Ana içeriğe geç

İş Kurma Ve Girişimcilik

220 Mt Kare Boş Dükkanım Var Ne İş Yapabilirim?

BaşlatanyabanciiiiTarih11/05/2010 23:06:13Yorum4

İlk mesaj
Yeni Üye7 yazı
arkadaşalar yardımınıza ihtiyacım var 220 mt kr. boş dükkanım var imalat işi düşünüyorum. ne iş yapabilirim fikirlerinize saygı duyarım.

Yerleşim Türkiye / AdanaMeslek Sanayici
YORUMLARTopluluk ne düşünüyor?
4 yorum
Üye644 yazı
220 mt2 iyi ama
yer önemli
caddemidir
sokak mıdır
bodrummudur
anladığınız iş nedir
yardımcı olmak isterim elbette ama
misal kokoreççi desem ben şahsen anlamam
anladığınız iş nedir bu çok önemli potansiyel nedir civarında kira getirisi nedir doğru oturup doğru konuşmak lazım dükkan direk güneş alıyormu, düz girişmi,tek basamakta olsa çıkılıyormu bunlar ince detaylardır
ör:çok yoğun olmayan bir caddede düz giriş olmayan basamaklı olan 1 dükkan mağaza türü bir iş yeri olursa iş yapmaz karnın doyar okadar oda belki anlamında eziyet yani
ör: direk düz güneş alan bir dükkan %50 iş yapmaz mağaza olarak çeşit önemli değil bunlar bilimsel yargılardır
ör:kira getirisi yüksektir piyasaya göre örneğin 8000 tl den başlar verin kiraya
ör:konfeksiyon olur yer önemli değil hiç bir sıfatı taşımasın sorun yok sizde 10-15 en az kişinin maaşını karşılayıp, bu riske ,çok kazanmanız için bu karışık piyasada hazırda müşterileriniz varmı hayali olmayan
ör:yeri iyi değilse sokak arası evin altı bir dükkan ise veririm kiraya 500 tlye kahve vs. yapsınlar müsaitse
bendede 10000 tl varsa en az minimum giderim halk eğitim merkezine( açık alanda satış,kantin işletme belgesi) alırım 2 hafta kursla 200tl karşılığında ve hergün okul ihalesi olur internet üzerinde 10000 tlye muhtemel bedel verilen bir okul alırım 5 sene işletme hakkım olur 1500 öğrencili bu kapasite bana ortalama 4000-6000 ayda bırakır ve her sene bırakma hakkınız olur okulu ,sene dolunca, bırakınca aynı parayı geri alırsınız kanuni olarak yapacağınız alacağınız cihaz paralarıda dahil sıkıntı yok yani bayram tatil,15 tatil,3 ay tatil yeter
ör:heee illaki bu dükkan derseniz yine kiraya veririm kahveciye dükkanı fakat 5-10 m2 bölerim cam yanında kendime yerim belli olsun diye kontür sigara satarım vs ufak tefek bişeyler para bunda değil ama bu ara favori olan hat geçişleri kampanyalardan dolayı dk vs. 1 stand koyarım maliyeti 50 tl sonra 1.75 den futbol topu alırım ucuzundan asarım yazıda yazarım geçiş yapana top hediye 20 kişi geçiş yapsa 15 tl bir kişiden toplam 300 tl yapar top parasını çıkın 240 tl en kötü günde kazanırsınız (potansiyelde kahveye gelen yeter)
ör: isterseniz daha fikir çok hayırlı günler dilerim ben size yüzlerce iş bulurum siz vasıflarınızdan bahsedin

Yerleşim Türkiye / VanMeslek Esnaf
Yeni Üye76 yazı
murat efe kesinlikle güzel bir yazı kutlarım

Yerleşim Türkiye / BursaMeslek Ythalat / Yhracat
Üye113 yazı

Dukkaniniz tek basina birsey ifade etmemektedir bu durumda. Mevcut dukkaninizin yaninda sermaye ve bildiginiz islerinde potansiyeli durumu incelenmeli.
Ticaret, saygı duyulması gereken bir savaş gibidir Ana strateji doğruysa yapılacak sayısız taktik hata bile başarıyı engelleyemez
Robert E Wood

Bir malı, kusurunu söylemeden satmak, hiç kimseye helal olmaz Malın bu kusurunu bilene de, onu söylememek helal olmaz

Hadis-i Şerif

Yerleşim Türkiye / IstanbulMeslek Ticaret
Yeni Üye7 yazı
arkadaşım yorumun mütiş harikasın detay vereyim dükkanım sanyide ben cnc oparötörüyüm. şuanda ücretli çalışıyorum TEMSA otobüslerinin parçalarını yapıyorum.
ben burada cnc işi yada karton kutu imalatı düşünüyorum. ama sermayem şuan yetersiz senden ricam devletten kredi alabilirmiyim alırsam prosedür nasıl olur beni aydınlatırsan sevinirim değerli kardeşim.

Yerleşim Türkiye / AdanaMeslek Sanayici