Ana içeriğe geç

İş Kurma Ve Girişimcilik

Girişimciler, Girişmeden Önce Okusun Diye ( 3 )

BaşlatanakinselcukTarih11/06/2010 21:23:53Yorum7

İlk mesaj
Editör5590 yazı
Kişisel Bütçe

Aşağıdaki listeyi kullanarak, para gerektirecek her şeyi
kapsayacak şekilde bir bütçe yapınız - kira, harçlar, giyim, gıda, otomobil, tatil, vs.. Bütün bunları alt alta yazıp topladıktan sonra, toplamın yüzde onu kadar da beklenmedik gider ilave ediniz. Eğer kuracağınız iş size en azından bu kadar para getiremeyecekse, o zaman iş kurma kararınızı tekrar düşünmelisiniz.

Bunlara haftalık ne kadar lazım ?
Gıda
Giyim
Ulaşım
Tatil / Bayram v.s.
Eğlence
Yakıt
Telefon
Sigorta
Tamirat
Muhtelif (örneğin, gazete, kuaför)
Eğitim
Beklenmedik Giderler
Diğer

İleriye Bakmak

Bu erken aşamada bile, iş fikrinizin gelecek bir kaç yıl içerisinde nasıl değişebileceğini veya iyileştirilebileceğini düşünüyor olmanız gerekir.
Yeni özellikler veya kullanım şekilleri ilave edebilecek
misiniz? Sunduğunuz ürün veya hizmetler yelpazesini genişletmeniz gerekecek mi?
Tesislerinizi genişletebilecek misiniz? Başarılı bir iş yönetebilmek için daima ileri bakarak plan yapmak gerekir.
tamnland.com

Yerleşim Türkiye / TürkiyeMeslek Diğer
YORUMLARTopluluk ne düşünüyor?
7 yorum
Yeni Üye63 yazı
yada kurdugunuz iş bu giderleri karşılayamıyorsa, iş değişikliği yapma zamanınız coktan gelmiştir de diyebilirmiyiz ?

Yerleşim Türkiye / BursaMeslek Tekstil
Yeni Üye95 yazı
Benim hali hazırda cep telefonu bayim var ama artık ilerin tadı yok,dükkan müsait bir bölümünü tekstil ürünlerine ayrmak istiyorum ama ne mal alacak,nede dekor yenileyecek imkanım var,ama başka işlerde yapmam şart,peki ben ne yapacağım:(((((((((

Yerleşim Türkiye / YstanbulMeslek Esnaf
Üye165 yazı

sn akinselcuk, fikirlerinizi,bilgi birkimlerinizi paylaşarak bizlere yol gösterdiğiniz için çok teşekkürler...

Yerleşim Türkiye / KyrklareliMeslek Esnaf
Üye165 yazı
Alıntı Yapılan Metin:
Yazıyı gönderen - eminem
Benim hali hazırda cep telefonu bayim var ama artık ilerin tadı yok,dükkan müsait bir bölümünü tekstil ürünlerine ayrmak istiyorum ama ne mal alacak,nede dekor yenileyecek imkanım var,ama başka işlerde yapmam şart,peki ben ne yapacağım:(((((((((

sn eminem,siz el emeği ürünlerle uğraşan bir insansınız.işyerinizin, (eğer müsait bir yerde ise )ayıracağınız bölümünde sizin ürünleriniz ile birlikte el yapımı farklı ürünlerden oluşan hediyelikler satabilirsiniz.el yapımı işleri yapan arkadaşlardan da konsiye olarak ürün tedarik edebilme şansınız var.naçizane fikrim bu..eğer böyle bir düşünceniz olursa ben size bir miktar konsiye ürün verebilirim...hayırlı çalışmalar

Yerleşim Türkiye / KyrklareliMeslek Esnaf
Yeni Üye63 yazı
Alıntı Yapılan Metin:
Yazıyı gönderen - eminem

Ne ilginçtir ki benimde şu an aktif olan giyim mağazam var ama bende dükkanın bir kısmında cep telefonu, aslında daha çok kontor satmak gibi aksiyon yaratacak şeyler düşünüyorum tabii giyimle kontor satısı cok farklı ürünler ama, ne bileyim bir düşünce işte.

Yerleşim Türkiye / BursaMeslek Tekstil
Yeni Üye95 yazı
Alıntı Yapılan Metin:
Yazıyı gönderen - necmibilir
Alıntı Yapılan Metin:
Yazıyı gönderen - eminem

sn eminem,siz el emeği ürünlerle uğraşan bir insansınız.işyerinizin, (eğer müsait bir yerde ise )ayıracağınız bölümünde sizin ürünleriniz ile birlikte el yapımı farklı ürünlerden oluşan hediyelikler satabilirsiniz.el yapımı işleri yapan arkadaşlardan da konsiye olarak ürün tedarik edebilme şansınız var.naçizane fikrim bu..eğer böyle bir düşünceniz olursa ben size bir miktar konsiye ürün verebilirim...hayırlı çalışmalar
Necmi Bey bi ara düşünmedim değil,ama bizim burda pek gitmeyeceğini düşündüm..Aslında benim düşüncem şöyleydi,bu tarz el yapımı ürünleri dükkanda toplayım farklı yerlerde stand açıp satayım,sadece dükkanla olmaz bu iş..El ürünleri daha çok dekoratif olacağı için belli kesime hitap eder,ama giyime herkesin ihtiyacı vardır,özellikle gençlere yönelik giyim..Düzenli stand açılabilecek bir olanak olsa ilk etapta el ürünleri yaparım herhalde:)

Yeni Üye95 yazı
Alıntı Yapılan Metin:
Yazıyı gönderen - engincan1976
Alıntı Yapılan Metin:
Yazıyı gönderen - eminem

Ne ilginçtir ki benimde şu an aktif olan giyim mağazam var ama bende dükkanın bir kısmında cep telefonu, aslında daha çok kontor satmak gibi aksiyon yaratacak şeyler düşünüyorum tabii giyimle kontor satısı cok farklı ürünler ama, ne bileyim bir düşünce işte.
Başka sektörde faaliyet gösteren esnaflar kontör işine girmese belki bende şimdi ek iş aramazdım diye düşünüyorum:)..Bakkal,market hadi neysede,kasap bile kontör satıyo,satılşı daha kolay diye sanırırm herkes bu işe yöneldi..Bizim iş nakitle dönüyo bizdede artık nakit yok,nakit akışını kontrol etmek için ek işe ihtiyacım var,benim bulunduğum yerde yan yana 3 tel dükkanı var,ama tekstil yok,süpermarketede yakınım o yüzden giyim ürünleri satmak istiyorum..