| Alıntı Yapılan Metin: |
Yazıyı gönderen - Snooke Merhaba Emine Hn. Bence ürettiğiniz ürünler cok güzeller.Ama bunları sattığın fiyat bence cok ucuz.Belki bazılarına göre pahalı bile gelebilir ama bu işi internet üstünden yüksek kar markajı ile yapamazsınız.İnterneti insanlar birşeyi daha ucuza bulabilmek amaçlı kullanıyorlar.Özellikle Alışveriş konusunda.sizin ürünleriniz biraz daha sosyetik ortama hitap edebilse 15 e sattgınız şeyi 50 ye dahi satabilirsiniz..yani patiklere ufak tefek bir kaç boncuk eklersiniz parlak birkaç taş ile daha güzel bir görünüm verip 15 yerine 50-100 e satılabilinir.Ama şunu söylim internetden o fiyata satamazsınız. Peki nerede bu fiyata satabilirim sorusunun cevabı ise biraz karmaşık.Elinizde stok yapıp zengin bir semt de sergi açabilirisniz.Sergi sokak sergisi veya o civarda bu işi yapan veya musait bir dukkanda bu ürünlerinizi sergileyebilirsiniz.Bu tarz sergilere genelde zengin insanlar gelirler.Orta halli insanlar nadir giderler onlar pazara giderler ucuz dükkanları gezerler sergiler daha cok belli bir tabakaya ait insanları cekerler en azından benim piyasa görüşüm veya gördüğüm şey bu arada istisnalar olur o yüzden de kimse üstüne alınmasın. İstanbul da hangi semtler zengin mühittir bilemiyrum ama ben izmirdeyim burada alsancak ta boyle bir sergi açsam sizin o 15 e sattıgnız ürünleri biraz daha süsyleyip 50 ye koysam emin olun hepsini satarım.cunku zaten yaptıgınız iş çok kaliteli geriye o ürünün gerçek fiyatını belirlemek kalıyor.olay sadece iplik maliyeti herkes yaptı değil..Herkes herşeyi yaparım der ama herkes sizin gibi ya da benim gibi ya da diğer uzman insanların yaptıkları gibi yapamazlar. Siz baştan insanları ucuza alıştırmışsınız bir konsept yaratmışsınız ama belki paraya olan ihtiyacınızdan o konsepte ihtiyacınız vardı ama biraz dişinizi sıkıp ürün stoklayıp sergi seklinde bu işe girişirseniz elinize geçecek toplu para sizi daha fazla tatminkar edecektir.Sergiyi tek basınıza açmanız da gerekmiyor bu tarz sergiler sürekli düzenlenir işte ev hanımları yaptı derler okullarda bazen olur eminim ki istanbul da zengin semt okulları vardır ben İstanbul u bilmediğimden tam bir fikir veremiyorum ama izmir de mesela saint josep var alsancak ta orda ara ara boyle sergiler yapılıyor diye biliyorum gidersiniz böyle bir yere şu şu ürünlerim var satmak istiyorum ama mali durumum yetersiz bana bir yol gösterin yardımcı olurmusunuz dersiniz onlar ya size satış üstünden pay isterler ya da belli bir kira bedeli isterler ama emin ol 10 patik satsanız ki bu 500 tl eder 100 tl sini bile verseniz orda durduğunuza değer..Basit bir tane de kart bastırırsınız sizden alışveriş yapanlara bu kartınızı verdiğinizde artık bu sergilere ihityacınız kalmaz dunya kadar insan ozellikle de parası cok ve böyle kaliteli ürünler arayan insanlar sizi arayacaklardır..Benden şimdilik bu kadar daha yazarım ama siz bunları bir düşünün.sonra gerekirse eklerim..Sevgiler Saygılar Alper..
|
Alper Bey ağzınızdan bal damlamış:))..
Benim anlatmak istediğimi siz daha iyi anlatmışsınız,ben daha iyi fiyatlara satabşleceğim bir yer arıyorum,ama kiralayamam çünkü bütcem yok,bulabilsem biyer ve iyi fiyata satabilsem heveslenir stokta yaparım,kirada veririrm ama şimdiye kadar sergi açtığım yerlerde umduğum fiyata satamadım,kiralamış olsam cebimden verirdim..
Burda pazar günleri pazara çıkıyorum,Göktürk Köyünde,sosyetik biyer,sosyete pazarı zaten,dünya markalarının ihraç fazlaarını satıyolar ve millet patır patır alıyo,oraya gelen direkt alış veriş yapacağı tezgaha geliyo,senelrin esnafı zaten hep aynı kişiler,geçerlerken dönüp bakmıyolar bile,bu ikinci haftamdı pek tatmin olmadım satıştan,tamam görenler bayılıyo alıyolarda ama orda tanınmak önemliymiş,birde yaz geldiği için insanlar evlerinde değiller artık galiba çok sakin...
Sizin söylediğiniz fiyata asla ve asla satılacağını sanmam,ben 20 tl dedim ilk hafta satamadım 15 e düşürdüm,20 yede sattım ama gecen hafta gittiğim avukatlık bürosundaki avukatlara:))))..Borcumu yapılandırmak için gitmiştim satış yaptım:))..Benim esas amacım bu,paralı semtlerde sergi açabilmek ama burda nerelerde var,ücretsiz açtırtacak bir hayır sahibi varmı bilmiyorum:))..Öğrendiğim kadarıyla her semtin ''kadın kolları''bu uygulamayı başlatmış,''ev hanımlarına destek''adı altında pazarlar açılıyormuş ama benim duyduğum semtlerde ölü fiyata gider,oda yetmez modellerim dağılır,benim semtimdede açıldı pazar siftah bile olmazdı,7 buçuk derdim 5 verirlerdi,benim ürünlere olan ilgi diğer tezgahçılara malzeme oldu,herkes oturdu patik ördü:(...
İnternet konusundadad haklısnız,ben 10 tl derken bile pahalı bulan vardı,başkalarıyla karşılaştırırılyordum ama göz var nizam var herşey ortada,taklitlerim çok var ama hepsinin şaftı kaymış..Evet paraya çok ihtiyacım var o yüzden kafamdaki her projeyi yapamıyorum elimden çıkarmak istiyorum hemen..
Eğer İzmirde sizin söylediğiniz fiyata satabilirsem hemen gelirim,ben İzmirden gelin geldim buraya,babam İzmirde yani bi ayağım orda..Alsancağıda bilirim,ismini verdiğiniz Saint Joseph fransız kolejiydi galiba,emin değilim öyle aklımda kalmış,okullarda genelde kermes yapılır,veya belli kurumlara özel olur ama genele açık olsa bile kiraları yüksektir..Eğer öyle birşey duyarsanız haberim olsun kuzenlerimi yönlendiririm araştırırlar,eğer 50 ye satabilirsem (100 demiyorum dikkat edin),%20 patik başına komisyon öderim size:))))..Bu arada pek fazla süs püs yapamıyorum bebek ürünü olduğundan boncuklu işler riskli,kopma tehlikesi olmasa bile teretdüt edebiliyo anneler...
Siz araştırın benim için eklemeye devam edin:),çok teşekkür ederim ilginize..