Ana içeriğe geç

Dış Ticaret

Almanya'dan Tek Bir Ürün İthalatı

BaşlatanmeletiTarih12/05/2010 13:31:21Yorum15

İlk mesaj
Üye300 yazı
Merhaba arkadaşlar,

Öncelikle şunu belirteyim ben hali hazırda özel sektörde maaşlı olarak çalışmaktayım ve bu girişimimin eğer olursa en azından en başta hali hazırdaki işimi etkilememesi lazım.Benim yıllardan beri Almanya'ya gittiğimde aldığım ve tadını çok beğendiğim bir şekerleme ürünü var ve kendimce de bu mamülün Türkiye'de tutacağına eminim.Şimdiye kadar hiç yurtdışından ticari anlamda bir mal getirmedim.Benim izlemem gereken adımlar nelerdir, sadece tek bir ürünü (ürün grubu değil) ithal etmek için şirket mi kurmalıyım ? Gümrük'de, nakliye'de,vergilendirmesinde ve migros,macro center gibi büyük marketlerin reyonlarında bu ürünün satışını gerçekleştirmek için beni ne gibi zorluklar bekliyor ? Yardımcı olursanız sevinirim, teşekkürler.

Saygılar.

Yerleşim Türkiye / AntalyaMeslek Serbest meslek
YORUMLARTopluluk ne düşünüyor?
15 yorum
Üye114 yazı
Merhaba:
Turkiye ye Ithalat yapmak istiyorsan ilk basta sirketinin olmasi lazim ama illa senin sirketini nolmasi lazim degil varsa tanidiklarin onlarin sirketi de olur.Yoksa yeni bir sirket kurarsin maliyeti de sana tum masrafflari ile beraber 1500 Euro ya mal olur ama birde adres gostermen gerekir yani is yeri onun da ayri bir masrafi var tabi.
Avrupa ulkelerinden Turkiyeye ne olursa olsun urun getirmek istedigin takdirde Bunun vergisini odemen gerekir ayriyeten bahsetmis oldugun urunun benzeri turkiye de uretiliyorsa sana extra gumruk masraflari cikar. Turkiyede ki imalatcilari zor duruma sokmamak icin.
Eger urunun fiyati uygunsa gerek migros gerek baska macro center lar a pazarlamasini yaparsin ama ilk basta tum masraflari senin karsilamani isterler migrosunicinde stand kuracaksin standin basina iki tane urun tanitici host tutmam gerekir.
Aslinda zor bir is degil ise baslamak yolun yarisini bitirmek demektir, ama sen yinede zorluklara karsi hazir durumda ol..
Saygilar

Well Woodlinx Indonesia
CEO
Serefhan Temiz

Yerleşim Endonezya / JakartaMeslek Ythalat / Yhracat
Yeni Üye13 yazı
KARDEŞİM AMERİKAYI YENİDEN KEŞFETMEYE GEREK YOK BENİM ELİMDE SAĞLIK TURİZM YATIRIM BOYUTLU BİR PROJE VAR TERMAL PROJE EĞER BU İŞİ YAPARSAN BAŞKA ŞEYLERLE UĞRAŞMANA GEREK KALMAYACAK VEDE DİĞER İŞİNE DAVEM EDECEKSİN EĞER BU İŞİ YAPARSAN HER SÖZLEŞMEDEN 550-650 ŞEKLİNDE PARA ALACAKSIN KENDİNİN PATRONU OLACAKSIN

İŞİMİZ TERMAL TURİZMİ BUNUN TANITIMI YAPIP SÖZLEŞME KARŞILIĞINDA 550-650 PARA ALMAK ÇOKTA ZOR DEĞİL AFYONA FİRMAMIZ MİSAFİRLERİ ÜCRETSİZ ***ÜRÜP GETİRMEKTE ÖZGÜLTERMAL.COMDAN DAHA ÇOK İRDELEYEBİLİRSİN

Yerleşim Türkiye / YstanbulMeslek Muhasebe
Yeni Üye1 yazı

merhaba

9 senedir nakliyecilik yapıyorum zaman zamanda dış ticaret ürünleri ile ilgileniyorum.
az cok proseduru ve maliyetlerini biliyorum
aslında bakıldığı zaman iyi ve cazip gibi gorunuyor fakat ilk msj sahibi arkadas gibi zorlukları şirket nakliye vergi pazarlama bunun yanında fatura kesmen devlete kdv ödemen işinin haricinde extra zamanın olması lazım ki sen normal mesai saatlerinde calısıyorsun

aynı ürünü tr- de ürettirebilecek yer bulabilir misin ? onu araştır daha az maliyetli olabilir benim fikrim

selamlar

Hakan
Hakan Şahin

Yerleşim Türkiye / YstanbulMeslek Ythalat / Yhracat
Yeni Üye28 yazı
Almanya'dan getirtmeyi düşündüğünüz ürün eğer büyük bir markanın ürünü ise size kolay kolay ithalat izni vermezler. Adamlar önce sizden şirket geçmişiniz, ekonomik durumunuz ve pazarlama ağınız gib bilgileri isteyecekler. Tek bir ürün konusu ayrı bir sıkıntı. Karşı tarafla önce bir görüşme yapın sonra burdaki işlemlere geçersiniz.

Yerleşim Türkiye / AdanaMeslek Ticaret
Yeni Üye19 yazı
kardeşim, bir kalem ithalatta olsa bir hayli zorlukları var,
ben almanyadan deterjan ithal ediyor satıyorum,
ithal etmek becerilebiliyor ama aslolan ürünü satmak.
benim şirketim üzerinden ürününü ithal edebilirsin, cüzi bir komisyon alırım.. o kadar.

Yerleşim ALMANYA / MünchenMeslek Kimyager
Yeni Üye1 yazı
Merhaba arkadaşım
uzun zamandır özellikle Almanya dan gıda ithalatı yapıyoruz fakat baştan söylemeliyimki kolay bir iş değil , ilk önce hem içerde hemde dışarda bir piyasa araştırması yapman gerekir, tek ürünle piyasaya ilk defa girmek ne derece mantıklı onu tartmak lazım vede herşeyden çok önemli bağımlı çalışıyorsan ve ilk defa ticarete atılacaksan kendine uygun risk dereceni tespit etmende fayda var diye düşünüyorum.
Bana göre işin formaliteleri sonra gelir.
Yinede daha fazla bilgiye ihtiyacın olursa bana yazabilirsin.
mail : m_milkar@hotmail.com

Selamlar

Üye300 yazı
Cevaplarınız için sağolun arkadaşlar.Ben kendi çapımda iç pazarda ve dış pazarda ürünle alakalı araştırma yaptım.Ürünün bir kere Türkiye'de benzeri yok, yani Türkiye'de zaten olupta benim daha üst kalitesini Almanya'dan getirmem gibi bir durum söz konusu değil.Ürünün satışı %80,%85 Almanya'da gerçekleşiyor.Ben kendi bulunduğum Almanya dışındaki şehirlerdeki (Paris,Amsterdam,Enschede) marketlerde bizzat baktım yok yok.Bu ürünün geçmişi minumum yirmi yıl çünkü taa 90'lı yılların başında dahi rahmetli babaannem getirirdi Almanya'dan.Bu şekerlemenin hastaları var, internetden araştırınca bu çıktı karşıma ve Finlandiya'da da satışa sunulduğunu öğrendim internetde ki yorumlardan.Mamülü üreten firma diğer benzer firmalarla kıyaslayınca aile şirketi gibi kalır yani öyle bir şekerleme devi, gıda devi bir şirket falan değil.İlk defa ticarete atılacağım evet, daha önce emlak dükkanımızda babamla beraber duruyordum, şimdide Türkiye'de ofisi olan yabancı bir firmada yazılımcı olarak çalışıyorum.Şimdi ki işimden ve maaşımdan memnunum aslında ama sonuçta kendimce bunu fırsat olarak görüyorum her ne kadar tek bir kalem ithalatla köşeyi dönmeyi hayal etmek kulağa komik gibi gelsede.Bakalım hayırlısı ilk etapta, firmayla iletişime geçip, bana gelecek birim fiyatı ne olacak onu öğreneceğim, sonrası Allah kerim.

Üye300 yazı
Alıntı Yapılan Metin:
Yazıyı gönderen - FCTrade
merhaba

9 senedir nakliyecilik yapıyorum zaman zamanda dış ticaret ürünleri ile ilgileniyorum.
az cok proseduru ve maliyetlerini biliyorum
aslında bakıldığı zaman iyi ve cazip gibi gorunuyor fakat ilk msj sahibi arkadas gibi zorlukları şirket nakliye vergi pazarlama bunun yanında fatura kesmen devlete kdv ödemen işinin haricinde extra zamanın olması lazım ki sen normal mesai saatlerinde calısıyorsun

aynı ürünü tr- de ürettirebilecek yer bulabilir misin ? onu araştır daha az maliyetli olabilir benim fikrim

selamlar

Hakan

Aynı ürünü Türkiye'de ürettirmek aklımdan bile geçmedi aslında ama düşününce aynı kalitenin yakalanmasının imkansız olacağını düşünüyorum elde formül olmadan.Ayrıca diyelim iyi kötü birşey üretildi, bunu markalaştırıp, pazarlamak bana daha maliyetli görünüyor kabaca düşününce.Teşekkürler fikriniz için genede.

Üye300 yazı
Bu arada arkadaşlar beni düşündüren diğer birşeyde yurtdışından ithalat yaparken minimum kota gibi birşey var mı ? Yani ilk partide en az şu kadar adet ürün getirmelisin gibi bir kısıtlama var mı ? Resmi olarak böyle bir kısıtlama yoksa, ben büyük marketlerle bu ürün için görüşmeye gittiğim de benden minumum ne kadar stok isterler sizce ? Siz olsaydınız böyle birşey için ilk partide kaç tane getirtirdiniz ?

Yeni Üye3 yazı
arkadaşlar benim sorum: almanyadan elektronik üzerine mal almak istiyorum...dijita fotograf makinesi,mp4.. v.s adet olarak 1000 er tane.. şahıs şirketim var...bu malları ithal etmem için nasıl bir prosedür izlmeem gerekir... elektornik olduğu için. teknik servis şartı varmı.. zaten bu mallar dünya ve türkiyede bulunan markalar... bana maliyeti ne olur.. bu konuda bilgisi olan arkadaşalrımız varsa yardımcı olmalrı önemle rica olunur :)

Yerleşim Türkiye / BursaMeslek Ticaret
Üye300 yazı
Arkadaslar firmayla iletisime gectim, firma sicak yaklasti ama benden degerlendirebilmeleri icin firma bilgilerimi ve daha once yaptigim ithalatlarin referanslarini istediler.Sizce ben bu durumda ne yapayim, acikca durum boyleyken boyle diye soyleyeyim mi sizce ?

Üye324 yazı
Sayın meleti,

Antalya'da gümrük müşavirliği firmamız var. Size ücretsiz olarak daha detaylı yüz yüze bilgi verebiliriz.

İyi günler.
www.jovenmedya.com

Yerleşim Türkiye / AntalyaMeslek Ythalat / Yhracat
Yeni Üye10 yazı
ithalatta getireceğiniz ürüne göre numune kısıtlaması var ayrıca gıda ürünleri tarım bakanlığından uygunluk almak zorunda ürün detaylarını bildirirseniz gümrük ve tarım acısından detaylı bilgi verebilirim kosesaadet@gmail.com

iyi çalışmalar
skose

Yeni Üye2 yazı
Ugrasma böyle ithalat izni falan, biz sizin istediginiz ürünleri alip DHL ile göndeririz, tüm dünyaya almanyadan ürün gönderiyoruz. Istediginiz ürünü, istediginiz kadar..

addressgermany.com

Yerleşim ALMANYA / MünchenMeslek Ythalat / Yhracat
Yeni Üye1 yazı
beni ararsanız sizin üzerinizden ürün getirmek isterimanlaşır isek tşk.

osman Naiboğlu
561 611 20 28
on

Yerleşim Türkiye / YstanbulMeslek Turizm