Ana içeriğe geç

Genel İlanlar

İzmirli Girişimciler Aranıyor

Başlatanmanta400Tarih18/04/2007 21:37:10Yorum60

İlk mesaj
Üye355 yazı
Merhabalar izmirde yeni iş kolları oluşturmak için birlite fikirlerimizi paylaşalım semt semt neler yapabiliriz nelere ihtiyaç var bu konularda tecrübrsi olan yada olmayan herkesi bekliyorum.

Yerleşim Türkiye / İzmirMeslek İmalat
YORUMLARTopluluk ne düşünüyor?
60 yorum
Yeni Üye12 yazı
merhaba Manta400 ben ist dan Murat
izmir de çoktandır bişeyler yapmayı düşünüyorum fakat bişeyi tam netleştiremedim kafamda.
ama en iyisi ne dersen, benim yaptığım piyasa araştırmalarına göre bebek ve çocuk giyimi, bir firmanın bayiliği olabilir.
ben kendim şahsen matbaacıyım. bu işle herhangi bi işim olmadı ama 3 sene kumaş pazarlamacığında çalıştım
ister kendin kur istersen ortak ol ama benim tavsiyem bu
ve halende istanbul da bu bayiliklerle ilgili araştırma yapıyorum.
eğer iletişim kurmak istersen aden_34@mynet.com mail adresim.
0542 818 71 48 cep tel.

Yerleşim Türkiye / YstanbulMeslek Matbaacy
Üye355 yazı
merhaba öncelikle vermiş olduğunuz fikirden dolayı teşekkürler izmir büyük şehir gibi görünüyor olsada ticaret hacmi çok sınırlı bir şehir bebek giysisi ve malzemeleri satan yerler izmir de kemeraltında 1 yad a 2 yer var bunun dışında büyük alışveriş merkezlerinde yerler kapılmış durumda ancak yinede cokcazip bir fikir yani iyi bir yer bulunabilirse ölmeyecek bir iş benim 7 aylık bebeğim var ve sadece oto koltuğu mama sandalyesi örümceği ve diğer eşyaları yıllık gelirimi aşmış durumda burada sizinle ilk kez alışveriş yapan aile memnun kalırsa o aile ve komşusu arkadaşı da sizden alış veriş yapıyor izmirde reklam tavsiyeyöntemi ile yayılıyor bu işi ben daha önce karabağlar semtinde mobilya dahil olmak üzere bebek malzemeleri giysi ve aksesuarlarıyla beraber planlamıştım ancak alışveriş merkezleri gözümü korkuttu açıkçası .neden karabağlar derseniz mobilyanın kalbi izmir karabağlardır bebek mobilyalarıda buralarda satılmakta ve çok rağbet görmekte mobilyayı bebek ürünleri ile birleştirerek satış yapan bir firma yok ya mobilya yada diğer ürünler i satan yerler var .ben yine kendimden örnek vereyim eşm min hamileleiğin 6. ayından sonra ilk odasını hazırlamaya başladık mobilya bakılacak ilk adres karabağlar dı ancak farklı nedenlerden dolayı karşıyakadan aldık aldığimız yer mobilyayı ankaradan gettrtiyormuş bu adam ankaradan getiripte kar edebiliyorsa izmideki satıcı daha fazla kar edebilir yan ürünlerde cabası bebek odası aydınlatması bile dünyanın parasına alıcı bulabiliyor banyo için basit penye fileler 6-7 ytl maliyeti ney 1 ytl bil değil perdesi beşiği emziği emzik zinnciri say say bitmez sözün kısası izmirde bu işi yaparsanız kazanırsınız tabi yer çok önemli ........

Yerleşim Türkiye / YzmirMeslek Ymalat
Yeni Üye12 yazı

ben izmir e en son geçen sene geldim. işyeri açacak mekanı iyi ayarlayabilirsen bence daha başarılı olabilirsin
ama öncelikli yapılması gerekecek olan dekor.
müşteriyi teşvik eden en önemli etkendir.
yazmış olduğun fikirlerde iyi ama bunları burada yani ist da yapmak
biraz zor gibi. Çünkü artık kaldırmıyor istanbul. Her yerde kum gibi
ama izmir in öyle bi lüksü yok
Varsa yoksa giyim de kemeraltı.
kafanda bi iş kesinleştirirsen gerisi gelir.
Bizim binanın altına fatura yatırma merkezi açmaya karar verdim.
1 hafta sonra başkası açtı ve şuan oldukça da iyi işletiyor
maliyet ne kadar düşünüyosun peki.
kafanda herhangi bi rakam var mı.
kendine ek iş olarak bişey mi düşünüyosun veya işyeri açıp işletmek mi.
bende istanbul da oturuyorum.
fikirlerimizi paslaşarak belki ortaya bişeyler çıkartabilriz.

Yerleşim Türkiye / YstanbulMeslek Matbaacy
Yeni Üye1 yazı
arkadaşlar bende arkadaşımla iş yeri açmak degil ama bişeylerin satışını veya bayiligini yapmak sitiyoz biraz sermayemiz var ama bulamadık bişey daha yardımcı olabbilirmisiniz.hani olursa bulsa yerde açabiliriz ama gidecek bişey farklı bişey bulamdık
kafkaslı

Yerleşim Türkiye / YzmirMeslek Y?siz
Yeni Üye18 yazı
İzmrden merhabalar ,
bir şeyler yapmak için güzel bir düşünce.Değerli fikirlere ulaşmanızı ve paylaşmayı dilerim.
Branşınızı okudun.Bunun yanında bilgisayar ve web üzerine bilginiz nasıl?
BEB

Yerleşim Türkiye / YzmirMeslek Mühendis
Üye355 yazı
merhaba bakmakgörmek bilgisayar tamiri ve reklam grafik ile uğraşan bir ekibim var diyebilirim kardeşlerimden birisi pc tamircisi diğer kardeşim corel photoshop gibi grafik uygulamaları uzerine çalışıyor kendim ise daha çok bilgisayar ortamları ve alarm kamera garaj kapıları kartlı geçiş sistemleri otomatik bariyerler gbi uygulamaların ileriye yönelik iyi bir branş olabileceğini düşünüyorum.
web tasarımı yapan çok insan var izmirde haepsi en az birer kez şirket kapılarını aşındırmış durumda bu iş ilgi alanımın dışına giriyor
birde aklımda sektöre yeni girmiş ciddi kargo firmalarından bayilik almak var ancak yeterli bir bilgi edinemiyorum çalışma prenssipleri ve kar marjları nasıl işliyor bu konudaki bilgilere ulaşmaya çalışıyorum ancak edindiğim izlenimler bu işe para bağlayanların küçük ölçekli bir firmanın müdürüymüş gibi aylık sabit bir geliri olduğu kanısına vardım.

Yeni Üye65 yazı
merhaba manta400,ben de İZMİRDE yaşayan ve uzun zamandır piyasada ne yapabilirz diyerek yeni bir iş kolu arayanlardan biriyim...bu yüzden bir çok işkolu alanında araştırmalar yaptım,bunlardan biride KARGO ŞİRKETLERİ...gelişen bir işkolu olmasına rağmen bayilik şartnameleri oldukça ağır ve maliyetli...hiç tecrübeniz olmayan bir iş kolunda çalışmak istiyorsanız BAYİLİK SİSTEMİ aslında cazip,ancak firmaların şartları ve düşük kar marjları da DÜŞÜNDÜRÜCÜ..İZMİR bir metropol olsada,maalesef İSTANBULDAKİ gibi bir tüketim kültürüne sahip değil...birçok yeni marjinal düşüncelerim var ancak bunları İZMİRDE uygulayabilirmiyim bilmiyorum...BURDA oluşturacağımız bu platformda bunları tartışabiliriz...

Yerleşim Türkiye / YzmirMeslek Dany?manlyk
Yeni Üye84 yazı
Uzunca bir süre mesaj yazılmamış ama hala bu konuyla ilgileniyormusun manta400.
www.izmirrehberi.net

Yerleşim Türkiye / YzmirMeslek Turizm
silindi36 yazı
manta400 izmir şu an tekstile doymuş durumda aslında bütün işlere doymuş benim bir fikrim var ve şu an izmir de yok ne dersin

Yerleşim
Üye238 yazı
Sudamlasi hanimefendi,

Siz 20.000 YTL bir ise yatirip da borcu olan ve isleri iyi gitmeyen bayan degil misiniz/ Sanki oyle hatirliyorum. Benim de ev hanimlarinin yapiabilecegi fikir olarak ev yemekleri fikri var. Yani calisan kesime hitap edecek, 2 -4 kisilik ya pismis, ya da pisirilmeye hazir yemek hazirlayacaksiniz. Yaninda salatasi, tatlisi da olacak. Amerikada bu is var.

Yerleşim Türkiye / IzmirMeslek Mühendis
Üye238 yazı
Bilgisayar Muhendisi, Dersane tecrubesi olan matematik ogretmeni ariyorum.

silindi36 yazı
hayır teoshaker maalesef ters bir rastlantı bende o bayanı bugün farkettim o galiba balıkesirdeymiş Allah yardımcısı olsun ne diyelim ben SUDAMLASI yımmmmmmmmmmmİZMİR dennnnnnnnnnnnokey

Yerleşim
silindi36 yazı
hayır teoshaker maalesef ters bir rastlantı bende o bayanı bugün farkettim o galiba balıkesirdeymiş Allah yardımcısı olsun ne diyelim ben SUDAMLASI yımmmmmmmmmmmİZMİR dennnnnnnnnnnnokey

Yerleşim
Üye238 yazı
Tamam sudamlasi. Sen ne is yapiyorsun, anlatsana biraz.

Üye238 yazı
Bildircin Uretimi, Bildircin Yumurtasi uretimi, Bildircin Yumurtasinin salamurasinin yapimi icin ZIRAAT MUHENDISI
E-egitim alaninda hizmet verecek www.derskurdu.com adli sitemin tamamlanmasi icin sermaye koyabilecek MATEMATIK Ogretmeni, BILGISAYAR MUHENDISI veya diger lisans programlarindan mezun
Topraksiz seracilik icin 300 metrekarelik bir alanda 10bin YTL baslangic sermayesi ile ortak olabilecek girisimciler ARIYORUM.

Saygilarimla

Yeni Üye20 yazı
ARKADAŞLAR bölümünüzü inceledim.GİRİŞİMCİLER linkini okuyun lütfen 24.2.2008 pazar balıkesir ilinde toplanma ve tanışma kararımız var.Bütün yeni iş kurmak isteyen arkadaşlar davetlidir.Fikirlerimizi sunalım sonuçta işin nerede olunacağına o zaman karar veririz sizde buyrun
a.özcan

Yerleşim Türkiye / BalykesirMeslek Esnaf
Üye964 yazı
Selam İzmir li değilim ama yardımcı olmak istedim. Bu adresteki Nako neler yapıyor yazımı okursanız. İzmirde ilgi göreceğine eminim...

http://www.koniks.com/topic.asp?TOPIC_ID=6636
Büyüklük odur ki, hiç kimseye iltifat etmeyeceksin, hiç kimseyi aldatmayacaksın, memleket için gerçek ülkü neyse onu görecek, o hedefe yürüyeceksin. Herkes senin aleyhinde bulunacaktır. Herkes seni yolundan çevirmeye çalışacaktır. Önüne sayılamayacak güçlükler yığacaklardır, kendini büyük değil küçük, zayıf, vasıtasız, hiç telâkki ederek, kimseden yardım gelmeyeceğine inanarak bu güçlükleri aşacaksın. Ondan sonra sana büyüksün derlerse, bunu diyenlere de güleceksin.( 1908 )

Bir adam ki büyük olmaktan bahseder, benim hoşuma gitmez. Bir adam ki memleketi kurtarmak için evvelâ büyük adam olmak lâzımdır; der ve bunun için bir de örnek seçer, onun gibi olmayınca memleketin kurtulamayacağı inancında bulunur, bu, adam değildir. ( 1908 )

Mustafa Kemal Atatürk

Yerleşim Türkiye / YstanbulMeslek Saty? / Pazarlama
Yeni Üye30 yazı
Selam,
manta400
Önerinizin gerçekleşmesi için gerekli katkıyı yapmaya hazırım.
Başlığın açılmasından epey zaman geçmiş fikirleriniz değişmediyse sizinle görüşmek isterim.

Ben Gaziemir'de ikamet etmekteyim.
ENGELENEMEZ GÜÇ

Yerleşim Türkiye / YzmirMeslek Ticaret
Yeni Üye3 yazı
Dry Ice bence cok parlak bir fikir olabilir.

Yerleşim Türkiye / IzmirMeslek Ticaret
Yeni Üye51 yazı
izmirde vitamin shop bayiiliği nasıl olur biraz sermayeniz varsa iyi bir yerde de dükkan kiralamış veya dükkan sahibiyseniz özellikle alım gücünün yüksek olduğu yerlerde

vitamin shop bayiiliği kaçırılmayacak fırsat

sağlık,kilo kontrol,gıda takviyesi,multi vitamin ürünler,ev temizlik ve kişisel bakım ,kozmetik ,güzellik ürünleri dahil olmak üzere 250 çeşit ürün bulunmaktadır (tamamı doğal gmp belgeli çevre sağlık örgütü onaylı )
tarım bakanlığı ve sağlık bakanlığı onaylı isveçten ithal

not : 2500 ytllik her ürün alışınızda stant hediye ediyoruz

Hepimizin belli ürünlere belli miktarlarda ihtiyacı vardır bunu da bir çoğumuz biliyor .......

Aydın Yıldırım (izmir)

aydinyildirim_35@hotmail.com

0554 801 19 34
YILDIRIM DANIŞMANLIK FOREİGN TRADE

Yerleşim Türkiye / Yzmir
Üye355 yazı
merhaba vitamin shop konusunu biraz daha açabilirmisiniz yani bu ürünler sporcu ürünlerimi yoksa her kesimden insanlar bu ürünleri kullanabilirmi ayrıca doktor kontrolü gerekiyormu yada bu işi yapıcak girişimcilerin tahsil düzeyi nedir ürünlerle ilgili teknik bilgi eğitimlerini nereden alınabilir ayrıca vitaminlerin yanında başka neler satılabilir yani böyle bir mazanın sahibi işini nasıl geliştirebilir şimdilik sorularım bunlar saygılarımla

Yeni Üye4 yazı
Arkadaşlar merhabalar ben yeni katıldım aranıza.Ben İzmirde iki senedir dış ticaret aracılığı yapan biriyim.Ve öğrenciliğim devam etmekte.Mesleğim ve İzmirde bulunmam dolayısı ile yurtdışı bağlantılı olabilecek sektörlerle ilgili uzun tatmin edici araştırmalar yaptım.İstatistiki ve geçerli olabilecek çeşitli sektörlerde hacim bilgisi gücüm yettiğince topladım. Fakat son zamanlarda aklıma fazlasıyla yatan bir sektör olarak geri dönüştürülebilir atık ihracatı bulunmaktadır.Ve bu konuda araştırmalarıma devam etmekteyim.Bu sebeplede bilgisi olan veya olmayan farketmez siz girişimci arkadaşlarımın fikirlerine ve tecrübelerine başvurmak istedim. Bu konudaki düşüncelerinizi, bilgilerinizi ve yardımlarınızı paylaşırsanız çok sevinirim. Saygılarımla şimdiden herkese teşekkürler.

-Not: Ve ek olarak eylül ayından itibaren 2009 şubatına kadar Tatvan/Bitlis yöresinde bulunacağım. O bölgeyle ilgili işi olanlara piyasa araştırması, aracılık vesaire gibi işlerle gerek katılabilir gerek elimden geldiğince bizzat yardımcı olabilirim. Ayrıca bölgenin turizm otoriteleriyle daha önce görüşmem var. Daha önce turizm tecrübem olmasada (ingilizcem sayesinde uluslararası organizasyonlarda bulundum ve referanslarım vardır işe yarayabileceklerini düşünüyorum) ilgili arkadaşların yardımı ve bilgilendirmesi ile bu işle orada bizzat ilgilenebilirim. Bu sektörle ilgili de tekliflerinizi bekliyorum.Tekrar teşekkürler herkese iyi çalışmalar.

Yerleşim Türkiye / YzmirMeslek Ythalat / Yhracat
Üye239 yazı
isim hakları bende olacak bir şirket kurarız gelişiriz şirketimin adı ortada...ben yakın zamanda bir spor patenti alıp şirketleşecegim.bu konuda destek olacak biri varsa haber vrersin ntvspora cıkacagım reklamını yapabilirim. şirketime guvenirsen seninle ortak olur gelişiriz dehayı izle.
Kitap okuma,Hayal kur!

Yerleşim Türkiye / GiresunMeslek Ö?renci
Yeni Üye8 yazı
Üzerinden oldukça zaman geçmiş bir başlık ama beni de yakından ilgilendirdiği için bende buraya yazmak istedim. Benim sitedeki ilk yazım bu arada:) Ben İstanbulluyum Tekstil sektöründe grafiker tasarımcı olarak çalışıyorum. Giyimden, modadan, çizimden ve grafik sanatlarından çok iyi anlıyorum.Eşim İzmirli, kumaş konusunda uzman...ve pazarlama konusunda deneyimli.
Biz şu an İstanbulda yaşıyoruz ama İzmirde iş kurmayı düşünüyoruz. Sermayemiz kuvvetli bir sermaye. Giyim konusunda iş yapmak istiyoruz. Hindistan ve Taiwan'dan bir takım bağlantılarımız var. Otantik giysiler, aksesuarlar, ayakkabılar, hediyelik eşyalar, çantalar... bu işin bayan kısmı.Erkek içinde gömlek ve pantolonlar var.
Bir de kendi t-shirt koleksiyonumuzu oluşturup İzmir'de satmayı düşünüyorum. (Ayrıca internetten bütün Türkiye'de dahil olacak)
Yani aklımızdaki fikirler bunlar şimdilik . Bornova'da düşünüyoruz açmayı.

Bu arada İzmir hakkında bir İstanbullu olarak bir iki küçük gözlemimi aktarmak istiyorum:

İzmir'e bir arkadaş yukarda metropol demiş. Ben buna katılıyorum, her ne kadar İstanbul Türkiye'nin tek metropolü gibi gösterilse de aslında İzmirde oldukça metropolleşmiş bir şehir. Halen genişlemeye devam ediyor. Hatta İstanbulda ki sorunların bir bölümü iç göç almasıyla beraber aynı şekilde izmire'de yansımış durumda bana göre.
İzmir'de eksik olan şey tüketim alışkanlığının tam anlamıyla yayılmamış olmasından kaynaklanıyor. Şehir ucuz ama gelirlerde düşük. İzmiri canlandıracak sürekli faal bir ticaret akışına ihtiyaç var gibi geliyor. Nüfus'a oranla bence işletmeler yetersiz. Çünkü sanırım bir şekilde İzmire yapılan yatırım teşviği istanbula oranla daha az.
Bence izmir kültür ve ticaret alanında büyük bir hareketliliğe kavuşursa yanına turizmide alıp Türkiyenin an cazip yerlerinden biri haline gelebilir.
Çünkü içinde Fuar gibi bir geleneği barındırıyor. Anlamadığım nokta neden fuar sadece senenin bir zamanında yapılıyor. Bence orası fuar ve kongre şehiri haline getirilip bununda altı iyice vurgulanmalı.
Bütün motorsporlarıyla ilgili, arabayla ilgili tekstil ve elektronikle ilgili fuarlar İstanbul beylikdüzünde devam edeceğine neden izmirede kaydırılmıyor? Mesela seneye bütün etkinlikler hep oralarda yapılsa ya!
İstanbul'da binlerce irili ufaklı festivaller var. Bunlar ekonomi için çok çok önemli faktörler bana göre... Mesela neden Rock'n Coke Festivali seneye İzmir'de yapılmıyor? İzmir film festivali neden İstanbul film festivali kadar tanınan bir şey haline gelemiyor.
Bence İzmiri canladırmak için oraya kendi tarihinden gelen kültürüde içine katarak İstaklal caddesi ve etrafındaki gibi büyük bir kültür hareketi getirmek gerekiyor. Böylece bu olaylarda oraya yatırımı artıracaktır.
İzmire kocaman bir sahaflar çarşısı gerekiyor! Kocaman kocaman çizgiroman satan kitap satan yerler gerekiyor. Mesela İstiklal caddesindeki Robinson kitap evi izmir de var mı? İstanbulda "Gerekli şeyler" dükkanı gibi gençlerin her türlü trendy malzemeyi bulabileceği dükkanlar var mı?
Çeşmede alaçatıda o kadar rüzgar sörfü yapılıyor izmirde kaç tane sörf malzemesi satan yer var?
Bence izmirde şu anda ticari anlamda değil kültürel anlamda bir atıllık mevcut. Bence İzmir insanı oldukça aydın ama bir o kadarda İstanbulda bulunan genç kültürü oraya getirecek girişimciler ortaya çıkmamış. Hangi izmirliyle konuştuysam oldukça bilinçliler ama bir o kadarda bu tür şeyler açlar!
Burdan izmirde iş kurmak isteyen arkadaşlara da tavsiyem olacak; bence izmire iş kurarken istanbuldaki fikirlerin hangilerinin tutabileceğinide göz önüne alın! ... İstanbulu gelin gezin oldukça değişik fikirler var bana göre...

Bana yazdıklarım hakkında düşündüklerinizi iletirseniz sevinirim.

Yerleşim Türkiye / YstanbulMeslek Grafiker
Üye355 yazı
Ventura
yazdıklarınız oldukca anlamlı ve güzel fakat izmirin şöyle bir talihsizliği var lobi eksikliği yani izmirli işadamaları belediyeler sivil toplum örgütleri resmen ayakta uyuyor izmir sanayisi kocaeli manisa istanbul gibi teşvikin ve yatırımın daha kolay olduğu yerlere kayıyor ve nüfusu gittikce fakirleşiyor sizin bahsettiğiniz sahaflar çarşısı ve benzeri yerler izmirde zaten var fakat canlılık yok herkez aynı şeyleri satıyor aynı şeyleri yiyor ve içiyoruz kültürel ve sanatsal etkinlikler dibe vurmuş durumda yani bahsettiğiniz alışveriş kültürünü canlandıracak sinerjiyi oluşturacak bir güç lazım ben kendimi bildim bileli izmir hep şantiye görünümünde her yer bitmeyen yarım yamalak inşaatlarla dolu mesela izmirde hobiaktivitelerine yönelik dev bir hipermarket olmasını isterim içinde tekne malzemelerinden tenis topuna model uçaktan kuklalara kadar herşeyi bir arada bulabileceğimiz bir yer mesela dağcılık kulüpleri yelkencilik paintboll gibi aktiviteler daha geniş kitlelere yayılabilse en basit bir bisiklet organizasyonu bile yapılmıyor oysa izmir de gençlerin hep birlikte güzel şeyler başarabileceği sağlam ve kalıcı temelleri olan aktiviteler oluşturulsa bunlarla birlikte bu aktivite faliyetleri için ekipman sağlayan firmalarda gelişir diye düşünüyorum

Yeni Üye8 yazı
manta400

Çok haklısın yazdıklarında... Maalesef bir İstanbullu olduğum halde İzmir gibi Türkiyenin önemli şehirlerinden bir tanesinin daha iyisi olabilecekken yerinde sayması beni çok üzüyor. Aklımda hep izmirde yaşamak gibi bir düşünce vardı ama mutlaka oranın güzelliklerini yaşarken istanbuldan alıştığım enerjiyi oraya da taşımak isterim. Şu aralar kafam karışık gerçekten o şehire gidilir mi? Orada iş kurup yaşanır mı?
İstanbul kültür ve kültüre bağlı alışveriş ve ticaret açısından müthiş bir yer ama gelin görün ki o kadar çok göçle karşılaşmışki çok yüksek sayıda işsiz ve bir o kadar da suç oranı yüksek bir yer halinde...

Neyse konuyu çok saptırmıyım, sonuçta bu yerel seçimlerle beraber belediyelerde değişiklik olursa o zaman izmire çok hızlı bir şekilde hizmet gidecektir diye düşünüyorum... Belki bu aşamada oralarda yeni iş imkanları doğacaktır.

Eğer söylenen yatırımlar ve devlet teşviği gerçek anlamda yapılır ve İzmir atılım gerçekleştirirse, inanın ne açarsanız açın zirveye ulaşırsınız... Fırsat bu fırsat derim ben. Artık İstanbul dolup taştı, İzmirde gelecek senelerde yerel yönetimlerle beraber bir çok fırsat doğabilir, oralarda ççok iş imkanı doğabilir. Çünkü alışverişe açlar!

Yerleşim Türkiye / YstanbulMeslek Grafiker