Ana içeriğe geç

İş Kurma Ve Girişimcilik

40 Dönüm Arazim Var Nasıl Değerlendirebilirim?

BaşlatanemraahhTarih17/03/2010 20:38:36Yorum9

İlk mesaj
Yeni Üye4 yazı
Arkadaşlar yeni üye oldum,çok değerli fikirleriniz var.Bana da yardımcı olun lütfen.Manisa Kula'da 40 dönüm arazim var.Sulama,iş gücü problemim yok.Ancak acilen nasıl değerlendiririm bilmiyorum.Domates salatalık ek diyorlar,fabrikalara vermek şartıyla.Bi de uzun vadede büyükbaş işine de girebilirim ama hiç deneyimim yok.Şimdiden herkese teşekkürler.
emrh

Yerleşim Türkiye / AnkaraMeslek Serbest meslek
YORUMLARTopluluk ne düşünüyor?
9 yorum
Üye438 yazı
Alıntı Yapılan Metin:
Yazıyı gönderen - emraahh
Arkadaşlar yeni üye oldum,çok değerli fikirleriniz var.Bana da yardımcı olun lütfen.Manisa Kula'da 40 dönüm arazim var.Sulama,iş gücü problemim yok.Ancak acilen nasıl değerlendiririm bilmiyorum.Domates salatalık ek diyorlar,fabrikalara vermek şartıyla.Bi de uzun vadede büyükbaş işine de girebilirim ama hiç deneyimim yok.Şimdiden herkese teşekkürler.

Emrah 40 dönüm arazinde çok değerli şifalı bitkiler var.Onları araştırmanı tavsiye ederim.En değerli ve maddi olarak yüksek olan bitkileri tespit et ve buna göre hareket etmeni tavsiye ederim.Eğer arazin müsaitse mesela safran çok değerli bir bitki 1 kğ 10.000Ş ile 15.000Ş arası satılmaktadır.1 dönümden 1 kğ ile 1,2 kğ ürün alınmaktadır.Bu konuyla ilgili sana bir web siteside http://safranmerkezi.com/index.php
den bakarak araştırmana başlayabilrisin. İşlerinde başarılar diliyorum.
Antalyadan Selamlar
Minik Dev Üretim ve Pazarlama

Yerleşim Türkiye / Antalya Minik Dev Üretim Ve PazarlamaMeslek Saty? / Pazarlama
Yeni Üye50 yazı
hazır çim yetiştir
İsmail ATALAY
Peyzaj Mimarı
www.alispeyzaj.com

Yerleşim Türkiye / YstanbulMeslek Mimar
Yeni Üye21 yazı

mütaitlere satmayı denediniz mi Emrah Bey ? 40 dönüm araziye baya bi daire sahibi olursunuz
ELSA ÇELİK KAPI

Yerleşim Türkiye / KayseriMeslek Ymalat
Yeni Üye24 yazı
Sayın Emrah Bey
Arazinizde daha önce ne ekilmiş?Toprak verimi nedir?
Bulunduğunuz bölgenin iklimi nasıldır? Bunlar önemli değişkenler.Bunlar belli olmadan akıl sormanız pek mantıklı değil.
Ayrıca safran çok değerli bir bitkidir ama öyle her toprak ve iklimde yetişmez.Çok meşakkatli bir üretim sürecü vardır.1 dönüm araziden belki 250gram safran alabilirsiniz.
Büyükbaş hayvancılıkta olmaz.Çünkü hayvanları alıp geldiniz.Hangi arazide tarım yaparak hayvanın yemini üreteceksiniz?
Hayvancılık tarım ile bir bütündür.Hazır yemle hayvancılık yaparsanız batarsınız!
Benim bir arkadaşım 5dönüm arazide sebzecilik yapıyor ve hayatından çok memnun.İyi para kazandığını söylüyor.Benim size nacizane tavsiyem sebzecilik yapmanızdır.
Ama baştan dediğim gibi, arazinizin toprak kalitesi, iklim şartları, su durumu bunları iyi analiz edip ona göre bir işe kalkışın.
Kolay gelsin.
M.P.

Yerleşim Türkiye / AnkaraMeslek Kimyager
Yeni Üye14 yazı
yerin sehir merkezine yakınsa,sıcak su cıkma ihtimali varsa sera kur derım.iklim musaitse sera kur maliyetlerine bak dönümü 15-20 bin arastır.bir dönüm sera ile rahat gecınebılırsın.asgarı ucretten calısmaktan ıyıdır.PAULOWNİA agacı var.kucuk fıdanlardan al 1 yasına gelene kadar bak sonra topraga dık.15-20 vadade elıne guzel bır emeklı parası gecer eline ve yanında arıcılıkta yapabılırsın bolcıceklı bı agactır.aklıma gelen bunlar dostum butcene gore sec neye ne kadar ıhtıyacın varsa.

Yerleşim Türkiye / Eski?ehirMeslek Emlakçy
Yeni Üye4 yazı
Alıntı Yapılan Metin:
Yazıyı gönderen - muspek
Sayın Emrah Bey
Bulunduğunuz bölgenin iklimi nasıldır? Bunlar önemli değişkenler.Bunlar belli olmadan akıl sormanız pek mantıklı değil.
Ayrıca safran çok değerli bir bitkidir ama öyle her toprak ve iklimde yetişmez.Çok meşakkatli bir üretim sürecü vardır.1 dönüm araziden belki 250gram safran alabilirsiniz.
Büyükbaş hayvancılıkta olmaz.Çünkü hayvanları alıp geldiniz.Hangi arazide tarım yaparak hayvanın yemini üreteceksiniz?
Hayvancılık tarım ile bir bütündür.Hazır yemle hayvancılık yaparsanız batarsınız!
Benim bir arkadaşım 5dönüm arazide sebzecilik yapıyor ve hayatından çok memnun.İyi para kazandığını söylüyor.Benim size nacizane tavsiyem sebzecilik yapmanızdır.
Ama baştan dediğim gibi, arazinizin toprak kalitesi, iklim şartları, su durumu bunları iyi analiz edip ona göre bir işe kalkışın.
Kolay gelsin.
emrh

Yeni Üye4 yazı
Alıntı Yapılan Metin:
Yazıyı gönderen - emraahh
Alıntı Yapılan Metin:
Yazıyı gönderen - muspek
Sayın Emrah Bey
Kolay gelsin.
Arazide henüz hiçbir şey ekilmedi.yakında 50 tonluk bir su depom ve 10 bin kadar masraf yaparsam getirebileceğim hisseli bir suyum daha var(ancak biraz kireçli)iklimi karasal.25 nisana kadar don riski taşıyabildiğini söylediler.hiç tarım hayvancılık deneyimim olmadığı için çok ayrıntı veremedim sanırım.Ama fikirlerinizi takip ediyorum,devam lütfen
emrh

Yeni Üye34 yazı
kesinlikle biraz araştır ve ceviz işine gir çok para var
ghy

Yerleşim Türkiye / Yst
Üye167 yazı
Yemini kendin üretip hayvancılık yapabilirsin karlıda olur. Yalnız deneyim kesinlikle şart bu işi yapanlardan gidip birebir öğreniceksin internetten bilgiler ediniceksin kazanabilrsin arkadaşım değerlendir arazini boşa durmasın...

Yerleşim Türkiye / AnkaraMeslek Emlakçy