Sevgili mayfer kardeşim, tahmin ediyorum aynı yaş kuşağındayız,
Kurumsal bir şirkette isen, bu söylediğin kısmen geçerli diyebilirim, fakat buda sana ve pozisyonuna, üstlerinle ilişkilerine, şirket içi yükseltmelere bağlı olarak değişmekte, hayatı boyunca aynı pozisyonda kalmış insanlar bile bazen senin anlattğın tabloyla karşılaşmayabiliyor.
Bir firma çalışanına yıllarca maşş verir iş öğretir 5-10 yl sonra o personel firmanın yaşayan bir uzvu olabilmelidir beklentisi budur. Bu süreci doğru yaşayabilen bir personelden vazgeçilmesi sözkonusu olmaz, eğer bu tez doğru olsa 35-40 yaş arası herkez işinden kovulur gençler gelirdi yerine oysa işsizler ordusunun %%80 i 25-33 yaş kuşağı , özetle edindiğin tecrübe firmanın yükselişi ile seninde paralel yükselişin olmalıdır. sende görev ve sorumluluklarını yükseltmek zorundasındır gönüllü olarak, Hiçbir firma sırf genç ve bilgisi taze diye kimseyi işe almaz, edindiğin tecrübenin parasal değeri aldığın maaşın 10 misli dir. kimse bunu görmezden gelmez..haaaa stratejik olarak sana bu böyle yansılıtılmaz...bu psikoloji hep canlı tutularak personelin işe koşumu sağlanır, bu bir taktiktir. İK bilimi bunu böyle yapar, herzaman risk ortamı güncel tutularak, çalışan birgün kovulabilirim endişesi ile performans artışı sağlanmaya çalışılır, başarılı bir personel bu havayı görmezden gelerek işine konsantre olabilmelidir. Şu cümleyi ben işverenlerden çok duydum, " ALLAH FAKİRİ SEVİNDİRMEK İSTEYİNCE, ÖNCE EŞŞEĞİNİ KAYBETTİRİR, SONRADA UMMADIK Bİ ŞEKİLDE BULMASNI SAĞLARMIŞ" bu prensiple, önce sen hayali olarak işini kaybetmiş hissi yaşar sonra devam ettiğini görünce mutlu olursun..bu tür davranışlar senin moralini sakın bozmasın, senin yapman gereken her ne yapıyorsan en iyisini yapmak, ve fikir katmak, İş hayatı satranç gibidir, akıl oyunları ile doludur, bende zaman zaman kaybeder, zaman zaman da kazanırım, hep başarı olmaz, hep yenilgide,
bunlara dayanabilmemiz gerekir,
haa şunu diyorsan hiç kovulmayacağım bir iş istiyorum bu beni huzurlu yapacak, ozaman memur ol sayın kardeşim, yaratıcı, fikir üretici olmana da gerek yok, maaşını alırsın, KPSS ye gir çalış kazan, yada adamını bul, oturup beklemenin faydası yok,
buda olmazsa, ozaman bu yaşamı yaşamaya mecburuz hepimiz, düşünkü hepimiz bir pilotuz ve uçakta yolcular çocuklar hastalar yaşlılar var..ve hasbel kader havalanmışız, VE ŞİMDİ BİZE DÜŞEN PİLOT OLARAK BU UÇAĞI SAĞ SAĞLİM YERE İNDİRMEK. Herbirimize bu görev yaradan tarafından verilmiş, kimi hesapsızca çakılır, acılar çeker, kimide inmeyi başarır, uçağımız aynı farkı yok, iyi pilot olmak zorundayız, başka çaremiz yok, bunun içinde akılcı bilgili ve kendimiz sürekli geliştirerek trendlerden uzak kalmamalıyız,
artık dünya mesleki uzmanlık gibi kavramları bikenara bıraktı, mekatronik çok alanda uzmanlık gibi kavramlar girdi, tek bir konuda uzman olmak yeterli olmamakta, Elektronik mühendisi, yazılım ve sistem konusundan anlamam demesi işsiz kalması demek oluyor, makina mühendisinin ben bilgisayardan anlamam demesi İ= işsizlik demek oluyor, bu gibi ilişkili konularada mutlaka hakim olmalıyız ki doğabilecek fırsatları kaçırmayalım.
işte seni yeni mezun o genç kardeşlerden ayırıp başka bir kulvara sokacak kriterkler bunlardır, o genç kardeşlerimizde sen ve senin gibi abilerini yanıında senden sonra o masaya oturup bu işleri devam ettireceklerki bizim onlarada ihtiyacımız var,
insanın en büyük özelliği neslini devam ettirebilmesi gibi, mesleğini ve çalşmalarını da gelecek kuşaklara aktarabilmesi bizi evrende özel noktaya koyar, rabbim bizi toplu yaşamak için yaratmıştırki hepimize ayrı özellikler vermiştir, kimse kimseye benzemez bu yüzden elbette seninde kendine has , özelli,klerin senin rıskını kazanmana yardımcı olacaktır.
sadece moralini yüksek tut, olmsuzlular nekadar kötü olursa olsun, unutmaki bu uçağı piste indirmek zorundasın. Ve bu güç kuvvet yaradan tarafından sana verilmiştir.
allah hepimizin yardımcısı olsun kardeşim..
saygı ve selamlarımla...