisilmis ve basarili olunmus.

Onumuzdeki donemde de emin olun su an akla bile gelmeyecek isler yapilacak, paralar kazanilacak bir sekilde. Sadece gozleri bir miktar acik tutmak gerekebilir, istenen sadece o, ama ayni zamanda gerekli yerde-gerekli zamanda-gerekli kosullarla bunlar hayata gecirilebilecek.Bunu da sadece asiri derecede sansli olanlar basarabilecek.
Nakipoğlu

Yerleşim Türkiye / YstanbulMeslek Di?er
Yeni Üye69 yazı
Alıntı Yapılan Metin:
Yazıyı gönderen - granturismo
arkadaşım birde bizim memleketin esnafında bir huy vardır. para kazansa ve memnun olsa bile şikayet eder ve memnun değilmiş gibi davranır. ilk verdiğin örneklerde haklı olabilirsin yani o kadar büyük sermayeyi yatırıpta düşük kazanç kimseyi memnun etmez. ama işin birde şu boyutu var: gerçekten bu kadar az paramı kazanıyorlar. şunu unutmayalım ki kimse kolay kolay gerçekte bir ayda ne kadar kazandığını söylemez. bugün ali sabancı'ya da sorsanız mutlaka şikayet edecektir. ve sebze komisyonculuğu yapan birinin ayda 22 milyar kazanıp şikayet etmesini samimiyetsizlik olarak görürüm sadece. sokağa çıkıp bütün esnaflara ve işadamlarına sorsanız para kazanmadıklarını söyleyip dert yakınırlar ama servetlerine servet katmaya da devam ederler. yani bizim milletin daha doğrusu esnafımızın bu huyunu bilmeyen biri türkiyede hiçbirşeyden para kazanılamayacağını herkesin çaresizlik ve açlık içinde yaşadığı sonucuna varır ama malesef genelde durum böyle değildir. ayrıca şikayet ederler ki sende onun yaptığı işi yapıp ona rakip olmanı istemezler. yani şöyle bir düşünce vardır "ben şimdi bu büfenin iyi kazandırdığını söylesem bu adam yakınıma büfe açacak bana rakip olacak. en iyisi ben şikayet edeyim de cesaret edemesin bu işi yapmaya". biz çok gördük hiç kazanamıyorum deyip aynı dükkanı işletmeye devam eden sonra işlerini büyütüp iki yılda araba değiştiren yazlıklar vs. sahibi olan. herkesin her söylediğine inanmayın. benim tavsiyem budur.

çok doğru söylemişsin.
Zaten Peygamber Efendimiz buyuruyor rızkın onda dokuzu ticarettedir.
ayrıca atalarımız ne demişler, ''para ile imanın kimde olduğu belli olmaz''

Yerleşim TürkiyeMeslek Grafiker
Yeni Üye27 yazı
bu zamanda para kazanmak istiyorsan parti işlerine girecen..
Black_Dranza

Yerleşim Türkiye / RizeMeslek Ö?renci
Yeni Üye96 yazı
Black valla doğru söyledin :D
Crasy

Yerleşim Türkiye / YstanbulMeslek Bilgisayar-Bili?im