Ana içeriğe geç

İş Kurma Ve Girişimcilik

İnternet Ve Oyun Kafeler Hakkinda . .

Başlatanpadi77Tarih15/06/2010 17:37:16Yorum8

İlk mesaj
Yeni Üye4 yazı
merhaba arkadaslar.

siteyi yeni kesfettim ve hemen uye oldum.saatlerdir inceliyorum gercekten herkes samimi olarak birbirlerine yardimci olmaya fikir vermeye calisiyor ve buyuk ihtimalle de kimse kimseyi tanimadigi halde.bu cok kiymetli bir sey gercekten.

bende bu vesile ile bir konuyu danismak istiyorum.

internet ve oyun kafeler hakkinda.bir is devr almak istiyorum.internet-oyun salonu- teknik servis-parca satisi vs- lig tv-cafe kismi vs gibi hepsi bir arada devreden yerler var internetten bulunabiliyor ama bunlar o kadar cok ki bu kez acaba neden bu kadar cok bu tarz isyeri devrediyor diye de supheleniyor insan.
bu isler hakkinda bilenler lutfen yorumlarini paylasirlarsa cok makbule gececek.
birincisi sormak istedigim bu kadar hem kafe, hem oyun, hem net vs vs hizmetleri bir arada yapabilmek yasal mi?

ikinci bu islerin piyasasina dair nasildir avantajlari dez avantajlari nelerdir?

arkadaslar istedigim sadece bidiklerinizi paylasmak ki bende ona gore karar verirken istisare usulune uymus olayim ve dogru karar verebileyim.lutfen yorumlarinizi esirgemeyin.herkese tesekkurler simdiden.

Yerleşim Türkmenistan / AsgabatMeslek Bilgisayar-Bilişim
YORUMLARTopluluk ne düşünüyor?
8 yorum
Yeni Üye86 yazı
internet için bilgisayar ve oyun konsollarını aynı mekanda bulundurmak yasal değil. fakat nasıl varlar dersen oyle varlar.. yani bugun var yarın yok. yolunu uydurabildiğin sürece var olabiliyorlar.. mekanın güzelliği , müşteriye davranış biçimi vs. senin işletmeciliğinle alakalı olarak işlerin iyi gitmesi tamamen alakalı. yaptığın işin hakkını verebilmelisin. neden bu kadar çok satan var sorunun cevabıda 3*4 sene önce herkesin bu sektörü kolay para kazanılan bir sektör olarak görmesi ve uygun maliyetlerle bu işe girmesi olarak görüyorum. bilen bilmeyen çok kişi cafecilik işine girdi ve sonuç ortada. 2 senede cafe kendini toplayamazsa makinelerini yenileyemezsen sonuç satış olacaktır..

8 senedir cafe işletiyorum her konuda yardımcı olmaya çalışırım..

Yerleşim Türkiye / EdirneMeslek Bilgisayar-Bili?im
Yeni Üye43 yazı
Ben 99 -2007 yılları arasında 8 sene yaptım. İlk zamanlar çok süperdi sıra olurdu yetiştiremezdim resmen para basıyordu ve karışanı da yoktu pek. Sonradan parayı görenler kasap dükkanını kapatıp int cafe mi açan ararsın yoksa bakkalcı mı ve ardından da 2001 krizi ve devaluasyon. İşler artık sürekli tersi yönde azalmaya başladı ve herkes evine tv alır gibi pc adsl ilede internet almaya başladı. Kaymak tabaka müşteri yerini yerinde duramayan çoluk çocuğa bıraktı. Gelirler sürekli azalırken giderler sürekli arttıyordu 3 yılda birde pc leri yenilemezsen zaten müşteri bulamazsın yani bi kısır döngüdür gider. Bundan sonra bu işler yatırım yapılacak bi sektör gibi gelmiyo bana. Zaten askerlikten beter ne gecen var ne gündüzün ne tatil ne bayram. Ben 8 sene her bayram çalıştım sen düşün. Ayrıca bölgene göre jandarma ve polisle pek aşna fişne olman gerekiyor yeni yönetmeliklerde çok ağır artık. ben pek tafsiye etmiyorum yinede karar senin.

Yerleşim Türkiye / BursaMeslek Serbest meslek
Üye515 yazı

padi77
internet kafe yi nerede açmayı planlıyorsunuz.
profilinizde yerleşim Türkmenistan yazıyor.

Yerleşim Türkiye / KocaeliMeslek Reklam
Yeni Üye4 yazı
netant -chotanak-ve erokas zahmetinize tesekkur ederim fikir verici olmus gercekten.
ben istanbul ve kocaeli civarinda bulunan devren kiralik ilanlarina bakmistim.kendim de internet kafe isinden anladigim icin bu sektorde islere baktim dogrusu.yeni bir is kurma durumundayim istanbul ya kocaelinde.anladigim bildigim is bu oldugu icin bunu dusunmustum ama durumlarda dediginiz gibi ise evet cok iyi dusunmek gerek.
ben body building sporu ile de ilgileniyorum.peki siz ce bu alanda bir is devr almaya kalksam nasil olur ne tavsiye edersiniz?bunun avantaj dezavantajlari nelerdir?

herkese simdiden tesekkur ederim.

Yerleşim Türkmenistan / AsgabatMeslek Bilgisayar-Bili?im
Yeni Üye4 yazı
turkiye sartlarinda kafenet isinin nasil oldugunu bilemedigim icin burada istisare etmek istedim.ben yurt disinda bu isi yapiyorum.tecrubem turkiye ile degil.simdi turkiye de bir is yapma planim var o yuzden arastiriyorum.fikirleriniz olursa ve paylasirsaniz cok memnun olacagim arkadaslar.

Üye515 yazı
Merhabalar,
Kocaeli bölgesinde dikkat etmişsinizdir çok fazla devren internet-oyun cafe var.

Sebebi şu:
Artık her evde internet var. her evde ps2-3 var.
Bilirsiniz kocaeli alım gücü yüksek bir şehir.

Kocaeli de yeni trend lux sosyete cafeler, özel poliklinik ve hastaneler ile eve hizmet fast food pizza restaurantlar.
Bunlar çok tutuyor. Girişimciler de bu tür yerlere yatırım yapıyorlar artık.
Lux tüketim ve hizmete yani.
Bu konular üzerine bir fikriniz varsa hiç durmayın derim. Kocaeli bu işlerin cenneti şu anda.

Ha hiç mi orta - alt gelir grubu yok. var tabi , genelde bazı ilçelerde var. ilçeler için internet -oyun cafe düşünülebilir derim.

Not: 32 yaşındayım. Doğma büyüme İzmit'liyim. Reklamcılık ajansı sahibiyim. Yukarıdaki fikrimi iş tecrübelerime dayanarak yazdım..
Saygılar.

Yerleşim Türkiye / KocaeliMeslek Reklam
Yeni Üye86 yazı
Devren mekan almak bence cafecilik işinde çokda mantılı değildir. size tek artısı işe başladıgınız gibi müşteri getirmesidir ki verilen onca fazla paraya ve alınan ikinci el makinelere değecek bir işte değildir. tavsiyem sıfır pc ve koltuklarla yeni bir mekan açmanızdır.(cafecilikte karar kılarsanız tabii)

Yerleşim Türkiye / EdirneMeslek Bilgisayar-Bili?im
Yeni Üye4 yazı
arkadaslar cok tesekkur ederim.zahmet cakip katkida bulundugunuz icin.yorumlarinizi dikkate aldim.