Ana içeriğe geç

İş Kurma Ve Girişimcilik

Malatya'ya Dönsem Ne İş Yapabilirim?

BaşlatankizildağTarih27/05/2010 10:25:29Yorum4

İlk mesaj
Yeni Üye21 yazı
Şu an Mersin'de ikamet etmekteyim.Burada 15 sene oldu sonucu hiç. Malatyaya dönüş yapsam ;düşündüğüm iki iş var birini hayata geçirsem uygun olurmu?

1-Halı yıkama,temizlik şirketi
2-suntalem yada medefelem le ev mobilyası (çocuk odası-2li 3lü dolaplar-sehpalar-tv sehpası v.b...) ve işyeri masaları üretimi ve bunların spot mağaza satışı .

Malatyalı kardeşlerim yada konuyla ilgili bilgisi olan kardeşlerim yardımlarınızı bekliyorum . Herkese şimdiden çok teşekkür ederim. Saygılarımla...

Yerleşim Türkiye / MersinMeslek Satış / Pazarlama
YORUMLARTopluluk ne düşünüyor?
4 yorum
Üye133 yazı
malatyapark avm'de yapabileceğiniz işler için alisikel@mynet.com adresinden bağlantı kurabilirsiniz

Yerleşim Türkiye / AdanaMeslek Dany?manlyk
Üye109 yazı
Merhaba.Şu an Malatya'da 15'e yakın halı yıkama firması var.Bunun yanında oto yıkamacılar da bu işle uğraşıyor.Metrekaresi 2,50 TL'ye yıkama yapıyorlar.Mobilya imalat sektörü ise oldukça şişmiş durumda.O kadar ki; sanayi bölgelerindeki imalathaneler müşteri beklerken şehir içinde bile her cadde ve sokakta birkaç imalathane var.Çoğu da aynı durumda.Lüks alabilen küçük miktardaki müşteri dışında; genel olarak Malatya halkı ucuz olana meylediyor.MalatyaPark'ta ise orta büyüklükte bir mağazanın yıllık kirası 60.000 TL civarında.
Peki ne yapabilirsiniz?Bu sorunun cevabını bulduğum anda uygulamaya koyacağım.Size tavsiyem, Malatya'ya gelip gözlem yaparak karar vermeniz...

Yerleşim Türkiye / YstanbulMeslek Esnaf
Yeni Üye2 yazı

bende elazığda öyle bi iş bakıyorum ama malesef kiralar cok ucuk

Yerleşim Türkiye / Elazy?Meslek Gyda
Yeni Üye30 yazı
Malatya'da halı yıkama yeri sayısı 30'dan fazla. Şu anda metrekaresi 2 TL den yıkanıyor, birkaç yeni açılan yer de1,5 TL den yıkıyor. Temiz iş yapan ayakta kalıyor, temiz yapmayan 1-1,5 yıl sonra kapandı. Şahit oldum. Bu iş için 6-7 bin TL'ye bir Hundai H100 minibüs ve en az 70-80 metrekare bir kapalı veya yarı açık işyerine ihtiyacınız var. İşyerinde kuyu da varsa iyi olur.
http://www.malatyatecde.net

Malatya'nın Mahalli Kültürü

Yerleşim Türkiye / MalatyaMeslek Mühendis