Ana içeriğe geç

İş Kurma Ve Girişimcilik

Yarım Kalan Girişim Ve Hayaller

BaşlatanpresidentTarih11/04/2010 22:13:52Yorum20

İlk mesaj
Üye206 yazı
Merhabalar,ben İstanbul Beylikdüzündenim burayı bilenler bilir genelde sadece cok katlı sıtelerden olusur ki bende böyle bir sitede oturmaktayız.Sitenın guvenlıgıne her gun tomar tomar brosur ve tanıtımlar bırakılıyordu.Ama bunlar daha sonra çöp oluyor hedefe asla ulaşamıyordu.Bir gun asansorde evıme cıkarken (13.kat) aklıma geldi neden asansor ıcıne bır pano konup buralara o çöp olan reklamlar alınmasın.Hem daha az maliyet örneğin binlerce brosur yerıne sadece asansorlerdekı panolara konulacaktı,hem hedef mecburen urunu okuyacak aklında kalacaktı dusunsenıze 1 m2 lık bır yerde her gun en azından ıkı kere bınıyorsunuz ve mecburen gozunuzun ıcıne sokuluyo urun.Neyse uzatmayayım bu hem site yönetimlerine ek bir gelir hemde firmalar ıcın harıka bır mecra bölgemde genıs bır fizibilite yaptım sitelerle gorustum buradan konıksten bır ortak buldum sıtelerle reklam sozlesmelerı yaptım panolar sıparıs ettım ama sağolsun ortağım reklamcı oldugunu belırtmesıne ragmen iş hazır panoları pazarlamaya gelınce yan çizip beni yarı yolda bıraktı,işte size yarım kalmış bir girişim projesi ve yarım kalmış hayaller......
trakya.pazarlama@hotmail.com

Yerleşim Türkiye / İstanbulMeslek Bilgisayar-Bilişim
YORUMLARTopluluk ne düşünüyor?
20 yorum
Yeni Üye16 yazı
dostum gerçekten çok iyi bir fikir.peki apartmanla anlaşma olayını açarmısın biraz...(resmi bir bağlayıcılığı bakımından işleyişi anlatabilirmisin)

Yerleşim Türkiye / IspartaMeslek Yleti?imci
Üye206 yazı
valla dostum ben cıvarımda yaklasık 10-15 tane sıte yonetımıyle kendı hazırladıgım taslak sözleşmeleri karsılıklı imzaladım

Yerleşim Türkiye / YstanbulMeslek Bilgisayar-Bili?im
Yeni Üye71 yazı

Bu söylemiş olduğun durumu ben Fransa da Asansörlerde ve kahvebarların ve restoranların tuvaletlerinde görmüştüm, güzel fikir tebrik ediyorum...

Yerleşim Fransa / AurayMeslek Di?er
Üye206 yazı
fikir güzel ama faaliyete geciremiyorum tek basıma

Üye206 yazı
sevgili ticaretadam,
ben zaten bu yazdıklarının hepsinin fizibiletisini yaptım,sahaya cıktım urunun yerlerını kıraladım (site yönetimlerinden ) ama iş mecralara reklam alımına gelınce iş patladı.Yola çıktıgım ortağım reklamcı oldugunu idda etmişti,benim mesleğim pazarlama ben mecraları hallettım ama reklam konusunda ortak yan çizip kaçınca tek kaldım ve devam edemedım.Bu işin reklam alım ayağı kuvvetlı olmalı en azından işi bilmeli bilmem anlatabildimmi.Tekrar dediğim gibi iş gerçekten birden çok buyudu ve ben tek basıma kotaramadım.....

Üye206 yazı
valla dostum açıkçası su anda hazırlanmıs yağı tuzu herşeyı konmus ve fırına verılmıs bır yemek yapmaya çalıştım...sadece bırlıkte pişirebileceğim işin erbabı bırı yada bırılerıne ihtiyacım var....

Yeni Üye41 yazı
Bu söyledikilerini bizim buralarda yapanlar var zaten. Bizim şirkete de gelmişlerdi geçen sene. Sitelerle anlaşıp panolara, apartmanın çeşitli yerlerine reklam afişlerinizi asıyorlar. Hatta çok katlı ve lüx sitelere LCD ekran koyup animasyonlu reklam verebiliyorsunuz. Ücret de sanırım daire başına olarak hesaplıyorlardı.
Elini her istediğinde kımıldatabiliyorsan; emin ol ki tüm kontrol sendedir. Kazanmak istediğin halde kaybediyorsan; sen asla kazanmak istememişsindir!

Yerleşim Türkiye / KonyaMeslek Ynternet
Üye206 yazı
echelon evet ben bulundugum bolgedekı bazı elıt VİP sitelerın asansorlerı ıcın dıjıtal cerceveler vardır ya onlardan koyup sureklı degısen reklam koymak ıcın sözleşme yaptım ama hep diyorum ya benım esaslı bır ortaga yarım kalan işime omuz atacak bu işte ışıgı görecek birine ihtiyacım var...he bu işin sermaya maliyetide cok fazla degıl ortak derken sadece maddi yön akıllara gelmesın zaten reklamı satarak bır girdi olusturuyorsun şunu anladım bu işte tekerin bir kere dönmesi lazım ondan sonrası kolay...yanarım yanarım yarın öbür gün biri bunu yapacak ve bende sazan gibi aklıma gelenin elimden kayıp gitmesini seyredeceğim

Yeni Üye9 yazı
elbette güzel bir fikir.. güzel olduğu kadar geliştirme aşamasında çok düzenli ve zahmetli çalışma şartları gerektiren bir işkii bu fizibilite çalışma işini halletmişsin sanırım.. fakat gördüğüm kadarıyla bu işin alışverişmerkezlerinde uygulandığını hatırlatmka istiyorum.. sadece mekan farklı sen sitelerde binalara düşünüyosun x firması alışverişmerkezlerinin tuvaletlerinde bu işi yapıyo.. demek istediğim o şahıslar bu işin patentini sadece alışverişmerkezlerinde ki tuvalaetlerle mi sınırlamışlardır? araştırdınmı ?
karagöz

Yerleşim Türkiye / YstanbulMeslek Ymalat
Üye206 yazı
karagöz arkadasım seın dedıklerım avm wc lerınde ve bır kacının da sansorlerınde var fakat bu işin patenti falan yok olamazda neticesınde bu bir ürün değilki reklam mecrası yaratıyorsun o yonden hiç bir sıkıntı yok

Yeni Üye8 yazı
sayın president bende beylikdüzü bölgesindenim.benim iş kolum sizinkinden biraz farklı fakat 10 15 site yönetimiyle sözleşme yapabilecek düzeydeyseniz bence farklı işleride düşünebilirsiniz.ben sitelerin peyzaj,bahçe bakımı,bahçe ilaçlaması,otomatik sulama sistemleri bakımı,bitkilendirme,çimlendirme gibi işlerini yapıyorum.gelişmiş bilgisayar programları kullanarak projeler hazırlıyor,mimarlarımızla sunum yapıp uygulama işleride alıyoruz.sizinle bu konuda çalışabilirmiyiz. teknikgrup@hotmail.com

Yerleşim Türkiye / YstanbulMeslek Ticaret
Üye206 yazı
botanık arkadasım ben sıtelerle bu ıs dısında gorusmedıgım ıcın ne olur bılemem ama konusabılırız.

Yeni Üye8 yazı
benim iş konumda sizinki gibi yöneticilerin ilgisini çekiyor.çünkü onların 10 tl ye mal ettiği işi biz 5 tl ye garantili ve uzman ekiple yapıyoruz.sitelerin bahçeleri genellikle büyük olduğu için sürümden yani metrajdan kazanıyoruz.işin kar oranı yüksektir.çalışan her personel en az ona verdiğimiz ücret kadar kazandırır.firmam çok eski bir firma.istanbulun tanınmış firmalarından.referans listem çok geniş.beylikdüzü,b.çekmece,mimaroba bölgeleri iş açısından çok zengin.mail verirseniz telefonla görüşelim.

Yeni Üye8 yazı
bu arada karagöz arkadaşım.patent hakkında bence hiçbir bilgin yok ve sen patent hakkında fikir yürütüyorsun,insanların müteşebbis hareketlerini baltalıyorsun.boş insanlar herzaman girişimcilerin karşısındaki en büyük engel olmuştur.hayal etmek bir işi başarmanın ilk adımıdır.hayal kırıklığı daha sonra gelebilir fakat oda normaldir.anormal olan bilgisiz insanların erdiği akılla işe başlamadan yılmaktır.

Yeni Üye42 yazı
bu dediğiniz rusyada asansörlerde var hatta rus alfabesini okumayı genelde asansörde geliştiriyorum :)))
bu fikir için patent alındığını sanmıyorum hem bu patent işinide bu kadar buyutmemek lazım...
ayrıca çok yayılmış bi iş olmadığı için 50 tane firmada olsa bence genede para kazandırabilicek bi iş gibi gözüküyo

Yerleşim Türkiye / YstanbulMeslek Tekstil
Üye247 yazı
president arkadaşım yarım kalan bu projenizle ilgili görüşmek isterim.
Selim KILIÇ

Yerleşim Türkiye / AksarayMeslek Saty? / Pazarlama
Üye206 yazı
makifbeyza arkadasım emailini yanıtladım arayabilirsin beni

Yeni Üye29 yazı
Fikir güzel fakat reklam veren için cazip bir yeri yok gibi sanki çünkü apartmana giren kişi genelde sabit ve sanırım tek reklam alanı olacağı için tek firmadan reklam alınacak bu kısmı nasıl çözmeyi düşündünüz merak ettim açıkçası , bu yüzden bu pek karlı bir iş olmaz.

Saygılar.

Yerleşim Türkiye / KonyaMeslek Memur
Üye300 yazı
Bir arkadastan duydum bende kendisinin oturdugu sitede (Antalya,Konyaalti), bu sizin dusundugunuz is zaten hali hazirda yapiliyormus.

Yerleşim Türkiye / AntalyaMeslek Serbest meslek