Ana içeriğe geç

Genel İlanlar

Fransa'da Açacağım Şirkete Sermayedar Ortak

BaşlatancrankTarih30/06/2010 16:49:20Yorum0

İlk mesaj
Yeni Üye3 yazı
Merhaba,

Konuyu kısaca özetliyorum, ilgilenen arkadaşlar ile email/telefon veya msn uzerinden daha detaylı konuşup fikir alışverişi yapabiliriz.

Yaklaşık 9 aydır Fransa'da yaşıyorum ve 4 seneden bu yana özellikle Medikal sektöründe bir çok Fransız firma ile çalıştım. Kısacası Türkiye'den ithalat yapmak isteyen bir çok firmaya danışmanlık yaptım ve Fransa'dan bir çok üreticiyi Türkiye'ye getirdim veya distributorluk aldım.

Hali hazırda medikal sektöründe Türkiye'den bir çok alıcı ve Fransa'da bir çok üretici ile irtibattayım. Sorun şu ki Fransız üreticiler Türkiye pazarında yüksek oranda para kaybettikleri için(bir çok sebepten) ikna etmek ve uygun fiyatı alabilmek bir miktar zor oluyor veya çok uzuyor işler. Ancak fransa'dan ben doğrudan aldığımda bütün sorunlar ortadan kalktığı gibi daha uygun fiyatlarada ürün bulabiliyorum. Türkiye'de başlangıç olarak nakit alım yapacak şirketlerle irtibatım var. Zaten doğrudan büyük satışlara girebilecek maddiyata sahip değilim her ne kadar rahatlıkla satış yapabilecek olsamda.

Bu noktada aslında herhangi bir sorunum yok, sermayedar arama nedenim yakalayacağım büyük satışlarda ve vadelerle yapacağımız işleri maddi açıdan tolore edebilmek. Vadelerde herhangi bir risk yok çünkü vadeli alım satım da vadeler tamamen Letter of credit ile yapılıyor, yani banka garantisi altında. Şu anda medikal sektöründe hazır alıcılarım ve üreticilerim mevcut. Sadece kurulum ve ofis masrafları olacaktır. Hali hazırda bunları karşılayacak bir birikime de sahip değilim.

Gümrük vs. konularına tamamen hakimim ve bu konuda zaten hali hazırda çalıştığım bir çok taşımacılık firmasıda mevcut.

Kurmak istediğim şirket kısmen aracılık ve bilimum ithalat/ihracat şirketi olacaktır. Yani alımını satımını yapabileceğimiz ufak tibbi malzeme/şarap gibi ürünleri doğrudan satabilir, daha büyük işlerde ise başlangıç olarak aracılık yapma niyetindeyim.

Fikir alışverişi yapmak isteyen ve ilgilenen kişiler mcy@mcy.com.tr email ve msn adresim. Buradan irtibata geçebilirsiniz.

Yerleşim Fransa / MontpellierMeslek Diğer
YORUMLARTopluluk ne düşünüyor?
0 yorum