Ana içeriğe geç

İş Kurma Ve Girişimcilik

Burada Bu İşi Yapan Yapan Yok Ama . . . ???

BaşlatanertuğruleserTarih07/06/2010 10:06:12Yorum5

İlk mesaj
Yeni Üye1 yazı
HERKESE İYİ GÜNLER . GERÇEKTEN ÇOK GÜZEL YORUMLAR FİKİRLER PAYLAŞILIYOR BURDA. BENDE ŞİMDİDEN DEĞERLİ YORUM VE FİKİRLERİNİZ İÇİN TEŞEKKÜRLERİMİ SUNUYORUM.

ÖNCELİKLE YAPMAYI DÜŞÜNDÜĞÜM İŞTEN BAHSEDEYİM. MARKA EŞARP VE KOZMETİK ÜRÜNLERİ ÜZERİNE MÜTEVAZİ Bİ İŞYERİ. YAŞADIĞIM İLÇE BU İŞİ YAPAN YOK SADECE MARKETİN -MAĞAZANIN Bİ KENARINA UFAK TEFEK BİRŞEYLER KOYMUŞLAR O KADAR. BENİM TECRÜBEM YOK AMA EŞİM TECRÜBELİ SAYILIR BU İŞTE. YALNIZ BASİT GİBİ GÖRÜNEN BANA GÖRE BÜYÜK Bİ SORUN VAR. BURASI 25 BİN NÜFUSLU BİR İLÇE VE HALK BURADAN ALIŞVERİŞ YAPMAYI PEK SEVMİYOR. FİYATLARIN PAHALI OLMASI VE HALKIN ŞURADAN ALIŞVERİŞ YAPTIM BURADAN GETİRTTİM( SANKİ PARİSTEN GETİRTİYOSUN) DİYE ANLATABİLME MERAKINDAN KAYNAKLANDIĞINI DÜŞÜNÜYORUM. BİRBUÇUK YILDIR BURADA YAŞIYORUM İLK DİKKATİMİ ÇEKEN KONU BU OLDU. HER YERDE VAR DİYEBİLİRSİNİZ AMA BU İLÇEDE GERÇEKTEN FAZLA.

KISACASI BU DURUMU ORTADAN KALDIRABİLMEK YADA EN AZA İNDİREBİLMEK İÇİN NELER YAPILABİLİR, BİRDE BU İŞTE BAŞARILI OLABİLMEM İÇİN TAVSİYE VE ÖNERİLERİNİZİ BEKLİYORUM

TEKRAR HERKEZE TŞK EDİYORUM İYİ GÜNLER DİLİYORUM.

ERTUĞRUL ESER

Yerleşim Türkiye / ÇorumMeslek Muhasebe
YORUMLARTopluluk ne düşünüyor?
5 yorum
Üye165 yazı
sn ertuğruleser,bahsettiğiniz konu her küçük yerleşim biriminde yaşanıyor.
Siz satacağınız ürünlerin fiyatını eğer büyük yerlerdeki seviyelerde tutabilirseniz zaman içinde bu alışveriş sizin lehinize gelişecektir.dışarıda sorduğu,aldığı bir ürünün kendi ilçesinde de aynı fiyata satıldığını gören müşteri eminim en yakındakinden almayı tercih edecektir...inşallah başarılı olursunuz..

Yerleşim Türkiye / KyrklareliMeslek Esnaf
Üye515 yazı
Merhabalar
benim fikrim
1- İlçenizdeki insanlar için birer istatistik hazırlayın.
en çok nereden alış veriş yapıyorlar. İnsanların gözünde en popüler alış yeri neresi.
ürünlerin hangi özelliklerini beğeniyorlar
alım fiyat aralıkları neler.

2-gösterişli ve profesyonel duran bir kağıt çanta yaptırıp üzerine en populer yerin adını yazdırın.
elinizdeki ürünler içerisinden bir kaçının fiyatını makul şekilde düşürün.

3- çok büyük boy bez afiş yaptırın. bunların hepsini üzerine yazın.

Bir örnek:
Mesela 1-halk İstanbul şehrinden alınan eşarpları çok populer buluyor.
2-akel marka en çok alınmak istenen marka.
3-özellikle akel eşarpların parlak renklileri çok beğeniliyor mesela.

1000 adeti 325tl den üzerinde İstanbul yazan kağıt çantalar yaptırın. İstanbul dan resimler olsun üzerinde. Kız kulesi boğaziçi ayasofya falan.
mümkünse elinizde varsa akel eşarpaldan iki çeşidin fiyatını ucuz yapın. diğerlerine az zam koyun.
ucuzlattığınız esarplardan biri parlak renkli olsun.
zam yaptığınız diğerlerinin ise tamamı parlak renkliler olsun.

bez afişe İstanbul dan en sevdiğiniz renklerde ihraç fazlası orijinal Akel eşarplar gelmiştir yazın. fiyatını ucuzlattığınız ürünün fiyatınıda yazıp
yalnızca xxTL bitmeden alın. Komşularınıza akrabalarınıza fark atın.
diye yazın.
dükkanın tabela bölümüne bu afişi asın. afiş büyük olsun ama uzaktan görünsün.
afiş kırmızı ve beyaz renk ağırlıkta olsun.
afişin etraflarına zam yaptığınız parlak renkli akel eşarplardan ve İstanbul yazılı kağıt çantalardan 3er-5er tane asın.

iki tane sadece baş bölgesi olan bayan plastik manken alın.
en güzellerinden en beğenilenlerinden eşarplar giydirip dükkanın giriş kapısının iki yanına koyun.
manken kafaları boy hizasında yükseklikte olsun.

gerisi size kalmış müşteriye satış yapın.
bu taktiği başka ürünlerde de kullana bilirsiniz.

kağıt çantaların üzerine ürün yazmadığınız için her kampanyanızda kullanabilirsiniz.
Başka popüler yerler yada isimler varsa baska kağıt cantalara onları yazdırıp
kampanya üstüne kampanya yapın.

fiyat politikasını iyi özümseyin. aslen satışı olacak ürünün tamamını ucuzlatmayın. ancak biri ucuz olsun.
ama müşteriyle ilgilenirken zam yaptığınız ürünü övün. populeriteyi kullanarak pahalıyı almalarını saglayın.

kampanyayları en fazla 10 günde bir farklı ürünlerle takrarlayın.
dükkan vitrinini ve iç dekorasyonunu her kampanya öncesi değiştirin.

saygılar.
not: esarp- triko tarzı ürünler için renkli ip saplı kağıt çantalar izmit te 1000 tanesi 325tl dir.
sizin orada ne kadar bilemiyorum.

Yerleşim Türkiye / KocaeliMeslek Reklam
Yeni Üye43 yazı

Bizim buradada aynı durum ziyadesiyle var. İstediğin kadar fiyat düşür , millet cebinde parayı buldumu büyük alışveriş merkezlerine atar kendini geze geze arabasını doldurur. 50 tl lik ihtiyacı varsa 100-150 tl yi kasada bırakır anlamadan. Para bitince veresiye yazdırmak için sana gelirler. Sonrada alabilirsen al.

Yerleşim Türkiye / BursaMeslek Serbest meslek
Yeni Üye52 yazı
chotanak Aynen katılıyorum..bir iki şey eklemek gerekirse sıkmayın fazla canınızı eden biziz çok kaliteyi arttırmıycan 5 alınanı 15 satıyosa piyasa sende kalıteli olsun farkı olsun diye 15 alıp 25 satmıycan 3 alıp 9 satıcan insanlar fiyata bakıyo o kadar malı anlat ki boşşş...Ben de sizin dertten muzdaribim...Cebinde 100 lirasını gider mağazada bayılır 3 gunde 27 gun cebinde 10 lirayla gelir muştericilik oynar sana tefeci gibi biz bunlarıda yaşıyoruz...Halbuki sendeki ürün o super cancanlı yerlerdeki üründen 5 kat daha kalıtelı ve görseldir...Dükkan kendi dükkanım olmasına rağmen riskim yok ama işin özünde kafayı yemek üzereyim..Benim müşterimden bahsediyorum altını getir gramını 20 ver 10 olmazmı der kazanmıyo batar diyosun siz çok kazanıyosunuz der...Allah cumlemizin yar ve yardımcısı olsun...

Yerleşim Türkiye / ErzincanMeslek Di?er
Yeni Üye73 yazı
şu an bu yaşananlar küçük esnafın bitmesi için yapıloyor zaten capatilist düzene entegre oluyor herkes yanıbaşındaki esnaftan almıyorda avm gidiyor halbuki mahallede bireyler esnaftan alsa esnaflar kendi aralında alış veriş yapsa herkes faydalanacak ama nedir avm peki avm nin kime faydası var hiç kimseye dolu olan ceplerini daha da dolduryorlar...
Rızkın onda dokuzu ticarettedir.

Yerleşim Türkiye / GaziantepMeslek Esnaf