Ana içeriğe geç

Genel İlanlar

Bütün Mimarların Hayali Nihayet Gerçekleşti

BaşlatanKOKOSH BAZAARTarih27/05/2010 00:59:44Yorum32

İlk mesaj
Yeni Üye32 yazı
Herkese merhabalar...
Uzun zamandır ankara da mimarlık yaparken işlerin bozulması, inşaat sektörünün belli tekellerin eline geçmesi ve yeni ürünlerin beni tatmin etmemesi nedeniyle istanbulda yeni arayışlara yelken açtım.istanbul, belkide singapurdan sonra ,dünyanın ticaret merkezi gibi öyle güzel işliyorki.Her milletten, her düşünce ve beceriye sahip birçok insanla tanışma fırsatı buldum.İnşaat sektöründe ne yapabilirim yenilik olarak diye düşünürken, birden karşıma öyle bir firma çıktı ki kalktım peşinden ülkelerine kadar gittim.Fabrikalarında firma sahibi tarafından özel olarak karşılandım ve öyle bir tanıtım izledimki gözlerime inanamadım.Görüntüyü kameraya çektim.Günlerce konu üzerine defalarca toplantılar yaptım ama her defasında böyle bir malzemenin ütopya olacağını düşündüğümden hep şüpheyle baktım malzemeye.Bir çok belge,üniversite onayları ve iso ,tüv gibi belgeleride önüme koyduklarında ve uygulama alanlarınıda birçok ülkede bizzat gözlerimle gördükten sonra, kanaat ettim ve inanmaya başladım.Ürün çok yeni, henüz fazla bilinmediğinden türkiyede pek uygulama alanı yok.Firma sahipleri bu ürünün türkiye distrübütörlüğünü bana vermeyi taahhüt etti anlaşmalar yaptık.
Peki bu ürün ne ,ne işe yarıyor?.........
Binaların iç ve dış cephelerinde kullanılıyor,200 mikron kalınlığında bir inceliğe sahip.Su bazlı,tıpkı bir boya gibi duvarlara sürülen, boya gibi görünen, yalıtım malzemesi....Nefes alabilen, ama soğuğu ve sıcağı asla geçirmeyen, binlerce renk scalası bulunan , özde beyaz renkte, nano teknoloji ürünü bir yalıtım malzemesi.Kış aylarında ısınmada %70 , yaz aylarında klima enerjisinden %92 tasarruf sağlayan bir ürün.Diğer bütün yalıtım ve kaplama malzemelerinden üç kat daha fazla sıcaklığa ve yangına karşı dayanıklı. Bütün meslektaşlarım iyi bilirlerki,bizler binaların ısı yalıtımında birçok ürün kullanıyoruz.Bunların en çok uygulananı ise mantoloma tekniği.Bu uygulama 2 yılda bir yenileme yada bakım gerektiren bir uygulama ve işcilik bakımından külfetli bir iş.Müşteriyide memnun etmek bi hayli zor oluyor.Elimdeki bu ürün bütün bu problemleri rafa kaldırıyor.Bir kaç işci ile kolayca uygulanabilen,birkaç litre su ile metrekarelerce alanı bitirebilen,hemde bütün bu işleri birkaç günde halledebilen bir ürün.Ayrıca yıllarca firma garantisi altında....Daha ne diyebilirim...12 litrelik bir kutu ile susuz 40 , su ile 80 metrekare alanı yalıtabiliyorsunuz.Uygulandığı alanı dilediğiniz debide tazyikli su ile yıkayabiliyorsunuz,binalarınızın çatlaklarını sorunsuz kapatabiliyorsunuz,sürüldüğü alanı kesinlikle hijyen ve temiz tutabiliyorsunuz hemde yıllarca.Bu ürün hakkında anlatılacak öyle çok şey varki anlatmakla bitmiyor.İnanın anlatırken insan heyecanlanıyor....Tamamen nano teknoloji ürünü olan bu yalıtım malzemesi kesinlikle çin ve komşuları tarafından üretilmiş bir ürün değil!!Alman bilim adamları ve teknisyenlerinin amerika nasa kurumunun ortaklaşa ürettiği bir ürün.Yani birçok garantiyi ve doğruluk dereceleri ispatlanmadan asla üretilemez.Avrupada ***lık ve soygunculuğa karşı ülkelerin ceza politikasının nedenli titizlikle yürütüldüğü ve ticeret değil insan merkezli çalışıldığı düşünülürse, bu ürünün ne kadar ciddi bir ürün ve muhteşem özelliklere sahip olduğunu tahmin edersiniz.
Geçen yazdan bu zamana ürünün bütün anlaşmaları elimde.Geçtiğimiz aylarda ürünün muadili bir marka ile tanıştım.O da aynı,o da bir çok vaadde bulunuyor.Yalnız diğer firmanın üçüncü el olduğu, benim anlaşmasını yaptığım firmanın ilk el olduğu düşünülürse, gerek maliyet gerekse uygulamada ki problemlerin ivedilikle çözülme aşamasında bendeki bu ürünün daha cazip olduğu mutlak bir gerçektir.
Şimdi benim sizden istediğim ne olabilir?!.....
Bu ürünü merak eden meslekdaşlarım,yatırımcılar,girişimciler,yeniliği ve ilk olmayı hedefleyenler.....Bu ürünün ülkemize getirilmesinde ve ciddi profesyonel dağıtımında bana destek olabilecek herkese çağrı yapıyorum.Gelin görüşelim.İşin ilk aşamasında bana destek verecek kişi yada kuruluşlar, bu ürünün benimle birlikte ortağıda olacaktır.....Cefasını çekmeyen sefasını süremez diyorum...Umarım ilginizi çekmiştir....Gerçekten ilgilenenler arayabilirler, görüşebilirler, mesajlarınızı bekliyorum.....
(Profil eşime aittir)
www.kokoshbazaar.com

Yerleşim Türkiye / İstanbulMeslek İthalat / İhracat
YORUMLARTopluluk ne düşünüyor?
32 yorum
Yeni Üye32 yazı
kriz herkesimi vurdu?!.......
www.kokoshbazaar.com

Yerleşim Türkiye / YstanbulMeslek Ythalat / Yhracat
Yeni Üye96 yazı
kederlenme dostum , senin bu anlattığın ürün o kadar olağanüstü niteliklere sahipki, insan bunun ciddiyetine ve gerçekliğine inanamıyor. şahsen ben bu konuda dolayısıyla fikir sahibibiri olarak yazını okuyunca aklıma pek çok soru işareti takıldı. bu ürünü satmak veya distribütörü olmak için başkaları senin peşinde koşmalı diye düşünüyorum. ve neden böyle olmuyor ?
e.ylmz

Yerleşim Türkiye / YstanbulMeslek Dany?manlyk
Yeni Üye96 yazı

sana bir iki küçük öneride bulunayım. yazı çok uzun onu kısalt, ( biliyorum konuyu anlatman lazım ama uzun ) spot bir başlık ve daha küçük iki spot başlık ile ara dolgu bir kaç cümle ile dikkati topla, dikkati topladığın kişiyi kendi mailine yönlendir. orada uzun uzun anlat, o zaman sanıyorum hak ettiğin ilgiyi göreceksin.
e.ylmz

Yerleşim Türkiye / YstanbulMeslek Dany?manlyk
Üye173 yazı
bilgi verirmisin. sanırım yardımcı olabilirim sana. akcayli@gmail.com

Yerleşim Türkiye / YstanbulMeslek Yöneticilik
Yeni Üye32 yazı
inanamadığınız ne gibi bir konu?... açıklarsanız aklınıza takılanı gidermek için yardımcı olabilirim.
www.kokoshbazaar.com

Üye143 yazı
Benden de bir yorum.
Buna benzer boya ile ısı yalıtımı yapacağını iddia eden birçok firma var ve hepsinin ortak noktası, ısı iletkenlik değeri konusunda net bir bilgi vermeyişleridir. Aklı başında bir mimarı tavlayacaksanız, bu rakamı net bir biçimde ve sertifikalı olarak ortaya koymanız gerekir. Bu handikapı iyi incelemenizi öneririm, zira Türkiye distrübitörlüğü gibi zor bir işe kalkışmak üzeresiniz. Satacağınız malı, herkesten çok siz incelemelisiniz.
Bu konu hakkındaki bilimsel gerçeği (yani ısı yalıtım formülünü) ben ortaya koyayım, siz de bahsettiğiniz ürünün yalıtım değerini ekleyin.

Bir yalıtım malzemesinin ısıl iletkenlik hesap değerinin birimi (W/mK) dır. Bu formüldeki W=watt demektir ve kaybedilen ısı enerjisini gösterir. m=metredir, formülde hep 1 metre için değer verilir. K=Kelvin dir, tıpkı bizim Celcius diye adlandırdığımız Santigrad derece ile aynı aralıklara sahiptir. Bu nedenle 1 Kelvin ısınma ile 1 Santigrad ısınma birbirine eşittir. Bu formüle göre düşük değerler iyi yalıtım malzemesi demektir. Yüksek değerler ise yalıtım malzemesi yerine konulamazlar. Bunun sınırı da 0,06 W/mK dır. Örneğin gazbeton'un ısı iletkenlik değeri tam da 0,06 W/mK dır. XPS diye adlandırılan mantolama malzemelerinin yalıtım değeri ise 0,028 civarındadır.

Şimdi gelelim bir uygulamanın ısı direncine... Isı direnç formülü şöyledir: d/(W/mK).
Bu formül diyor ki; yalıtım malzemesinin kalınlığını alıp, az önce öğrendiğimiz ısı iletkenlik değerine böleriz. Böylece elimize çıkan rakamın birimi m2K/W olur. Yani 1 derece ısı farkında 1 watt ısı kaybı oluşturan yüzeyin büyüklüğü ortaya çıkar. Elbette bu değerin büyük olması yalıtımın başarılı olduğunu gösterir.

Eğer bir ısı yalıtım malzemesi ile ısıyı yalıtmak isterseniz karşınıza çıkacak en basit soru, yalıtım malzemesinin hangi kalınlıkta olacağıdır. Bu soru tesadüf değildir. Hakikaten ısı direnç formülündeki yeni değerimiz, yalıtım malzemesinin KALINLIĞI (m) dır. Son yazdığım formül bunu açıkça anlatmaktadır.

Bakınız örnek yapalım: (aman dikkat, yalıtımın kalınlığını santim olarak değil, metre cinsinden yazmak lazım. Yani 1 cm malzeme için 0,01 metre yazmak gerekiyor)
1 cm xps için hesap: 0,01 m / 0,028 W/mK = 0,357 m2K/W
2 cm xps için hesap: 0,02 m / 0,028 W/mK = 0,71 m2K/W (Görüldüğü üzere, yalıtım malzemesini kalınlığı arttıkça, yalıtım miktarı artıyor.)

Peki bu 200 mikronluk boyanın ısı iletkenlik değeri nedir? Bunu bize ancak üretici firma söyleyebilir.

Ama yazınızda bu ürünü mantolama ile karşılaştırır gibi yapmışsınız. 2 cm xps ile elde edilen ısı direncinin 0,71 olduğunu az önce hesaplamıştık. Aynı direnci elde etmek için 200 mikronluk bir malzemenin ısı iletkenlik hesap değerini bulmak kolay.
Formüle geçmeden bir hatırlatma yapalım: 200 mikron = 0,02 santim eder. O da eşittir 0,0002 metredir.

0,0002 m / ? W/mK = 0,71 m2K/W olması için ? W/mK = 0,0002 m / 0,71 m2K/W olması gerekir. Yani sonuç 0,00028 W/mK'dir.

Eğer malzemenizin ısı iletkenlik değeri 0,00028 W/mK ise ve bunu sertifikalı olarak kanıtlayabilirseniz, o zaman sizin 0,02 cm kalınlığındaki malzemeniz, 2 cm mantolama ile aynı işi görür demektir.

Son not: Görüldüğü üzere 0,028 lik xps'e karşı 0,00028 lik bir boya çarpışıyor. xps'den tam 100 kat daha iyi bir ısı iletkenlik değerine ihtiyacınız var. Neden 100 kat sorusuna da cevap vereyim: Bahsettiğiniz boyanın kalınlığı xps'den 100 kat ince de ondan.

Bu yazıyı sonuna kadar okuma zahmetine katlanan herkese teşekkür ediyorum. Boya ile yapılan uygulamaların ne işe yarayacağını merak eden çıkarsa onu da anlatırım.

sevgiler

Yerleşim Türkiye / Mu?laMeslek Mimar
Yeni Üye32 yazı
merhaba..

Gönderdiğin açıklayıcı bilgiler için çok teşekkür ederim.Şimdi,şöyle bir açıklama yapayım.Bu bahsettiğiniz bilgileri sizin kadar detaylı olmamakla beraber bende biliyorum.Bir çok üniversiteden danışarak öğrendim.Elimde almanya üniversitelerinin test değerleri var(ürün ile ilgili)fiziksel mukavemet değerleri.tepkimeleri,kimyasal reaksiyon değerleri...Fakat bir sorunum vardı.Her nekadar yabancı dilimiz iyi seviyede de olsa teknik dil bilmek ayrı bir ikitisas olduğundan tercümelerde ciddi zorlanıyorum.Ama bir örnek vereyim.İki çadır aldık(kızılay çadırı gibi),birini bu yalıtım malzemesiyle kapladık.Temmuz 2009 da hava sıcaklığı ortalama 37 derece iken geceden iki çadırı açıp kurduk gece hava sıcaklığı 17 derece idi.Gece yarısı ikisininde kapaklarını tam olarak kapattık.Gün aydınlandıktan sonra, öğlen saat 13:00'te çadırların içindeki ısıyı ölçtük.normal çadırın içindeki ısı 45.5 derece ,yalıtım ile kaplanmış çadırın içindeki ısının ise 24 derece olduğunu hayretle gözlemledik.Zaten beni bu ikna etti.Mesela Almanyada bana gösterilen demo şöyleydi.Çelik ince bir sac çubukun bir ucunu yalıtım malzemesiyle kaplamışlar.diğer çıplak ucunu pürmüzle kor haline getiriyorlar,buna rağmen siz hala elinizle o kor halindeki çelik çubuğu yalıtım malzemesi ile kaplanmış bölgeden tutabiliyorsunuz hemde hiç bir eldiven kullanmadan.yalıtım konusunda daha öyle detaylar varki .Ama yine söylüyorum.gözlerimle gördüğüm halde hep bir şüphe içerisindeyim.Üniversite labratuarlarının onayları yapılan yada yaptığım demolar ...bir çok şey var ama ben inanamıyorum.Almanya,Düsseldorf şehrinde silikon vadisi olarak çalışan bir firmanın dış ve iç duvarları bu yalıtım ile kaplanmış böylelikle içerdeki ısıyı belli bir nem ve ısı dengelemesinde tutabiliyorlarmış.bunu gözlerimle gördüm bina yetkililerinin ağzından dinledim.İtalyada Milano ve Napolide bir çok tarihi bina ve kilisede uygalandığı alanları ve etkilerini dinledim,gözlerimle binaları inceledim.Daha ne diyeyim......
www.kokoshbazaar.com

Yeni Üye63 yazı
ben kazakistanda yasiyorum. ayni malzemeyi arkadasim irandan getiriyor ve kazakistan icin disbitorluk almis. simdi pazarlamaya calisiyorlar. mantolamayla ayni isi yalitimi sagliyor mu? bu soruma cevap verirseniz sevinirim

Yerleşim Kazakistan / AlmataMeslek Ythalat / Yhracat
Yeni Üye32 yazı
evet kesinlikle sağlıyor.hemde daha fazlasını.matolama da üstelik belirli priotlarda bakım ve onarım isterken bu malzemede asla böyle birşey sözkonusu değil.ancak arkadaşınızın ürünü hangisi?ve istenilen garantiyi veriyormu?bu çok önemli.
www.kokoshbazaar.com

Üye143 yazı
:) bahsettiğiniz ısı etkilerini gerçekleştirecek bir sürü materyal var. Örneğin, çadır deneyi... Aynı etkiyi bildiğimiz alüminyum folyo ile de elde edersiniz.
Binalara termal kamera ile bakıp içini görmemek gibi testler de göreceksinizdir. Termal kamera için ayna görevi gören boyalar bu işi yapar. Ama o boya ısı yalıtımı sağlamaz.
Demir çubuk numarası da zor değil. Hatta uygun şartlarda yalıtım malzemesine bile gerek kalmadan tutabilirsiniz.
Uzun lafın kısası, ben bilimsel verilerin peşindeyim, siz illüzyonlardan bahsediyorsunuz.
Sadede gelelim: Bu malzemenin ısı iletkenlik değeri nedir? Yabancı dilde bile olsa aynı sembolle gösterilen bir değerdir bu. Lambda (A harfine ya da baş aşağı duran Y harfine benzeyen bir sembol) ile ifade edilen ve birimi W/mK olan değeri ortaya koymanızda fayda var.

Genel için not (Kokosh, siz üzerinize alınmayın): Son dönemde böyle bir moda başladı. İnsanları bilimsel verilerden uzaklaştırıp, görsel olarak ikna etme çabası var etrafta. Sanırım televizyonun büyük etkisi var. Biliyor musunuz, televizyonda gördükleriniz "gerçek" değil. Tıpkı fotoğrafta olduğu gibi, bazen bazı şeyler "güzel" görünür. Televizyon olayının arkasındaki bütün ekip, istediği şeyi istediği gibi göstermekte uzmandır.
Sonuç: Her gördüğünüze inanmayın. Hemen sonuç çıkarmayın. Düşünmeden, araştırıp incelemeden, bilgi sahibi olmadan "fikir" sahibi olmaya çalışmayın. Forum arkadaşlarımızdan birinin aktardığı gibi; bedava peynir, fare kapanında olur.

Yeni Üye6 yazı
zeus tasarıma cevap vermek istiyorum...
üç paragraf halinde alternatif çözüm üretmişsiniz.çok haklısınız ve kesinlikle ürettiğiniz çözümlere katılıyorum.Öncelikle çadır çözümü....önce koca bir folyo alıyorsunuz,sanayii tipi olacak her yerde bulamazsınız.(yurt dışından sipariş verebilirsiniz) ee o büyüklükte bir çadırı ançak sanayi tipi folyo ile kapatabilirsiniz.Kapladıktan sonra tabiki ve kesinlikle içerdeki ısıyı düşük seviyede tutarsınız.Anlamadığım, biri absorbe ediyor,diğeri yani folyo yansıtıyor,neden illa yalıtım yapacak diye idda ediliyor?sonuç istenilen nitelikteyse eğer!....çubuk meselesinde de zeus beye katılıyorum.Aynı çubuğu kalın bir sanayi eldiveniyle de tutabiliriz.Çubuğu tutmak için bu yalıtım malzemesine gerek yok.Ayrıca bu çubuğu tuttuğunuzda önemli olan elinizi yakmak yada yakmamak değil watt/santimetrekaredir ki bu değer olmadan elimin yanıp yanmadığına asla inanmam:))).son bir konu ......
biz TÜRK MİLLETİ olarak asla ve asla AVRUPA STANDARTLARI,ISOO,TÜV,CE, VE AVRUPA VE AMERİKANIN LABORATUAR SONUÇLARINI VE TESTLERİNİ KABUL VE İNANDIRICI GÖRMÜYORUZ....TSE GARANTİSİNDEN BAŞKA GARANTİ TANIMAM...(garantiyi alamasam bile üç beş neyse öder gene bi yolla tse belgesi alırım)
Yani,,,zeus bey çok haklı.......
Birde ben sonuç olarak şunu belirteyim isterseniz.Turkcellin sahibi müthiş insan dedikleri zat,cep telefonu ile ilgili ilk fikrini rahmetli Vehbi Koç'a aktarır ve yardım ister.Kendisine gülerek ret cevabı gelir ve böyle bir teknolojinin ancak bilim kurgu filmlerinde olacağını hayalden kurtulup gerçeklere dönmesi gibi birçok nasihat edilir ve gönderilir.Fazla değil bir kaç yıl sonra turkcell gülen logolarla bütün iş adamlarına göndermeler yapar.Bu gün dünya firmaları arasında saygınlığıyla iyi bir yer tutan türk firmasıdır turkcell.Ürünün realitesi, tv'lerde gördükte size aktarıyoruz anlamında değil. Bence buradaki konu,gözle görülmüş test edilmiş araştırılmış ve hala uygunluğu ve gerçekliği üzerine araştırmalar yapılan bir ürünün katılımcılarla sinerji eşliğinde paylaşılması.Aklına yatan yakından ilgilenir,yatmayan ise,en azından gölge etmez ki başka ihsan istenmez ondan. Sabırla okuyan herkese saygılar ve selamlar....

Yerleşim Türkiye / YstanbulMeslek Mimar
Yeni Üye32 yazı
Zeustasarım !....

Anlattığım konuyu sanırım tam anlayamadınız.Ama genede uyarınız ve önerileriniz teşekkür ederim.Yalnız anlattıklarınız içinde aluminyum folyolu bir çadırın bu ürün ile ne gibi bir ilişkisi olduğunu inanın anlamadım.Çubuğun başka birşeyle tutulabileceğini de anlamadım.Dedikleriniz elbette mümkün ve olağan şeyler.Kor halindeki bir çubuğu maşa ile de tutabilirsiniz.Bu sizin tercihiniz.Ama boyalı yerden çıplak elle tuttuğunuzda ne gibi bir ilüzyon olur bunu anlamış değilim.İlüzyon derken gönderdiğiniz ince mesajı forumu okuyanlar yanlış anlamasın.İlüzyon bir ilüzyonist tarafından yapılır,farklı kişi ilüzyonist değil başka mesleğe aittir.Ne mana kullandığınızı bilmiyorum ama çubuğu gördükten sonra aynı şeyi bende kendim test ettim.Çadıra gelince,binalarınızı folyo ile kaplayabilseydiniz eğer ciddi bir yalıtım elde ederdiniz zaten.Tıpkı NASA'nın uyguladığı uzay teknolojisi gibi.Ama bunun maliyetini çocuklarda bilir.Kamu alanlarında halka hizmet sektöründe bilim adamlarının ve üretim sektörünün pazarlama hedefi,..'' uygun fiyata kaliteli hizmeti mümkün olduğunca geniş yelpazede ve kitleye pazarlayabilmek veya sunmaktır'' % 500 yalıtımı sağlayan ürünler vardır dünyada ama bunlara halk ulaşamaz.Hem paha açısından hemde teknoloji açısından.Ben onlardan bahsetmiyorum.Halka uygun fiyata,eski tekniklerin 1/4 oranında daha ucuza ve uzun süre bakıma ihtiyaç duyulmayacak bir ürünün test aşamasında testlerden ciddi olarak geçtiğini ve piyasaya sürülme aşamasında olduğunu paylaşıyorum ki bunda bir dilim pastanın Türkiye'ye de sunulduğu haberini veriyorum.Diğer bir konunuz.Sektörde tecrübe ve deneyiminiz kaç yıl bilmiyorum ama,19 senelik mimarlık yaşamımda yurtdışı ile bir çok çalışmalar yaptım.Birçok projede imzamı kullandım,ithaalat ve ihracat yaptım.Bilmenizde fayda var diye düşünüyorum Avrupa birliği üyesi ülkelerde bir ürünü pazarlama aşamasına getirebilmek için öyle çok resmi test gerekir ki, bunlar da ciddi maliyetlerdir.Buna rağmen hükümetler inadına bunları ister firmalarda hiç şikayet etmeden uygularlar.Basit bir örnek vereyim,Avrupa birliğinde satılacak bir t-shirtün ilk imalatı imalatcıya yaklaşık 2000 euro ya mal olur.(renk testi,boya testi,çekmezlik,kanserojen olup olmadığı,...v.s...)sonrada bu t-shirt 10-15 euro ya satılır.Bu tekstil sektöründe basit bir basic t-shirt için böyleyse inşaat sektöründeki test aşamalarını anlamışsınızdır umarım.Elimdeki değerlere gelince,bütün bahsettikleriniz elimde mevcut ama markayı şimdilik açıklamayı uygun bulmuyorum.(test sonuçlarında herdefasında markadan bahsedildiği için)...Yani ilüzyon değil,Tvde de görmedim bu ürünü,birileri de anlatmış hiç değil.Bir buçuk yıldır Avrupanın birçok ülkesinde uygulandığı prototip alanları gözlerimle gördüm.Mantolama ile kıyası şöyle yapıyorum,mantolama eski, maliyetli ve emek isteyen,durmadanda bakım isteyen bir iş,ama yalıtım malzemesi bu ürün ise yeni, bakım istemeyen emek az sarf edilen ve az maliyetli bir iş....elbetteki klasikçiler yenilikçiler olabilir...muhavazakar davranıp inadına bildiğinden şaşmayanlar mutlaka olacaktır.Benim paylaşımım bu gruba yönelik değilki,yenilikçi ve teknolojiyi takip edenlere.Hala merdiven altı kiremitçilerinin malzemeleriyle koca binaları yapmaya çalışan Türk mimarı, avrupanın ve asyanın yıllardır bakım istemeyen ileri teknolojili binalarını görüp hayretle izlediğini de unutmayalım.
Eğer bu ürün ilginizi çektiyse bir gün misafirim olursunuz istanbulda,otururuz siz bildiklerinizi paylaşırsınız bende gördüklerimi gösteririm.Test sonuçlarını beraber inceleriz.labratuar test sonuç belgelerini tercüme ederiz,üniversite belgelerini görürüz sonrada birlikte ilüzyonmu yoksa başka bir şeymi karar verir ona göre hareket ederiz.Lütfen yanlış anlamayın (ben sizi hiç yanlış anlamadım ) gösterdiğiniz ilgi için gerçekten teşekkür ederim.....
www.kokoshbazaar.com

Üye143 yazı
Sayın meslektaşım,
Konu öyle bir yere geldi ki, bu noktadan sonra siz de, ben de yeni bir şey ekleyemeyeceğiz. Bildiğimiz herşeyi ortaya koyduğumuza inanıyorum.

Ama bu mesaj silsilesini okuyan insanlar "boya ile yalıtım" konusunda aradıkları cevapları bulmak için neye bakacaklarını seçebilecekler. Bence bu başlığın en azından böyle bir faydası olacak. Kimi sizin bahsettiğiniz görsel/deneysel yaklaşımlarla ikna olacak, kimi de benim önerdiğim gibi ısı iletim değerini görmek isteyecektir.

Bu noktada herkes kendi görüşünü bildirmiş ve kriterlerini ortaya koymuş ancak ortak bir dil bulunamamıştır. Yeni bir bilgi(!) ya da yeni bir soru eklenene kadar bu başlığa yorum yazarak zamanınızı işgal etmeyeceğim.

Güzel ve seviyeli paylaşımınız için teşekkürler

sevgiler

Üye250 yazı
gerçekten gördüğünüzü incelediğinizi söylediğiniz bir ürün var ise ve bu ürün Türkiye piyasasında yok ise sizin şuan burada mesaj yazmanıza bile gerek kalmadan doğru adrese giderek görüşme yapıp çoktan finansörünüzü bulmuş ve ürünü iç piyasaya sokmuş olmanız lazımdı.
ürün hakkında marka ve detaylı tanıtım bilgilerini paylaşırsanız insanlar ürünün gerçekliğine inanır.
diyeceksinizki o kadar bağlantı yaptım aradan çıkartılmak istemem, zaten böyle birşey söz konusu olamaz.
yıllarca almanya belçika ve hollanda ile çalışan biri olarak şunu söyleyebilirim..
Türkiyede öyle firmalar varki, avrupada hangi ülkede hangi yıl hangi özellikte ve teknikte ürün üretilecek bunların araştırmasını yapiyor.Sanmıyorum ki büyük bir piyasa yapacak ürün olsaydı bu zamana kadar iç piyasaya çoktan girer üstelik çok büyük tedarikçi firmalar bu ürün için sıraya girerdi.

fazla ütopik olmadan somut sonuçlar üzerinden paylaşırsanız bilgileriniz insanlar size de somut bilgiler üzerinden cevap verir.
görsel olarak izledikleriniz veya sizin gördükleriniz somut değil soyuttur bize göre.çünkü bizlerinde görmesi bilmesi gerekir aynı şeyleri..

ayrıca şu konuda endişe duymanızada gerek yoktur.
hangi marka hangi firma hatta adresini bile verseniz kimse koşa koşa gidip distirbütörlük alacak değildir.
Avrupadan hele hele Almanyadan distörbütörlük almak öle kolay iş değil.
önce şirket, sonra gerekli ithalat yetkileri ve izinleri, sonrasında yük taşıma için ciddi bağlantılar ve YÜKSEK BİR SERMAYA gereklidir.

Yerleşim Türkiye / AnkaraMeslek Dany?manlyk
Yeni Üye32 yazı
Birde burdan bu muhalefet yazanlara sitem etmek istiyorum.Minumum 4-5 sene üniversitede okuyan arkadaşlar,okuduğunuz okul nasıldı bilmiyorum ama öğrenmeniz gereken bir konu var.Yapı fuarlarında izlenimci katılımcı veya tanıtımcı olarak bulunmadıysanız,piyasayı yakından takip etmiyorsanız ve karşınıza çıkan yeni bir ürünü gördüğünüzde ürünün muhteviyatını avantaj ve dezavantajlarını görmek için çaba harcamıyorsanız,kusura bakmayın internette muhalefet etmekten ve mini dekorasyon işlerinden kurtulamazsınız.internetten yazmak yada diklenmek çokmu kolay geliyorda böyle tepkiler görülüyor burda bilmiyorum ama işi bildiğini iddaa eden ve mimar olduğunu idda eden daha kimseden burda mail adresi verip yada adres isteyip ürünü görmek adına eylem göremedim.İnanın yazdıklarınıza tebessümle bakıyorum,ama şunuda söylemeden geçemeyeceğim bazen sinirlendiğimde oluyor.Ya yaşınız küçük,ya paralı üniversitelerde okudunuz,yada daha hiç iş tecrübeniz yok.Çaresizlikten buralara yazılar yazılmaz,bu bir ilandır,ilginizi çekerse ararsınız çekmezse aramazsınız yazmazsınız.Ama ukalalık edip akıl vermeye kalkışmak abesle iştigaldir.Arada imalarda çok ayıp.Hollandanızı yada Belçikanızı bilmem ama amerika İngiltere,İsviçre ve almanyada bir çok iş bitirme belgemiz var,Türkiyede kamu binalarında pirinç levhalarda adımız var.İnternette boşa sallayacak tip olmadık şükür referanslarımız yeter de artar.Çıraklarımız bu gün ofis sahibi saygın mimarlar.Siz şüphelerinizi bir kenara bırakın gelin yanımıza ben size ithalat ihracat ve inşaat hakkında bir kaç şey söyleyim.belki bir faydamız olur...
www.kokoshbazaar.com

Yeni Üye6 yazı
Açacağınız bu sayfada teknik yeterlilikler ve raporlar bölümünü mutlaka görmenizi tavsiye ederim.Ben inceledim ilgimi çekti,garanti ve test belgeleri fazlasıyla var......sanırım son nokta bu olur....Şuana kadar ürün hakkında bilgisi olmayanlar da bir fikir sahibi olur.....

Yeni Üye32 yazı
sayfayı inceleyenler yorumunu yapsın o zaman.bu ürün hakkında tartışalım....
www.kokoshbazaar.com

Üye143 yazı
Sizin malzemeniz bu sayfada gösterilen malzeme sanırım. Öyleyse ben sizin neyi methettiğinizi anladım.
Tam olarak şu sayfada çok güzel açıklamalar var.
http://www.tamguc.com.tr/index.php?option=com_content&view=article&id=83&Itemid=27

Birkaç cümle alıntı yapayım:
"Yeterince yüksek buhar difüzyon açıklığı ("nefes aktivitesi") sayesinde membranın su geçirmemesi, yapı malzemelerinin kuruluğunu sağlar ve kendilerinin asıl ısı direncini de artırır." ... "Böylece ThermoShield ile korunan yapılarda ısı kaybı azalmış ve binanın yakıt giderleri de %20 ile 30 arasında düşürülmüş olur."
Bu satırlar ısıtma üzerindeki etkisi hakkında. Malzemenin soğuk havalarda size sağlayacağı avantaj şudur: Binanın dış duvarlarındaki rutubeti dışarı atar ve binanın kolay ısınmasını sağlar. Gerçekten, ıslanmış bir yapı malzemesinin yalıtım özelliği kalmaz. Bu boya (gerçi sayfayı inceleyince boya lafı hakaret gibi kalıyor ama...) arkasındaki duvarı kurutuyor. Böylece duvar, daha iyi yalıtım sağlıyor. Özetini de yine aynı sayfada bulmak mümkün: "Duvarlar daha kuru olur ve böylelikle ısıyı mükemmel bir şekilde depolar, çünkü ancak kuru bir palto sıcak tutabilir. Böylelikle binada daha az ısıtma işine ihtiyaç duyulur, bunun nedeni ''depolayıcı duvarlar'' ın yeterince dolmuş olması ve kendisini yavaşça boşaltmasıdır. Bina sakinleri de duvarların iç yüzeylerinde artmış sıcaklığın keyfini çıkarırlar. Buradan da düşük ısıtma işinde daha yüksek ev konforu sonucu çıkmaktadır. Bu olaylar yıllarca böyle devam eder."

Gelelim soğutmaya: Bu konuda daha başarılı olduğu kesin. Zira bu malzeme ışınımla gelen (mesela güneşle gelen) ısıyı yansıtıyor. Bu yansıtma sayesinde ısının bina duvarında birikmesini önlemeye başlıyor. Bu bildiğimiz yalıtım malzemelerinin yaptığı iş değildir ama sonuç benzer olabilir. Yansıtma ile elde edilecek verimi ölçmek için yukarıda bahsettiğim formüllerin hiçbirisi işe yaramaz. Zaten malzeme de bu türlü bir yalıtım yaptığını iddia etmiyor. Malzeme, güneşin ısısını yansıtıyor. Hem de %25 oranında. (Bu oranı hafife almamak lazım, ayna bile ısıyı %100 yansıtmaz)

Bu de yetmiyor, ayrıca yapısındaki seramik bileşenelerinin nanoteknoloji yardımıyla membran hale getirilmesi sebebiyle, (tıpkı insan derisinin yaptığı gibi) dış mekana doğru terleyerek arkasındaki yüzeyi soğutmaya başlıyor. Tıpkı su testisinin içindeki suyu soğuk tutması gibi çalışıyor.

Sonuç: Bu malzeme bildiğimiz anlamda bir yalıtım malzemesi değildir, ama kışın binaların ısınmasına katkı sağlar ve yazın soğutulması için büyük avantaj oluşturur.

Tahmin: Dış cepheden başka, iç mekanda da kullanılacak olursa, kışın ışıma ile (soba, şömine, ufo vb) ısıtılan mekanların hızla ısınmasına katkı sağlayabileceğini zannediyorum. Yazın da yine içmekanın soğutulmasını sağlayacaktır. Ancak soğutma için arasıra pencereleri açıp havalandırmakta veya odada sürekli bir taze hava girişi sağlamakta fayda olabilir. Zira bu malzeme terleyerek soğutuyor.

Öneri: Bu malzemeyi pazarlayacak arkadaşlar, malzemelerini mimarlara "boya" olarak satmaya çalışmakla veya "mantolama yerine" gibi ifadeler kullanmakla hata ederler. Bu malzeme bildiğimiz yalıtım malzemelerinden değildir. Bu malzeme (az önce bahsettiğim sayfada yazdığı gibi) bir endotermik etkili yüzey kaplaması'dır. Bu fazla karmaşık geliyorsa, "ısıya tepki veren membran" denebilir.

Öz eleştiri:
Bu kadar övgü yazdık: Acaba daha önce söylediklerimizde yanılmışmıydık? Bakalım ne demişiz: "boya ile yalıtım olmaz" demişiz. "Boya ile yapılan uygulamanın ne işe yarayacağını merak eden olursa, onu da anlatırım" demişiz. "Yeni bir bilgi" gelene kadar yazmayacağız demişiz.

Yanılmamışız, çünkü bu malzeme yalıtmıyor, "yansıtıyor"... Bence daha iyi bir çözüm. Zira dış cephemizdeki malzemeler ısı değişimlerinden dolayı yorulmuyor ve ömrü uzuyor.
Hakikaten "boya ile yalıtım olmaz". Bunu bilim adamı bulmuş, ben sadece aklımda tutmayı başardım.
Yeni bir bilgi geldi: Malzemenin web sitesine baktık ki, bir sürü bilgi var. Eh, o zaman o bilgiyi inceleriz, kimsenin hakkını da yemeyiz.

Sayın meslektaşım için kişisel kısım:
İkimiz de Ankara'dan başka şehirlere göçmüş mimarlarız. Muhtemelen ortak tanıdıklarımız da vardır. Bu nedenle 3 Haziran 2010 saat 16:40 yazınızda benimle ilgili kısımlarını birgün yüzyüze konuşmak üzere erteliyorum.

sevgiler

Yeni Üye32 yazı
Zeus Tasarım'a

Sayın meslektaşım ...

İşte şimdi ortak noktada buluşuyoruz.Anlatmaya çalıştığım bu idi.Yalıtım yada yansıma bunu hiç önemsemiyorum,düşüncemi odaklaştırdığım tek nokta,kolay ve daha ucuz bir şekilde binamın dışcephesini hem koruyacağım hemde oda ısısını dengeye sokacağım.Maksat,ekonomik ve rahat ısınmak yada soğutmaksa,yöntem ne olursa olsun beni ilgilendirmez.ben sonuca bakıyorum.Elbette forumun en başında bir çok şeyi anlatamadım yada anlatmadım.ilgilenenler ile karşılıklı görüştüğümüzde öyle şeyler anlatıp göstermeyi düşündümki inanmamak yada ikna olmamak mümkün değil.İşin parasında değilim.Bu kadar zamandan sonra taktir de bekleyecek hiç değilim,geçtik o yaşları :)..mesele ortada bir gerçek var avrupada ciddi bir pazar oluşuyor bu konuyla ilgili,ve daha oluşum aşamasında bize yansıdı.erken davranan bu işte söz sahibi olur diye bir eyleme giriştim.İstiyorumki,benimle birlikte bu mesleğe gönül verenlerden hele ki birde lisan bilenlerden olursa o meslekdaşlarla ciddi bir oluşum ve birleşim içine girr daha etkili bir sistem kurarız diye düşündüm.Amacım ne bunu pazarlamak sizlere nede ütopya ve kandırmaca ile burdan bir sanal sinerji yaratmak.İnanın banada ilk anlatıldığında saçma ve gerçek dışı geldi.200 mikronluk bir boya ne işe yarar dedim ve bunun için almanya isviçre dolaşılırmı,zamanımı harcayamam dedim.Ama bunu bulan bir bilim adamı ve pazarlamayla hiç alakası yok beceremiyor.3M peşinde telif hakkını istiyor,oda inadına vermiyor.daha anlatrıülacak çok olay var.ŞİMDİ SIKI DURUN .....bu ürünün yanında öyle bir ürün daha varki gözlerinize inanamayacaksınız.ama onun rapor testleri daha gelmedi..bu yüzden açıklamak istemiyorum.ama kendi başıma birkaç deney yaptım hakikaten ilginç sonuçlar elde ettim...onuda göstereceğim..İlgisini çeken arkadaşlar pazarlama konusunda şu yada bu olsun demiyorum.gözlerime inanamadığım bu ürünün teyidinde sizden yardım bekliyorum.ne kadar çok sinerji o kadar güzel başarıdır.
İlginiz için şimdiden teşekkür ederim.....
NOT: lütfen muhalefet olsun diye ukalaca yazmayın.....olabilir diye düşünün ve dinleyin ,inceleyin gözlerinizle görün sonra karar verin.
www.kokoshbazaar.com

Yeni Üye6 yazı
sizinle nasıl görüşebiliriz?

Yeni Üye32 yazı
merhabalar herkese....uzun zaman önce yazdığım bu yazının şimdi teyidini görüyorum gazeteler ve internette..ISONEM adlı firma bu işi layıkıyla gerçekleştirmiş sanırım.Ama türkiyede kendi imkanlarıyla,yapabildiği kadar olmuş..Ne diyelim hayırlı uğurlu olsun....Aklıma hemen şu geldi...bir zamanlar amerikadan RAINBOW markası adı altında bir temizlik robotu türkiyeye girmiş ve elektrikli süpürge piyasasını alt üst etmişti..konyadan hemen cevap gelmiş ve ihlas temizlik robotu adı altında alternatif bir ürün piyasaya sürülmüştü.Tabi suret aslını hiçbir zaman tutamadığı için rainbow nonstop satışlara devam etti ihlas ise pes etti....umarım adı geçen bu firma sonuna kadar devam eder..şimdiden hayırlı uğurlu olsun tüm türkiyeye...
www.kokoshbazaar.com

Üye143 yazı
Sayın Kokosh Bazaar,
sizin bayilik ya da distrübitörlük vardı yabancı bir marka ile sanırım. O ne oldu peki?

Yeni Üye32 yazı
bütün samimiyetimle birşey yazayım size...sermayeyi bir türlü denkleştiremedim..:)) hala böyle büyük bir projeye ciddi bir yatırımcı arıyorum.karşıma hemen her ay bir yatırımcı çıkıyor ama malesef anlaşamıyoruz.parayı veren sözüde söyler(kibarcası)gibilerinden birşeyler oluyor bende bunu hazmedemiyorum.ortak noktalarda buluşabileceğim anlaşabileceğim idealist bir girişimci arıyorum...teklif herkese açık...
www.kokoshbazaar.com

Yeni Üye73 yazı
Sayin Arkadasim
Yazin uzun oldugu icin tamamini okuyamadim ama okudugum tüm özelliklere ürünü 3 yil önce ithal edip tüm tr lisans belgeleri alinmis olup satisa sunduklarini biliyorum. Ilgi duyan arkadaslar email sayfama dönerse Türkiye Bayisinin bilgilerini aktarabilirim.
Mustafa Gürer
musti@gmx.org
mustafa

Yerleşim ALMANYA / WürzburgMeslek Ythalat / Yhracat
Yeni Üye32 yazı
mustafa 1967;çok doğru...3 yıl önce klima işi ile uğraşan bir bey tesadüfen bu işe giriyor.ve devam ettiriyor.yalnız bütün bu ürünlerin içerisinde en son teknolojinin kullanıldığı ve en uygun fiyata satılan benin ilgilendiğim ürün..bu açıdan sanırım diğer ürünlerden birkaç adım öndeyim diye düşünüyorum.

www.kokoshbazaar.com

Yeni Üye73 yazı
hayir Arkadas
H&B yapi Malzemeleri Alanya
Isimli sirket hicbir zaman Klima isiyle ugrasmis degiller ayriyeten bircok Firmanin TR Bayiligini yapiyorlar.
Arkadaslarin TELEFONUNU BILDIRIYORUM ARZU EDEN BILGI ALABILIR.
Mustafa Gürer
0242 5110868
Ürün sahibi Liapor Avusturyadir bilgilerinize
mustafa

Yerleşim ALMANYA / WürzburgMeslek Ythalat / Yhracat
Yeni Üye32 yazı
size mailde gönderdim doğrudur bu konuda mutabık kaldık sanırım.benim bahsettiğim kişilerle uyuşmadı.bahsettiğim kişiler ankarada devam ediyor.sizin yeğeninizle bir alakası yok.Ama liapor firmasının ürünü ile de bu ürünün benzeşmeyen yanları var.bizim bahsettiğimiz ürün biraz farklı.bitmiş binalar üzerine uygulan bir yalıtım malzemesi liapor incelediğim kadarıyla fırınlanmış kil küreciklerinden yapılan tuğla veya briket...yapı malzemesi...ama etkili bir sistem olduğu kesin gibi görünüyor.uygulanmasında fayda var,kullanılması güzel olur...
www.kokoshbazaar.com

Yeni Üye32 yazı
herkese merhaba yukarıda bahsettiğim ürün nihayet Türkiye de.İlgilenenlerin dikkatine.....
www.kokoshbazaar.com