Amerika'dan bulduğum bir gıda ürününü Türkiye'ye getirmeyi planlıyorum ancak bir takım sorularım var. deneyimli arkadaşlardan fikirlerini paylaşmalarını rica edeceğim.
1) ürünüm çok lezzetli bir ürün ama pazardaki denklerine göre pahalı. yaklaşık 2 katı fiyatı. sizce satışını yapabilir miyim?ürün daha önce türkiye'de varmış ama daha sonra satışından vazgeçilmiş. ama benim bildiğim bir çok hayranı hala var ve burada da çok populer bi marka.
2)Türkiyeye gelirken üründen örnekler getireceğim. Türkiye bayiliğini almayı düşünmüyorum çünkü o durumda muhtemelen çok fazla ürünü türkiye'de depolamam gerekecek ve öyle buyuk bir markanın bana satış hakkını vereceğini de düşünmüyorum. Bunun yanında bende sonunu göremediğim bir iş için böyle bir yatırım yapmak istemiyorum. sizce benim ilk adımım ne olmalı? küçük küçük miktarlarda yurtdışından getirip marketlere satmayı mı denemeliyim? bu satışı nasıl yapabilirim ? yüzyüze gidip konuşup ürünü mü pazarlayacağım? hangi tür marketlere birde? bu işlerde satış nasıl oluyor. sattığım anda paramı verirler mi? çünkü ben siparişi alıp o miktara göre malı türkiye'ye getirmek istiyorum risk almadan. birkaç yerle anlaşıp ondan sonra malı türkiye'ye getirmem mümkün mü?
3)ben ankara'da yaşıyorum. ankara çevresinde bu malı pazarlayabileceğim yerler biliyor musunuz? nerelerle konuşmalıyım?
yardımlarınız için şimdiden teşekkürler