Ana içeriğe geç

İş Kurma Ve Girişimcilik

Home Office - Bildiğimiz Ofis :)

Başlatanthe_musiciannTarih07/05/2010 22:09:26Yorum33

İlk mesaj
Yeni Üye12 yazı
Arkadaşlar merhaba. forumda arama yaptırdım ama soracağım konuyla ilgili herhangi bir bilgi bulamadım.

Ben aslen bir firmanın dış ticaret departmanında çalışıyorum. Fakat bunun yanında kendi adıma da farklı sektörlerde satış yapmak istiyorum. Komisyonculuktan ziyade bir şahıs şirketi kurup işi biraz daha resmileştirerek gerek tedarikçime gerekse de müşterime karşı ciddiyet imajımı tazelemek istiyorum. (komisyonculuk ciddiyetsiz bir iştir demiyorum asla, sadece şirket olmanın karşıdaki insana daha çok güven vereceğini düşünüyorum) yanlız kafama takılanlar var. evet, şahıs şirketi kurmak kağıt üstünde 200-300 tl. fakat sormak istediklerim şunlar,

Home-office kurmak istersem,

1-kiracıyım, ev sahibinden herhangi bir belge almam gerekir mi?
2-evin ofise çevirdiğim bölümüne ait masrafları ev kirasında vs.. gösterip vergiden ya da kiradan düşme şansım olur mu?
3-home office de olsa elbetteki bazı gereken şeyler olacaktır. örneğin fax numarası almam gerekecek ama, lazer kartuşlu fax-fotokopi-yazıcı-tarayıcı tarzı bir alet işimi görür mü? yoksa başka önerileriniz var mı?
4-örneğin ofis olarak oturma odasını gösterirsem ve bu odada sadece bilgisayar ve bahsettiğim yazıcı olursa yeterli olur mu, koltuk kanepe falan olursa sorun olur mu yoksa ciddi bir ofis görünümü vermek zorunda mıyım? kontrol falan yapılırsa ruhsat alamama durumum olur mu?
5-ayrı fax numarası alacak olsam da şu anda çalıştığım yerin fax numarasını kartvizitime bassam ve faxları oraya alsam hukuki açıdan bir problem yaşar mıyım?
6-fatura kesmek için netsis kullanmak zorunda mıyım? alelade bir word belgesi olarak hazırladığım faturayı adıma bastırdığım türkçe faturaya basmam sorun yaratır mı? eğer öyleyse ne netsis ne de fatura yazıcısını ayrı olarak almam.
7-bütün bunlarla birlikte aşağı yukarı ne kadar masrafım gider?

home office çalışan arkadaşlar bu konulardaki bilgi ve deneyimlerini benimle de paylaşırsa çok sevinirim. ayrıca bilmem gerken başka neler var bu konuyla ilgili? yasal prosedür nasıl olmalı? bilgilendirirseniz sevinirim arkadaşlar.

normal ofis çalışmak istersem, dükkan kirası (izmirde oturuyorum, ya alsancak ya bornova ya da karşıyaka'da ofis düşünüyorum), mobilya, ekipman vs... derken bana ne kadara patlar? onun yasal prosedürü ne olmalıdır? beni bu konuda da bilgilendirirseniz sevinirim.

zaman ayırıp da okuyanlara da, cevap yazıp bilgilerini paylaşanlara da şimdiden çok teşekkürler.

Yerleşim Türkiye / İzmirMeslek İthalat / İhracat
YORUMLARTopluluk ne düşünüyor?
33 yorum
Yeni Üye1 yazı
Merhaba arkadaşlar home ofis açtım diyenler için... Belediye ruhsatı gerekiyor mu? Herkesten imza almam mı gerekiyor?(Bizim insanımızın hepsinin imza vereceğini pek sanmıyorum, yada bedelsiz) Konu ile alakalı kafam çok karışık yardımcı olur musunuz?

Yerleşim Türkiye / AnkaraMeslek Bilgisayar-Bili?im
Üye234 yazı
Homofis olunca ev giderlerinin sadece yarısı dikkate alınıyor.

Fax artık önemsiz ancak yine de bi tane bulundurmak lazım çünkü bazı durumlarda gerekiyor.

Yazıcı olarak nokta vuruşlu iyi olur, 3-4 kopyalı faturayı bir kerede basmak için. OpenOffice.org'la basım işini halledebilirsin.

Yerleşim Türkiye / BursaMeslek Ticaret
Yeni Üye14 yazı

şahıs şirketi kurup evi de adres göstererek ihracat-ithalat yapmak mümkün değil mi?

Yerleşim Türkiye / AydynMeslek Bankacylyk-Finans