İlk mesaj
Yeme-içme, Turizm, İşletmecilik - Özel
Makarna Evi Maliyeti Tatlı Sade Otantik Bir Mekan?
YORUMLARTopluluk ne düşünüyor?
22 yorumM
Yeni Üye70 yazı
başka bir gıda deneyin derim yada öğrencilere değilde her vatandaşa hitab eder bir yerdeyseniz, standardı çok yüksek pahalı ama ilginç bir gıda sizi adres gösterir.
Ö
Yeni Üye51 yazı
özer giyim
M
Üye277 yazı
Çayevi açsan daha çok kazanırsın.
İnsan ol yeter !!
H
Üye450 yazı
porsiyonu 1,5 tl ye sosu ile makarna vereceksiniz,peki siz ne kazanacaksınız?
Masraflar...
Kira,elektrik,su,tüp yada d.gaz,ısınma,hammadde (makarna,sos malzemeleri,tereyağvs..),genel giderler(peçete,detarjan,yasar kasa rulasından tutunda herşey..),Muhasebeci parası,hiçyoksa damga vergisi ödeyeceksiniz şuanda ne kadar bilmiyorum ama 20-30 tl bişeydir sanıyorum,Kira stopajı 3 ayda bir,sgk primi... ... ...Vs.. vs...
Dükkanınıza kaç kişi girecek,o nasıl büyüklükte bir tencere olacak ta bu kadar masrafı çıkardıktan sonra siz para kazanacaksınız..Sadece kiranız 500 tl olsa,hadi çok düşük gösterdiniz kiranızı stopajınız 25 tl yuvarlak hesap olsun,525 TL / 1,5 Tl porsiyon ücreti = 350 müşteri girecekki bir ayda sadece kiranız çıksın..
Hadi sizde asgari ücret kazanmayı hedefleyin 525 de ayda siz kar edin,bir 350 kişi daha..
100 tl muhasebe+damga vergileri vs.50 tl (kdv+muhtasar,geçici vergi tümünün ortalaması diyelim),50 tl elektrik,25 tl su,50 tl gaz yada tüp,250 tl hadi bağkur yada sgk primi diyelim.. Bir 350 kişide bu yaptı..
Hadi genel giderler hammadeler vs.. bir 350 kişi de bunun için gelsin işletmeye..elemansız olmaz ama elemanda çalışmasın yanınızda butun bu musterılere sız yetısın..
Yaptı aylık 1400 kişi..Ki yukarıda öyle iyimser bir tablo cizdimki herhalde 2-3 katı bir rakam çıkar en az sadece masraflar masraflar..
Bursa da sanıyorum istanbulda da meshur bir tane makarnacı var,ben müdavimiyim.Çok çeşitli italyan tarzı falan Makarna satıyor,en ucuz porsiyon 5 tl.sos mos koydurursan 2-3 tl ilave..Birde kola içtin al sana 2,5 tl.Porsiyonda kuş kadar haaa..Alsana 10 tl makarnaya ödediğin fiyat... :) Ama çok para kazanyor..İsmi bilakis işletmenin incelemenizi öneririm,çok başarılı.Alışverişmerkezlerinde şubeleri var ve rağbet görüyor.Daha çok banka,sigorta vb kurumsal şirketlerin çalışanları gidiyor,smart ticket sodexso ile ödeme imkanı oldugundan 10 tl çok koymuyor herhalde onsan olsa gerek...
Ben sadece maliyet konusunda dikkatimi çektiği için fikir vermek istedim,belki siz bu hesaplamaları yapmışsınızdır tabiki,ama bence 2,5 tl dende zor kurtarır..
M
Yeni Üye64 yazı
ben izmirdeyken gittiğim bir yer vardı 40 çeşide yakın makarna vardı dev makarna tabaklarında benim diyen adamı tıka basa doyurur 8 lira civarıydı makarna mesela dşyosunki körili makarna ver hemen soruyo spagetti mi penna mı boru mu vs. her çeşidin farklı makarnalarla yapılanı var sevimli değil oldukça güzel ve lüks döşenmişti boş masa bulduğumuzda sevinirdik makarna öğrencinin karnını doyurmak için tercih edeceği bir mekana uygun değil makarna meraklısını her hafta oraya özellikle farklı makarna yemek için getirecek bir ürün
D
Üye116 yazı
20/06/2010 : 00:40:49#6
Web sitesi
Alıntı
Bu iş benimde aklımda vardı bu fikirler baya işime yarıyacak tşkler.
lilanet
H
Yeni Üye22 yazı
lise öğrencisinin makarnadan pekde sıkıldığını sanmıyorum öğrenciler daha çok ekmek arasından bıkmış durumda verdiğiniz öneriler için teşekkür ederim:) çaycı fikride çok kafama yattı:)
S
Yeni Üye88 yazı
belirli günlerde mantıda olabilir.
K
Yeni Üye98 yazı
hmmt
ben 2.5senedir Cinde yasiyorum. Sizin dediginiz isi turkiyede gormedim. ancak guzel fikir.
size tavsiyem. cinlilerin en cok tukettigi seylerden bir pirinc(bizim ekmek yerine), 2.si noodle(makarna)
her sokakta noodle ci gorebilirsiniz. sabahtan haslanmis makarnalari kenarda tutyolar siparise gore sos layip, baharat v.s ekleyip kagit kaplarda satiyorlar.. noodle sistemi yaparsaniz daha ilginc ve daha fazla lezzet yakalayabilirsiniz.. Noodle internetten arastirmanizi tavsiye ederim.
ben 2.5senedir Cinde yasiyorum. Sizin dediginiz isi turkiyede gormedim. ancak guzel fikir.
size tavsiyem. cinlilerin en cok tukettigi seylerden bir pirinc(bizim ekmek yerine), 2.si noodle(makarna)
her sokakta noodle ci gorebilirsiniz. sabahtan haslanmis makarnalari kenarda tutyolar siparise gore sos layip, baharat v.s ekleyip kagit kaplarda satiyorlar.. noodle sistemi yaparsaniz daha ilginc ve daha fazla lezzet yakalayabilirsiniz.. Noodle internetten arastirmanizi tavsiye ederim.
kaan
I
Yeni Üye39 yazı
ilker
H
Yeni Üye22 yazı
evet arkadaşlar işte istediğim tavsiyeler bunlar çok güzel iki fikir geldi ikisinide araştıracağım teşekkürler:)
H
Yeni Üye22 yazı
birde belirli günlerde mantı değilde keşkek düşünüyoruz.
I
Yeni Üye39 yazı
keşkeğe sadece bir gün belirle atıyorum salı... salı deyince akla keşkek gelsin ... salıyı keşkek günü diye oturt insanların kafasında....
ilker
H
Yeni Üye22 yazı
hocam bu fritözz işini araştırdım ama 3dk da pişirir falan yazmıyor sadece bikaç resim koymuşlar o kadar.. maliyeti ne olur bu fritözlerin?
I
Yeni Üye39 yazı
http://www.mutfakmalzemeleri.com/elektrikli-makarna-Haslama-makinesi-sepet-makarna-Haslayici-amH1.htm (biraz pahallı ama dükkanın beyni..)
ilker
H
Yeni Üye22 yazı
bana sabahtan 4-5 çeşit tencerede haşlamak daha makul geldi ama bu fritözün faturalara yansıması nasıl olur acaba? elektrik vs?
I
Yeni Üye39 yazı
profosyonel çalışmak istiorsan bırak bence tencere işini...diyelim 5 çeşit makarna yaptın tencerede..mutlaka günlük firen olur.ama frütözde siparişe göre porsiyon hesabı haşlıyacaksın.sıfır fire...ne olacak makarna fire verse ne olur ucuz zaten deme...1 tencereden 1 tl günlük fire vermen 5 tencereden 5 tl demek...5*365=1825 TL senelik firen olur.profosyonel çalışmak uzun vadede her zaman kar getirir..
ilker
H
Üye450 yazı
Bu 3 dk da pişiriyor denilen firtüözlerde,haşlama makinelerinde makarnayı tamamen pişirmiyorlarmış.Önce makarnayı yarım pişirip saklıyorlar,hatta %60 pişmiş hale getirip,sonra firtiöz ile tam pişmiş hale getirip servis yapıyolarmış.Böylelikle hem sıcak,hem taze servis oluyormuş.Belki uzun ömürlü saklama imkanıda sağlıyordur.Sordum ancak bu kadar söylediler,patron gelip çocuğa yapmaaaa sırlarımızı millete açmaaaa dedi..bence daha fazla araştırmaya değer...İletmek istedim...Sayg...
... ... ...
G
Üye149 yazı
29/06/2010 : 18:35:54#19
Web sitesi
Alıntı
Denizli'de nerde yapmayı düşünüyorsun ? Waffle yoktu Pekdemir'de açtı Noodle'da yok Denizli'de yiyebilcemiz bi yer olsa keşke :) Valiliğin arkasında açacaksınız sanırım, arkadaşlar hep büyük çapta yerler için yazmış bütün herşeyi siz biraz daha ufak çaplı düşünüyorsunuz sanırım. Hevesinizi kırmıcam Denizli burası neyin ne olacağı belli olmuyor, her tarafı dershane tutar tutar liseli kpss'li neden olmasın :))
Açarsanız haber edersiniz yemeğe gelirim :)
Açarsanız haber edersiniz yemeğe gelirim :)
http://www.gencdenizli.net - Kişisel Blog Sitem
H
Yeni Üye22 yazı
düşünüyorum ama aklım başka projelerede kaydı şimdilik beklemedeyim.
I
Üye329 yazı
bence makarnanın yanında menemen sucuk ymurta tost rus salata italyan salata taze sıkılmıs meyveler.... böyle bi yer ac bence
bilgi - mkkdanismanlik@gmail.com
E
Yeni Üye1 yazı
27/07/2010 : 17:45:01#22
Web sitesi
Alıntı
Markana evi gayet hoş bir fikir ama hedef kitle öğrenciler olunca hayalindeki o nezih yer olamıcak..
Herşeyin sermayen ile alakalı bu dediğin projeyi ortalama bi semtin işlek değil nezih bir caddesinde yaparsan hem hayalindeki gibi bir atmosfer sergilersin hemde kazancında buna bağlı hoş olur.Ancak tek çeşit makarna ne kadar iş yapar bilemiyorum.Arz talep eğrisini gözetmen gerekir...insanlara ne akdar çok seçenek sunabilirsen oakdar farklı potansiyelde müşterilerin olur...
Herşeyin sermayen ile alakalı bu dediğin projeyi ortalama bi semtin işlek değil nezih bir caddesinde yaparsan hem hayalindeki gibi bir atmosfer sergilersin hemde kazancında buna bağlı hoş olur.Ancak tek çeşit makarna ne kadar iş yapar bilemiyorum.Arz talep eğrisini gözetmen gerekir...insanlara ne akdar çok seçenek sunabilirsen oakdar farklı potansiyelde müşterilerin olur...
ErkuTTulunaY
Bu internet sitesinde, kullanıcı deneyimini geliştirmek ve internet sitesinin verimli çalışmasını sağlamak amacıyla çerezler kullanılmaktadır. Gizlilik Prensiplerimiz