Ana içeriğe geç

İş Kurma Ve Girişimcilik

Nasıl Bir Fikir Sizce?

BaşlatandeanTarih05/07/2010 22:38:08Yorum8

İlk mesaj
Yeni Üye28 yazı
Arkadaşlar,

Şimdi ben yaklaşık 2 önce istanbula yerleştim, daha önce 10 sene kalmıştım, şu anda işim yok, açıkcası bir türlü netleştiremedik iş durumunu.

100-150 bin lira arası ayarlayabileceğim bir bütçe var, kuzenim almanyada yaşıyor, kendisi barmen ve en iyi barmen ödülleri var, artık palazlanmış bu konuda, aklımda onunla birlikte cocktail evi açmak istiyorum, klasik bar değil, amsterdama gittiğim zaman houses of bols diye bir yere gitmiştim, yılların likörcüsü olan bu şahısın temellerini attığı böyle bir yer açılmış, belirli bir bilet karşılığında içeri giriyorsunuz, tarihsel süreci anlatıldığı evde teker teker odalara girip nasıl bu günlere gelindiğini anlıyorsunuz, sonlara doğru birçok likörü istediğinzi bir pompa vasıtasıyla teker teker kokluyorsunuz, en sonunda bar'a geliyorsunuz hemen iki tarafında 2 tane banka atm ne benzer cihaz var, bu alet vasıtasıyla içmek istediğiniz likörde neler olmasını istiyorsanız teker teker ekliyorsunuz sonunda bu cihaz size bir küçük mönü kağıtcığı veriyor, bu gidip barmen verip sonunda kokteyinizi içiyorsunuz. Ben bundan esinlendim ancak böyle komplike bir yer olmıyacak, ufak bir yer ve sadece kokteyl tatmak isteyenler için bir kokteyl evi, yer olarak da asmalımescit veya çevresi olabilir.

Bilemiyorum ama hevelendirdi bu fikir beni

Yerleşim Türkiye / KayseriMeslek Mühendis
YORUMLARTopluluk ne düşünüyor?
8 yorum
Yeni Üye78 yazı
Bu işi bu gün yapmaya karar verdiysen en az 3 ay düşün üstünde

Yerleşim Türkiye / AdanaMeslek Ticaret
Yeni Üye37 yazı
Amsterdam daki bazı faktörlerin burada pek olmadığını vurgulamak istedim,, aslında biz türkler yeniliklere pe açık bir milletizdir kulağa fena gelmiyor ama arada bir takım farklılıklar olacaktır yani oardaki hava burada yakalanamayabilinir ... araştırılmasında fayda var :)

Saygılar

Nilüfer Seral

Yerleşim Türkiye / Mu?laMeslek Serbest meslek
Yeni Üye28 yazı

Bu forum'daki topiclerde, evet yapılması gereken iş bu denilipte, herkesin mantıklı bakabildiği bir iş kolu göremedim ben, sermayeniz olsa bile bir şekilde bazı riskleri göze alıp giremiyorsunuz. Dört aydan beri iş konusunda bir ilerleme kaydedemedim ve gitgide nasıl olacak diye insan üzülüyor ister sitemez.

Üye167 yazı
olabilir neden olmasın,ticarette yeni bir buluşu ilk uygulayan en çok kazanır,eğer tutarsa zaten sizden herkes bayilik ister,ancak bizim millet pek likörden anlamaz,ya rakı içer,yada bira veya şarap,
bizde içki kafayı bulmak içindir,onlarda ise seninde yazdığın gibi : bir yaşam biçimi,bir kültür,bir lezzet çeşitliliğinden haz alma alışkanlığıdır,yarım bardak viskiyi bir saatte içtiklerine şaşırmıştım,
onlarda içki amaç değil sadece araç,öyle yok atm ye benzer cihaz yok koklayacak,yok neler olmasını ekleyecek,menü kağıdı alacak,barmene verecek..
bu kadar aceleci bir millet,bilmem bir likör için bu kadar sabırlı davranabilirmi..? bizim kendi burjuvazimiz bile eğitimsiz kültürsüz,ülkenin en önde gelen işadamları
gece klüplerinde (anjeliq , laila vs.) etten püften incir çekirdeğini bile doldurmayacak önemsiz konulardan ötürü ,birbir gözünü morartmalara,burun kırmalara tanık olduk,
otosunu park eden valete bile ufak bir bahşiş vermezler,
anormal cimri pinti kimseler,(akrabamın valet ve güvenlik şirketi olduğundan arada bir yanına gittiğimde bunlara tanık oldum )
kısaca düşündüğün iş kültür işi , eğitimli kimselere yönelik bir iş ,bunu iyi tespit etmeli , belki tatil yerlerinde turistlere yönelik olursa başarılı olabilme şansı daha yüksek olabilir,
ben yinede sizlere başarılar diliyorum.
herkese başarılar : )

Yerleşim Türkiye / YstanbulMeslek Bilgisayar-Bili?im
Yeni Üye28 yazı
Alıntı Yapılan Metin:
Yazıyı gönderen - ercanerkan
olabilir neden olmasın,ticarette yeni bir buluşu ilk uygulayan en çok kazanır,eğer tutarsa zaten sizden herkes bayilik ister,ancak bizim millet pek likörden anlamaz,ya rakı içer,yada bira veya şarap,
bizde içki kafayı bulmak içindir,onlarda ise seninde yazdığın gibi : bir yaşam biçimi,bir kültür,bir lezzet çeşitliliğinden haz alma alışkanlığıdır,yarım bardak viskiyi bir saatte içtiklerine şaşırmıştım,
onlarda içki amaç değil sadece araç,öyle yok atm ye benzer cihaz yok koklayacak,yok neler olmasını ekleyecek,menü kağıdı alacak,barmene verecek..
bu kadar aceleci bir millet,bilmem bir likör için bu kadar sabırlı davranabilirmi..? bizim kendi burjuvazimiz bile eğitimsiz kültürsüz,ülkenin en önde gelen işadamları
gece klüplerinde (anjeliq , laila vs.) etten püften incir çekirdeğini bile doldurmayacak önemsiz konulardan ötürü birbir gözünü morartmalara,burun kırmalara tanık olduk,otosunu park eden valete bile ufak bir bahşiş vermezler,anormal cimri pinti kimseler,(akrabamın valet ve güvenlik şirketi olduğundan arada bir yanına gittiğimde bunlara tanık oldum )
kısaca düşündüğün iş kültür işi , eğitimli kimselere yönelik bir iş ,bunu iyi tespit etmeli , belki tatil yerlerinde turistlere yönelik olursa başarılı olabilme şansı daha yüksek olabilir,
ben yinede sizlere başarılar diliyorum.

Teşekkür ederim iyi niyetleriniz için, sizinde dediğiniz gibi eğitimli, ne istediğini bilen insanlara yönelik bir fikir benimkisi.

Yeni Üye37 yazı
Ercan Erkan'a katılıyorum hedef kitle çok önemli..
Dean, hiç üzülmeyin eninde sonunda olur aceleye meal olmasın işler sarpa sarmasın...umarım uygun birşeyler bulursunuz şayet aklıma uygun düşen bir fikir gelirse bende acizane fikirlerimi sizle paylaşırım.

Saygılar,

Nilüfer Seral

Yerleşim Türkiye / Mu?laMeslek Serbest meslek
Üye300 yazı
Fikir iyi bence de ama Asmalimescit ve cevresinde ki dukkan kiralari sermayeyi bir anda bitirir isler iyi gitmezse uc bes ay ilk baslarda.Insanin oralarda kendine ait ufakta bir dukkani olsa ama kira vermese iste o zaman her is denenir.Bol sans.

Yerleşim Türkiye / AntalyaMeslek Serbest meslek
Yeni Üye28 yazı
Evet, dükkan kirala**** yapılacak her iş yüksek risk taşımaktadır, özellikle yeri ve konumu yoğun olan bölgede detaylı hesap kitap yapmak çok önemli