Ana içeriğe geç

Dış Ticaret

Almanya'dan Türkiyeye Araba Getirmek (kiralamayla)

BaşlatanSouLTarih12/06/2010 03:15:56Yorum13

İlk mesaj
Üye286 yazı
Merhaba arkadaslar gecenlerde bir yerde okumustum ve sizlerlede paylasmak istedim.Almanyada yasiyorum burada ve türkiyedede bir firma kurup türkiyeye arabalar almanyadan getirip bir rent a car firmasi kurmak istiyorum.Bu konu hakkinda bilgisi olan varsa paylasirsa sevinirim

SANAYİ VE TİCARET LİMİTED ŞİRKETİ ANA SÖZLEŞMESİ

KURULUŞ :

Madde 1-

Aşağıda adları, soyadları, uyrukları , TC NO ve ikametgahları yazılı kurucular arasında bir limited şirket kurulmuştur.

ADI VE SOYADI
UYRUĞU TC NO
İKAMET ADRESİ

ÜNVAN :

Madde 2-

MAKSAT VE KONU :

Madde 3- Şirketin amaç ve konusu başlıca şunlardır.
1-TURİZM
-Yurt içerisinde ve yurt dışında tüm turizm hizmet ve faaliyetlerini yapabilmek, konusu ile ilgili halkla ilişkiler konu ve konularında faaliyetler gösterebilmek. Bu amaçlar çerçevesinde tur, konaklama, irtibat, konferanslar düzenlemek ve diğer hizmetlerini yerine getirmek,
-Yurt içerisinde ve yurt dışında seyahat düzenlemek. Seyahat acentelikleri kurmak, acenteliklerin şube , temsilcilikleri ve ajanlıklarını açmak ve çalıştırmak, bu hususta yurt içi ve yurt dışı firmalar ile anlaşmalar düzenlemek, teminatlar vermek ve almak, ortaklıklar kurmak, seyahat acentelikleri irtibat büroları kurmak, ilgili kurum ve kuruluşlardan gerekli kanuni izinleri ve belgeleri almak,
-Şirket turizme hizmet amaç ile restoranlar, eğlence yerleri, otel , motel, pansiyon, apart otel ve bunlar gibi konaklama tesisleri açmak, işletmek, turizm işletmecilikleri yapmak, tüm turizm işletmelerini kurmak, açmak. Bu amaçlara uygun olarak proje etüt, fizibilite çalışmaları yapmak, kamu arazisi ve gayri menkul tahsisi yaptırmak, kiralamak, intifa ve irtifak hakkı elde etmek. Turizm sektörünün ihtiyaç duyacağı her türlü mal ve hizmetleri iç ve diş piyasadan tedarik etmek, har türlü tefriş ve dekorasyon işlerini taahhüt ve yerine getirmek,
-Turizm ve seyahat acentelikleri açmak, temsilcilik aracılık işleri yolu ile turistik işletme ile ayni haklar kabul ve tesis etmek. Yurt içerisinde ve yurt dışında kara, deniz, hava taşıtları ve oto kiralama ile yat işletmecilikleri ve çekyatlar işletmek, çalıştırmak, bu araçlara gıda maddeleri, su , yakıt ve donanım ihtiyaç maddelerini ve servis hizmetlerini karşılamak. Bu hizmetleri ifa etmek için gerekli servisleri kurmak ve gerekli personeli istihdam etmek, ortaklıklar kurmak veya kurulu ortaklıklara iştirak etmek.
-Sauna , Türk hamamı, jimnastik salonu, yüzme havuzu, rüzgar sörfü, su kayağı, deniz motosikleti, kara ve su avcılığı, dağcılık, su altı ve su üstü sporları gibi hizmetleri ve gerekli tesisleri çalıştırarak hizmet vermek, eğlence merkezleri kurmak, işletmek kiraya vermek, kiralamak, bu konularla ilgili her türlü araç ve gereç ile yedek parça ve aksesuarları ithal ve ihraç etmek,
-Turistik amaçlı satış reyonları, satış birimleri oluşturmak, hediyelik eşya ile el ve ev sanatları ürünlerini, seramik , porselen, deri ve deriden mamul ürünlerin sergilenmesi alımı, satımı, yurt içi ve yurt dışındaki fuar ve organizasyonlara katılarak tanıtım ve pazarlamasını yapmak,

2- RENT A CAR
-İlgili mercilerden izin almak kaydıyla her türlü deniz,hava ve kara taşıtlarını satın almak, ithal etmek, kiralamak, işletmek, organize olarak kiralama işlemlerini gerçekleştirmek, kiraladıklarını kiraya vermek, satın almak ve satmak. Bunlarla ilgili yedek parça ithal ve ihraç etmek.
Rızkın 10 da 9 u Ticarettedir. Hadis-i Şerif

Yerleşim ALMANYA / StutgartMeslek İletişimci
YORUMLARTopluluk ne düşünüyor?
13 yorum
Yeni Üye43 yazı
Yurt dışından araba getirip kiralamak olanaksız gibi görünüyor,yasaya göre 1 pasaport başına 1 aracı 1 sene içinde 6 ay tr de tutabilirsin,aynı pasaport sahibi 1 sene yurt dışında durup 2. sene aracı tekrar 6 ay sokabilir.yani bunu nasıl çözeceğini buldunmu,örneğin bundan 5 yıl önce aracımla geldim EU pasaportum olmasına ragmen 6 ay sonrasında tekrar aracımı sokmadılar,başka bir araç denedim ozmanda 1 sene yurtdışında kalacaksın 2.yıl dediler.önceden bulgara giriş çıkış yapıp bir 6 ay daha uzatabiliyorduk şimdi malesef yok sayın arkadaşım.iyi araştır,süreyi ihlal edersen çok agır cezalar var bu konuda.başarılar.

Yerleşim Türkiye / AntalyaMeslek Gyda
Üye286 yazı
yukaridaki yazida gerekli izinler alindigi takdirde diyor aklima takilan da bu oldu.paravan sirket kurup türkiyede uzun süreli araclari tutmak istiyorum rent a car sirketi kurarak diger türlü sizin dediginiz dogru bilgim var.

Yerleşim ALMANYA / StutgartMeslek Yleti?imci
Üye342 yazı

selam arkadasım benım gurcu moldovya veturkıyede sirketlerim var ikinci el kiralık arqacı bir tek sekilde tr de tutabılırsın onuda ancak veancak yuz yuze ve ortak çalışırsak nesekil olcanı söliyebilirim saygılarımla
gaab.srl osman atakul
msn:eko-trans@hotmail.com
ıcq:357866604

Yerleşim Ukrayna / ZaporojieMeslek Ula?ym / Ta?ymacylyk
Üye286 yazı
msn adresinizi ekledim..bekliyorum merak ettim.

Üye305 yazı
sayin soul,
sonucu ben de cok merak ediyorum,eger bir seyler cikarsa, burada bilgi verirsen cok makbule gecer..
kira yolu ile araba getirilmesinde bile cok yüksek bir yüzde (70-90%) ile devlete harcirah vermek gerektigini duymustum.
Bunun dogru olup olmadigini bilmiyorum..

Yerleşim ALMANYA / MünsterMeslek Serbest meslek
Yeni Üye1 yazı
slm.bende alm.tr de tic.yapiyorum bodrmda rentacar,im var gümrüklemek sartigila mümkün yabanci plaka araci kiraya vermesin .+ben yedek parca ile ilgilenirim varsa

tuncay
05422904999

Yerleşim Türkiye / BodrumMeslek Ythalat / Yhracat
Üye286 yazı
kimse hic bir sey bilmiyor ya deli olucam ktorocamar ve tuncay kac kisi ile irtibata gectim biri kalkmis bana gel sirkete ortak ol eee sonra beraber yapariz nasil yapicam diyorum susuyor.Madem biliyorsunuz arklar paylasin burada bende sizlerle irtibata geceyim ama adresi verip benimle irtibata gec demek bana yeterli gelmiyor kimse kusura bakmaasin

Yeni Üye51 yazı
arkadaşım sana tek yol söylüyeyım bunu tam ögrenecegın almanyada kı turk tıcarı ateşelıgıne gıt hemen sana prosudurunu kımden ne ızın gerektıgını şirketı kurarken nelere dıkkat edecegını herşeyı sana yazılı ve sozlu olarak verırler..

bu tur olayları burada zor ögrenırsın.bende ukraynadan alıp turkıyede kıraya vermeye çalışıyordum ama olmadı eksıklerımız oldu yapamadık. bu eksıklıklerın olmaması için turk tıcarı ateşelıgıne gıt almanyada her bılgıyı eksıksız verırler sana
msn ve mail adresim fta-import@hotmail.com
www.fta-group.at.ua

Yerleşim Türkiye / DonetskMeslek Ythalat / Yhracat
Yeni Üye27 yazı
merhaba soul
olayın hukuki yada gümrük kısmıyla ilgili detaylı bilgiye sahip değilim ama duruma çok farklı bi taraftan bakıyorum,
diyelimki hukuki,gümrük kısmındaki bütün pürüzler halledilebilir ve iş fikriniz hayata geçebilir,
durum böyle ise hemen şu soru geliyor aklıma hem ülkemizde hemde yurtdışında faaliyet gösteren yüzlerce büyük şirket var ve bu şirketlerin araç filolarıda epey büyük,
bu şirketler araç filolarını ülkemizden kiraladıkları araçlarla kuruyorlar ve araç başına ciddi paralar ödüyorlar kendi ükelerinde kullandıkları araçlarla,ülkemizde kullandıkları araçların maaliyetleri arasında çok büyük farklar var hal böyleyken bu büyük şirketler bahsettiğiniz olayı yapsalar her ay yüksek miktarda tasarruf yapmış olurlar,bu işin oluru olsaydı şimdiye kadar bu filoların hepsi yurtdışından gelen araçlarla kurulurdu ve bu şirketler burda kiralanan araçlara şuanki yüksek rakamları ödemezlerdi,
umarım düşünceniz hayata geçer benimkisi sadece gözlem....

Yerleşim Türkiye / BursaMeslek Saty? / Pazarlama
Yeni Üye1 yazı
Selam arkadas belki biraz gec yaziyor olabilirim cunku ben yeni uyeyim ben de bu konu uzerinde arastirma yapiyorum cunku bende turkiyede araba kiralama firmasi acmayi dusunuyorum sadece sizden ne tur bir sonuca ulastiniz selamlar
Sonra

Yerleşim ALMANYA / Castrop RauxelMeslek Serbest meslek
Yeni Üye6 yazı
Yurtdışında bulunan şirketinizin Türkiye’de şube/acente açması nedeniyle şirketinize ait araçların Türkiye’de sürekli kullanılmak üzere getirilmesi Kişisel ve Ticari Kullanıma Mahsus Kara Taşıtlarına İlişkin Gümrük Genel Tebliği (Seri No:1) hükümleri uyarınca mümkün değildir.
KEMAL SALMAN
EKSPRES GÜMRÜK MÜŞAVİRLİĞİ
kemal.gumruk@gmail.com
NİĞDE ORGANİZE SAN. BÖL.
ÇARŞI GRUBU NO:2
GÜMRÜK MÜDÜRLÜĞÜ YANI / NİĞDE
Gsm: 0534 706 17 07
Tel: (0388) 225 00 77
Fax:(0388) 225 02 08
www.ekspresgumruk.com.tr

Yerleşim Türkiye / Ni?deMeslek Ythalat / Yhracat
Yeni Üye15 yazı
arkadaşlar almanyadan eski model bir adet araç satın almak istiyorum.araç satışı yapan arkadaşlarla görüşmek isterim.selamlar

Yerleşim Yran / TahranMeslek Ythalat / Yhracat