Arkadaşım bulundugun yerdeki insan profiline uygun bir salon açman lazım.Lüx semte lüx makine isterler.İllaki devren alman gerekemez açmayı planladığın yerde salon yoksa piyasada dükkan kapatan yer çok oradan makineleri ikinci el alabilirsin.
Devren almanın zararlı yanı eğer işletmecisi insaları memnunedemediyse soğuttuysa o insanlar daha senın salonuna gemez.Ama suda var kişi iyi iş çıkarmıştır ama özel sebeplerden kapamak ister müşteri kitlesi iyidir.ozaman almanda fayda var.
2.elde salon makinaları hurda demir parasına gider çok bir para ödeme.Atsa atamaz satsa satamaz bir durumdur bu.Dükkan kiralarsa bu malzemeyi koymaya zaten zarara girecektir o nedenle ölü paraya satarlar.
Yaz aylarında üye sayısı düşer eylülden önce salon alma insanlar yaz tatilinde ayrıca önümüz ramazan ve okullar kapandı oturup kendin çalışırsın boş salonda.
Son olarak gözüne kestirdiğin yere hemen alıcı olarak gitme.Üye olarak yazıl 5-10 gün takıl nabız yokla musteri trafiğini gör insanlarla dialoga gir.En iyisi budur.yoksa kimse yogurdum kara demez.Aklında da soru işareti kalmaz.
yıllarca bu sporun içinde oldum laf olsun diye yazmıyorum yada fikir olsun diye.En iyi potansiyel varoşlarda olur.orta direk muhitlerde.Zengin takımı 3 ay gelir yaz bitince daha gelmez.varoşlardaki adam terlikle gelir ama yapacak bir aktivite olmadığından yıllarca takılır dükkana.Nazlı olmazlar, mırın kırın etmezler.