Ana içeriğe geç

İş Kurma Ve Girişimcilik

Vucut Gelistirme Salonu Hakkinda

BaşlatanbodyguardTarih21/06/2010 01:12:07Yorum4

İlk mesaj
Yeni Üye2 yazı
arkadaslar lutfen fikir verin..

vucut gelistirme salonu devren kiralik almak istiyorum istanbbul da cesitli semtlerde buldum bir kac adet.

ilanlarina bakilirsa uye sayisi vs ile kazanci iyi gorunuyor.tabiki saticidan sattigi yerin olumsuz bir durumu varsa ogrenemiyorsunuz.
bu konuda bilgi ve tecrubesi olan arkadaslar sizce nasil olur spor salonu devren kiralamak..

yorumlarini esirgemeyen arkadaslara tesekkurler.

Yerleşim Türkiye / İstanbulMeslek Sporcu
YORUMLARTopluluk ne düşünüyor?
4 yorum
Üye153 yazı
slm arkadaşım yeni bir yerde bu işe başlasan daha başarılı olursun en az 200 metre kare bir dükkanda modül aletlerle gir sonra potansiyele göre değiştirirsin modülle girersen zarar etmessin bütün salonu enfazla 10 bin tl kurarsın makina istersen telefon numaraları verrim sana yardımcı olurlar SAYGILAR

Yerleşim Türkiye / BursaMeslek Ythalat / Yhracat
Yeni Üye53 yazı
Arkadaşım bulundugun yerdeki insan profiline uygun bir salon açman lazım.Lüx semte lüx makine isterler.İllaki devren alman gerekemez açmayı planladığın yerde salon yoksa piyasada dükkan kapatan yer çok oradan makineleri ikinci el alabilirsin.

Devren almanın zararlı yanı eğer işletmecisi insaları memnunedemediyse soğuttuysa o insanlar daha senın salonuna gemez.Ama suda var kişi iyi iş çıkarmıştır ama özel sebeplerden kapamak ister müşteri kitlesi iyidir.ozaman almanda fayda var.

2.elde salon makinaları hurda demir parasına gider çok bir para ödeme.Atsa atamaz satsa satamaz bir durumdur bu.Dükkan kiralarsa bu malzemeyi koymaya zaten zarara girecektir o nedenle ölü paraya satarlar.

Yaz aylarında üye sayısı düşer eylülden önce salon alma insanlar yaz tatilinde ayrıca önümüz ramazan ve okullar kapandı oturup kendin çalışırsın boş salonda.

Son olarak gözüne kestirdiğin yere hemen alıcı olarak gitme.Üye olarak yazıl 5-10 gün takıl nabız yokla musteri trafiğini gör insanlarla dialoga gir.En iyisi budur.yoksa kimse yogurdum kara demez.Aklında da soru işareti kalmaz.

yıllarca bu sporun içinde oldum laf olsun diye yazmıyorum yada fikir olsun diye.En iyi potansiyel varoşlarda olur.orta direk muhitlerde.Zengin takımı 3 ay gelir yaz bitince daha gelmez.varoşlardaki adam terlikle gelir ama yapacak bir aktivite olmadığından yıllarca takılır dükkana.Nazlı olmazlar, mırın kırın etmezler.

Yerleşim Türkiye / KocaeliMeslek Halkla ili?kiler
Yeni Üye2 yazı

expim ve freespirit cok cok tesekkur ederim.yorumlarinizdan istifade ettim.

Yerleşim Türkiye / YstanbulMeslek Sporcu
Üye390 yazı
salona git üye ol 1 hafta -15 gün takıl bak bakalım.gerekirse 2-3 salona birden üye ol bir kaç yüz liran gider ama en azından hüsrana uğramazsın.Arkadaşlarında dediği gibi devir nedenleri çeşitli ama (ben eski body hocasıyım)önemli olan mekanın atmosferi ve işletenin hocalığı ve diğer vasıfları.10.000 liraya kurulan salon sadece orta karar olur.Salonun etrafında salonu-sosyal tesisi olmayan siteler var mı buna bakmak lazım.Lüks site salonları ve vasıfları çok müşteriyi çalabilir.Salonlar sosyal yerlerdir.Hocanın girişken-konuşkan-bilgili ve sabırlı olması lazımdır.bench press de kaç bastığının yanı sıra acemi öğrencilerle kilo vermede sabırsız bayanlara da tahammül edebilir mi bence en önemli detay bu.
Bir salon cirosunun ciddi kısmını şubat-haziran döneminde yapıyor.yeni salonlar yıllık aidat ve kredi kartına kampanyalarla bu olayları aşmaya çalışıyorlar.Bir çok salon sauna vb şeyleri ekleyerek üye çekmeye çalışıyor.Bir çok salon gezerek fikir sahibi olunabilir.,
Kolay gelsin.
metinmetin

Yerleşim Türkiye / YstanbulMeslek Emlakçy