Ana içeriğe geç

İş Kurma Ve Girişimcilik

Sizce Beklemeli Miyim?

Başlatanibo035Tarih09/05/2010 21:05:59Yorum13

İlk mesaj
Üye120 yazı
Merhaba,

Sayın abilerim sizlere bazı şeyleri danışmak isityorum, ben 23 yaşında Türkiye'de yaşayan bir gencim izmir'de oturuyorum, 39 yaşında bir dayım var Almanya da yaşıyor, Türkiye de şirket kurdu, 1 ay önce falan. Çin ile bağlantıları çok sağlam Almanya dan nerdeyse her hafta gidiyor, telefon ticareti yapıyor. Almanya ya satıyor,Türkiye de ki şirketi de çelik kapı satmak için kurdu,yalnız beni de yanına almak istiyor,4-5 aydır beni ne işe sokuyor-sokabiliyor, ne de kendi işinde çalıştırabiliyor.çünkü sadece şu an kurulmuş bir şirket var daha ne ortada kapı var ne bişey,beni bu kadar bekledigim süre içersinde hiç parasız bırakmadı.internetten ne satabilirsin neler gidiyor onları araştır diyor, gittigidiyordan falan bak diyor,

Ama ben bu bekleme nereye kadar gidecek diye düşünmeye başladım bana da çok güveniyor,onu da yarı yolda bırakmak istemiyorum ama benimde hayatımı düzene sokup işime gücüme bakmam gerekmez mi?
sizce bu ithalat işi için daha beklemek gerekir mi,yoksa kimsenin agzına bakmadan kendi yolumu çizmelimiyim?neler önerirsiniz.

Şimdiden teşekkürler fikir ve yorumlarınız için...

Yerleşim Türkiye / İzmirMeslek Diğer
YORUMLARTopluluk ne düşünüyor?
13 yorum
Üye113 yazı
Merhabalar,

Dayinizla yuz yuze konusup ben ne zamana kadar bekleyecegim diye sorsaniz iyi olmazmi ?
Ticaret, saygı duyulması gereken bir savaş gibidir Ana strateji doğruysa yapılacak sayısız taktik hata bile başarıyı engelleyemez
Robert E Wood

Bir malı, kusurunu söylemeden satmak, hiç kimseye helal olmaz Malın bu kusurunu bilene de, onu söylememek helal olmaz

Hadis-i Şerif

Yerleşim Türkiye / IstanbulMeslek Ticaret
Yeni Üye33 yazı
Kardeşim beni dinlersen dayın çinden neler gönderebilir veya getirebilir onları araştır ve dayın türkiyede iş yapmak istiyorsa bana yazarsanız bişeyler yapabiliriz elimizden gelenide yaparız.patisera44@hotmail.com
akeleş

Yerleşim Türkiye / YstanbulMeslek Esnaf
Yeni Üye23 yazı

bu konuları dayınla açık açık konuş... seninle birlikte iş düşünüyorsa, işi, niteligini, şartları , zamanını, senden beklentilerini çok açık ve net olarak belirtmeli, sen de bunları sorabilmelisin... sana uymazsa, "hayır" diyebilmelisin. kendine bir iyilik yap ve bunları dayınla konuş... "piyasaya bir bak, internette , şurada burada neler gidiyor, takip et" gibi tavırların sonu iyi olmuyor, hayırlısı olsun...

Yerleşim ALMANYA / AlmanyaMeslek Serbest meslek
Üye351 yazı
kardeş bende teyze oğluyla ortak iş yaptım ne memnunum ne de değilim ama sana yaptığım acemilikleri söyleyeyim de sen yapma
-hukuksal boşluk bırakma
-herşeyi açık açık konuş
-herşey şeffaf olsun ben bu konularda çok zorlandım teyze oğluda biraz mal olduğu için çok zorlandım ama Allah büyük yardım etti işlerimiz fena değil takla tukla gidiyoruz
sana gelince dayını tanımadığımız için kimse sana akıl veremez güveniyorsan düş peşine ama çekincelerin varsa salla gitsin bak dalgana yapılacak daha 10 000 lerce iş var
saygılarımla

Yerleşim Türkiye / Mu?laMeslek Saty? / Pazarlama
Yeni Üye60 yazı
ben ve kardeşim dayımla çalıştık zamanında 3 sene sana tecrübemi aktarayım;
akrabalık duygularını kenara bırak sana nekadar bizim işimiz sizi tahmin edemiyceğiniz yerlere getircem desede ancak sermaye ona aitse sen sahiplenme duygunu dengede tut.başlangıçta maddi,manevi herşeyi konuş
sana gaz verip üzerine şirket kurmak üzerinden iş yapmak çok para kazancaz fikrini empoze etmeye kalkarsa sakın üzerinden iş yaptırma imza atma batıp çıkma,sadece çalışan konumunda kal,ilerde tekrar gözden geçir kafana yatarsa hamle yaparsın.akraban bile olsa kimseye güvenme hele hele dayının senden küçük çoluk çocuğu varsa dahada dikkat onların geleceği için yeri gelir seni yakar acımaz tecrübeyle sabittir
sakın biz gibi maaş olayını konuşmak ayıptır deme çatır çatır konuş,kendini sağlığını riske atcak kadar yorma haa ne olur gerçekten hak nedir bilen bi dayın varsa zamanı gelince sana hisse verir bilmem ne sende şirket yapısı hakkında bilgi sahibi olup kabul edersin yada maaş olarak devam edersin bu sana kalmış.
bunları yazarken tekrar sinirlerim ayağa fırladı ancak sen bizim yaptığımız hataları yapma.ben zamanında okulumu bırakıp onun işlerine koştumki sektör iletişim ve nerdeyse tüm ege ve bi kısım akdeniz bölgesine hakim ölçekteydi bisüre maaş konuşmadık ihtiyacımız yok dedik zamanı gelince konuşuruz dedik sonunda asgari ücret teklif edilince şapkamızı alıp çıktık şimdi kardeşim medikal firmasında bende okulumdayım tecrübenin iyisi kötüsü olmaz ama okulum 3 sene aksadı ona yanıyorum sürekli bi engel kafamda okulum neyse çok döküldüm sana başarılar..

Yerleşim Türkiye / YzmirMeslek Esnaf
Üye120 yazı
herkese yorumları ve tecrübeleri için çok teşekkür ederim.
benim dayı Almanya da zamanında çok iş yaptı.Düsseldorf şehrinin nerdeyse yarısına mal satıyordu,yani çevre,kapasite,kafa çok
roket gibi çalışıyo,düşünceleri hep büyük hiç küçük işlerle oynamıyo,yapamıyor diye diyemiyorum çünük yapıyor ama verdigi vaatlarle söyledigi şeyler her zaman düzgün yolunda gitmiyor,6-7 ay önce işlerini biraz büyülttü,biraz daha riske bi girdi gümrükte 25000 euroluk malı kaldı,3 ay da yapmıştım gene yaparım dedi geçti.hiç arkasına bile bakmadı,istanbul da şirketi kurdu 3 ortak benim adıma düşen hiçbirşey yok, ne imza ne başka bişi beni sever güvenir,beni 4-5 aydır oyalıyor bekle olacak inşallah diyor ama parasız harçlıksız da bırakmıyor,düşündügü bir işi meydana koymadıgı müddetçe hiç anlatmaz sorarsın sabret der,olacak inşallah der,bu oyalandıgım süre zarfında bende özel güvenlik sertikası almıştım zaten kendi işini kurasıya kadar ortagından birinin tanıgınına beni geçici olarak güvenliğe yerleştirmesini istedi o da hala olmadı,yer boşalması bekleniyor diye onu da bekliyorum,
ama insan biyere kadar sabredebiliyor,ben hiçbir işle uğraşmadıgım için kendi kendime sıkıntıya giriyorum,bunalıyorum,ama hepte bekliyorum,bunların yanında beni 2 kere Almanya ya kendi yanına almaya çalıştı,biri gerçekten evlendirerek ama olmadı ayrıldık,biri de bulgaristana göndererek.o da ertelendi.5-6 ay sonrasına kaldı,her şeyi geçsek bile benim üzerimden kazanacagı hiçbirşey yok,hele bana ihtiyacı hiç yok.benim gördügüm kadarıyla başkasının yanında aylık 600-700 liraya çalışacagına sabret ben işleri düzelteyim kendine çalış fazla kazan kendi işin olsun diye düşünüyor,ama bakalım nereye kadar nasıl gidecek bu iş.ben böyle beklemeye devam edecegim ama bir yandan da inşaat malzemesi satan bi abim var gel yanıma diyor onun yanına gitmeye devam edicem,hayırlısı bakacaz artık,
herkese tekrar teşekkürler.

Yerleşim Türkiye / YzmirMeslek Di?er
Yeni Üye23 yazı
bu kadar bağımlılık iyi netice vermez bence

Yerleşim ALMANYA / AlmanyaMeslek Serbest meslek
Üye120 yazı
şu ana kadar netice vermedi ki iyisi kötüsü olsun,daha ortada hala birşey göremedik,takılmayıp yolumuzu çizmek mantıklısı ama,başkasının( dayımın) agzıyla konuştugum için böyle avel avel beklemeye devam ediyoz hep,ama sanırım buraya kadar dicem gibi,bakalım o zaman ne dicek?

Yeni Üye21 yazı
Dayının yapısıyla,kişiliğiyle, tutarlı olup olmadığıyla,sözünün eri olup olmadığı ve ticarete bakış açısıyla ilgili bir konu.Bu konuları değerlendir.Eğer sana faydalı olacağına inanıyorsan ve seni kullanmayacağından emin olabiliyorsan devam et. İşin gelişimi ve akibeti konusunuda devam etme kararı alırsan kendisiyle konuş. Gönlünce olsun.

Yerleşim Türkiye / MersinMeslek Saty? / Pazarlama
Üye120 yazı
Bana faydalı olacagına inanıyorum,ama ne zaman olacagını kestirmek çok zor,kafasında milyarlık işleri kuruyor planlıyor,ama en ufak birşeyi yolunda olmadı mı bizi bir kaç ay daha ileri atıyor,bende böyle bekle bekle artık hiç güvenmemeye başlıyorum,kendi kendime triplere giriyorum,boşvercem,artık güvenmicem,kendi işime bakacacm diyorum,sonra gene ben arıyorum,çinden birşeyler bana getirmesini istiyorum,ufak tefek burada satayım falan diye,dün istedim bugün gidiyo çine bakalım gelince görecez dedigimi yapmış mıyapmamış mı?

fikirleriniz için sağolun.

Yeni Üye13 yazı
kardeşim bence kendi ayaklarının üstünde durmalısın eğer para kazanmaksa hedefin çok iyi bir proje var elimde hem sağlık hem ticaret hemde yatırım projesi hemde çok iyi para kazanırsın istersen dayının işinide takip edebilirsin bence bu işi yaptığında başka iş aramayacaksın aydintufan1981@hotmail.com

Yerleşim Türkiye / YstanbulMeslek Muhasebe
Üye120 yazı
bu yazımın üzerinden 40 gün geçti ama şu an ki dayımın bana olan teklifi Çin'e giderim dersen kalırım dersen açayım bir büro 2 tane de çinli koyalım,gidersen göndereyim diyor,işin biraz farklı boyutları var ama ne yapmak gerekir sizce?