Bilgisayar ve elektronik ürünleri satıyor musunuz sadece?
Yoksa hem satış hemde servis tamir bakım hizmeti veriyormusunuz?
Bilişim işinde para kazanmak için,
sadece ürün satmak yetmez.
1-Teknik servis mutlaka olmalı. Sadece bireysel değil kurumsal teknik servise ağırlık vermelisiniz.
2-Başka işyerleriyle bakım anlaşmaları yamalısınız. Bakım anlaşması çok önemli.
3-Web sitesi yapımı işi mutlaka olmalı. Profesyonel ve görselliği yüksek siteler yapmalısınız. Kuruma özel olmalı siteler.
4-Kendinize ait tanıtıcı bir siteniz olmalı. profesyonel olmalı. e-ticaret e girmeyin derim. internet ortamında büyük sermayeli bilişim firmalarıyla rekabet edebileceğinizi sanmıyorum.
5-Kendi işyeriniz de dekorasyonu birkaç pahalı gösterişli eşya ile süsleyin. Dekorasyona milyarlar harcayın demiyorum. Güven veren varlıklı bir şirketmiş gibi görünmelisiniz. Müşteriler kendilerinden daha varlıklı satıcılara güvenirler. Böylece milyarlık bilişim ürünlerini daha kolayca para verip almaktan çekinmezler.
6-Çok uzaklara hita etmeye calışmayın. Etrafınızdaki bireysel kurumsal bütün müşterilerin bilişim yönünden ihtiyaçlarını belirleyin.
Mesela ucuz pc , internet sorunları , kartuş doldurma , printer tamiri vs.
Bu ihtiyaçlara direk çözümler bulup gidip ihtiyacı olan kişilere çözümü teklif edin. Mesela yakındaki bir fatura ödeme merkezinin devamlı internet bağlantısıyla ilgili bir sorunu varsa buna direk çözüm bulun ve gidip çözümü teklif edin. Başarırsanız bakım anlaşması nı hemen uzatın. Alın size devamlı kurumsal bir müşteri...
Tek tek başka başlıklar da yazabilirim ama işyerinizi ve mevkiyi falan görmek lazım tabi. Neyse bu kadarı da olumlu bir adım tabi.