İlk mesaj
İş Kurma Ve Girişimcilik
Bir Blog Sayfasından Para Kazanılabilir Mi ???
YORUMLARTopluluk ne düşünüyor?
22 yorumD
Yeni Üye2 yazı
C
Yeni Üye19 yazı
https://crazy82.wordpress.com/
B
Üye1359 yazı
www.mjturkiye.net forum incelemeni tavsiye ederim.
Satılık Ziftin Olsun,
Selanik'ten Kel Gelir
Selanik'ten Kel Gelir
C
Yeni Üye19 yazı
F
Üye113 yazı
Internette okdugunumuz kadari ile cok abarti olmamakla birlikte bir kac dolar kazanmak mümkün gozukuyor :)
Ticaret, saygı duyulması gereken bir savaş gibidir Ana strateji doğruysa yapılacak sayısız taktik hata bile başarıyı engelleyemez
Robert E Wood
Bir malı, kusurunu söylemeden satmak, hiç kimseye helal olmaz Malın bu kusurunu bilene de, onu söylememek helal olmaz
Hadis-i Şerif
Robert E Wood
Bir malı, kusurunu söylemeden satmak, hiç kimseye helal olmaz Malın bu kusurunu bilene de, onu söylememek helal olmaz
Hadis-i Şerif
F
Üye113 yazı
Sn ticaretadam
Yazi guzel . Buradan anladigimiz kazanmak icin az birseyler vermek zorunda,internet uzerinden para kazanmak isteyenler diyebiliriz.
Yazi guzel . Buradan anladigimiz kazanmak icin az birseyler vermek zorunda,internet uzerinden para kazanmak isteyenler diyebiliriz.
Ticaret, saygı duyulması gereken bir savaş gibidir Ana strateji doğruysa yapılacak sayısız taktik hata bile başarıyı engelleyemez
Robert E Wood
Hadis-i Şerif
Robert E Wood
Hadis-i Şerif
R
Yeni Üye98 yazı
Her işten para kazanılır önemli olan sizin ne yaptığınızdır (düşüş trendine geçen işler hariç) , yazdıklarınıza şöyle bir göz atınca kendinizi geliştirmeniz gerektiğini sizde bir okursanız göreceksiniz.(Ek olarak ingilizce tüm dünyaya hitap eden (bir blog demiyorum dikkat - bir blogtan para kazananlar ciddi emek harcayan kişilerdir) bir site her zaman para kazandırır ama rekabet çok ciddidir.Bizim malesef millet olarak hemen ***ürelim beklentimiz var bence yok böyle birşey.
C
Yeni Üye19 yazı
yorumlar için teşekkürler.Şimdi araştırmalarım neticesinde elde ettiğim sonuş şu.bu blog sayfaları bedava olduğu için reklam bannerı yerleştirilemiyormuş.edindiğim bilgilere göre com ile biten bir domain alıp web hosting şirketlerinden birine site hazırlattırıp o şekilde ticari bir işe kalkışmak en mantıklısı.sanırım domain almak ve mütevazi bir site hazırlatmakta küçük paralara olabilecek bir şey.biraz gözgezdirdim fiyatlar gerçekten uygun.şimdi ben bu işe hobi değil ticari olarak bakıyorum yola bu şekilde devam etmem sizcede daha uygun olur mu?? aynı formatlı com ile biten mütevazi bir steden başlamak??? ayrıca web hosting hizmeti veren varmı acaba burada???
M
Yeni Üye57 yazı
merhaba arkadaşlar bu işi öğrenmek isteyenler için tüm bilgilerimi paylaşıyorum aşağıdaki linke tıkla**** konumu inceleyebilirsiniz
http://www.koniks.com/topic.asp?TOPIC_ID=37260
http://www.koniks.com/topic.asp?TOPIC_ID=37260
C
Yeni Üye19 yazı
C
Yeni Üye19 yazı
sanırım blog işiyle fazlaca ilgilenen yok
C
Yeni Üye17 yazı
07/05/2010 : 19:20:07#12
Web sitesi
Alıntı
https://www.blogger.com sayfasından kendine bir sayfa oluştur bunun için gmail adresin olması gerekiyor..Bu sıradan bir blog sayfana tema ekleyeceksin.. Bu söylediklerimi googlede aratırsan çok kaynak bulursun blogger blog teması ekleme v.s. ve sen haber yazdığının farkına vardığım için en uygun tema Demosuna http://simplexworldnews.blogspot.com/ buradan bakabileceğin [link çıkartıldı, warez linkler yasaktır, site kurallarını okuyunuz.] buradanda download edebileceğin en uygun tema bu olsa gerek.Reklamlarda en ideal reklam olayı şu anda googlenin AdSense reklamlarıdır tık başına cent ücreti alınabiliyor ve sabit bi ücreti yok bazen 10 cent bazen 1 cent değişkenlik gösteriyor.Bu google adsense kaydınıda googlede mail ile oturum açdıktan sonra Hesabım bölümünde rahatlıkla bulabilirsin.Burada profesyonelce hazırlanmış Banner kodları yazı kodları mümkün ve bunları Gadget yada widget bloguna ekleyerek istediğin yere iliştirebilirsin..Hiç bir zaman hiç bir reklamın çalışmama imkanı yoktur senin öncelikle kayıt olup sana verilen kodları yerleştimenle alakalı.Onun içinde google ile başlayıp amatörce çalışmalarını daha profesyonel hale getitirsen izleyici kitlen artar ve sponsor bulma ihtimalin yüksek olur bu şekilde iyi bir blogger olursan domain ismini bir hostdan alıp com. uzantılı adresinede yönlendirme yapıp daha profesyonellik yaşayabilirsin..
Kolay gelsin.
Kolay gelsin.
J
Yeni Üye29 yazı
07/05/2010 : 19:41:02#13
Web sitesi
Alıntı
amacınız para kazanmaksa blog para kazandırmıyor uzun süreden beri blog işiyle uğraşıyorum para falan kazanamadım...ama halkı bilgilendiririm diyorsan sevap kazanmış olursun...bu blogu ben yapmıştım bunun gibi çeşitli alanlarda bir çok blog sayfam var ama reklam para kazandırmıyor....
http://mylittlefiatuno.blogspot.com/
http://mylittlefiatuno.blogspot.com/
C
Yeni Üye19 yazı
com ile biten bir site açma fikrim var.blog tarzında ama tabi daha detaylı bir görselliğe sahip.konsept olarak aynısını düşünüyorum ancak farklı bir konsept de olabilir.bu konuda görüşmeler devam ediyor.şimdi konset olarak önerileriniz var mı,güncelleme işinden yana sıkıntım yok onu ben ayarlarım.hit alma olayı beni düşündürüyor.yani sonu com ile biten bir site açmak avantaj ancak hit almak öyle kolay değil.bu işin ince teknikleri nelerdir???
C
Yeni Üye19 yazı
Özel mesaj atılmıştır.
M
Üye277 yazı
Blog işi hele ki Türkiye için şu anda kişisel hobi olarak yapılacak bir şeydir. Bundan para kazanmak çok ama çok zordur. Zaten kazanabileceğiniz yegane para google reklamlarıdır ki onda da bildiğim kadarı ile oranlar çok düşmüş durumda. Zaten birkaç kişi anlaşıp gıcıklığına sürekli reklamlarına tıklasa anında ban yersin ve şutlanırsın.
Com uzantılı akılda kalıcı bir alan adı ile Kitap, cd, kaset, film, müzik vs. satışı yapan bir site açsan inan ki daha iyi kazancın olur. Ama bunu da vergilendirmen gerekir. Bu tür satış yapan bir yer ile anlaşıp onların üzerine fatura kesersen bu işi yapabilirsin. Bunun yanında da blog işine devam edersin. Sayfanda sattığın şeylerle ilgili film, müzikler, sanatçılarla ilgili birşeyler yazarsın. Böylece google dan hit alabilirsin.
Com uzantılı akılda kalıcı bir alan adı ile Kitap, cd, kaset, film, müzik vs. satışı yapan bir site açsan inan ki daha iyi kazancın olur. Ama bunu da vergilendirmen gerekir. Bu tür satış yapan bir yer ile anlaşıp onların üzerine fatura kesersen bu işi yapabilirsin. Bunun yanında da blog işine devam edersin. Sayfanda sattığın şeylerle ilgili film, müzikler, sanatçılarla ilgili birşeyler yazarsın. Böylece google dan hit alabilirsin.
İnsan ol yeter !!
C
Yeni Üye19 yazı
ileriye dönük bir blog sayfası düşünmüyorum artık.konset olarak aynı com ile biten görselliği ve dizaynı iyi yapılmış bir site istiyorum.bu konuda yardımcı olabilecek bir web dizayncı arkadaş varsa PM atarsa iyi olur.
E
Yeni Üye29 yazı
11/05/2010 : 02:27:29#18
Web sitesi
Alıntı
blogdan çok çeşitli yollarla inanılmaz paralar kazanabilir yada sadece zaman harcayabilirsin. blogların en ömenli gelir kaynağı google adsensedir. bizim türk insanının en büyük eksiğide bir siteye girdiğinde oradaki reklamlara tıklamaktır ne yazıkki. işin en büyük sorunu bu bence. bunun için site sahipleri binbir takla atar.
konuya dönersek öncelikle ne yapmak istediğine va nasıl yapıcağına karar vermelisin. Bir siteden para kazanmak istiyorsan kesinlikle sabırlı ve ilgili olman lazım.
blogculuğun yada site sahibi olmanın en temel şartı işleyeceğin konuyu iyi seçmektir.
istersen her konu hakkında biraz biraz da yazabilirsin ama belli bir konu çerçevesinde sürekli yazmak daha akılcı olur. çünkü sahip olacağın temel müşteri google aramaları ile siteni ziyaret edecektir. seninde amacın aramalarda ilk sıralarda olmak olmalı.
googlede ilk sırada olmak için yapılabilecekler
1. Tamamen özgün farklı bir site kurmak (bu çok zor o kadar çok fikir varki piyasada yenisini üretmek çok zorlaştı)
2. Sürekli özgün (daha önce yayınlanmamış) yazılar yazmak( en önemlisi budur)
3. Sitenin reklamını yapmak. google adwords gibi reklam firmalarında para ile yapabilirsin. yada sosyal paylaşım platformlarında siteni tanıtırsın.
4. Kaliteli bir tasarım yapmak(bunun için tasarımcı olman şart değil pek çok tasarım çok uygun fiyatlara hatta bedava bulunuyor artık.)
sahip olacağın siteyi bir dükkan gibi düşünürsen ne kadar çok müşteri o kadar çok gelir demektir. bunun için google çok önemlidir. google içinde en çok sürekli güncellenen özgün bir site önemlidir.
bu iş için ne kadar sermaye ve vakit ayıracağınız çok önemli. bedavayada yapabilirsiniz ama bilginiz olmalı. ben beş kuruş para harcamadan bir blogdan ayda 2000tl kazanan kişiler gördüm. ama onlar yıllarını vermiş bu işe.
anladığım kadarıyla siz bu konuda pek bilgi sahibi değilsiniz. bu yüzden önünüzde iki seçenek görüyorum. Ya bi ucundan kendiniz bu işe başlayıp öğreneceksiniz ki bu zaman alır. ya da bu işi bilenlerden yardım alcaksınız ki buda nakit alır :)
gerçekten bu işe yapmak istiyorsanız belli bir vaktinizi bu işe ayırmak ve sabretmek zorundasınız.
konuya dönersek öncelikle ne yapmak istediğine va nasıl yapıcağına karar vermelisin. Bir siteden para kazanmak istiyorsan kesinlikle sabırlı ve ilgili olman lazım.
blogculuğun yada site sahibi olmanın en temel şartı işleyeceğin konuyu iyi seçmektir.
istersen her konu hakkında biraz biraz da yazabilirsin ama belli bir konu çerçevesinde sürekli yazmak daha akılcı olur. çünkü sahip olacağın temel müşteri google aramaları ile siteni ziyaret edecektir. seninde amacın aramalarda ilk sıralarda olmak olmalı.
googlede ilk sırada olmak için yapılabilecekler
1. Tamamen özgün farklı bir site kurmak (bu çok zor o kadar çok fikir varki piyasada yenisini üretmek çok zorlaştı)
2. Sürekli özgün (daha önce yayınlanmamış) yazılar yazmak( en önemlisi budur)
3. Sitenin reklamını yapmak. google adwords gibi reklam firmalarında para ile yapabilirsin. yada sosyal paylaşım platformlarında siteni tanıtırsın.
4. Kaliteli bir tasarım yapmak(bunun için tasarımcı olman şart değil pek çok tasarım çok uygun fiyatlara hatta bedava bulunuyor artık.)
sahip olacağın siteyi bir dükkan gibi düşünürsen ne kadar çok müşteri o kadar çok gelir demektir. bunun için google çok önemlidir. google içinde en çok sürekli güncellenen özgün bir site önemlidir.
bu iş için ne kadar sermaye ve vakit ayıracağınız çok önemli. bedavayada yapabilirsiniz ama bilginiz olmalı. ben beş kuruş para harcamadan bir blogdan ayda 2000tl kazanan kişiler gördüm. ama onlar yıllarını vermiş bu işe.
anladığım kadarıyla siz bu konuda pek bilgi sahibi değilsiniz. bu yüzden önünüzde iki seçenek görüyorum. Ya bi ucundan kendiniz bu işe başlayıp öğreneceksiniz ki bu zaman alır. ya da bu işi bilenlerden yardım alcaksınız ki buda nakit alır :)
gerçekten bu işe yapmak istiyorsanız belli bir vaktinizi bu işe ayırmak ve sabretmek zorundasınız.
S
Yeni Üye13 yazı
13/05/2010 : 11:24:04#19
Web sitesi
Alıntı
arkadaşlar blog işinde gerçekten iyi para var bende www.blogder.com dan açtığım blogla günde 8 9 $ kazanıyorum. üstelik daha 1 aylık blogla kazanmaya başladım ne kadar cok o kadar para sizde deneyin
Saygılarımla...
I
Yeni Üye16 yazı
13/05/2010 : 16:20:14#20
Web sitesi
Alıntı
tabiki bloglardan para kazanabilirsiniz.
yaklaşık 6 yıldır adsense ile parakazanıyorum, son 2 yıldır da sadece bu iş ile gelirimi saglıyorum. sadece blog ile değil tabiki :)
blog açmak isteyen arkadaşlara, host alması karşılığında yardımcı olabilirim.
adsense ile iligli ip uçları verebilirim, ayrıca blogun kurulumu vs gibi konuları ben yaparım.
e-ben@msn.com
yaklaşık 6 yıldır adsense ile parakazanıyorum, son 2 yıldır da sadece bu iş ile gelirimi saglıyorum. sadece blog ile değil tabiki :)
blog açmak isteyen arkadaşlara, host alması karşılığında yardımcı olabilirim.
adsense ile iligli ip uçları verebilirim, ayrıca blogun kurulumu vs gibi konuları ben yaparım.
e-ben@msn.com
J
Yeni Üye29 yazı
15/05/2010 : 19:11:08#21
Web sitesi
Alıntı
sallayın bakalım daha ne kadar sallama çay yapacaksınız...
A
Yeni Üye44 yazı
24/08/2010 : 17:30:09#22
Web sitesi
Alıntı
hobi olarak başladığım blogger'a arkadaşımın tavsiyesiyle google adsense'se başvurdum ama 2 ay oldu cevap yok :) muhtemelen blogun üzerine fazla kafa yormadığım içindir. içerik olarak gezdiğim ülkelerde ilginç olan kısımların fotograflarını çekmek ve onunla ilgili küçük yazılar eklemek. köşede bir tane reklam olması siteyi gezen kişileri rahatsız edeceğini sanmıyorum. ayrıca, reklam olayını da çok abartmamak gerekiyor. bazı bloglara bakıyorum da sadece reklam amaçlı ve çok çirkin duruyor, sitenin görselliğini bozuyor ve uyumlu olmuyor. sitede bilgi var ama reklamlar rahatsız edici şekilde. hele pop up benzeri reklamların olması da ziyaret eden kişiyi çileden çıkarıyor. reklam koyun ama abartmadan..
Bu internet sitesinde, kullanıcı deneyimini geliştirmek ve internet sitesinin verimli çalışmasını sağlamak amacıyla çerezler kullanılmaktadır. Gizlilik Prensiplerimiz