Ana içeriğe geç

İş Kurma Ve Girişimcilik

Emlak Danışmanlığı

BaşlatankrdemlakTarih20/05/2007 17:44:59Yorum63

İlk mesaj
Yeni Üye10 yazı
arkadaşlar 20 yıldır emlak sektörü içerisindeyim ve bu bilgive deneyimim iücretsiz sizlerle paylaşamak istiyorum
yavuzkır

Yerleşim Türkiye / İstanbulMeslek Danışmanlık
YORUMLARTopluluk ne düşünüyor?
63 yorum
Yeni Üye20 yazı
istanbulda emlak işi yapmak istiyorum vereceğin her bilgiye ihtiyacım var.
teşekkürler.

Yerleşim Türkiye / YstanbulMeslek Di?er
Yeni Üye10 yazı
altar emlak danısmanı olmak için herseyden önce emlak kursları var halk eğitim evleri ucretsız verıyor.buraya katılamnı onerırım.daha sonra buronu acacagın yer onemllı bır cad.uzerı ınsanların sıkca gectıgı ve donanımını almanı daha sonra ılanlar ıle kendını tanıtmanı eger cevren coksa ve portfoy olusturacagıına ınanıyorsan bu işe başlamanı onerırım.burona isim bulmanı ıneternet sayfası acmanı ...eger portfoy vs yoksa başka emlakcılarla ortak calışma ilede bu sorunu aşabılırsın.Örneğin kucuk meblalar alan franchise veren emlakcılar var onlarla gorus kucuk bır mebla karsılıgı bayilik versınler.mesela ayda 100 $ odeyerek bazı emlakcılara bayı olabılrsın
yavuzkır

Yerleşim Türkiye / YstanbulMeslek Dany?manlyk
Yeni Üye81 yazı

emlak işi nasıl sizce girmeli miyim sizce patram var ama cesaretimi toplayamıyorum bu arada ikna yetenegimde iyidir mersinde yaşıyorum

Yerleşim Türkiye / YçelMeslek Serbest meslek
Yeni Üye17 yazı
Alıntı Yapılan Metin:
Yazıyı gönderen - fulyam82
emlak işi nasıl sizce girmeli miyim sizce patram var ama cesaretimi toplayamıyorum bu arada ikna yetenegimde iyidir mersinde yaşıyorum

dostum bu iş çevre işi, doğulmaz öğrenilir. Emlak işlerine ilgin varsa, yavaş yavaş kıyısından köşesinden başlayabilirsin. bu işin franchising gibi şubesini veren büyük emlakçılar var.

kendi adımla kuracağım dersen işlek bir mekanda, güven veren ciddi bir görüntüyle bir ofis açarsın, kazanmaman için bir neden yok. Ama ev, bina vs. işlerini her türlü öğrenmen lazım, fiyat biçerken vs. ihtiyacın olacak.

Yerleşim Türkiye / Ni?deMeslek Emlakçy
Yeni Üye17 yazı
Alıntı Yapılan Metin:
Yazıyı gönderen - fulyam82

önceki mesajımda yazdığım franchising ile ilgili, frachising veren şirketler:

ILKON, Franchise Veriyor

Emlak sektöründe faaliyet gösteren Ilkon, Türkiye genelinde franchise veriyor. Ilkon ismini ve programını kullanmak isteyenlerden 100 dolar talep ederek, bayilerine emlak eğitimi, reklam ve personel desteği sunuyor. Ilkon, emlak ofisi açmak isteyen adaylarda iletişim kabiliyeti yüksek, bölge hakkında bilgi sahibi olma, geniş bir çevre, girişimcilik ruhu gibi özellikler arıyor.

Teknolojik pazarlama ve satış eğitimlerini yalnızca kendi çalışanları ile sınırlı tutmayan Ilkon, genel katılıma açık ücretsiz seminerler de düzenliyor.Ayrıntılı bilgi www.ilkon.com adresinden ve (212) 328 03 28 numaralı telefondan öğrenilebilinir.

Kaynak: Referans Gazetesi/Ayşegül Sakarya

---------------------------------------------------------------

Century 21, Avrasya-Uzel Emlak Hizmetleri

Ülke Orijini: ABD

Ürün Hizmet Kapsamı: Gayrimenkul danışmanlık hizmetleri.

Kuruluş Yılı: ABD 1971, Türkiye 2001

Yatırım Şartları:

Franchise giriş bedeli: 17.000

Sermaye İşletme Sermayesi: 40.000 dolar

Reklam payı katılım: Yüzde 2

Sürekli Franchise Ödemesi: Yüzde 6

Verilen Destekler: El kitabı, yer seçimi, bölge koruması, proje, ortak reklam, mal temini, pazarlama ve personel temini.

Hedef Bölge: Türkiye Geneli

Aranan İşyeri Özellikleri: Her ofis, Century 21 kurumsal kimliğine uygun, kolay ulaşılabilen, minimum 90 metrekare, düz ayak giriş veya 1. kat seviyesinde, girişte karşılama bankosu, bekleme bölümü, emlak danışmanları çalışma alanı, toplantı ve görüşme salonları ve işletme sahibi odasından oluşan profesyonel bir görünüme sahip olmalı. Dış mekanda ise yine Century 21 kurumsal kimliğine uygun ışıklı tabela ve ihtiyaca göre yönlendirme levhaları kullanılması gerekiyor.

Firma Tel: (212) 212 32 90
Firma Fax: (212) 212 32 95
Web: www.century21.com.tr
E-mail: info@century21.com.tr

Yerleşim Türkiye / Ni?deMeslek Emlakçy
Yeni Üye7 yazı
slm. emlak ofisi açmak için bi diploma,sertifika bişey lazımmı? resmi tefferruatı neler?sattığın yada kiraya verdiğin mekandan neye göre % alınıyo?aldığın paraya fatura kesiyomusun vs.....bunları merak ediyorum bilgilerinizi paylaşırsanız sevinirim teşekkürler.

Yerleşim Türkiye / YstanbulMeslek Otomotiv
Yeni Üye19 yazı
EMLAK OFİSİNİN YERİNİN SEÇİMİNDEKİ KRİTERLERİ ,,BELİRTİRMİSİNİZ,,SELAMLAR
kapol

Yerleşim Türkiye / KayseriMeslek Saty? / Pazarlama
Yeni Üye27 yazı
Selam ben beylik düzü bölgesinde ikamet ediyorum ve emlekçılık kursları ile ilgili bilgiye ihtiyacım var bulunduğum bölgede bulunan emlak kurslarını ,başlangıç tarihlerini ne kadar süre aldığını ,maliyetinin ne olduğunu (halk eğitim dışındakilerden bahsediyorum)ve emlak işi i,le daha önce hiç uğraşmamış biri olarak bana katkısının ne ola bileceğini öğrenmek istiyorum şimdiden teşekkür ederim .Gönlünüzce kalın:)

Yerleşim Türkiye / YzmirMeslek Halkla ili?kiler
Yeni Üye10 yazı
arkadaslar herşeyden önce hepinize merhaba hatıaladığım sorulara cevap vermeye calışayım.emlak sektorundeki komisyon oranları bellidir.alıcı ve satıcıdan %3 kıralamada kıracıdan %12 komisyon alınır.
diğer soru emlak kursları emlakcılar odasının kursları var imternet adresi.www.emlakpusulasi.org ve özel altınemlak kursu var www.emlakkursu.com ve www.karacanakademi.com diye gatırlıyorum .3 soru emlak ofisi acraken kriterler.kesinlikle ana cad.üzeri girişte ve 50 m2 aşşağı olmamamlı dükkan saygılarımla www.karadenizemlak.net yavuz kır kigem@hotmail.com msn adresim.
yavuzkır

Yeni Üye27 yazı
kdremlak çok teşekkür ederim yardımlarınız için ofisiniz hangi semtte acaba sakıncası yoksa belirte bilirmisiniz .iyi çalışmalar

Yerleşim Türkiye / YzmirMeslek Halkla ili?kiler
Üye243 yazı
emlakçılık işi artık öldü, kimseye tavsiye etmem. bende bu işi geçen ay bıraktım, çünkü çakal olmak lazım bu işte. ortalık üçkağıtçı olmuş, alıcı üçkağıtçı, satıcı üçkağıtçı, paslaştığın emlakçı üçkağıtçı!!! yani sizde öyle değilseniz hiç tavsiye etmem, hep hayal kurarsınız ama acı gerçekler sadece gelir yok, hep gider hep gider, kanser olmak istiyorsanız bulaşın bu işe.

Yerleşim Türkiye / YzmirMeslek Ticaret
Yeni Üye13 yazı
Emlakçılık dışarıdan çok güzel çok kazançlı çok keyifli bir işi gibi gözüksede işin içine girince ne kadar zor ve meşakatli oldugu anlaşılan işlerden. O verilen eğitimlerde hiç bir şey öğrenmiyorsunuz pratik adına ama mevzuatı öğreniyorsunuz, hukuki durumları öğreniyorsunuz onun dışında işin pratiğini işin içinde öğrenebilirsiniz ki çok değişkenli denklem gibi bir iş emlakçılık. Bunun bir satıcı, bir alıcı ayağı var. Bunların dışında ki bence en önemlisi mücadele etmeniz gereken çok ciddi rekabet içinde oldugunuz diğer emlakçılar var. Aklınıza gelebilecek her türlü yalanı söyleyebilecek, sizi aradan çıkarmak için her türlü üçkağıtçılığı yapabilecek insanlarda oluyor tabi bu rakiplerin içinde. Kendinize dogru calışan 3-5 emlakçı bulup onlarla beraber çalışmak en doğru yol bence çünkü emlakçılık tek basına olabilicek bir iş değil. Bu yüzden franchise veren firmalar bu kadar paralar istiyorlar, birlikten güç doğuruyolar sadece yoksa tabela da yazılan isim çokta önemli olmuyo hatta bazen müşteriyi bile korkutabiliyo biz burda pazarlık yapamayız mantığıyla girmk istemiyorlar marka emlakçılara. Ama franchise kesinlikle kesip atılmaması gereken bir konu bence, çok fazla katkısı olabiliyor, hele de sektörde yeniyseniz çok fazla faydalanabilirsiniz. Bunun dışında çok ciddi masraflarınız oluyor, benzin, kira, afiş, gazete ilanı, internet ilanları, bunun dışında aradan çıkarılma gibi sorunlar yasıyorsunuz, müşteri evi görüp daha sonra mal sahibini bulup sizi aradan çıkarabiliyor, sözleşmeli çalışmak gerekiyor ama maalesef insanlar çok fazla güvenmedikleri için emlakçılara sözleşme yapmaya yanaşmıyorlar, işiniz biraz şansa kalıyor tabi bu durumda, piyasadaki itibarı yerlerde sürünüyor, emlakçıyım dediğiniz zaman insanların bakışı değişiyor, çok kötü bir imajı var, tek sermayenizin güvenilirlik olabileceği bir iş kısacası, iyi hizmet verip doğru çalışılırsa başarı kazanılılr ama bu da belli bir zaman alır. Bu arada kimse tam komisyon vermek istemez, mutlaka pazarlık olur, baya bir kısmı kesilir, herkes evi alana kadar ya da kiralayana kadar size kral muamelesi yapar, satış biter kimse kimseyi tanımaz falan, çok fazla ince detayı var bu işin, öyle kursla falan öğrenilebilinicek bir iş değil bence, hiç tecrübeniz yoksa bence önce bir yerlerde çalışıp işi öğrenin daha sonra açın kendi yerinizi, yoksa çok büyük risk almanız gerekir, ayrıca bu işte ikna yeteneği iyi satıcılık bazen ters tepebiliyor, insanlar çok konuşan emlakçıdan hoslanmıyorlar, korkutuyor onları çok konuşulması, burda esas olan sattığınız portföyün değerinde olması ve doğru şeyler söylemeniz. Bu işte güvenilir insan arayışı oldugu için, sizden memnun ayrılan bir müşteri, cok düzgün bir emlakçı tanıyorum şeklinde sizi çok refere ediyo ve işte bu noktada para kazanmaya başlıyorsunuz, kısaca böyle emlakçılık, milyon dolarlık emlakçılarda var, kirasını ödemeyemenlerde, hiç bi kıstası yok, şans cok önemli bu işte, bazen ne kadar iyi olursanız olun, ne kadar çok çalışırsanız çalışın para kazanamayabiliyorsunuz, yardımcı olabileceğim başka konu varsa olabilirim bu konuda, mail adresim buraksengun77@mynet.com
Ateşden denizleri mumdan gemilerle geçtik

Yerleşim Türkiye / ÇanakkaleMeslek Esnaf
Üye992 yazı
bence akilli ve kurnaz oldugunu sanan okuma yazma bilen cevresi olan konuskan her insanin yapabilecegi bir is dali. yani simdi profesyonelce derken cok is dallarida beraberaber turedi sana akil ogretiyo gibi.benim bildigim eski emlakcilar 30 yili askin yapiyolar ve ilk okul mezunu idiler.fatura kesmesini bilmezlerdi ve cok kazandilar..oyle bir devre gelmisizki bende anlamadim ya.bul bir ofis kose basi milletin dikkatini ceksin.etrafindaki insanlardan sora sora bulursun aliciyi saticiyi cama da koy bir kac resim satilik.kiralik gibi bir kac ilan yalanda olsa .sorarlarsa satildi kiralandi dersin acikgoz ekmegini yer her zaman sadece dukkan kirasi ve kisinin cep harcliginin disinda masrafa gerek olmaz... zaten pek cok kisi tanidiginin ailesiin bir dukkanini tutarak basliyo.hazir kitaplar var yaziyo nasil dilekce yazilir nasil kontrat yapilir ya bunlar 30 yil once vardi halen ayni yerde kalmisiz uzuluyom ya inanin..sizlere basarilar ,iyi sanslar ..

Yerleşim Yspanya / Tarragona
Yeni Üye13 yazı
İşte aynı yerde kalınmadığı için emlakçıların % 60 ı kapandı, kendini yenileyemezsen, yok olur gidersin, öyle kolay olmuyo artık hiç bir şey
Ateşden denizleri mumdan gemilerle geçtik

Yerleşim Türkiye / ÇanakkaleMeslek Esnaf
Üye243 yazı
emlakçılık neden bitti ? :

1- insanların artık çoğu üçkağıtçı

2- evler çok pahalı, hele dükkan işi tam bitti, arsa işi de bitti.

3-bankaların kredileri çok yüksek, kimse bu faizlerle ev-mev almaz.

işte bu 3 ana nedenden dolayı, bu işe bulaşmayın diyorum, bende 1 ay önce kapattım, oh dedim, kafamı dinliyorum, artık kimse beni kazıklayamaz artık...

Üye243 yazı
istediğiniz kadar kendinizi yenileyin, biz her türlü donanımı kullandık, teknolojiyi kullandık, 100 milyarlık daireye adam 150 isterse, hangi enayi alır ?

bizim burda, yani izmir karşıyaka da 1 yıldır kiralanmayan daireler var, 4 yıldır satılmayan evler ve 4 yıldır ev arayan insanlar var, bence alıcılar haklı, adam 2 sene 30 a aldığı eve, bugün 100 isterse, alanların deli olması lazım.

al-satçılar bile artık al-sat yapacak daire bulamıyor, çünkü alıyorlar, tadilat yapıyorlar, sonra ev ellerinde patlıyor, çoğu zararına satıyor, yani en önce, emlak- ev sektörü bitti, artık nüfus artmıyor, kimsede para yok, işyerleri kapanıyor, herkese haciz gelmiş, bankalar evlere el koyuyorlar, soruyorum size kim ev alır artık? bu yüzden bitti emlakçılık en çok.

Üye148 yazı
Yazıları okudukça bazen hevesli, bazen karamsar olduğu görülüyor insanların. Bu işle ilgili iyi örnekleri, kazanan insanları gördükçe duydukça olumlu düşünceler; iş yapamayan, sorunlarla haksız rekabetle boğuşan insanları, sektördeki kötü ilişkileri gördükçe olumsuz düşünceler hakim oluyor insanda...

Herhangi bir şekilde bu işi fiili olarak hiç yapmamış olanlar kesinlikle kursla, diplomayla, bayilikle, franchisingle hiçbirşekilde bu işe girmemeli. Gerçekten bu işi yapacağınıza inanıyorsanız önce bir yerde çalışın. En az bir sene çalışın sonra evet bu benim işim diyebiliyorsanız bu işe girin. Bu tavsiyemi yaşı ileri olan kişiler dikkate almayabilir. Mesela emekli olana biri. Onlar da kendi gibi emekli olan bu işi yapan birilerinin yanında bu işle ilgilenebilirler. Zaten bu işe başladağınızda da bu gibi paslaşacağınız iş ortaklarınız olacaktır.

Birçok arkadaşın da değindiği gibi işin içine girince karşılaşılan çok şey var. Bu yüzden en az bir yıllık tecrübeniz olmadan kendi adınıza hiçbir şekilde girişmeyin derim. Gerçekten bu işi seven yada seveceğini düşünen, bu sektörde mutlu olup iyi kazanabileceğini düşünenler zaten durdurulamaz. Eninde sonunda bunu yapar. Ama doğru zamanda yapmaları iyi bir başlangıç için çok gerekli...

...
..
.
İyi çalışmalar.
..ııII BÜYÜK HEDEF IIıı..

Yerleşim Türkiye / YstanbulMeslek Di?er
Yeni Üye19 yazı
herkeze selam ... krdemlak yavuz beye bir sorum olacak ben 8-10 senedir satış ve pazarlama ile ugraşıyorum birçok sektörde satış ve pazarlama yaptım. fakat herzaman emlak sektöründe çalışmak istedim ama bir türlü kısmet olmadı bu aralar tamamen ona yöneldim ikna kabiliyetime çok güveniyorum fakat nerden başlayacagımı bilmiyorum bana yardımcı olursanız sevinirim sizinle msn de de konuşmakisterim daha detaylı olarak saygılarımla özkan teşekkürler
kotikçi

Yerleşim Türkiye / YstanbulMeslek Saty? / Pazarlama
Yeni Üye1 yazı
Arkadaşlar herkese s.a diyorum.Ben emekli ziraat teknikeriyim.Şu anda ilkonemlak bünyesinde Bursa Emlak Bölge Temsilciliği yapıyorum.Bu işe başlayalı 9 ay filan oldu masrafları şimdilik çıkardım.ilkonemlak%100 kazanç sağlayan bir online firması hiç katagulle filan yok.Onun için tavsiye ederim.Eğer ciddi olarak bu işi düşüneniz varsa yardımcı olabilirim.Şehir fark etmez.Herkese başarılar dilerim.

Yerleşim Türkiye / BursaMeslek Emlakçy
Üye390 yazı
Reklama dayalı çalışmalar yapmasak daha iyi olacak gibi.Siz o firmadan verim almış olabilirsiniz ama bir başkası alamayabilir.Emlak sektörü hızlı dönemlerinde herkese kazandırır ama kriz dönemlerinde gerçek ustalar ve bu işe gönül verenlerin kaldığı bir sektör haline dönüyor.
metinmetin

Yerleşim Türkiye / YstanbulMeslek Emlakçy
Yeni Üye10 yazı
değerli arkadaşlarım
bir çoğunuzun mesajını yanıtladım bazılarına da cevap veremeişim ÖZÜR DİLERİM
malumunuz her yere yetişilmiyor
emlak sektörü krizle beraber çok şey öğrendi ve kazandı
en azından bir masa bir sandelye alan bu işi hafife alanlar temizlendi.Bazı arkadaşlarım darılmasın.onlar istemeden ofislerini kapattı.sahibinden ilanlar.bedava ilan siteleri işin ehli olmayan bürolar malesef bazı arkadaşlarımıza sekte vurdu.Arkadaşlar artık emlak ilkokul mezunu yada manav işi olmaktan çıktı.tamamen profes yonel düşünen bu işi okullarda okuyan arkadaşlarla yoluna devam ediyor.Öyle uyanıklık-kurt vs bilmem ne bitti.artık sermaye ve deneyim konuşuyor.siz kazıklandığınız bir yere bidaha gidermisiniz yada sorduğunuz sorulara yanıt almadığınız bir yere..asla
2 )konuda arkadaşlarımın franchise alalı mı almayalım mı sorusu
değerli arkadaşlarım kurumsal firmalar olarak geçen bu emlak firmaları size sadece ismini veriyor..işi ***ürecek olan sizsiniz..önemli olan siz bu firmalar size ne müşteri ne portföy veriyor..siz çıkıp bulacaksınız ..onun için bu kararı size bırakıyorum
3) Bie ofis açmanın maliyeti bence 10.000 -20.000 tl arası olmalı ki her şeyiyle dört dörtluk bir ofis olsun.düşünsenize fax çekmeye karşı kırtasiyeye gidiyorsunuz yada internet sayfanız varmı diyen müşteriye en yakın zaman da olacak..olmadı olamz böyle şey
4) Kurs ucretleri 400-800 tl arasında halk eğitim merkezleri-altın emlak -emlkacılar derneği-istanbul ticaret odası kurs düzenlemktedir..
hatta altın emlak kursu yeni dönemine pazartesi başladı ücret 400 tl
5) POrtföy satılacak gayrimenkul nereden bulunur sorusu
a) Çat kapı gelen müşter
b) sahibinden ilanlar
c) Refereansla
5) Zorluklar ?
hiç bilmeyen arkadaşlarımız okyanuzta yüzme bilmeyenler gibi
sadece alıcı ile satıcıyı bir araya getirmek le olmuyor
asıl iş tapu da...emlak borcu varmı..haciz varmı gayrşmenkul satanın üzerinemi.hisselimi verasetmi
:-)..gibi .
Arkadaşlar zatış stratejisi nasıl olmalı gibi bır soru var
bence çnce satılacak gayrimenkulunn fiyatı piyasa koşullarına uygunmu sorusunu bulun
ondan sonra reklam metalarına karar verin ..satış fiyatı ortalma değerde olmayan bir gayrimmenkule ilan vermeyi bırakın tabela bile asma planı yapmayın..orada adım olsun yanlışı arkadaşlarımda malesef var..ama arandığınız da kötü imajı düşünün ..aa evet x firmasımı 50.000 tl yere 80.000 istiyo ..boş verın o firmayı aç gözlü
bir anda firma imajınız sıfır...önce bir expertiz yapın müşterinizi fiyat konusunda ıkna edın satması kolay
fiyatı uygun gayrımemnkulu satmak coookk kolay...stratejiye plana ilana gerek yok

Emlak danışmanlığı yabancı ülkelerde çok saygın bir konumda..ama bizde malesef tam yerini bulamadı ama emlak kanunu çıkarılırsa bu sorunlar düzelecek..kimse emlakçı olmadan satamıyacak
sahibinden ilanlar-bedava ilanlar yok olacak..herşeyden önce SERTİFİKASIZ emlakcı olmayacak

saygılarımla

karadenizemlak
yavuz kır
kigem@hotmail.com
yavuzkır

Üye2311 yazı
Değerli kardeşlerim,Türk halkının en karakterist özelliği ilk fırsatta başını sokacağı bir ev sahibi olmaktır.Dünyanın diğer yerlerinde ev demek otel odası gibi kullanılan bir yer zihniyeti vardır.Yani cümleten evcilmen bir milletiz.Ben bu sektörde satıştan gelmiş bir arkadaşınız olarak size tavsiyem eğer satış, organizasyon, insan ilşkilerinde başarılı değilseniz bu sektörden uzak durun.Yok iyiyim bu konuda kendime güveniyorum diyorsanız,hiç durmayın bu işe başlayın.Şimde size bu mesleğe adım atmayı düşünen arkadaşlarımıza sırası ile tavsiyede bulunacağım bunları bir yere not alırsanız sizin için iyi olur.BEN DE EMLAKÇI OLDUM; 1-arkadaşlar bu sektörde bilginiz yoksa hemen ofis açmayın,zira dükkan ,masalar sandalyeler size para kazandırmaz.Bu sektörde deneyimli bir kişi bile şahsına ait bir ofis açtığında portföy oluşturması,piyasada kendini tanıtıp para kazanması bile en az 3 ay lık bir zaman ister.O zaman ne yapacağız demir ateşte dövülür diyerek çevrenizde size yakın bir yerde işe başlayın,ama çalışacağınız yeri iyi seçin,para kazanmayı unutun ve gerekli kurslara gidip belgelerinizi tamamlayın bilgi ve tecrübenizi geliştirin.2-diyelim hamdım piştim oldum dediniz,artık yavaş yavaş kendi işinizi kurmak istiyorsunuz,ama tek mi bir ile ortakmı,yoksa bayilik sistemi mi ne yapacağınıza karar veremediniz.Burda emlak büronuzun büyük yada küçük ,yada bilinen bilinmeyen olmasının hiç bir önemi yoktur,önemli olan pasif değil aktif olmaktır.B

Yerleşim Türkiye / AntalyaMeslek Saty? / Pazarlama
Yeni Üye10 yazı
metin kardeşim ellerine sağlık......
yavuzkır

Yeni Üye31 yazı
bu işten en az en fazla ne kadar para kazanılır. gördüğüm tüm emlakçılar boş boş oturuyor. hiç zengin olan görmedim şu güne kadar.

Yerleşim Türkiye / YstanbulMeslek Ticaret
Üye390 yazı
Ayda bir satış yapsanız tüm masrfalarınız çıkar cebinizede para kalır.Bir kaç kiralama ile masraflar çıksa bir çok şey olabilir.Bu işler tüm ayda bir kaç saaati geçmez o yüzden emlakçılar size boş oturuyor gibi gelmesi normaldir.
metinmetin

Yerleşim Türkiye / YstanbulMeslek Emlakçy
Yeni Üye31 yazı
her emlakçı ayda 1 satış yapsa 100 bin liralık 6 bi lira para çok iyi para gibi görünüyor 2 ayda bir satış yapsa 3 bin lira oda fena değil ama 3 ayda bir satış yapsa 2 bin biraz zor olur.en kötü emlakçı acaba ne kadar kazanıyor

Yerleşim Türkiye / YstanbulMeslek Ticaret
Üye351 yazı
arkadaşlar ne boş boş oturması benim arkadaşım sıfırdan açtı bir emlak bürosu denizlide şimdi toplamda 3 bürosu var aylık geliri oratalama 30.000 tl gözümün önünde köşeyi döndü ha sorarsanız nerde farklılaştı güvenilir bir isimle girdi kira giderine acımadı cadde üzeri açtı ve doğru ekibi topladı o kadar.

Yerleşim Türkiye / Mu?laMeslek Saty? / Pazarlama
Üye2311 yazı
Bakınız birilerinin emlak sektöründe kazanmasıda kaybetmeside sizi bağlamaz.Ben bir ara kafayı yedim müşteriden, patronlardan, tahsilatlardan,istifa ettim .Bu sitedeki arkadaşlarım gibi ne yapim de BEN YAPİM DEDİM, BÖLDÜM OLMAD, ÇARPTIM OLMADI ..BİR DEN BANA EN UYGUN İŞİN EMLAK İŞİ OLACAĞINA KARAR VERDİM.AMA TEK SORUN BU İŞLE YAKINDAN UZAKTAN HİÇ BİR ALAKAM YOKTU...PARA İÇİNDE GEÇMEDİM BU SEKTÖRE BAĞIMSIZ ÇALIŞACAĞIM NE EKERSEM ONU BİÇECEĞİMİ DÜŞÜNDÜĞÜM İÇİN TERCİH ETTİM.AMA İMKANIM VARKEN HEMEN BİR BÜRO AÇMADIM,ÖYLEDE GİDİP ÖNÜME GELEN YERE BENİ ALIN İŞEDE DEMEDİM.BİR AİLE DOSTUMUZ 7-8 SENEDİR BU İŞİ YAPIYOR AMA BİR TÜRLÜ RANDIMAN ALAMIYORDU...YANLARINDAKİ ELEMANLARIDA 5-6 SENEDİR YANLARINDAYDI.ELEMANLARI İŞDEN AYRILINCA SON ZAMANLAR PEK TATLARI TUZLARI YOKTU BANA SEN BU İŞİ ÇOK İYİ YAPARSIN VS DEMİŞLERDİ..BENDE İKİ TARAFINDA HAZIR OLDUĞU BU ORTAKLIĞA GİRMEYE KARAR VERDİM.GİTTİ M DEDİM BENDEN İLK 3 AY BİŞE BEKLEMEYİN,3-6 AY OLUR OLMAZ GÖRÜRÜZ,6-12 AYDA Bİ AKSİLİK OLMAZSA SİZE İYİ PARA KAZANDIRIRIM,AMA TEK KURALIM BENİM İŞİME KARIŞMAYIN,SADECE GELİRİ GİDERİ TUTUN SİZİ UTANDIRIRSAM O ZAMAN KONUŞALIM,TAMAM DENDİ GELDİ İŞ ÜCRETE,NASIL BURDA SİSTEM DEDİM,YÜZDE 50 Lİ 50 KAR ORTAKLIĞI DEDİLER,BEN DEDİM OLMAZ,ASKERİ ÜCRET ARTI YÜZDE 20 OLSUN ZİRA BEN SIKINTIM OLDUĞUNDA KENDİMİ İŞE VEREMEM SİZEDE FAYDAM OLMAZ,ANLAŞTIK.İLK 3 AY KAFA KAFAYA GELDİ,SONRA PARA KAZANMAYA HEMDE ÇOK PARA KAZANMAYA BAŞLADIK,HAYATIMDA HİÇ BİR İŞ YERİNDE BU KADAR ZAMAN ÇABUK GEÇMEDİ...BU YANLARINDA ÇALIŞTIĞIM İNSANCIKLAR GEÇEN SENEYİ DİYELİM -1 LE KAPAMIŞLAR,BEN ONLARI +11 YAPTIM,HEMDE HAYATIMDA KİRALIK SATILIK BİLMEYEN BEN....BUNLARI YAZMAMDA SEBEB ÖVÜNME DEĞİL,SADECE ÖNYARGILARINIZI YIKMAK İÇİN...ŞU AN TÜRKİYE DE TEK KURUMSALLAŞAMAMIŞ SEKTÖR BU, HALBUKİ BANKACILIK ,BROKERLIK KADAR ÖNEMLİ,ZİRA Bİ EMEKLİ OLAN İNSANI DÜŞÜNÜN YILLARCA ÇALIŞMIŞ İKRAMİYESİ İLE ALABİLECEĞİNİN EN İYİSİNİ İSTİYO,AYIRDIĞI PARADA ÖYLE AZ BUZ DEĞİL YANİ,YA DİYECEK YA BEN BU İŞDEN ANLAMAM BİR EMLAKÇI BULİM GÜVENİLİR, BAKİM BÜTÇEME UYGUN BİR ŞEY BULURSAM ALIRIM.YADA ZATEN ELİMDE 3 KURUŞ PARA VAR ONDADA EMLAKÇIYA KOMİSYON VERECEME KENDİM YADA ÇEVREDEN BULİM.A ŞIKKI EMLAKÇI DOĞRU KARARDIR,ZİRA EMLAKÇI MASRAFINDAN 3-4 BİN TL DEN KAÇINILIRKEN 30 BİN TL ZARAR YEMENİZ HİÇ DE AZIMSANACAK BİR ŞIK DEĞİLDİR,VE BİZİ DİNLEMEYEN BİR SÜRÜ YANLIŞ YATIRIM YAPAN İNSAN VAR PARASIYLA BİR DAİRE BİR ARABA ALACAKKEN SIRF ÜÇ KURUŞ KOMİSYON VERMİM DİYE KENDİ ALIM YAPIP ALDIĞI DAİREDEN İLERDE HİÇ DE MEMNUN OLMAYAN BİR SÜRÜ İNSAN TANIYORUM.. DİYELİM 100.000 TL LİK DAİRE BAKIYOSUNUZ BİR BÖLGEDEN, ORDA DA 70, 80,90.000DE DAİRE VAR SİZE HANGİ DAİREYİ GÖSTERİRDİM,TABİKİ EN CAZİP EN KALİTELİ,YADA ARTI ÖZELLİĞİ OLAN DAİREYİ,NİYE SİZE CAZİBİ SUNARSAM SATIŞ OLURSA CEBİM PARA GÖRECEK,DİYELİM SİZİN 100000TL YE BEĞENDİĞİNİZ BİR DAİRENİN BENZERİNİ BEN 70000 E BULDUM ,ŞİMDİ SİZE 30000 KAZANDIRMIŞ OLMUYORMUYUM.BANA ÖDEDİĞİNİZ PARA EKSTRA CEBİNİZDEN ÇIKMIYOKİ,İŞTE OLAY BUDUR YANİ,BANKANIZ BROKERINIZ SİZE TEK İŞLEMDE KAZANDIRDIMI HİÇ,HEM ALDIĞINIZ ŞEY DEĞER KAZANIR KAYBETME ŞANSIDA ÇOK AZ..AYRICA HER ZAMAN BEN OLSAM DEYİN,YANİ MÜŞTERİNİN YERİNE KOYUN KENDİNİZİ,MESELA İSTANBUL LU BİR ARKADAŞIMIZ ANTALYADA YATIRIM YAPACAK BÖLGE OFİSİ İÇİN BİR PLAZA İSTEDİ,4-5 KATLI ŞU ŞU DEDİ,5 TANE DEDİĞİ ŞARTLARA UYAN YER BULDUNUZ BEN OLSAM BU DUR DERİM MÜŞTERİYİDE ONA YÖNLENDİRİRİM...ARTI DÜRÜST OLUN,EN İYİ REKLAM DIR,KANADADAN ,BURSA DAN,BOLU DAN,ALMANYA DAN,RUSYA DAN,İSTANBUL DAN , ANTALYA YA GELİP BİZZAT BENİ ARAYAN İNSANLAR OLDU NEDEN DEMEKKİ BUNLARIN YAKININA GÜZEL HİZMET VERMİŞSİNKİ İNSANLARDA SENİ TAVSİYE ETTİ..AYRICA BEN HER MÜŞTERİME DERİM OLDU DA HAYAL KIRIKLIĞINA UĞRADINIZ GELİN BİZE ALDIĞINIZ FİYATIN ÜSTÜNE SATARIZ VE BU SÖZÜ TUTMA BAŞARISINIDA GÖSTERDİK..BU ARADA PİYASAYI ÇOK İYİ TAKİP EDİP MÜŞTERİNİZİ RANTLI YERLERE YÖNLENDİRİN AL SANA YER YAPMAYIN..AYRICA BU SEKTÖRDE KAZANMAK İSTİYOSANIZ MUHAKKAK BİRİLERİNEDE KAZANDIRIN,ÇEVRENİZ ÇOK GELİŞİR SİZ İŞ YAPTIKÇA DİĞER BU SEKTÖRDE İNSANLAR SİZE YAKIN OLMAK İSTER,DİYELİM SİZ İSTANBULDA EMLAKÇILIK YAPIYOSUNUZ,TÜM İSTANBULU SATAMAZSINIZDA KİRALAYAMAZSINIZDA,TAKİP TE EDEMEZSİNİZ,AMA ÇEVRENİZİ SAĞLAM TUTAR EKİBİNİZİ İYİ KURARSANIZ,BİRİLERİ AYLARCA TAPUYA GİDEMESKEN SİZ HAFTADA 2 KEZ DE GİDERSİNİZ.ŞİMDİ GELELİM BAŞLIKLARA.BENCE SİZDE ŞİRKETLEŞİN,VE TEK BAŞINIZA GİRMEYİN BU İŞE,NASIL AVUKATLAR BİRLEŞİYO,DOKTORLAR BİRLEŞİ YOSA,SİZDE ÇOK KİŞİ İLE BİRLEŞİN,BÖYLECE GİDERİNİZ AYLIK YÜZDE 50 BAŞLANDIÇ GİDERİNİZDE AYNI ŞEKİLDE AZALIR..SİZE BİR ÖRNEK DİYELİM,BİR KİŞİ ELEMEN ALACAKSINIZ,SEKRETER,AMA DAHA BÜYÜK DAH PRESTİJLİ BİR YER AÇARSINIZ BİZİM GİBİ,BİZ ŞU AN 7 KİŞİ 3 KATLI,6+1 ELİT BİR YERDE BU İŞİ AÇIYOZ,2 SEKRETER YETER...DİYELİM AYLIK GİDRİNİZ EN AZ 2000TL İSE,BU BÜYÜK YERDE 1000 TL OLUR...VS VS....DAHA SORUSU OLAN MSN DEN ULAŞABİLİR..met.tin@hotmail.com daha kitap olur çok ayrıntı var yoruldum.saygılar..

Yeni Üye36 yazı
Ben bu işe girmeyi düşünüyorum. Ulusal veya uluslarası büyük zincir emlak şirketlerinden birine emlak danışmanı olarak girmek ve burada kariyer yapmak istiyorum. Bu şirketlerde işler nasıl yürür? nasıl çalışılır? imkanlar nedir? zorluklar nedir? Özellikle sektör tecrübeli ve zincir emlaklarda çalışmış veya çalışan arkadaşlardan bilgi istiyorum. Paylaşırsanız sevinirim.

Yerleşim Türkiye / YstanbulMeslek Yöneticilik
Üye2311 yazı
DEĞERLİ KARDEŞİM,met.tin@hotmail.com DAN DİREK BANA ULAŞABİLİRSİN,HER TÜRLÜ SORUNA SAMİMİYETLE CEVAP VERMEYE ÇALIŞİM.BU UYARIM EMLAK SEKTÖRÜ İLE İLGİLENEN TÜM ARKADAŞLARIM İÇİN GEÇERLİDİR.SAYGILAR...TEL.ULAŞMAK İSTEYENLERDE 0505 9064764 DEN BİLGİ ALABİLİR .HER KESE BAŞARILAR...