Merhabalar. Beyaz Rusya'ya işlerim için yaptığım bir gezi sırasında, plastik profiller üreten bir şirketi ziyaret ettim. Kendilerinin bazı projeleri olduğunu ve yatırımcı ortak aradıklarını belirttiler. 4 adet projeleri var, şu anda hazır beklemekte. Ben Türkiye'de ilgi duyabilecek kişiler için burada paylaşmanın faydalı olacağını düşündüm. Fazla detaya girmeden ilk 2 proje için laminat kaplama makinasına ihtiyaç duyuyorlar ve bunun yatırımını yapacak bir kişiye ihtiyaç duyuyorlar. Bu şirket özellikle son 10 yıldır Rusya , Polonya ve Beyaz Rusya'da inşaatlara plastik profiller tedarik ediyor. Bu şekilde hem fiber beton hemde plastik profillere baskı yapabilecekler. Bir diğer proje tahta-plastik profil üretimi için makina yatırımı. Son olarak özellikle gün içinde sıcak soğuk değişimine maruz kalan asfalt yolların çatlama problemini giderecek bir asfalt granülü geliştirmişler (Beyaz Rusya araştırma enstitusu ile) ellerinde hammadde var. Bunu üretecek makina için finansman ihtiyacı var. Yatırımcı için ne gibi avantajları olabilir sorusunun cevabı ise devletin kendilerine arazi sağladığı, yeni bir fabrika yapmaya hazır olduklarını , 5 yıl gelir vergisi muafiyeti, CIS ülkelerine gümrüksüz ihracat , bağlantıları hazır. Yatırım miktarları tahminen 200 000 Eurodan başlıyor (proje 1-2-3) asfalt için daha yüksek meblağlara çıkıyor. İlgilenenler olursa email veya tel üzerinden görüşebiliriz.