Ana içeriğe geç

Pazarlama Ve Satış

Evde Yaptığım Ürünleri Değerinde Nasıl Pazarlarım?

BaşlataneminemTarih31/05/2010 11:09:39Yorum92

İlk mesaj
Yeni Üye95 yazı
Selamlar..

Bu siteyi Googlede kendime pazarlama olanakları ararken keşfettim...

Öncelikle kendimi tanıtayım..Ben Eyüpte tel bayisiyim,kartlarla dönen işyerim krizden sonra dönmemeye başladı..Ben zaten 3 buçuk yıldır çalışamıyorum eşim idare ediyor,kızımın doğumundan sonra bakacak kimsemiz olmadığından ev hanımlığına terfii ettim..Mali krizden sonra ne yapabilirm diye düşünürken bir yeteneğimi keşfettim,hamileyken kızım için örgü öreyim diye ip ve şiş almıştım ama vakit bulamadım öğrenmek için..Aslında yanlış malzeme almışım şiş değil tığ almam gerekiyormuş:))..Deneye deneye ortaya herkesin hayran kaldığı bebek örgüleri çıkardım ve yeni yeni modeller tasarladım...

İş geldi pazarlamaya..İnternette satıl yaptım ama birebir satmak hem ilgi açısından hemde adetli satış olacağından daha cazip geldi bana..Semtimde pazar kuruldu katıldım ama ilgi olmadı,sadece Feshanede güzel satışım olmuştu ama belirsizlik yüzünden stok yapamamamıştım..Ramazandan sonra devam etmedi zaten..Şu anda bir semp pazarına çıkıyorum ama farklı bir pazar satışım beklentimi karşılamıyor..Mağazalara pazarlamayı düşündüm ama benim talep edeceğim fiyattan satamayacağımı düşündüğüm için vazgeçtim..Lüxs biyerde benim ürünlerimi alabilecek bir mağaza arayışındayım ama nasıl arayacağımı bile bilmiyorum..Şu anda aklımda olan tek uygun satış şekli,eski Ortaköy tezgahları gibi lüxs bir semtte tezgah açabilmek ama benim bırakın tezgah kirası şu anda eve su alabilecek bile param yok (daha önce duysam abartı sanardım ama bu durumlara geldik)...

Lütfen bu konuda bana fikir verin..Eminim deneyimli kişiler çoktur aramızda..Blog adresimi yazacağım,imzamada yazdım zaten,ürünlerim büyük ilgi görüyor ama satışım yinede az galiba yanlış yerlerde satıyorum,ama nasıl ver nerede pazarlayım ne yapayım bilmiyorum:(((

Değerli vaktinizi bana ayrıdığınız ve okuduğunuz için teşekkür ederim..

Saygılar..
Emine Ünal
http://eminevehobileri.blogspot.com/

Yerleşim Türkiye / İstanbulMeslek Esnaf
YORUMLARTopluluk ne düşünüyor?
92 yorum
Yeni Üye88 yazı
BEN ÖNCELİKLE BAŞARILAR DİLİYORUM BİŞEY SORMAK İSTİYORUM İNTERNETTEN NASIL PAZARLAMA YAPTINIZ HANGİ SİTEYİ KULLANDINIZ

Yerleşim Türkiye / SakaryaMeslek Muhasebe
Yeni Üye95 yazı
Çok teşekkür ederim Seda..

İlk olarak 3 yıldır üye olduğum bir anne bebek forumu vardı,zaten bu deneyimide oraya üye olan başka bir örgücüden görüp denemiştim..Onlar internette buldukları modelleri ekleyip sipariş alıyorlardı..Ama ben öyle yapmadım sadece O forumda satış yaptım ilk..Sonra blog açtım kendime,bloğum göründüğü üzere satış amaçlı değil ürünlerimi topladığım bir arşivdi aslında ama yinede blog üzerinden alıyorum siparişleri..Genelde tavsiye üzerine oluyor..Onun dışında Pasaj.com var oraya üyeyim ama çok aktif değilim orda, çok nadir ürün eklerim oraya..

Yerleşim Türkiye / YstanbulMeslek Esnaf
Yeni Üye88 yazı

AYRICA GERÇEKTEN ÇOK GÜZEL ÜRÜNLERİNİZ ZEVKİNİZ TARZINIZ HARİKA TRİKO MAKİNANIZ KEŞKE OLSAYDI BÜYÜKLER İÇİN ÇALIŞIRDINIZ OZAMAN PAZAR PAYINIZ DAHA GÜZEL OLURDU.

Yeni Üye88 yazı
gitti gidiyor com olabilirmi?orası çok aktif

Yeni Üye95 yazı
Gitti gidiyor,Sahibinden.com gibi siteleride denemek istedim ama bu sefer sürekli farklı beklentiler oluyor..Benim amacım sadece 0-12 ay bebeklere hitap etmek,çünkü bu patiklerin tabanları kayıyo,hareketli çocukta çok uygun olmaz,ama dediğim gibi nette yaptığım satşlarda farklı numaralar talep ediliyo..Ben yaptığım bu işten gerçekten para kazanmak istiyorum,giderlerim düşük olsa beklentimde az olurdu ama borcum çok fazla,ben bu işi normal bir işe gitmiş gibi geliri olsun istiyorum..Büyük babet talebi çok oluyor,ama yapımı çok yavaş,günde bi tane babet yapıp ben bunu kaç paraya satabilirimki,küçüğünü 15 tl ye satıyorum,günde en fazla 3 adet yapabilirim çünkü çok zahmetli,büyük ise bi taneyi zor yaparım ve 20 tl ye bile satamam..Yaptırtacak eleman aradım ama kimse güzel yapamıyor,kesinlikle özenti yok,haldır huldur yapıyolar..Nette hesaplı olan ürünlerden yaptırttım elimde kaldı,benim ürünleri 15 e satarken onları 5 tl bile dedim aldığım fiyat bu yine satamadım:((..Birde nedense bu işin fiyatını insanlar maaliyetine göre hesaplıyo,bu fikri insanların aklından çıkarmaya çalışıyorum..Bi ipten 2 adet patik yaparsın,ip 2,5 sen 5 tlyede satsan kazanırsın!..Hayır kazanamam,bublarda kullandığım malzeme yi saymıyorum ama çıkardığın ürün adeti önemli..Bana büyük hırka siparişi verildi örneğin,ben onu yapmak için 4 gün uğraşırım,ama onun yerine patik yapsam günde 2 patik yapsam 8 patik eder,15 den 120 tl,ben bu hırkayı 120 ye satabilirmiyim kesinlikle hayır,en fazla 40 ye satarım:((..Bana şu anda en mantıklı gelen ürün stoklayıp gerçekten satış yapabileceğim lüks bi yerde pazarlamak..Kendi imkanlarımla onlara kutu aldım,etiketim bile var:))Hatta artık bloğuma yeni ürün eklemiyorum hemen modellerim çalınıyor diye sürekli yeniliyorum ürün yelpazemi:))))

Yeni Üye96 yazı
merhaba , el yapımı ürünleri pazarlamak gerçekten oldukça zor oluyor.dediğiniz gibi pek değerini bulmuyor malesef.bende sizin gibi evde ürettiğim ürünleri buradan pazarlamaya çalışıyorum bi süredir.sanırım 6 ayı geçti,ürünlerinizi bloğunuzda gördüm hepsi çok hoş,zevkli ürünler.umarım hak ettikleri ilgiyi bulurlar.iyi çalışmalar...

Yerleşim Türkiye / YstMeslek Serbest meslek
Yeni Üye95 yazı
el örgüsü;çok haklısınız,maalesef el yapımı ürünler Türkiyede pek ilgi görmüyor,ama sen al o ürünleri İtalya dan,Fransa dan itha de bak nasıl satılır:)..Benim bir müşterim Nişantaşında bu tarz ürünleri gördüğünü ve 80 tl ye satıdığını söylemişti..Özellikle gelir düzeyi düşük yerlerde asla satılmıyor,herkes yapabiliyomuş:) ama ne hikmetse ben yapabilen birini göremedim..Çin malı bebe patiklerine o parayı veriyolar ama el yapımına maalesef:((

Üye515 yazı
Merhabalar,
yaptığınız el işi ürünleri gerçekten çok beğendim.
facebook ta mutlaka bunları paylaşmalısınız.

hatta kısa zaman içerisinde öğle tatili saatlerinde 20-40 yaş aralığı bayan facebook kullanıcıları için mutlaka facebook köşe reklamı verin.
Eminim çok ilgi görecektir.

20-40 yaş aralığı çalışan bebekli bayanlar ve yakınları için çok cazip ürünler olduğunu söyleyebilirim.

Bir de etrafınızdaki bayan çalışanlardan kendi işyerlerine ***ürmeleri için
printerdan amatör kataloglar yapıp gönderin.
Resimli ve fiyatlı katalogları yazıcıdan çıktı alın ve dağıtabildiğiniz kadar dağıtın.

Çok yararlı olacaktır.

Yerleşim Türkiye / KocaeliMeslek Reklam
Yeni Üye95 yazı
Alıntı Yapılan Metin:
Yazıyı gönderen - necmibilir
Ürünlerinizi buralarda satmayı deneyebilirsiniz....el emeklerinizin değerini bulması dileğiyle...
http://www.pasaj.com/
http://www.astarve100.com/
http://www.senyapsensat.com/
İlginiz çok teşekkür ederim Necmi Bey..
Sondaki linki ilk kez görüyorum tıklayıp inceleyeceğim,diğer sitalara üyeyim zaten..Ben pazarada çıkıyorum,interneti ve pazarı aynı anda yürütmem zor oluyo diye nette satış olayına girmek istemiyorum aslında,değişik değişik modeller deneyip pazarda satmak daha iyi oluyo ama pazar bulmak lazım işte...Bloğuma not düştüm sipariş almıyorum diye ama maaşallah yinede sipariş geliyo..Netten siparişin dejavantajı farklı moldel farklı numaralarla sipariş veriliyo,her seferinde numarasını ayarlamak için çok uğraşıyorum,ipe göre numara değiştiği için sil baştan yapıyorum her zaman buda bir günümü alıyor..
Örneğin gecen pazar ördüğüm yenidoğan modeli 35 numara istediler,isteğe cvp verip müşterinin memnuniyeti almak için ördüm ama ayarlayıncaya kadar söktüm ördüm..Benim tercihim müşteriyle birebir dialogla satış,görsel olarak ürünlerimi görenlerin memnuniyeti beni motive ediyor,netten sipariştede aynı ama canlısı daha hoş oluyo:))..Resimlerdende daha güzel buluyorlar...

Üye355 yazı
Türkiye de elyapımı olan hiçbir şey gerçek değerini bulmuyor el emeğine olan saygı kültürümüzü malesef kaybettik belkide hiç yoktu ancak benim gördüğüm kadarıyla el yapımı olan tkstil ürünleri biraz ergonomiden ve gündelik kullanımdan uzak gibi en azından benim tercih etmeme nedenim bu tavsiye olarak size tasarım larınızı biraz daha avrupai ve modern tasarımlarla birleştirin ve en çok beğenileceğini düşündüğünüz bir yada iki modelinizden yüklü miktarda üretip aniden piyasaya sürün sizi taklit eden birisi mutlaka çıkacaktır tabi siz malınızı çoktan satıp yeni bir kreasyon hazırlayıp onları piyasaya sürün derim bir nevi vurkaç taktiği ancak ürünleriniz kaliteli olsun işçilik mükemmel olsun belli bir tarzınız olsun ve illaki bir marka koyun ve siz eğer eliniz yatkın ise tasarımcı olun küçük dikiş atölyelerinde üretimin başında durarak istediğiniz standartlarda ürettirin
bellibir istikrarı yakalamak için adetli üretmeniz şart müşteriniz ürününüzü beğenip 2 adet almak itediğinde talebe yanıt verebilmeniz gerekir unutmayınki netten yapılan satışların alıcı için kargo maliyeti vardır yüksek adet derken fazla abartmayın tabi eğer tasarımlarınıza güveniyorsanız isim yapma şansınız yüksek elki daha sonra ileride doğal kumaştan yapılan bir seri üretip satarsınız
nabız yoklaması yapıp talebe en uygun cevabu verip sürekli ürün çeşitlerinizi yenileyin önünüzde kimse duramaz derim
başarılar umarım hayırlısı olur

Yerleşim Türkiye / YzmirMeslek Ymalat
Yeni Üye95 yazı
Alıntı Yapılan Metin:
Yazıyı gönderen - erokas
Merhabalar,
yaptığınız el işi ürünleri gerçekten çok beğendim.
facebook ta mutlaka bunları paylaşmalısınız.

hatta kısa zaman içerisinde öğle tatili saatlerinde 20-40 yaş aralığı bayan facebook kullanıcıları için mutlaka facebook köşe reklamı verin.
Eminim çok ilgi görecektir.

20-40 yaş aralığı çalışan bebekli bayanlar ve yakınları için çok cazip ürünler olduğunu söyleyebilirim.

Bir de etrafınızdaki bayan çalışanlardan kendi işyerlerine ***ürmeleri için
printerdan amatör kataloglar yapıp gönderin.
Resimli ve fiyatlı katalogları yazıcıdan çıktı alın ve dağıtabildiğiniz kadar dağıtın.

Çok yararlı olacaktır.
Erokas;çok memnun oldum beğenmenize..
Facede sayfa açmayı çok istedim aslında,bu konuda belki markalaşmayı becerirsem ilerde reklam olur,belkide beni keşfeden destekçi bulurum diye hayal bile kurarım:))..Maddi olanağım hiç yok sıfır,yoksa ayrı ayakkabı tabanları alıp ördüğüm paitkleri yapıştımayı bile düşündüm,yada kaymayı önleyecek bir çözüm bulamadım:(..Facede falan pek dolşmam hiç takılmam,o yüzden yapamadım..El ilanı gibi içinde ürünlerin resminin olduğu broşür bastırmak istedim ama kartvizit bastırdım o paraya,printırdan denedi eşim hiç güzel olmuyo,o şekilde ters teperdi herhalde reklam:)..İmkanım olsa dergi gibi bastırıp satmak isterdim aslında:))

Yeni Üye95 yazı
Alıntı Yapılan Metin:
Yazıyı gönderen - manta400
Türkiye de elyapımı olan hiçbir şey gerçek değerini bulmuyor el emeğine olan saygı kültürümüzü malesef kaybettik belkide hiç yoktu ancak benim gördüğüm kadarıyla el yapımı olan tkstil ürünleri biraz ergonomiden ve gündelik kullanımdan uzak gibi en azından benim tercih etmeme nedenim bu tavsiye olarak size tasarım larınızı biraz daha avrupai ve modern tasarımlarla birleştirin ve en çok beğenileceğini düşündüğünüz bir yada iki modelinizden yüklü miktarda üretip aniden piyasaya sürün sizi taklit eden birisi mutlaka çıkacaktır tabi siz malınızı çoktan satıp yeni bir kreasyon hazırlayıp onları piyasaya sürün derim bir nevi vurkaç taktiği ancak ürünleriniz kaliteli olsun işçilik mükemmel olsun belli bir tarzınız olsun ve illaki bir marka koyun ve siz eğer eliniz yatkın ise tasarımcı olun küçük dikiş atölyelerinde üretimin başında durarak istediğiniz standartlarda ürettirin
bellibir istikrarı yakalamak için adetli üretmeniz şart müşteriniz ürününüzü beğenip 2 adet almak itediğinde talebe yanıt verebilmeniz gerekir unutmayınki netten yapılan satışların alıcı için kargo maliyeti vardır yüksek adet derken fazla abartmayın tabi eğer tasarımlarınıza güveniyorsanız isim yapma şansınız yüksek elki daha sonra ileride doğal kumaştan yapılan bir seri üretip satarsınız
nabız yoklaması yapıp talebe en uygun cevabu verip sürekli ürün çeşitlerinizi yenileyin önünüzde kimse duramaz derim
başarılar umarım hayırlısı olur
Çok teşekkürler,burda vakit ayırıp yazan herkese minnatarım çok mutlu oldum..

Evet el yapımına gereken ilgi yok bu ülkede,yapay şeyler daha revaçta..Açıkcası örgüye bende ilgi duymamıştım hiç,hatta kızıma hediye gelen bir çok hırka,bluz,pantalon ve yeleği giydirmedim bile,ama ben o bilindik tarzdan uzak olmaya çalıştım,örmek için örmüyorum,farklı olmak istiyorum ve sanırım bunu başardım,ben öyle düşünüyorum ki değerlendirme arayışlarındayım,ama elde yapıldığı ve seri çıkmadığı için mağazalara pazarlamaya cesaretim yok..Birazda kendime tam güvenemiyorum galiba,dediğim gibi sınırlı sayıda üretebileceğim için tıkanıp kalmaktan korkuyorum..Bi çok komşu ve tanıdığa iş öğretmeyi denedim ama başarılı olamadılar,bazen hayal kuruyorum bir atölyem var bi çok lüx bebe mağazalarına ürün yapıyorum:)))

Yeni Üye2 yazı
slm adım mehmet ist bayrampasada yasıyorum.iplik ve kumas alım satımı yapmaktayım.ıplık lerın arasında bana cocuk bornozu geldı ve pazarladım.bunu devam ettırmek ıstıyorum.iplik dukkanımız babamla beraber yapıyoruz.ben bornoz havlu ve nevresim takımları alım satımı yapmak ıstıyorum.el örgülerde ise size yardımcı olmak istiyorum bunun icin fiyat ögrenmem gerekıyo.
tesekkurler iyi gunler dilerim

Yeni Üye95 yazı
İşleriniz rast gitsin Mehmet Bey..

İş verdiğim 1 butik var 15 e veriyorum,yeri çok iyi bi yerde,kendimde 15-20 tl ye satıyorum,dediğim gibi mağazalara pazarlamak için çıkmadım hiç,seri üretemem çünkü,adetli iş çıkaramadığım için fiyatı düşürürsem kazanamam..Elde yapılan ürünle para kazanılamayacağını anladım,kazanmanın tek yolu yerini bulmak ve güzel fiyata satmak..

Üye405 yazı
AKLIMA ŞU GELDİ

şimdi ticarette bir yere takılmamak gereklidir.yani bu ne demek bir ürünü satılmıyorsa insanlara kabul ettirmek için uğraşmak hem insanı işten soğutuyor hemde vakit kaybı.

NE YAPMAK GEREKLİ

ilk önce sizin gibi dikiş üzerine örgü üzerine kaliteli iş yapan kişiler bulunmalı ve sadece bebek patiği değil yeni evlenen çiftlere yorgan nevresim nikah şekiri süslü el yapımı mis sabun al yapımı süpürge vs bunları 15 kişi bularak yapacaksınız ve internet sitesi kurup orada satacaksınız.

KISACA ÖRGÜ VE ÇEYİZ ÜZERİNE HERŞEY YAPACAKSINIZ SATILACAK ÜRÜN 1 ÇEŞİT DEĞİL 1000 ÇEŞİT OLACAKKİ PARA KAZANIN.

MÜŞTERİNİN NABZINI İYİ TUTUN NE İSTİYORSA ONU ÖZEL DİKİN YAPIN BİZİM FİKİRLERİMİZ HERKEZLE AYNI DEĞİLDİR.

BEN MEYVE PARÇALI DONDURMA YERİM AMA DONDURMA ÜRETİCİSİ İNATLA ÜRETMEZSE BENDE ONDAN SADECE ALMAM VİŞNELİDE ODA BUNUN GİBİ BİRŞEY BİR ÜRÜN ALAN SENDEN ÖTEKİ ÜRÜNLERİNİDE ALIR

ÖRNEK

http://www.gonengontam.gen.tr/havlu_kenari.html

BU SİTE GİBİ SENDE EN BAŞTA PARANIZ OLMASA BİLE BEDAVA İNTERNET SİTELERİ VAR

MESELA http://www.istanbulelisleri.tr.gg

http://eminevehobileri.tr.gg

bu siteleri şimdi alabilirsiniz hemde bedava şu an bu isim boşta ve bu isimgibi içerisinde Türkçe karakter olmayan isim bulabilirsiniz iyi çalışmalar

Yerleşim Türkiye / EdirneMeslek Ticaret
Yeni Üye9 yazı
Merhaba Emine Hn.
Bence ürettiğiniz ürünler cok güzeller.Ama bunları sattığın fiyat bence cok ucuz.Belki bazılarına göre pahalı bile gelebilir ama bu işi internet üstünden yüksek kar markajı ile yapamazsınız.İnterneti insanlar birşeyi daha ucuza bulabilmek amaçlı kullanıyorlar.Özellikle Alışveriş konusunda.sizin ürünleriniz biraz daha sosyetik ortama hitap edebilse 15 e sattgınız şeyi 50 ye dahi satabilirsiniz..yani patiklere ufak tefek bir kaç boncuk eklersiniz parlak birkaç taş ile daha güzel bir görünüm verip 15 yerine 50-100 e satılabilinir.Ama şunu söylim internetden o fiyata satamazsınız.
Peki nerede bu fiyata satabilirim sorusunun cevabı ise biraz karmaşık.Elinizde stok yapıp zengin bir semt de sergi açabilirisniz.Sergi sokak sergisi veya o civarda bu işi yapan veya musait bir dukkanda bu ürünlerinizi sergileyebilirsiniz.Bu tarz sergilere genelde zengin insanlar gelirler.Orta halli insanlar nadir giderler onlar pazara giderler ucuz dükkanları gezerler sergiler daha cok belli bir tabakaya ait insanları cekerler en azından benim piyasa görüşüm veya gördüğüm şey bu arada istisnalar olur o yüzden de kimse üstüne alınmasın.
İstanbul da hangi semtler zengin mühittir bilemiyrum ama ben izmirdeyim burada alsancak ta boyle bir sergi açsam sizin o 15 e sattıgnız ürünleri biraz daha süsyleyip 50 ye koysam emin olun hepsini satarım.cunku zaten yaptıgınız iş çok kaliteli geriye o ürünün gerçek fiyatını belirlemek kalıyor.olay sadece iplik maliyeti herkes yaptı değil..Herkes herşeyi yaparım der ama herkes sizin gibi ya da benim gibi ya da diğer uzman insanların yaptıkları gibi yapamazlar.
Siz baştan insanları ucuza alıştırmışsınız bir konsept yaratmışsınız ama belki paraya olan ihtiyacınızdan o konsepte ihtiyacınız vardı ama biraz dişinizi sıkıp ürün stoklayıp sergi seklinde bu işe girişirseniz elinize geçecek toplu para sizi daha fazla tatminkar edecektir.Sergiyi tek basınıza açmanız da gerekmiyor bu tarz sergiler sürekli düzenlenir işte ev hanımları yaptı derler okullarda bazen olur eminim ki istanbul da zengin semt okulları vardır ben İstanbul u bilmediğimden tam bir fikir veremiyorum ama izmir de mesela saint josep var alsancak ta orda ara ara boyle sergiler yapılıyor diye biliyorum gidersiniz böyle bir yere şu şu ürünlerim var satmak istiyorum ama mali durumum yetersiz bana bir yol gösterin yardımcı olurmusunuz dersiniz onlar ya size satış üstünden pay isterler ya da belli bir kira bedeli isterler ama emin ol 10 patik satsanız ki bu 500 tl eder 100 tl sini bile verseniz orda durduğunuza değer..Basit bir tane de kart bastırırsınız sizden alışveriş yapanlara bu kartınızı verdiğinizde artık bu sergilere ihityacınız kalmaz dunya kadar insan ozellikle de parası cok ve böyle kaliteli ürünler arayan insanlar sizi arayacaklardır..Benden şimdilik bu kadar daha yazarım ama siz bunları bir düşünün.sonra gerekirse eklerim..Sevgiler Saygılar Alper..

Yerleşim Türkiye / YzmirMeslek Bilgisayar-Bili?im
Yeni Üye5 yazı
merhaba burda örnekte olduğu üzere el ürünlerinizi sitem üzerinden satmak isterim.
Sitem bir açık artırma sitesi haziran ayı boyunca 5 ürüne kadar kendi dukkanınız ve dukkan haricinde sınırsız ürün listelemeniz tamamen bedava.
Sitede ürünüzün tanıtımı tamamen sizin yazılarınız sizin resimleriniz olduğu gibi satıştan elde edilecek gelirde direk kendi paypal hesabınıza olacaktır hiç bir şekilde paypale ödeyeceğiniz komisyon dışında bir komisyon ödemeyeceksiniz eksta özellikler dışında ( kategori listesinde gösterme,reklam sayfasında gösterme,ana sayfada gösterme veya video ekleme) hiç bir özellik için sitemize para ödemeyeceksiniz el emeği göz nurunuzu birazda ingilizceniz varsa evinizde bırakmayın yükleyin siteye ve size yaratağı katkıyı gözlerinizle görün

www.buiste.com
ana sayfadan make it sell it seçeneği ile veya
http://www.buiste.com/onlinemarket
direk adresi ile ulaşabilir her konuda pazarlama@buiste.com mail yazabilirsiniz

Yerleşim Türkiye / GebzeMeslek Bilgisayar-Bili?im
Yeni Üye95 yazı
Alıntı Yapılan Metin:
Yazıyı gönderen - transfermatik
AKLIMA ŞU GELDİ

şimdi ticarette bir yere takılmamak gereklidir.yani bu ne demek bir ürünü satılmıyorsa insanlara kabul ettirmek için uğraşmak hem insanı işten soğutuyor hemde vakit kaybı.

NE YAPMAK GEREKLİ

ilk önce sizin gibi dikiş üzerine örgü üzerine kaliteli iş yapan kişiler bulunmalı ve sadece bebek patiği değil yeni evlenen çiftlere yorgan nevresim nikah şekiri süslü el yapımı mis sabun al yapımı süpürge vs bunları 15 kişi bularak yapacaksınız ve internet sitesi kurup orada satacaksınız.

KISACA ÖRGÜ VE ÇEYİZ ÜZERİNE HERŞEY YAPACAKSINIZ SATILACAK ÜRÜN 1 ÇEŞİT DEĞİL 1000 ÇEŞİT OLACAKKİ PARA KAZANIN.

MÜŞTERİNİN NABZINI İYİ TUTUN NE İSTİYORSA ONU ÖZEL DİKİN YAPIN BİZİM FİKİRLERİMİZ HERKEZLE AYNI DEĞİLDİR.

BEN MEYVE PARÇALI DONDURMA YERİM AMA DONDURMA ÜRETİCİSİ İNATLA ÜRETMEZSE BENDE ONDAN SADECE ALMAM VİŞNELİDE ODA BUNUN GİBİ BİRŞEY BİR ÜRÜN ALAN SENDEN ÖTEKİ ÜRÜNLERİNİDE ALIR

ÖRNEK

http://www.gonengontam.gen.tr/havlu_kenari.html

BU SİTE GİBİ SENDE EN BAŞTA PARANIZ OLMASA BİLE BEDAVA İNTERNET SİTELERİ VAR

MESELA http://www.istanbulelisleri.tr.gg

http://eminevehobileri.tr.gg

bu siteleri şimdi alabilirsiniz hemde bedava şu an bu isim boşta ve bu isimgibi içerisinde Türkçe karakter olmayan isim bulabilirsiniz iyi çalışmalar
Ürünlerim satılıyor bu konuda bir sıkıntım yok,ama ben değerinde satılsın istiyorum...netten satışa pek sıcak bakmadığım için satış yapsamda zevk alarak yapmıyorum,nedense bir türlü sevememdim,isteksiz olduğum için kurallarm olmadı belki o yüzden..Örneğin yeni doğana yaptığım ürünü 38 numara istiyolar,fiyatına 25 diyorum aman Allahım!,oysaki çok uğraştırıyo kesinlikle karım değil zararım oluyo,büyük çalışmadığımı söylüyorum eleştiri alıyorum,içinde bulunduğum sıkıntılar yüzünden pisikolojik sıkıntım var ve kaldıramıyorum:(((Bloğumuda o yüzden satış amaçlı açmadım,fiyatlandırma,ödeme vs bilgileri hiç yok,mail adresim bile yoktu bir aya kadar..Ama ilerde imkanım olursa com olarak site almak istiyorum,kendime bir isim buldum ''by Emy Baby'':))),bu benim markam olacak,bu isme site almak istiyorum tabi o zamana kadar satılmazsa:((..Yukardaki sitelere bakarken sırf satış için açsam,sadece elimdeki ürünleri eklesem sipariş almasam diye düşündüm:))

Verdiğiniz linke baktım,eğer yanlış hatırlamıyorsam Bursalı bir çeyizcinin sitesi o,onlar kadar teşkilatlı olmam için çoookk zamana ihtiyacım,eleman bul yaptırt,birde çeyiz işi yapan kuzenlerim var ama pek memnun değiller..

İlginize çok teşekkür ederim,çok menun oldum

Yeni Üye95 yazı
Alıntı Yapılan Metin:
Yazıyı gönderen - melsam
merhaba burda örnekte olduğu üzere el ürünlerinizi sitem üzerinden satmak isterim.
Sitem bir açık artırma sitesi haziran ayı boyunca 5 ürüne kadar kendi dukkanınız ve dukkan haricinde sınırsız ürün listelemeniz tamamen bedava.
Sitede ürünüzün tanıtımı tamamen sizin yazılarınız sizin resimleriniz olduğu gibi satıştan elde edilecek gelirde direk kendi paypal hesabınıza olacaktır hiç bir şekilde paypale ödeyeceğiniz komisyon dışında bir komisyon ödemeyeceksiniz eksta özellikler dışında ( kategori listesinde gösterme,reklam sayfasında gösterme,ana sayfada gösterme veya video ekleme) hiç bir özellik için sitemize para ödemeyeceksiniz el emeği göz nurunuzu birazda ingilizceniz varsa evinizde bırakmayın yükleyin siteye ve size yaratağı katkıyı gözlerinizle görün

www.buiste.com
ana sayfadan make it sell it seçeneği ile veya
http://www.buiste.com/onlinemarket
direk adresi ile ulaşabilir her konuda pazarlama@buiste.com mail yazabilirsiniz

Baktım sitenize yeni galiba,ve ingilizce,benim ingilizcem yok,Etsy diye yabancı bir site var ekle demişlerdi bana beceremedim,hadi ödeme için Paypal var ama kargo nasıl olur yurtdışına diye düşünüyorum..

Yeni Üye95 yazı
Alıntı Yapılan Metin:
Yazıyı gönderen - Snooke
Merhaba Emine Hn.
Bence ürettiğiniz ürünler cok güzeller.Ama bunları sattığın fiyat bence cok ucuz.Belki bazılarına göre pahalı bile gelebilir ama bu işi internet üstünden yüksek kar markajı ile yapamazsınız.İnterneti insanlar birşeyi daha ucuza bulabilmek amaçlı kullanıyorlar.Özellikle Alışveriş konusunda.sizin ürünleriniz biraz daha sosyetik ortama hitap edebilse 15 e sattgınız şeyi 50 ye dahi satabilirsiniz..yani patiklere ufak tefek bir kaç boncuk eklersiniz parlak birkaç taş ile daha güzel bir görünüm verip 15 yerine 50-100 e satılabilinir.Ama şunu söylim internetden o fiyata satamazsınız.
Peki nerede bu fiyata satabilirim sorusunun cevabı ise biraz karmaşık.Elinizde stok yapıp zengin bir semt de sergi açabilirisniz.Sergi sokak sergisi veya o civarda bu işi yapan veya musait bir dukkanda bu ürünlerinizi sergileyebilirsiniz.Bu tarz sergilere genelde zengin insanlar gelirler.Orta halli insanlar nadir giderler onlar pazara giderler ucuz dükkanları gezerler sergiler daha cok belli bir tabakaya ait insanları cekerler en azından benim piyasa görüşüm veya gördüğüm şey bu arada istisnalar olur o yüzden de kimse üstüne alınmasın.
İstanbul da hangi semtler zengin mühittir bilemiyrum ama ben izmirdeyim burada alsancak ta boyle bir sergi açsam sizin o 15 e sattıgnız ürünleri biraz daha süsyleyip 50 ye koysam emin olun hepsini satarım.cunku zaten yaptıgınız iş çok kaliteli geriye o ürünün gerçek fiyatını belirlemek kalıyor.olay sadece iplik maliyeti herkes yaptı değil..Herkes herşeyi yaparım der ama herkes sizin gibi ya da benim gibi ya da diğer uzman insanların yaptıkları gibi yapamazlar.
Siz baştan insanları ucuza alıştırmışsınız bir konsept yaratmışsınız ama belki paraya olan ihtiyacınızdan o konsepte ihtiyacınız vardı ama biraz dişinizi sıkıp ürün stoklayıp sergi seklinde bu işe girişirseniz elinize geçecek toplu para sizi daha fazla tatminkar edecektir.Sergiyi tek basınıza açmanız da gerekmiyor bu tarz sergiler sürekli düzenlenir işte ev hanımları yaptı derler okullarda bazen olur eminim ki istanbul da zengin semt okulları vardır ben İstanbul u bilmediğimden tam bir fikir veremiyorum ama izmir de mesela saint josep var alsancak ta orda ara ara boyle sergiler yapılıyor diye biliyorum gidersiniz böyle bir yere şu şu ürünlerim var satmak istiyorum ama mali durumum yetersiz bana bir yol gösterin yardımcı olurmusunuz dersiniz onlar ya size satış üstünden pay isterler ya da belli bir kira bedeli isterler ama emin ol 10 patik satsanız ki bu 500 tl eder 100 tl sini bile verseniz orda durduğunuza değer..Basit bir tane de kart bastırırsınız sizden alışveriş yapanlara bu kartınızı verdiğinizde artık bu sergilere ihityacınız kalmaz dunya kadar insan ozellikle de parası cok ve böyle kaliteli ürünler arayan insanlar sizi arayacaklardır..Benden şimdilik bu kadar daha yazarım ama siz bunları bir düşünün.sonra gerekirse eklerim..Sevgiler Saygılar Alper..
Alper Bey ağzınızdan bal damlamış:))..

Benim anlatmak istediğimi siz daha iyi anlatmışsınız,ben daha iyi fiyatlara satabşleceğim bir yer arıyorum,ama kiralayamam çünkü bütcem yok,bulabilsem biyer ve iyi fiyata satabilsem heveslenir stokta yaparım,kirada veririrm ama şimdiye kadar sergi açtığım yerlerde umduğum fiyata satamadım,kiralamış olsam cebimden verirdim..

Burda pazar günleri pazara çıkıyorum,Göktürk Köyünde,sosyetik biyer,sosyete pazarı zaten,dünya markalarının ihraç fazlaarını satıyolar ve millet patır patır alıyo,oraya gelen direkt alış veriş yapacağı tezgaha geliyo,senelrin esnafı zaten hep aynı kişiler,geçerlerken dönüp bakmıyolar bile,bu ikinci haftamdı pek tatmin olmadım satıştan,tamam görenler bayılıyo alıyolarda ama orda tanınmak önemliymiş,birde yaz geldiği için insanlar evlerinde değiller artık galiba çok sakin...

Sizin söylediğiniz fiyata asla ve asla satılacağını sanmam,ben 20 tl dedim ilk hafta satamadım 15 e düşürdüm,20 yede sattım ama gecen hafta gittiğim avukatlık bürosundaki avukatlara:))))..Borcumu yapılandırmak için gitmiştim satış yaptım:))..Benim esas amacım bu,paralı semtlerde sergi açabilmek ama burda nerelerde var,ücretsiz açtırtacak bir hayır sahibi varmı bilmiyorum:))..Öğrendiğim kadarıyla her semtin ''kadın kolları''bu uygulamayı başlatmış,''ev hanımlarına destek''adı altında pazarlar açılıyormuş ama benim duyduğum semtlerde ölü fiyata gider,oda yetmez modellerim dağılır,benim semtimdede açıldı pazar siftah bile olmazdı,7 buçuk derdim 5 verirlerdi,benim ürünlere olan ilgi diğer tezgahçılara malzeme oldu,herkes oturdu patik ördü:(...

İnternet konusundadad haklısnız,ben 10 tl derken bile pahalı bulan vardı,başkalarıyla karşılaştırırılyordum ama göz var nizam var herşey ortada,taklitlerim çok var ama hepsinin şaftı kaymış..Evet paraya çok ihtiyacım var o yüzden kafamdaki her projeyi yapamıyorum elimden çıkarmak istiyorum hemen..

Eğer İzmirde sizin söylediğiniz fiyata satabilirsem hemen gelirim,ben İzmirden gelin geldim buraya,babam İzmirde yani bi ayağım orda..Alsancağıda bilirim,ismini verdiğiniz Saint Joseph fransız kolejiydi galiba,emin değilim öyle aklımda kalmış,okullarda genelde kermes yapılır,veya belli kurumlara özel olur ama genele açık olsa bile kiraları yüksektir..Eğer öyle birşey duyarsanız haberim olsun kuzenlerimi yönlendiririm araştırırlar,eğer 50 ye satabilirsem (100 demiyorum dikkat edin),%20 patik başına komisyon öderim size:))))..Bu arada pek fazla süs püs yapamıyorum bebek ürünü olduğundan boncuklu işler riskli,kopma tehlikesi olmasa bile teretdüt edebiliyo anneler...

Siz araştırın benim için eklemeye devam edin:),çok teşekkür ederim ilginize..

Üye405 yazı
İNTERNETTEN SATIŞ YAPMALISINIZ KESİNLİKLE

NEDEN sizin kurduğunuz site güven vermiyor ondan dolayı size gelenler pahalı buluyor bakın internette adamların size güvenmesi için ürünleri görebilmesi için ürünü tam anlıyabilmesi için size bir çözüm sunacağım

internetten ürün alan kişiler genellikle kredi kartı ile alır ve sanıldığı gibide ucuzu arayan internete girmez kaliteyi arayan girer hele bebek söz konusu ise

VAKİT DARLIĞI NEDENİYLE NETTEN ALIŞVERİŞ YAPILIR
KAPINA KADAR GELİYOR DİYE YAPAILIR

MÜHENDİSLERİN İŞ ADAMLARININ VAKİTLERİ GECE 2 DE OLABİLİR O SAATTE DÜKKAN AÇIK OLMAZ ONDAN İNTERNETTE ALIŞVERİŞ YAPILIR.

siz 50 tl bile deseniz alırlar ama sağlz bir site şart bakın örnek veriyorum

http://www.nar-bebe.com

http://www.ceyizciler.com

ben size yardım etmek istiyorum Türkiyede 70 milyon insan var ve 25 milyon internet kullanıcısı var bu ne demek 25 milyon potansiyel müşteri demek ve google yazın bebek patiği diye bakalım hangi site çıkıyor

http://www.10marifet.org/etiket/bebek-pati%C4%9Fi bende bu çıktı işte sorun burda sizin siteniz çıkmıyor sizin bu iş için bir site kurup google daki reklamlara önem vermeniz gereklidir

analiz yapalım hemen en çok aranan bebek malzemesi neymiş bakalım

1 bebek ürünleri 35.52%
2 nar bebe 11.50%
3 bebek gereçleri 5.10%
4 narbebe 3.54%
5 ev tipi ana kucağı 1.23%
6 bebek urunleri 1.02%
7 pierre cardin 2010 vip 0.84%
8 pike takimlari bebek icin 0.81%
9 emzirme koltugu 0.67%
10 jane yÜrÜteÇ 0.66%

çeyiz konusundada bunlar aranıyor

1 çeyizciler 13.90%
2 çeyiz 12.27%
3 ben10 battaniye 5.15%
4 ben 10 lisanslı ürünler 4.88%
5 çeyiz listesi 3.50%
6 sarev ortopedik yastık 3.39%
7 saten yatak örtüleri 2.97%
8 ceyizciler.com 2.58%
9 özdilek bornoz seti 2.31%
10 yemekteyiz seti 1.97%

İDDA EDİYORUM SAĞLAM BİR SİTE KURULURSA O 25 TL YE SATAMADIĞINIZI 50 TL YE SATARSINIZ YETERLİ İPLİKLERİN KALİTESİNİ VE ÜRÜNLERİN KALİTESİNİ İSPATLAYIN FOTOĞRAFLARLA VE KREDİ KARTI İLE ALIŞVERİŞ YAPILMASINI SAĞLAYIN HAZIR SİTELER VAR 12 AY TAKSİTLE VERİYOLAR LÜTFEN DİNLEYİN BENİ POTANSİYEL ÇOK YÜKSEK NETTE

Yerleşim Türkiye / EdirneMeslek Ticaret
Yeni Üye9 yazı
Merhaba Emine Hn.
Öncelikle ben ürünlerinizin satılmasını gerçekten de isterim ve komisyon gibi bir arayışımda yok..Ben daha çok fikir üreten bir insanım.Genelde firmalar ya da iş yaptığım şirketler ve insanlar bana fikir almak için danışırlar.Bir nevi danışmanım.Neyi en iyi nasıl yapılacağının araştırmasını yapar ve insanlara bunun olası en ekonomik ve en kazançlı yolunu izah eder veya gösteririm.
Sizin yaptığınız ürünlerin gerçekteki değeri bence 50 tl dir (40 a gider 30 a gider o ayrı) benim buna inandığım gibi sizinde buna inanmanız gerekiyor ki alacak kişilerde inansınlar..İnsanlar ucuz olanın daha fazla satılacağını düşünürler belki öyledir belki değildir.Ama sizin ki bir emek bir el emeği bunun iplikle şununla bununla değeri ölçülemez.Siz acele ettiğinizden bir an önce satayım elime para geçsin zihniyetinde olduğunuzdan değerinin altında satıyorsunuz.Örnek olarak boncuk olmayabilir belki cocuk onu koparır yutar düşüncesi var ben başta düşünmemiştim sonra tekrar düşününce boncuk tehlikeli olabilir ama bunun dısında patik i parlak değerli gösterecek başka birşey eklenedebilir.Sonucta ürününüzün kalitesi onemli olsa da onun süslemenizde önemlidir.Bir nevi ambalaj olayı gibi düşünün bazen bir ürünü ürünün içeriğinden cok onun ambalajı sattırır.Firmalara dikkat ederseniz genelde sık sık sattıkları ürünlerin ambalajlarını değiştirirler.Logo belki sabit kalır ama ambalajın rengi görünüşü vs değişir bunlar birer satış stratejisidir.Sizde aynı ürünü satsanız bile üzerinde bazı ufak değişiklikler yaparak bu yeni bir ürün veya bu yepyeni bir patik bunu fiyatı mesela 20 değilde 25 diyebilirsiniz.yani tabii öncelikle onun değerli olduğuna kendiniz inanmanız gerekiyor.Siz inanırsanız başkaları da inanır.
Okullarda sergi ve diğer tanıtım amaçlı sergilerin olup olmadığını ben sizin icin araştıracam.Ama izmir e yollayıp burada satmak cok da mantıklı değil.İstanbul da bir sürü zengin semt var ve o dediğiniz pazara gelenler gercekten de zengin değillerdir.Benim zengin dedikllerim pazara gitmezler.lüks mağazalara bile bazen kendileri gitmezler magazalar bunlara katalog yollar onlar katalogtan bakar sunu bunu istiyorum derler magaza da beden ölçüsüne göre evine yollarlar veya direk yetkili bir kişi o kişinin evine gider hem katalogdan ürünlere bakar hem ölçülerini alır ve istediği ürün evine teslim edilir.Bir de böyle zenginler var.Siz 1 tanesine ulaşssanız gerisi gelir.Mesela işte katalog yapabilirsiniz bu da ayrı bir fikir tüm ürünleri yanınızda taşımaktansa bir katalog yaparsınız 2-3 sayfalık fiyat koymayacaksınız fiyatları ayrı bir listede vereceksiniz. bu katalogları luks magazalara ***ürüp gösterirsiniz sizinle ilgilenen olursa 1 örnek bırakırsınız.fiyatları da liste olarak bırakın ve mumkunse fiyatları biraz yuksek tutun.aman satayım diye düşünmeyin.Bırakın ürününüz farklı ve size özel olsun.Bu sadece patik için gecerli değil herşey için gecerli.Kendiniz üretiyorsanız el emeği varsa onun fiyatını da kendiniz belirlersiniz piyasa yada bir başkası belirlemez.Çin malıymış şuymuş buymuş da onemli değil sizin ürünleriniz sadece tek kullanımlık değildir süs amaçlı da alınabilir.Vitrine koyar evine koyar bebek odasına koyar.Birde mesela patik sapka ve belki buna uygun birşeyi daha set halinde pazarlamayı deneyebilirsiniz.3 u bir arada gibi.
Tum bunların dışında buraya gelen insanların cogu bir arayışla geliyor onlarında kafalarında belirgin bir çözüm yok ki.Çözümü değişik yazıları oku**** diğer insanların tecrübelerini değerlendirerek siz kendiniz bulacaksınız.Ben bile buraya fikir ve düşüncelerimi geliştirmek amaçlı gelip yazıları okuyorum.Herkes birşeyler düşünüyor ama bazen ufak ayrıntıları atlıyorlar.Önemli olan ne iş yaptığınız değildir o işi severek yapmanızdır ve para için yapmanızdır.Çunku para gereklidir sadece ihtiyac değil daha iyi bir yaşam icinde gereklidir.Para konusnda dikkat edilecek en onemli unsur paranın kölesi olmamaktır bazen insanlar oyle bagımlı ve köle olurlar ki cevrelerindeki insanları ezmeye yok saymaya baslarlar böyle olmamak gerekiyor.Ama bir iş yapacaksanız da bunu para icin ve az da olsa sevdiğiniz için yapacaksınız sadece sevmekte yetmez sadece para da yetmez.Her ikisi de olacak bunun dengesini de siz kendiniz sağlayacaksınız bunu başarırsanız hem mutlu olursunuz hemde ekonomik sorunlar içinde olmazsınız.Sevgiler Saygılar Alper..

Yeni Üye95 yazı
Alıntı Yapılan Metin:
Yazıyı gönderen - transfermatik
İNTERNETTEN SATIŞ YAPMALISINIZ KESİNLİKLE

NEDEN sizin kurduğunuz site güven vermiyor ondan dolayı size gelenler pahalı buluyor bakın internette adamların size güvenmesi için ürünleri görebilmesi için ürünü tam anlıyabilmesi için size bir çözüm sunacağım

internetten ürün alan kişiler genellikle kredi kartı ile alır ve sanıldığı gibide ucuzu arayan internete girmez kaliteyi arayan girer hele bebek söz konusu ise

VAKİT DARLIĞI NEDENİYLE NETTEN ALIŞVERİŞ YAPILIR
KAPINA KADAR GELİYOR DİYE YAPAILIR

MÜHENDİSLERİN İŞ ADAMLARININ VAKİTLERİ GECE 2 DE OLABİLİR O SAATTE DÜKKAN AÇIK OLMAZ ONDAN İNTERNETTE ALIŞVERİŞ YAPILIR.

siz 50 tl bile deseniz alırlar ama sağlz bir site şart bakın örnek veriyorum

http://www.nar-bebe.com

http://www.ceyizciler.com

ben size yardım etmek istiyorum Türkiyede 70 milyon insan var ve 25 milyon internet kullanıcısı var bu ne demek 25 milyon potansiyel müşteri demek ve google yazın bebek patiği diye bakalım hangi site çıkıyor

http://www.10marifet.org/etiket/bebek-pati%C4%9Fi bende bu çıktı işte sorun burda sizin siteniz çıkmıyor sizin bu iş için bir site kurup google daki reklamlara önem vermeniz gereklidir

analiz yapalım hemen en çok aranan bebek malzemesi neymiş bakalım

1 bebek ürünleri 35.52%
2 nar bebe 11.50%
3 bebek gereçleri 5.10%
4 narbebe 3.54%
5 ev tipi ana kucağı 1.23%
6 bebek urunleri 1.02%
7 pierre cardin 2010 vip 0.84%
8 pike takimlari bebek icin 0.81%
9 emzirme koltugu 0.67%
10 jane yÜrÜteÇ 0.66%

çeyiz konusundada bunlar aranıyor

1 çeyizciler 13.90%
2 çeyiz 12.27%
3 ben10 battaniye 5.15%
4 ben 10 lisanslı ürünler 4.88%
5 çeyiz listesi 3.50%
6 sarev ortopedik yastık 3.39%
7 saten yatak örtüleri 2.97%
8 ceyizciler.com 2.58%
9 özdilek bornoz seti 2.31%
10 yemekteyiz seti 1.97%

İDDA EDİYORUM SAĞLAM BİR SİTE KURULURSA O 25 TL YE SATAMADIĞINIZI 50 TL YE SATARSINIZ YETERLİ İPLİKLERİN KALİTESİNİ VE ÜRÜNLERİN KALİTESİNİ İSPATLAYIN FOTOĞRAFLARLA VE KREDİ KARTI İLE ALIŞVERİŞ YAPILMASINI SAĞLAYIN HAZIR SİTELER VAR 12 AY TAKSİTLE VERİYOLAR LÜTFEN DİNLEYİN BENİ POTANSİYEL ÇOK YÜKSEK NETTE
Yüksek potansiyele ulaşmak için o potansiyelin mevcut olduğu sitelerde şansımı denemek istedim daha önce,bilmiyorum her bilindik sitede aynı prosüdürmü geçerli ama ismi bilindik alışveriş sitelerinde ürün eklerken %10 komisyon isteniyodu eklemedim.Şimdi ben çok bilindik ve satış yapabileceğim bir siteye eklemek istesem sizin aklınıza gelen bir site varmı,ben şansımı denemek isterim burda hep beraber gelişmeleri takip ederiz:)))..Ben nette hiç alışveriş yapmadım bu konudada deneyimim yok..

Yeni Üye95 yazı
Alıntı Yapılan Metin:
Yazıyı gönderen - Snooke
Merhaba Emine Hn.
Öncelikle ben ürünlerinizin satılmasını gerçekten de isterim ve komisyon gibi bir arayışımda yok..Ben daha çok fikir üreten bir insanım.Genelde firmalar ya da iş yaptığım şirketler ve insanlar bana fikir almak için danışırlar.Bir nevi danışmanım.Neyi en iyi nasıl yapılacağının araştırmasını yapar ve insanlara bunun olası en ekonomik ve en kazançlı yolunu izah eder veya gösteririm.
Sizin yaptığınız ürünlerin gerçekteki değeri bence 50 tl dir (40 a gider 30 a gider o ayrı) benim buna inandığım gibi sizinde buna inanmanız gerekiyor ki alacak kişilerde inansınlar..İnsanlar ucuz olanın daha fazla satılacağını düşünürler belki öyledir belki değildir.Ama sizin ki bir emek bir el emeği bunun iplikle şununla bununla değeri ölçülemez.Siz acele ettiğinizden bir an önce satayım elime para geçsin zihniyetinde olduğunuzdan değerinin altında satıyorsunuz.Örnek olarak boncuk olmayabilir belki cocuk onu koparır yutar düşüncesi var ben başta düşünmemiştim sonra tekrar düşününce boncuk tehlikeli olabilir ama bunun dısında patik i parlak değerli gösterecek başka birşey eklenedebilir.Sonucta ürününüzün kalitesi onemli olsa da onun süslemenizde önemlidir.Bir nevi ambalaj olayı gibi düşünün bazen bir ürünü ürünün içeriğinden cok onun ambalajı sattırır.Firmalara dikkat ederseniz genelde sık sık sattıkları ürünlerin ambalajlarını değiştirirler.Logo belki sabit kalır ama ambalajın rengi görünüşü vs değişir bunlar birer satış stratejisidir.Sizde aynı ürünü satsanız bile üzerinde bazı ufak değişiklikler yaparak bu yeni bir ürün veya bu yepyeni bir patik bunu fiyatı mesela 20 değilde 25 diyebilirsiniz.yani tabii öncelikle onun değerli olduğuna kendiniz inanmanız gerekiyor.Siz inanırsanız başkaları da inanır.
Okullarda sergi ve diğer tanıtım amaçlı sergilerin olup olmadığını ben sizin icin araştıracam.Ama izmir e yollayıp burada satmak cok da mantıklı değil.İstanbul da bir sürü zengin semt var ve o dediğiniz pazara gelenler gercekten de zengin değillerdir.Benim zengin dedikllerim pazara gitmezler.lüks mağazalara bile bazen kendileri gitmezler magazalar bunlara katalog yollar onlar katalogtan bakar sunu bunu istiyorum derler magaza da beden ölçüsüne göre evine yollarlar veya direk yetkili bir kişi o kişinin evine gider hem katalogdan ürünlere bakar hem ölçülerini alır ve istediği ürün evine teslim edilir.Bir de böyle zenginler var.Siz 1 tanesine ulaşssanız gerisi gelir.Mesela işte katalog yapabilirsiniz bu da ayrı bir fikir tüm ürünleri yanınızda taşımaktansa bir katalog yaparsınız 2-3 sayfalık fiyat koymayacaksınız fiyatları ayrı bir listede vereceksiniz. bu katalogları luks magazalara ***ürüp gösterirsiniz sizinle ilgilenen olursa 1 örnek bırakırsınız.fiyatları da liste olarak bırakın ve mumkunse fiyatları biraz yuksek tutun.aman satayım diye düşünmeyin.Bırakın ürününüz farklı ve size özel olsun.Bu sadece patik için gecerli değil herşey için gecerli.Kendiniz üretiyorsanız el emeği varsa onun fiyatını da kendiniz belirlersiniz piyasa yada bir başkası belirlemez.Çin malıymış şuymuş buymuş da onemli değil sizin ürünleriniz sadece tek kullanımlık değildir süs amaçlı da alınabilir.Vitrine koyar evine koyar bebek odasına koyar.Birde mesela patik sapka ve belki buna uygun birşeyi daha set halinde pazarlamayı deneyebilirsiniz.3 u bir arada gibi.
Tum bunların dışında buraya gelen insanların cogu bir arayışla geliyor onlarında kafalarında belirgin bir çözüm yok ki.Çözümü değişik yazıları oku**** diğer insanların tecrübelerini değerlendirerek siz kendiniz bulacaksınız.Ben bile buraya fikir ve düşüncelerimi geliştirmek amaçlı gelip yazıları okuyorum.Herkes birşeyler düşünüyor ama bazen ufak ayrıntıları atlıyorlar.Önemli olan ne iş yaptığınız değildir o işi severek yapmanızdır ve para için yapmanızdır.Çunku para gereklidir sadece ihtiyac değil daha iyi bir yaşam icinde gereklidir.Para konusnda dikkat edilecek en onemli unsur paranın kölesi olmamaktır bazen insanlar oyle bagımlı ve köle olurlar ki cevrelerindeki insanları ezmeye yok saymaya baslarlar böyle olmamak gerekiyor.Ama bir iş yapacaksanız da bunu para icin ve az da olsa sevdiğiniz için yapacaksınız sadece sevmekte yetmez sadece para da yetmez.Her ikisi de olacak bunun dengesini de siz kendiniz sağlayacaksınız bunu başarırsanız hem mutlu olursunuz hemde ekonomik sorunlar içinde olmazsınız.Sevgiler Saygılar Alper..
Öncelikle şunu belirteyim Alper Bey,el emeği kelimesinide kullanmıyorum ben,2el yapımı ürün''diyorum:)),el emeği göz nuru diyince ilk akla gelen çeyiz galiba,yada evde herkesin yaptığı bişeyler akla geliyo olmalıki herkes yapıyo bunu:))..Türkiyede el yapımı ürünlere saygı yok,bu bir çok ürün için geçerli..Örneğin ben tezgahımda bunlar atıyorum işte İtalyadan ithal desem belki ilgi görür,kendi el emeğim desem tınan olmaz..
Kendi olanaklarımda paket aldım,komple şeffaf paketlerden,etiket bastırdım o şekilde sunuyorum,imkanlarım bu kadarına yetti,kendi kazancımı yatırıma dönüştürsem bi şekilde daha iyisini belki başarabilirirm..
Al benili süsler değilde tabanların kaymaması için çözüm aradım bulamadım,aslında bu konudada beni yönlendirebilirler burda ben bu siteden çok memnun kaldım:))..Tabanlarda hani bebek patikleri veya çorapların altında plastik tabanlar vardırya,işte onlardan olsa tam süper olur.. O zaman daha prfosyönel gözükür,büyük istendiği zaman kayıyo diyorum geri çeviriyorum..Fiyatlandırmayı hakkettiği yere taşımak için değişiklik yapmam gerektiğinin farkındayım,ürünlerimi mümkün olduğunca zevkli yapmaya çalışıyorum,renklerin uyumu,ipe veya renge göre model tasarlama,görüp beğendiğim malzemeye göre tasarlıyorum,sürekli yeni ürünler yapıyorum,tek eksiğim tabanlar..Ambalaj içinde en mantıklısı şeffaf ambalajdı 65 kuruşa yaptırttım,2000 adet etiket bastırttım kartvizit gibi,onları tutturmak içinde ''kılçık''deniyormuş plastik klipslerden aldım,bunları 2 hafta önce uygulamaya başladım daha yeni:))..Amacım iyi fiyata satabilmek,ve bunu kendim yapmak,çünkü bir mağazaya pazarlasam seri yapamam,yaptıracak eleman bulamıyorum,ama pazarlayacak bir mağaza bulsam bile tatminkar bir fiyata vermem gerekir,ama oda çok zor,insanlar bedava isteyecek neredeyse... Elimde şu anda süslenmemiş patik var ben onu süsleyim son halini eklerim buraya:))

Yeni Üye9 yazı
Merhaba Emine Hn.
Şimdi bu tabanların kaymaması ile ilgili size bir kaç örnek alıntı verecem siz bunları araştırın aklınıza yatarsa kendinizde uygularsınız.

"Evde kendi yaptığınız - sattığınız patik ve çorapların tabanına bu kaymaz desenlerden kolayca yapabilirsiniz. Çocuğunuz adın yazabilir ya da ilginç desenler uygulayabilirsiniz. Bunun için ihtiyacınız olan tek şey boyutlu dimensional kumaş boyası. Hobi mağazalarında 3 - 5 lira arasında bulunabiliyor. Dimensional boyalar oldukça geç kuruyan boyalardır simlisinden pek çok rengine kadar bulunur."

"Çocuklar için üretilen bütün çorapların altında kaymayı önleyici desenler bulunuyor. Bu kabartma desenler boyutlu kumaş boyaları ile yapılıyor sağlam yapısı ile uzun süre kullanılıyor."

Kaymaz çorap baskısı diye birşey varmış..Bu baskıları corabın altına sanırım sıcak ütü ile yapıyorsunuz ve baskı kuruyunca plastikimsi bir yapı oluşuyor bu da tabanın kaymasına engel oluyor sizin patiklerin altına bunda yapamaz iseniz benim aklıma soyle birsey geldi mesela patiklerine dısına giyelebilir boyutta bir de corap alırsınız bunlara bu baskıdan yaparsınız veya hazır baskılı coraplar (5 TL ye var) alırsınız eger ki cocuk yuruyecekse patiklere bu corap giydirilir corap buyuk veya uzun olmasa da olur sadece patik in cevresini sarsa bile yeter corabın en uc kısmı lastikli olursa patiki sanırım daha iyi sarar onemli olan tabanda bir kaymamazlık yaratmak..tabii ben bunu hayali kafamda canlandırıyorum.Ya da bir diğer şeyde patikin altına buyuk boy bir kaç desen örülebilinir.Bu desenler bu kaymaz coraplardaki baskı türünde olabilir yada olmayabilir bu size kalmış.

Bunları bir araştırın belki aklınıza daha parlak bir fikir gelir.Sevgiler Saygılar Alper..

Yeni Üye95 yazı
Ben daha önce biraz araştırma yapmıştım,dimensional boyayı ilk kez duyuyorum ama,bunu mutlaka araştıracağım..

Onun dışında diğer fikriniz yanlış anlamadıysam dıştan tabanı jkaplayacak şekilde çorap geçirmek,bu estetik olmayabilir..

ABS baskı diye bişey öğrendim,hani bu bebek çoraplarının altında ''pati''şeklinde olan plastik baskı,bunlar özel büyük preslerde basılıyormuş,aradım bi firmayı öğrendim,size göre değil dediler..Ütüyle basılanları sordum örgüde sağlıklı sonuç alamayacağımı söylediler,preslemek gerekiyormuş..Ben kendi kafamda bir makina uydurdum:))..Hani narenciye sıkacakları vardırya,portakal sıkılan,o tarzda bir makina,uç kısmında ısıtıcılı plastik baskı var,patiğin bi kaç yerine iyice bastırarak uyguluyorsun..Böyle bir makina icad etmem gerek galiba..

Ben dimonsional boya fikrini araştırım yazarım,ilginiz için tekrar teşekkürler..

Yeni Üye24 yazı
ürünleriniz gerçekten çok güzeller emine hanım, sanki 2 el yapımı değilMİŞ kadar orjinal görünümdeler. Eğer marka olabilirseniz dilediğiniz fiyattan alıcı bulabilirsiniz. Fikirleriniz de çok yerinde umarım en kısa sürede marka olur ve gerçek değerinden satışa sunabilirsiniz. Sevgiler...

Yerleşim Türkiye / AntalyaMeslek Serbest meslek