Ana içeriğe geç

İş Kurma Ve Girişimcilik

Ufak İşlerde Para Var. . .

BaşlatandebberTarih01/07/2010 02:16:45Yorum4

İlk mesaj
Yeni Üye96 yazı
arkadaşlar şukadar bukadar tartışmasını abartmasını yapmadan şunu şöyleyebilirim : karşımdaki büfeye soruyorum abi işler nasıl ehhh işte... diyor yandaki lokantaya bakıyorum döneri döndüre döndüre bi hal olmuş manava soruyorum onlar çürüdü satılmadı şu oldu bu oldu sonra bakıyorum kapı önünden arabada pilavcı geçiyo adam arabayı boşaltıyo eve doğru gidiyo yine çıkıyo ne kira ne vergi vs.. yüzü gülüyo kazanıyoki gülüyo geçenlerdede elinde bi kova bide sopanın ucuna bağlanmış boya fırçası olan bir adam geldi bana dedi abi kepenklerin nasıl dedim iniyo çıkıyo ama zorluyo dedi abi 5 tl ye yağ gibi yaparım dedim yap hemen bi baktım yandaki dükkanada gitti onada öbürünede derken kendi kendime dedimki biz ay kira geldi ay vergi çıktı off müşteri gelmedi derken adam 50m2 lik yerde 6 dükkanın kepenklerini gözümün önünde yağladı 30 tl yi orda aldı kimbilir o gün kaç 30 yaptı benim 1050 tl kira ödediğim dükkanımda kasamda belki 30 vardı yada yoktu parayı yanlış yerdemi arıyoruz birileri bişeylerin farkındada bizmi lükse kaçıyoruz anlamadım gitti
Crasy

Yerleşim Türkiye / İstanbulMeslek Bilgisayar-Bilişim
YORUMLARTopluluk ne düşünüyor?
4 yorum
Üye643 yazı
Bazen bende özeniyorum ufak işleri yapanlara
kaynamış mısırcılara, pamuk helvacılara, v.b. :))
içlerine girip dertlerini bir dinledinizmi, o işi yapmaktan vazgeçersiniz
bir çoğu sizin kiranız kadar parayı toplayabildimi şapkayı havayıa atarlar :))
Yalancinin mumu yatsıya kadar yanar,
Keser döner sap döner, gün gelir hesap döner,
Aldatanlar bir gün olur aldanır,
Kimse sanmasın yaptığım yanıma kalır,
Kul hakkı yiyenler büyük günah alır.

Yerleşim Türkiye / KantinciMeslek Esnaf
Üye144 yazı
Sn.Debber,
Bu sanırım bize ait bir olgu,hangi esnafa ne zaman sorsan işler nasıl diye hemen ağlamaya başlar.Bende şimdiye kadar kimseden eskilerin çok kullandığı "Hamdolsun çok şükür geçinip gidiyoruz,akmasada damlıyor" deyimini duymadım.Sanırım bu yüzdende elde ettikleri gelirin kazancın faydasını görmüyorlar...
Acaba kıskançlıktan,nazar değeceğinden paralarının bereketinin kaçacağındanmı korkuyorlar?
Evet hepside var,ama bunların hepsi batıl inançtan başka bir şey değil.
Aynı durum sabit ücretli çalışanlarımız için de geçerli,onlarda yakınıyor.
Biz sanırım toplum olarak kazandıklarımız kadar değil de hep daha fazlasıyla yaşamaya çalıştığımız için iki yakamız bir araya gelmiyor.
Bu nesil böyle geçti bari gelecek nesillere çocuklarımıza çok şükür Allah bereket versin demeyi öğretsek fenamı olur? ne dersiniz?
Saygılarımla,

Yerleşim Türkiye / YstanbulMeslek Bilgisayar-Bili?im
Yeni Üye25 yazı

Ben eczanede çalışıyorum ..eczaneye günde 1000 kişide gelse eczacıya sorsanız işler nasıl eh işte idare eder diyo :)

Yerleşim Türkiye / AnkaraMeslek Ymalat
Üye906 yazı
arkadaşlar bu kriz lafı bitmez çevrenize bakın bakalım kimler yaşantısından ödün vererek yaşıyor ülkede kriz miriz yok son 10 yıldır azımıza sakız olmuş yukarıdaki arkadaşa teşekkür ediyorum kimsede çok şükür kelimesi kalmamış
sonrada iş yok aş yok vs vs bunlarla kafanızı bulandırmayın herkese çok şükürlü günler dilerim....
miagayrimenkul.net

Yerleşim Türkiye / Bursa GürcistanMeslek Emlakçy