Ana içeriğe geç

İş Kurma Ve Girişimcilik

Kitapevi Nasıl Açılır?

BaşlatanraskolnikovTarih10/05/2010 23:07:46Yorum15

İlk mesaj
Yeni Üye4 yazı
Selamlar. Böyle bir siteyi bulmak ve yazılanları okumak insanı heyecanlandırıyor ve ticarete heveslendiriyor.

Ben memurum ve istifa etmeyi düşünüyorum.'Ya millet memur olabilmek için yırtınıyor sen bulmuşta bunuyorsun' gibi düşünmenizi istemem. 10 yıllık memurum ama elimde birşeylerin hayalini kurmaktan başka hiçbirşey yok. Çalışma şartları yapılan işin ruhumla tamamen ters olması vs. gibi birçok şey iyice eritti beni ve artık tahammül edemeyeceğim bir noktaya geldim. İstifa etmeden böyle bir şeye girişmek istemiyorum ama şartlar bunu gerektiriyor. Bu sadece bir heyecan yaşama isteği yada voleyi vurma beklentisi değil. Zaten yapmak istediğim iş böyle bir iş değil.

Ben kadıköyde bir kitabevi açmak istiyorum.Kitap cafe tarzı bir yer daha doğrusu. Ama bu konuda hiç deneyimim yok. Nerden başlamalıyım ne yapmalıyım? Ne kadar bir bütçe gerekir? Ortaklık düşünen var mı yada işlettiği yere ortak almak isteyen...

Bu konudaki düşüncelerinizi ve deneyimlerinizi paylaşmanızı istiyorum. Maliyeti ne olur, iş ne kadar sürede oturur, maddi getirisi nedir, nasıl bir mekan olmalı vs gibi bir çok konuda yardımlarını bekliyorum.

Herkese bol kazanç dilerim.

Yerleşim Türkiye / AnkaraMeslek Kamu sektörü
YORUMLARTopluluk ne düşünüyor?
15 yorum
Üye1359 yazı
askere gitmeden önce bir kitapçıyla tanışmıştım çocuk yıllardır kitapçı işletiyordu kısa dönem...sabit müşterisi olduğundan ve iyi kazandığından bahsediyordu..ama zengin olacak kadar değil tabiki
Satılık Ziftin Olsun,

Selanik'ten Kel Gelir

Yerleşim Türkiye / ÖzelMeslek Di?er
Üye127 yazı
Alıntı Yapılan Metin:
[i]
Ben memurum ve istifa etmeyi düşünüyorum.

Bu yapacağınız en büyük hata olur. İşlerin kötü gittiğini düşünün. Neden memurluktan istifa ediyorsunuz? Mesela eşiniz çalışmıyorsa onun üzerine açın. Yada güveneceğiniz 1.derecede akrabanız yokmu onun üzerine açın.

Yerleşim Türkiye / AdanaMeslek Bilgisayar-Bili?im
Yeni Üye4 yazı

Alıntı Yapılan Metin:
Yazıyı gönderen - ayhani
Alıntı Yapılan Metin:
[i]

Bu yapacağınız en büyük hata olur. İşlerin kötü gittiğini düşünün. Neden memurluktan istifa ediyorsunuz? Mesela eşiniz çalışmıyorsa onun üzerine açın. Yada güveneceğiniz 1.derecede akrabanız yokmu onun üzerine açın.

Eşim yok. Memurluktan istifa nedenim özel şeyler. Kişisel problemlerim. Bir hayatı bırakıp herşeye sıfırdan başlamak istiyorum. akraba işini çok düşündüm ama kimle konuştumsa sakın ha dediler. Yinede güvenebileceğim akrabalarımı düşündüm ama hepsinin iyi işleri var böyle birşeye ayıracak zamanları yok.
Ben yapacağım şeyin ne kadar marjinal birşey olduğunun farkındayım. Herşeyi düşündüm ve sonuçta buna karar verdim.
Düşünceleriniz ve yolgöstericiliğiniz için çok teşekkür ederim. Hiç tanımadığım birisi beni uyarıyor ve yanlış yapmamamı istiyor. İnanın çok teşekkür ederim ilginize ve gösterdiğiniz hassasiyete

Üye127 yazı
Alıntı Yapılan Metin:
Yazıyı gönderen - raskolnikov
Alıntı Yapılan Metin:
Yazıyı gönderen - ayhani
Alıntı Yapılan Metin:
[i]

Eşim yok. Memurluktan istifa nedenim özel şeyler. Kişisel problemlerim. Bir hayatı bırakıp herşeye sıfırdan başlamak istiyorum. akraba işini çok düşündüm ama kimle konuştumsa sakın ha dediler. Yinede güvenebileceğim akrabalarımı düşündüm ama hepsinin iyi işleri var böyle birşeye ayıracak zamanları yok.
Ben yapacağım şeyin ne kadar marjinal birşey olduğunun farkındayım. Herşeyi düşündüm ve sonuçta buna karar verdim.
Düşünceleriniz ve yolgöstericiliğiniz için çok teşekkür ederim. Hiç tanımadığım birisi beni uyarıyor ve yanlış yapmamamı istiyor. İnanın çok teşekkür ederim ilginize ve gösterdiğiniz hassasiyete

Hımmm! Empati yaptığımda inanın sizi daha iyi anlıyorum. Eşinizde olmadığına göre kaybedecek neyim var diye düşünüyorsunuz. Kapasiteniz yüksek biri olduğu belli ve memurluk sizi tatmin etmiyor buraya kadar herşey tamam.
Ama yinede memurluktan istifa etmeyi en sona atın derim.
Şöyle düşünün bir şekilde memurlukla sürdürebilirseniz işyerinizden kazanacağınız paraya ihtiyacınız olmaz çünkü maaşınız var. Böylece tüm kazancınızı işinizi geliştirmeye harcayabilir ve işinizi kısa sürede geliştirebilirsiniz.
İşiniz kötü gitti iflas etseniz dahi toparlayabilirsiniz. Ama istifa etmişseniz Allah korusun ruh haliniz daha kötüye sarar ve hiç istenmeyen noktalara gidebilirsiniz.
Bakın benim size tavsiyem, bir tanıdığınız üzerine (bu babanız veya anneniz olabilir) home ofis açın. Bunun maliyeti 300-400 lirayı geçmez. Sonra meğer kitaplara meraklısınız anlaşacağınız bir sahaftan kitapların resmini çekip gittigidiyor dan satmaya başlayın. Böylece ticareti öğrenin ve işe ısının işin gidişine göre kendi siteni yapar veya yaptırabilirsin. Bu kitap dışında birşeyde olabilir.
Birde burada dijitalyaşam nickli bir arkadaşın sistemi var 1500 tl'ye sana içinde mal olan bir e-mağaza açıyor. www.birelinnesivar.com'u incele.
NOT: Bu site ile kesinlikle bir bağım yok. Sadece yardımım olur diye yazıyorum. Eğer bağlantım olduğunu düşünürseniz öneriyi yok sayın.

Yerleşim Türkiye / AdanaMeslek Bilgisayar-Bili?im
Yeni Üye35 yazı
merhaba raskolnikov.ayhani arkadasimiza katiliyorum.birde madem bir is kurmak istiyorsun neden baska sektorlerde birseyler arastirmiyorsun?kitap isinin getirisi ne olur bilmiyorum ama sanirim bir gida yada giyim isi kadar kazandirmaz diye dusunuyorum.eger cok param olsaydi para sorunum olmasaydi kitabevi acmak benimde severek yapacagim islerden biri olurdu.neyse eger acarsan haber ver musterin olayim.allah yardimcin olsun arkadasim.

Yerleşim Yunanistan / KandiyeMeslek Serbest meslek
Yeni Üye82 yazı
bende raskolnıkov gıbı dusunyorum bı yerde huzurun yoksa ınsan ayrılabılmelı köle gibi mecbur hissetmemeli kitabevi cafe tarzı yerler guzel elıt mekanlardır cok zengın etmesede pisman ettırmez ticarete baslangıc olarakda ıyı bır fırsat ortak olarak da degerlendırılebılır...
serkan

Yerleşim Türkiye / Ankara
Üye167 yazı
sayın raskolnikov hayallerini ertelemek için hayat çok kısa sevmediğin istemediğin bir işi ne kadar daha yapabilirsin hem neden yapasın ya 3 günlük dünya değmezmi risk almaya sence. Herkes delimisin sen der her ay düzenli maaşın yatıyo sigortan var haftasonu tatilin var giriş çıkış saatlerin belli diye söylenir canını sıkarlar e ben napiyim bunları işimi sevmedikten sonra mutlu değilken hayallerimi ertelerken başlarım maaşınada düzeninede.
Yaw çok kazanmassın belki kitapevinden ki işini severek yaparsan kazanırsın emin ol ama olduki fazla kazanamıyosun hiç yoktan kendi işini yapıyorsun bi gün çok bi gün az kazanıyosun inişli çıkışlı bi hayatın azda olsa heycanın olmuş olucak birilerine bağlı yaşamıcaksın. Belki çok belki az kazanıcaksın ama bunu sen belirliceksin ipler senin elinde olucak maaşın değil kendi kazancın olucak. Çokta sevdiğim bi sözü vardır Hz. Ömerin İNANDIĞIN GİBİ YAŞAMAZSAN, YAŞADIĞIN GİBİ İNANMAYA BAŞLARSIN.
Bir kere geliyosun bu dünyaya başkalarının sözünü dinleyipte onların hayatını değil kendi hayatını yaşa ve mutlu ol.
İş konusuna gelince çok güzel bi fikir 5-6 ay sıkı bi araştır gidip kitap evlerini gör, internetten araştır, insanların fikirlerini al pozitif düşün ve her napıyorsan iste...
anlamsız bi cesurluk değil seninki akıllı bi cesursun sen bunuda unutma yolun açık olsun...

Yerleşim Türkiye / AnkaraMeslek Emlakçy
Yeni Üye23 yazı
bence risk almak için senin yaşamın adına doğru bir zamandasın... sonuçta evlilik, çoluk-çocuk gibi hız kesici unsurlar yokken, içinde ukde kalmaması adına ticaret için risk al derim. ticarete karar verdikten sonra hangi sektör, hangi iş olacağını iyice düşünmelisin bence... başarılar

Yerleşim ALMANYA / AlmanyaMeslek Serbest meslek
Yeni Üye13 yazı
Bence siz yine memurlukta kalın benim size önereceğim iş teklifinde hem normal işinizi hemde söyleyeceğim işi devam ettirirsiniz her türlü satıştan 550-650 şeklinde para alacaksınız yani memurluktan aldığını para sizin için çerez parası olacaktır.Yapılacak işe gelince termal turizmi duymuşsunuzdur bunun tanıtımını yapıp sözleşme yapmaka karşılığında peşinat yatırıldığında hesabına 550-650 şeklinde para geçecektir.araştırıp soruşturabilirsiniz özgültermal.com,neti bir inceleyiniz sonra detayları görüşebiliriz aydintufan1981@hotmail.com 0 555 598 76 45

Yerleşim Türkiye / YstanbulMeslek Muhasebe
Yeni Üye4 yazı
Alıntı Yapılan Metin:
Yazıyı gönderen - mrtbrt
sayın raskolnikov hayallerini ertelemek için hayat çok kısa sevmediğin istemediğin bir işi ne kadar daha yapabilirsin hem neden yapasın ya 3 günlük dünya değmezmi risk almaya sence. Herkes delimisin sen der her ay düzenli maaşın yatıyo sigortan var haftasonu tatilin var giriş çıkış saatlerin belli diye söylenir canını sıkarlar e ben napiyim bunları işimi sevmedikten sonra mutlu değilken hayallerimi ertelerken başlarım maaşınada düzeninede.
Yaw çok kazanmassın belki kitapevinden ki işini severek yaparsan kazanırsın emin ol ama olduki fazla kazanamıyosun hiç yoktan kendi işini yapıyorsun bi gün çok bi gün az kazanıyosun inişli çıkışlı bi hayatın azda olsa heycanın olmuş olucak birilerine bağlı yaşamıcaksın. Belki çok belki az kazanıcaksın ama bunu sen belirliceksin ipler senin elinde olucak maaşın değil kendi kazancın olucak. Çokta sevdiğim bi sözü vardır Hz. Ömerin İNANDIĞIN GİBİ YAŞAMAZSAN, YAŞADIĞIN GİBİ İNANMAYA BAŞLARSIN.
Bir kere geliyosun bu dünyaya başkalarının sözünü dinleyipte onların hayatını değil kendi hayatını yaşa ve mutlu ol.
İş konusuna gelince çok güzel bi fikir 5-6 ay sıkı bi araştır gidip kitap evlerini gör, internetten araştır, insanların fikirlerini al pozitif düşün ve her napıyorsan iste...
anlamsız bi cesurluk değil seninki akıllı bi cesursun sen bunuda unutma yolun açık olsun...

mrtbrt arkadaşım çok teşekkür ederim. Benim söylemek istediklerimi özetleyen bir yorum yapmısın. Benim derdim çok kazanmak felan değil Rabbım ne kadar nasip ettiyse artık. Biraz azim biraz tevekkül biraz risk ve çok çalışmayla bunu başaracağıma inanıyorum. Ve her gün ruhumu dilim dilim sattığım değilde ruhumu ve kendi dünyamı yaşayabileceğim bir iş kurarım inşallah.
Yukarda sorduğum konularda yardımco olabilecek arkadaşlarında cevaplarını bekliyorum.
Allah hayırlı bol kazanç versin herkese...

Yeni Üye33 yazı
Alıntı Yapılan Metin:
Yazıyı gönderen - raskolnikov
Selamlar. Böyle bir siteyi bulmak ve yazılanları okumak insanı heyecanlandırıyor ve ticarete heveslendiriyor.

Ben memurum ve istifa etmeyi düşünüyorum.'Ya millet memur olabilmek için yırtınıyor sen bulmuşta bunuyorsun' gibi düşünmenizi istemem. 10 yıllık memurum ama elimde birşeylerin hayalini kurmaktan başka hiçbirşey yok. Çalışma şartları yapılan işin ruhumla tamamen ters olması vs. gibi birçok şey iyice eritti beni ve artık tahammül edemeyeceğim bir noktaya geldim. İstifa etmeden böyle bir şeye girişmek istemiyorum ama şartlar bunu gerektiriyor. Bu sadece bir heyecan yaşama isteği yada voleyi vurma beklentisi değil. Zaten yapmak istediğim iş böyle bir iş değil.

Ben kadıköyde bir kitabevi açmak istiyorum.Kitap cafe tarzı bir yer daha doğrusu. Ama bu konuda hiç deneyimim yok. Nerden başlamalıyım ne yapmalıyım? Ne kadar bir bütçe gerekir? Ortaklık düşünen var mı yada işlettiği yere ortak almak isteyen...

Bu konudaki düşüncelerinizi ve deneyimlerinizi paylaşmanızı istiyorum. Maliyeti ne olur, iş ne kadar sürede oturur, maddi getirisi nedir, nasıl bir mekan olmalı vs gibi bir çok konuda yardımlarını bekliyorum.

Herkese bol kazanç dilerim.

-konu dışı-'belki bende senin şuan düşündüklerini ileride düşünüyor olabilirim şuan 19 yaşındayım ve hangi mesleği seçeceğime bu sene karar vereceğim.Babama kalsa polis ol diyor neymiş 2 sene okuyup sonra para kazanmaya başlayacakmışım iyide ben polis olmak istemiyorum ki ben Çin'de üniversite okuyup ticaret ile uğraşmak istiyorum yani benim yaşayabilmem için biraz heyacan gerekli yani bazen kazancım iyi olmalı bazen 0 olmalı evet belki işlerim iyi gitmez batarım ama sonuçta sevdiğim mesleği yaparım ben bu mesleği 30 sene yapacağım yanlış karar vermek istemiyorum 30 sene dile kolay sonuna kadar çabalayacğım inş.istediğim gibi olurda ileride keşkelerle yaşamam.-
benim sana tavsiyem ise belki şimdi kitapevi açamayabilirsin ama kitap satan bir internet sitesi açabilirsin artık insanlar her alışverişi internetten yapmaya başladılar bence başlangıç için iyi olabilir.

Yerleşim Kuzey Kybrys TC / GirneMeslek Ö?renci
Yeni Üye50 yazı
Hayallerinizi kovalayın derim 2-3 sene yaşayacak paranız ayrı bir köşede varsa... Hayata bir defa gelmişiz..

Yerleşim Türkiye / YstanbulMeslek Mühendis
Üye1359 yazı
http://www.hurriyet.com.tr/ekonomi/14740407.asp?gid=373
Memuriyeti bıraktı fabrikatör oldu

A.A 16 Mayıs 2010

Resmi bir kurumda çalışırken, haritada yerini bile bilmediği ülkeye montaj çalışanı olarak gidince ufku açılan ve büyük pazarları görüp üretim yapmaya karar veren Adanalı girişimci, memleketine hazır mutfak fabrikası kurdu.

Hacı Sabancı Organize Sanayi Bölgesi'nde, mutfak, banyo, kapı ve ofis mobilyalarının üretiminin yapıldığı Nautilus Yönetim Kurulu Başkanı Levent Urul, ülkesini sevenin, parasını yastık altına koymak yerine yatırım yapması gerektiğini bildirdi.

Urul, resmi bir kurumda görev yaparken, haritada yerini bile bilmediği bir ülkeye montaj amiri olarak gidince ufkunun açıldığını, büyük pazarları görüp üretim yapmaya karar verdiğini belirterek, şunları söyledi:

“Ben ve iş ortağım Muhammet Nurullah Kalkan, uzun yıllar yurt dışında yaşadık ve 2003 yılında elimizde bir miktar para ile memleketimize döndüğümüzde, çevremizdekilere sorduk 'ne yapalım, neye yatırım yapalım' diye. Bize dediler ki 'nakitiniz var, yastığınızın altına koyun, sıkı sıkı sarılın. Şimdi yatırım zamanı değil' Ama biz bunları dinlemedik. İnanıyoruz ki bu ülkenin geleceği yastık altındaki nakitte değil, yatırımda, istihdamda.

Yatırıma karar verdikten sonra bu kez 'nerede yapalım?' sorusunun cevabını aradık. Bize bu kez 'İstanbul varken Adana'da yatırım olur mu?' dediler. Ama biz, bir Kayseri, bir Gaziantep, İstanbul'a en az Adana kadar uzak. Onlar başardı, biz neden Adana'da başarmayalım diye düşündük. Çünkü, Anadolu'nun insanlarının da istihdama yatırıma ihtiyacı var. Bu nedenle, kata, yata yatırım yapmak yerine istihdamı seçtik.”

Adana OSB'de 2003'de fabrikasını kuran, 2007'de de 'Nautilus' markasıyla üretim yapmaya başlayan Levent Urul, ürünleri sergilemek için 2,3 milyon liralık yatırımla bin 800 metrekare kapalı alanda bir de showroom açtıklarını belirterek, “Mutfak, banyo, kapı ve ofis mobilyalarında şu anda öncelikle büyük projeler alıyoruz ancak, önümüzdeki yıldan itibaren bayilik vereceğiz” dedi.

İHRACAT

Levent Urul, fabrikalarını kurdukları 2003'ten beri ihracat yaptıklarını ancak, kendi markalarıyla ihracata 2007'de başladıklarını, geçen yılki ihracatlarının ise 11 milyon doları bulduğunu belirterek, şöyle devam etti:

“Dünyada, bu sektöre hakim olan Alman ve İtalyanlar. Çünkü, onlar bizden 50 yıl önce bu işe başlamışlar. Ancak, şu anda biz aradaki açığı kapatıyoruz. Türkiye'den çok kaliteli ürünler çıkıyor. Bugün, Dubai'de cirit atan Çin firmalarından bir değil, iki değil, en az 5 kat daha kaliteli üretim yapıyoruz. Neden dünya mutfak pazarında Türk firmaları olmasın. Biz bunu başaracağız.”

Urul, yatırımın sadece para ile yapılmadığını, bilgi birikimi ve tecrübenin de gerektiğine dikkati çekerek, “bu memleketi sevmenin bu memlekete yatırım yapmak” olduğunu sözlerine ekledi.

Urul, markalarını “Nautilus” olarak belirlemelerinin nedeninin, bu deniz canlısının tüm Avrupa'da çok iyi biliniyor olmasından kaynaklandığını belirterek, “Ayrıca, bu deniz canlısının su içindeki hareket kabiliyeti de bizim firmamızın hedefleriyle bağdaşıyor. Biz de firma olarak kısa sürede uzun mesafe aldık” diye konuştu.

http://www.hurriyet.com.tr/ekonomi/14740407.asp?gid=373
...
Satılık Ziftin Olsun,

Selanik'ten Kel Gelir

Yerleşim Türkiye / ÖzelMeslek Di?er
Yeni Üye2 yazı
bu foruma ve yazıya dün ulaştım tam istifa edicem artık dayanamıyorum sevdiğim iş bu değil diye isyan ederken rastaldım. okurken nefesim kesildi çıktı alıp eşime okuttum ben yazdım sandı:) çok merak ediyorum kitap kafeyi açabildimi arkadaşım diye. hayallerimiz ortak içinde bulunduğumuz durum ortak. bir yanım bi saniye bile durma burda diyor bir yanım ne çok uğraştın buraya gelebilmek için otur oturduğun yerde diyor. umarım hala okunuyordur bu yazılar ve umarım arkadaş güzel haberler verir
selamlar

Yerleşim Türkiye / YstanbulMeslek Memur
Yeni Üye1 yazı
insanın yaptığı işe sevmeyerek gitmesi çok zor.bir yandan da kurulu düzen işi varken herşeyi sıfırlayıp yeni işe hele ki ticarete atılmak çok daha zor. Allah yardımcınız olsun zor bir karar. Kadıköy'de dükkan kiraları çok yüksek.göz önünde biryer olması gerekiyor ki iş yapabilin.eğer bir süre iş yapmasanız da sizi geçindirebilecek bir birikiminiz varsa durmayın sevdiğiniz işe atılın. sevdiğiniz için dört elle sarılacağınızdan başarısız olma ihtimaliniz sadece şans faktörü kadar.işin büyük bir bölümünün çalışma ve azim olduğunu düşünüyorum.
bir de dükkanınızı açtığınızda yine internetten satış yapabilirsiniz.
evli olmamanız kaybedeceğiniz birşey yok gibi algılanmış ama bence insanın hayalini gerçekleştiremiyor olması en büyük kayıp.
Allah gönünüze göre versin.

Yerleşim Türkiye / YstanbulMeslek Sigortacy