Ana içeriğe geç

İş Kurma Ve Girişimcilik

İndirim Ve Bilgi Hizmeti Çalışması Nasıl Bir Fikir

BaşlatanasksizajanTarih17/06/2010 17:34:21Yorum6

İlk mesaj
Yeni Üye11 yazı
selam ben yeni üye oldum aklımda uzun zamandır bir iş fikri var aslında tam olarak her gün bi,r aşmasını düşünüyorum

öncelikle hedefim bireylere cevre bilincini aşılayıp küresel ısınmanın önlenmesine yönelik ve ailelerin,bireylerin psikolojik ve ekonomik çöküşlerini önlemek

bu duruma şöyle bir fikir geliştiriyorum kampanya,indirim ve bilgi işlem merkezi adı altında bir iş

aslında bu tip çalışmalar internette fazlasıyla var lakin bu tip kampanya siteleri kampanya dönemlerinde üürnlerin indirim ve hediyeli gibi vs bilgilerini vermektedirler

benim amcım ise bir bürodan piyasada ne kadra satılan üürn varsa iğneden ipliğe vatandaşlara sadece kampanya dönemlerinde deil 7/24 kendilerine imkan sağlanması

ve her istedikleri ürünü kendilerine sunulan fiyat indirme secenekleriyle alacakalrı ürünü ayaklarına kadar getirme imkanı sunmak

bir den fazla ödeme secnekleri sunmak alıcakları ürünü sadece kredi kartı,peşin versiye gibi parayla almanın yanı sıra kendi belirliyceğimiz yöntemlerlede alma imkanı sunmak

bizim anlaşacağımız firmaalrın dışında kalan anlaşmasız firmalarda ise

örnekle : bir müşteri 1000 tl değerinde cep telefonu almak istedi bize başvurdu biz o ürünü 1000 tlden alıp müşteriye 800 tlye sunucağız

üstüne 1 ay boyunca cevresinde küçük bilgi hizmetleri için ücret ödediği eft, telefon görüşmeleri, komisyonsuz fatura ödemeleri 118 gibi sitemelrden sunulan çeşitli ücretli üzretsiz 100 lerce bilgi hizmetini vss bedava sunacağız

artı biz kendimiz çeşitli elektronik ürünlerde hediye verceğiz

görünüş itibariyle biz zarar etmiş oluyoruz müşterinin karı ise yuksek ve avntajlı

fakat biz 1000 tllik ürünü alırken müşteriye sunduğumuz ve kesinlikle bütcesini ve ailesini etkilemeyen fiyat indirme secnekleriyle sunacağız bu sunduğumuz secenekler sayesinde

bireylere cevre bilinci aşılayıp küresel ısınmayı önlemye katkı sağlıycağız ve verdiğimiz hediyeler ve bilgi hizmetleriylede bireylerin elde ettikleri maşalarından gelirlerindeki artırdıkları paralarlada borçlarını ödemelerinde yada planladıkları tatil vss gibi şeyleri yapmaalrında ekonomik çöküşlerini önlemiş olup

pozitif düşünmelerini sağlayıp geleceğe umutla bakmalarını sağlamış olucağız

sistem işlerseki müşteri örneğine göre hereksin borcu ve çeşitli planları var bir çok kişi işsiz ve psikolojik çöküntüde olduğu için sistem işleyecektir ve ve sistem gelişince internet üzüerinden tüm dünyaya uygulama yapılacaktır ki

buda demek oluyorki küresel ısınmayı ve işsizliği yoksulluğu büyük ölçüde azltmak anlamına geliyor

nitekim projemde pek açıklayıcı bilgilere yer vermiyorum birtaz arştırdım benzerleri olsada bu şekliyle dünyada böyle bir hizmet yok gibi bu sebble fikrimin püf noktalarını gizli tutuyorum

ve böyle bir çalışma için bir çok kişi çok fazla sermaye gerekecektir diycek lakin sadece bir büro ve kesintisiz internet bağlantılı bilgisayar ve iletişim ekipmanları yeterli olucaktır telefon,fax yazıcı taryıcı gibi

kısaca kampanya indiirm ve bilgi hizmeti iş çalışması için size bir ipucu vreyim 1 işyeri açmak yerine açılmış tüm iş sistemlerini ve yeni gelişen sistemleri tek çatı altında kontrol edicek yöntemleri bulmak

büromuzun tanıtım katolokları brojürleri ve vitrinimizde yer lan o günkü belirlediğimiz ürün ve hizmetlere yönelik çalışmaların bilgileri

örnekle : bugün eski sistemle kontör yeni adıyla 20 tl konuşma kredisini biz 5 tl ye size alabiliriz belirteceğiz

aslında biz küçük büromuzda herşeyi satıyor gibi görünsekte vatandaşın bir nevi kapıcısı görevini yapıcağız bizi almak istedikleri için vekil tayin ettmiş gibi oluyor burum

tıpkı örnekle : ayşe teyzenin oğluna para verip alışveriş listesinide verip şunları şunları al gel oğlum demesi gibi

gerek firmalar ve bireysel hizmet veren diğer şahıslar bize ticaret mahkemelerinde dava açamıycaktır hiç bir firma ban aklkıpta kardeşim senin bu ürünü satma lisansın yok belgeleri neksik tek distürbütörü benim diyemez

çünkü biz elimizde mal getirip satışını yapmıyoruzki rakip olalım bize müşteri şunu ban al diyor müşteri al dediği için alıyoruz ve aradığımız üürnü bize hangi firma daha avantajlı sunarsa oradan alışveriş yaprız

karasız kaldığım nokta ve sizlere sormak istediğim soru ise kampanya,indirim ve bilgi hizmetleri için resmi olarak işi büromuzda yapmak için nasıl bir yol izlemeliyiz maliyeye kayıt vss gibi resmi olması için nasıl bir iş kaydı girmeliyiz ucuzluk merkezimi,bilgi işlem hizmetlerimi,reklamcılıkmı

tek takıldığım nokta burası ben konu biraz uzun oldu arkadaşlar ama lütfen beni aydınlatırmısınız yapacağım iş büyük ölcekli olsada sonuçta elimden mal geçmeyecek ticaret olsada

ben büroda sadece bilgi yi kullanıcağım ve hayatı kolaylaştıran hizmet ve hizmetlere dönüştüreceğim

Yerleşim Türkiye / AdıyamanMeslek Diğer
YORUMLARTopluluk ne düşünüyor?
6 yorum
Üye215 yazı
dostum pistte fazla yol almissin artik kalkisa gecsen iyi olacak..hazir ucusa gecmiskende biraz Turkceni gelistir:)

Yerleşim Türkiye / YstMeslek Tekstil
Yeni Üye1 yazı
yazdıklarından hiçbirşey anlaşılmıyor üstad. İndirimleri nasıl yapacaksın . veresiye işi nasıl olacak faturalarını nasıl komisyon almadan ödeyeceksin. 20 tl lik kontörü nasıl 5 tl ye alacaksın açık yazarsan bizlerde fikir verebiliriz.

Yerleşim Türkiye / SivasMeslek Memur
Yeni Üye11 yazı

because arkadaşım türkçem malesefki internet ortamında zayıf kalıyor bu konuda özür dilerim zira klavye alışkanlığım yoktur pcde genellikle mouse kullandığım için galiba

yılmaz58 arkadaşım sorularına cevap vereyim

indirimleri bireylerin veya ailelerin cevresinde kullandıkları veya aynı aprtpanda komşularınında kulandığı evsel atıkları onlardan alarak bu evsel atıkları indirim olarak yansıtacağım alacakalrı ürünlere ve sadce evsel atık deil

kendilerine çeşitli kampanyalardan benzin kredikartı kulanım kola cips gibi ürünlerden kanazdıkalrı bedava kontorleri (tl kredileri) konuşmak yerine bir kısmını bize yola**** alıcakalrı ürünlerden indirim kazanacakalr

bunlar örnekti bunlar gibi bir çok seceneklerimiz mevcuttur her iki şekildede görüldüğü gibi evsel atık ve tl kredi bireylere bedava gelmiş olduğu için bunu almak istedikleri üürnde bedava indirim olarak kulanabilirler

20 tl lik kontor içinse anlaşmalı yerler veya toplu alımlarda iş yeri avantajları bankaların firmaların kampanyaalrını birleştirip ürünleri ucuza alıp sunacağız

komisyonsuz fatura ödemeleri ise kendi banka hesaplarımızdan veya anlaşamlı fatura ödeme noktalarından sağlanabilir

sonuç olarak bu sistemde bilgiyi doğru olarak harmanalyıp yerine göre değerlendirme yapmak gerekli

Yerleşim Türkiye / AdyyamanMeslek Di?er
Üye277 yazı
Çok ilginç ve değişik birşeyler düşünüyor gibisin. Amacın ticaret mi yoksa değil mi anlayamadım. Bahsettiğin şeylerle para kazanamayacağına göre kamu hizmeti yapacaksın herhalde.

Ya da ben de anlattıklarından birşeyler anlayamadığım için saçmalıyor olabilirim. Kontör, atıklar, küresel ısınma, büro müro kafam karıştı biraz :))
İnsan ol yeter !!

Yerleşim Türkiye / AnkaraMeslek Bilgisayar-Bili?im
Yeni Üye11 yazı
munen arkadaşım öncelikle siz saçmalamıyorsunuz estafurlullah ne demek fikrinizi belirtmişsiniz sonuçta daha önce denenmemiş bir şey olunca anlamamınız doğal bir şey

bahsettiğim şeylerle sistem işlerse ileriye dönük kazandıracak hem cevre koruma paltformlarınca gerekli başvuruları yerine getirirsem taktir okul vss gibi yerlerden plaket toplum içerisindede saygın bir yer edinmekle kalmayıp kazanç para olarakta

ileride tüm dünyadanın tanıdığı saygın bir iş adamı getirisi olacaktır ki bu sistemle var olan iş yönetim sistemlerini birleştirip gerek sanal gerek reel alanlarda potansiyeli yuksek bir akımın yönetimini kontrol etme gücüde cabası yani

Yeni Üye11 yazı
sayın site yönetimi sizden özür dileyerek tekrar birşeyler ekliyorum umarım flod dercesinde görmesisniz bu mesajı

arkadaşlar konu uzun anlamak basit şimdiki içinde bulunduğumuz zamanda iş kurmak ve ince eleyip sık dokumadan eldeki sermayeyi risk almadan bir iş alanına yatırım yapmak zordur

benim bu projemde alım satım,güzellik,dekarasyon,pazarlama,reklamcılık,finans,sanal market gibi vss akla gelen ve her birisi için ayrı ayrı yatırım gereken tüm işler için risk almadan yapılabilecek en uygun iş bu düşündüğüm projedir

risk oranınız çok düşük olurki buda zaten her iş kurulumunda gereken bir şeydir bürokrasi işlemleridir buna işinriskde denmez aslında gerekli bir şey resmi olması için

bu işte sitem işlemese bile tek kaybınız meli giderler gibi bürokratik masraflar büro malzemeleri 3 5 sandelye bir masa telefon bilgisayar gibi ufak çaplı kaybınız olacaktırki masa sandelyeleri zarar etseniz bile yeni bir iş oluşumunda tekrar lazım olan veya evde kulanabileceğiniz bir ürün bilgisayar ve telefona gelince evdeki bilgisayarı geti,rip kulanırsanız risk olmayacaktır

benim sizden istediğim yanıt bir bürodan sadce bilgiyi harmanlayıp müşterilere şurda şu ürün şukadar ucuz biz size o ürünü dahada ucuz alıcağız diye bileceğimiz müşteriyi kendimize çekebileceğimiz basit bir sistem iş dünyasında hangi kategoriye girer acba iş adı muhtemelen şöylede olabilir

kampanya,indirim ve çevre koruma merkezi gibi takıldığım nokta

bu içerisinde yüzlerce işi bağlıyıp işleteceğim ama kağıt üzerinde sadce bürodan iletişim yolarıyla haledilen b utip bir işi hangi kategoride değerlendirip ona göre bürokratik çalışmalara başlamalıyım