Ana içeriğe geç

Pazarlama Ve Satış

Bilgisayar Mağazası Satışını Nasıl Arttırabilirim?

BaşlatanSümeyyeTarih24/05/2010 19:35:52Yorum17

İlk mesaj
Yeni Üye7 yazı
Merhaba
Yaklaşık 7 ay önce bir bilgisayar/elektronik mağazası açtık. Fakat hala kara geçemedi kendi masrafını bile karşılamıyor diyebilirim. Nasıl satışları arttırabiliriz bilemiyorum. Broşür bastırdık bu ay 2000 tane çevreye dağıtıldı fakat geri dönüşü olmadı. Bu durum bizi üzüyor haliyle...
Nasıl duyuru yapılabilir. Neler yapılabilir yardımcı olursanız çok sevinirim...

Yerleşim Türkiye / KocaeliMeslek Öğrenci
YORUMLARTopluluk ne düşünüyor?
17 yorum
Yeni Üye7 yazı
Mağaza Kocaeli'nin neresinde?
www.piyasadan.com

Yerleşim Türkiye / KocaeliMeslek Di?er
Üye1359 yazı
Radyo reklamları olabilir yerel tvlere olabilir... sadece dükkan satışıyla olmaz e-ticaret sitenizi de açın. kampanyalar felan düzenleyin yaz geliyor bilgisayar alana bisiklet bedava gibi gerçi kar marjlarıyla imkansız gibi birşey ama belki mp3 çalar usb yanında hediye olabilir...
Satılık Ziftin Olsun,

Selanik'ten Kel Gelir

Yerleşim Türkiye / ÖzelMeslek Di?er
Yeni Üye7 yazı

Alıntı Yapılan Metin:
Yazıyı gönderen - earthquake41

Gebzede çarşıda fakat çok işlek bir yerde değil.

Yerleşim Türkiye / KocaeliMeslek Ö?renci
Üye515 yazı
Bilgisayar ve elektronik ürünleri satıyor musunuz sadece?
Yoksa hem satış hemde servis tamir bakım hizmeti veriyormusunuz?

Bilişim işinde para kazanmak için,
sadece ürün satmak yetmez.
1-Teknik servis mutlaka olmalı. Sadece bireysel değil kurumsal teknik servise ağırlık vermelisiniz.
2-Başka işyerleriyle bakım anlaşmaları yamalısınız. Bakım anlaşması çok önemli.
3-Web sitesi yapımı işi mutlaka olmalı. Profesyonel ve görselliği yüksek siteler yapmalısınız. Kuruma özel olmalı siteler.
4-Kendinize ait tanıtıcı bir siteniz olmalı. profesyonel olmalı. e-ticaret e girmeyin derim. internet ortamında büyük sermayeli bilişim firmalarıyla rekabet edebileceğinizi sanmıyorum.
5-Kendi işyeriniz de dekorasyonu birkaç pahalı gösterişli eşya ile süsleyin. Dekorasyona milyarlar harcayın demiyorum. Güven veren varlıklı bir şirketmiş gibi görünmelisiniz. Müşteriler kendilerinden daha varlıklı satıcılara güvenirler. Böylece milyarlık bilişim ürünlerini daha kolayca para verip almaktan çekinmezler.
6-Çok uzaklara hita etmeye calışmayın. Etrafınızdaki bireysel kurumsal bütün müşterilerin bilişim yönünden ihtiyaçlarını belirleyin.
Mesela ucuz pc , internet sorunları , kartuş doldurma , printer tamiri vs.
Bu ihtiyaçlara direk çözümler bulup gidip ihtiyacı olan kişilere çözümü teklif edin. Mesela yakındaki bir fatura ödeme merkezinin devamlı internet bağlantısıyla ilgili bir sorunu varsa buna direk çözüm bulun ve gidip çözümü teklif edin. Başarırsanız bakım anlaşması nı hemen uzatın. Alın size devamlı kurumsal bir müşteri...

Tek tek başka başlıklar da yazabilirim ama işyerinizi ve mevkiyi falan görmek lazım tabi. Neyse bu kadarı da olumlu bir adım tabi.

Yerleşim Türkiye / KocaeliMeslek Reklam
Üye277 yazı
Dijitürk, ttnet, d smart vs. abonelikleri, parça kontör, fatura ödeme merkezi gibi ek işler yapabilirsiniz. Eczaneler, sigortacılar vs. gibi bilgisayarın olmadan çalışamayan işyerleri ile bakım anlaşması yapın. Bir teknik ekip kurun ve bakım anlaşması yaptığınız yerin bilgisayarlarına hızlıca müdahale edin. Hatta arıza büyükse tamirat yapılana kadar yerine geçici pc verin ve bunu taahhüt edin. Ayrıca anlaşma yaptığınız bu yerlere bilgisayar, printer, kartuş, toner, A4 kağıdı vs. gibi şeyleri de satabileceğinizi unutmayın.

Kısaca dükkanda oturup müşteri gelsin diye beklemeyin; koşun koşuşturun müşteriye siz gidin.
İnsan ol yeter !!

Yerleşim Türkiye / AnkaraMeslek Bilgisayar-Bili?im
Yeni Üye61 yazı
MERHABALAR MAĞZACILIKTA PROMOSYON DAĞITMAK İŞİN SADECE 1 BÖLÜMÜDÜR SİZİN İŞİNİZİN YANİ BİLGİSAYAR FİRMALARININ MUTLAKA EV BİLİNİRLİLİĞİ OLMAK ZORUNDA BUGÜN TURKİYEDE BÜYÜK FİRMALARLA ANCAK TEKNİK SERVİS ALANINDA MÜCADLE EDEBİLİR SİN BİR TEKNİK ALTYAPI OLUŞTURUN VE KENDİNİZLE İLGİLİ BİR MAGNET BROŞUR YEREL RELAMLARLA VEDE GÜZEL BİR TELEFONNUMARASI İLE BU ÜCRETSİZ MÜSTERİ HATTI OLABİLİR KENDİNİZİ İNSANLARA TANITMANIZ LAZIM ONDAN SONRA ZATEN İŞ KENDİSİNİ GÖSTERİR ÇÜNKÜ BUGÜN HER EVDE BİR LEPTOP VE BİLGİSAYAR MUTLAKA VAR BUNA DESTEK OLARAKTA BİRFİRMANIN TEKNİK DESTEK BAYİLİĞİNİ ALABİLİR SİNİZ BUDA SİZİ BİR NEBZE OLSUN İNSANLARA TANITMAYA YARDIMCI OLUR KOLAY GELSİN
salih akpınar

Yerleşim Türkiye / YstanbulMeslek Gyda
Yeni Üye7 yazı
Tavsiyeleriniz için teşekkür ederim. Sanırım teknik servis işine biraz daha ağırlık vermek gerekiyor. Umarım herşey yoluna girer...

Yerleşim Türkiye / KocaeliMeslek Ö?renci
Yeni Üye6 yazı
bence en güzeli internet sitelerini kullanın derim çok güzel geri dönüşü oluyor

Yerleşim Türkiye / SamsunMeslek Reklam
Yeni Üye2 yazı
Diğer arkadaşların önerileri çok güzel fakat uygulanabilirliğ çok geri planda kalıyor.
Öncelikle yoldan geçen müşterinin dikkatini çekmeyi bilin. Bunun için çok basit bir kaç ucuz yöntem gerekli mesela, windows a ait seslerden oluşan bir ses klibi önünden gecen insanların bilgisayar seslerine kulak verip bakınmasını saglayın. Çok basit olan İntel IPI sistemine dahil olun ve bunu afişe edin. tanınmış ve büyük markaların isimleri sizinle bir ilişkide oldugunu gösterin. camda sürekli afişleriniz bulunsun sadece resim değil yazıların ön planda oldugu bir resim.
Ardından satış tekniğinizi değiştirin. Müşteriye direk Bir malı kötüleyerek önermek yerine önce sohbet edin. neye ihtiyacı oldugunu sormadan bunu siz anlamaya çalışın. ama kişinin maddi gücünü ön planda tutmayın. ürünler ile müşterinin sormadığı düşünmediği yanlarından bahsedin. Kalitenin sadece fiyat olmadıgını vurgulayın.
En önemlisi garanti konusunda yaptırımlarınızdan bahsedin. İntel Gibi birçok üretici firmanın garanti konusunda sizinle işbirliği içinde bulundugunu hatta ürünü sizden almasalar bile arızalı parçalarını garantiden yararlandırmak için çabalarının olacagından bahsedin.
SonrA bırakın müşteri düşünsün ve sorsun tabi bunlar olup biterken müşteriye ayakta bunlar anlatmayın. hemen hoşgeldin ve bir çay ikram edin sadece çayınızı nasıl alırsınızla başlayın (alırmıydınız sorusu sormayın) müşteri ipin sizde ve sizinde müşteri ile ilgili saygılı sevecen birisi oldugunuzu fark etmesini saglayın.

eger teknik servisiniz de var ise müşterinin teknik serviste ürününün tamir edilmesini izlemesine müsade edin.

Unutmayın bir restoranın en can alan yeri mutfagıdır.

Turgay Torun
En iyi korunan bir kalenin bile bir girişi vardır

Yerleşim Türkiye / MersinMeslek Bilgisayar-Bili?im
Üye2981 yazı
Alıntı Yapılan Metin:
Yazıyı gönderen - Sümeyye
Alıntı Yapılan Metin:
Yazıyı gönderen - earthquake41

Gebzede çarşıda fakat çok işlek bir yerde değil.

moralini bozma , ve işlek bir yerde başka bir dükkan aramaya başlamanı öneririm .

Köse mi iş yapar köşe mi ?

vevabı ; her ikisi de bir araya gelince , olmalı
ismail karagülle

Yerleşim Türkiye / YstanbulMeslek Ymalat
Yeni Üye1 yazı
Diğer arkadaşların dediği gibi e-ticaret konusuna yüklenin. Örneğin; Gittigidiyor'da firmanıza ait bir mağaza açarak ürünlerinizi o bölümde de satabilirsiniz. Aylık ücreti 25 TL gibi bir rakamdı. Fiyat araştırması yapıp, kampanya ve promosyonlar düzenleyebilirsiniz.

Yerleşim Türkiye / BilecikMeslek Bilgisayar-Bili?im
Yeni Üye35 yazı
Arkadasim,

Aranan bir mali sec,t bunu bulabildinc ucuza kapmaya bak.
sonra bunu Promosyon amaciyla, alis fiyatina müsterine ver.
Ürünü disarida sat, yani hemen biteceni göster müsteriye.
Göreceksin ki, gelen baska birseyler de alacak, arti ismin duyulacak.

Mediamarkt in isi bu, kafasini calistiran ordan cidden birsey almaz. (yurtdisinda böyle)

neyse umarim isine yarar. mal konusunda yardimci olmaya calisalim.
hayirli isler......
Mail leri Lütfen buraya:

firma.yacom@googlemail.com

Yerleşim Türkiye / IstanbulMeslek Dany?manlyk
Yeni Üye8 yazı
Bilgisayarı sadece satmayıp içeriğinden(Harware) anlıyorsanız tamirat veya parça değiştirme gerekli sanırım, anlamıyorsanız anlayanlarla iş birliği yapmayı denemenizi tavsiye ederim.
Ayrıca,benim gibi acemi birine şu teklifler cazip gelebilir,
1-PC nizmi yavaşladı çözüm burada(İçeriğindeki çerezden gereksiz bilgileri silmek gibi önlem) örneğin Program, Sweepi veya bilginiz varsa XPclean gibi yardımcılar kullanabilirsiniz.
2-İnternet bağlantısı yeni olanlara(İnternetinizi 5 Lira ya hallederiz).(Güzel reklam)
3-Kartuş dolum yapan yerle anlaşınız, Kartuş alınız ve doldurunuz(Satınız).
4-Eski Pc Laptop satınız,benim gibi züürt biri yenisini alamayabilir:) hatta kiraya vermeyi düşününüz.
5-Baktınız bunlarda fayda getirmedi ya dükkanı devrediniz yada terk:)
Başarılar dilerim...
Sen kimsin,ben kimim dendiğinde:Kendimizi tanımadığımızı anlarız.

Yerleşim ALMANYA / StuttgartMeslek Serbest meslek
Yeni Üye4 yazı
Merhaba

Tanıtım için Toplu sms kullanabilirsin. Kampanyalı birkaç ürün için müşteri numaralarına mesaj gönderebilirsin. yalnız elinde numara portföyü olması gerekir. Esnaf odaları veya ticaret odasında tanıdığın varsa numara bulabilirsin.

Numara bulamam diyorsan telekom numaralarına sesli mesaj gönderebilirsin. Her ikiside etkili bir tanıtım aracıdır.

Mesaj atmayı düşünürsen bana mail at yardımcı olayım.

cihangirersan@gmail.com

Allah hayırlı işler nasib etsin.

Yerleşim Türkiye / Ni?deMeslek Dany?manlyk
Yeni Üye21 yazı
sümeyye hanım size özel mesaj attım. okursanız sevinirim.
:)

Yerleşim Türkiye / AnkaraMeslek Gyda
Yeni Üye38 yazı
Yoldan geçerken bilgisayar almaya karar veren kimseyi görmedim :D bu cümleye takıldığımdan giriş cümlesi olarak kullandım. Anladığım kadarıyla konumuz biz mağazanın satışlarını artırmak, iyide mağazanın konumu, hitap ettiği kesim, ürün portföyü, çalışanların kalitesi, iyi ya da kötü yönleri, açılışta uygulanan pazarlama planı, plandan çıkılan noktalar ve buna benzer bir çok konuda bilgi sahibi olmadan fikir sahibi olmaya çalışmak son derece anlamsız.
Bence konuyu açan sayın koniks üyesine tek tavsiyem, bulunduğunuz bölgeye hizmet veren reklam ajanslarını teker teker ara****, uygun reklam ajansını bulabilmek için örnek kampanya hazırlamalarını (Konkur) rica edebilirsiniz. Ve emin olun aradığınız tüm ciddi reklam ajansları bu teklifi değerlendirip örnek sunumlarla kapınızı çalacaktır. Türkiye'de ajanslar genellikle konkur için herhangi bir ücret talep etmiyor. Aralarından hangisi seçmeniz gerektiğini de buraya örnek kampanyaların özetlerini yazıp değerli koniks üyelerine danışabilirsiniz. Hep birlikte karar vermek eğlenceli olur. :)
Sonuç itibari ile her işi ehline yaptırmak gerekir. Saygılarımla.

Yerleşim Türkiye / MersinMeslek Reklam
Yeni Üye13 yazı
sümeyye kardeşim 7 ay söylediniz , 7 ayda ne gibi verim bekleyebilirsiniz,işyeri açmak yetmiyor kurumsal alana girmeniz lazım,şirketlere teklifler hazırlamanız lazım, cazip teklifler, şirketlerden bakım teklifleri yollamanız lazım, güvenlik sistemleri vede yazılım işinde güzel para var, pazarlama ve teknik servisin çok iyi olmalı sadece ürün satarım derseniz.. bence hiç başlamayın, özellikle büyük şehirlerde parakente bilgisayar satışı yapmak çok zor, ben ist.da şube açtim ama iştigal konusu tamamen yazılım hizmetleri,teknik servis,kurumsal hizmetler,güvenlik sistemleri satışı ve kurulumu, çoğu şirket ilk önce geçmişine bakar sektörde yeni olmak kadar zor olan bir şey yoktur,Allah yardımcın olsun, heleki şu anda durgun piyasa zamanı..
UZAYTİC.
PCSOFT

Yerleşim Türkiye / ArtvinMeslek Bilgisayar-Bili?im