emrh
İlk mesaj
| Alıntı Yapılan Metin: |
Yazıyı gönderen - emraahh Arkadaşlar yeni üye oldum,çok değerli fikirleriniz var.Bana da yardımcı olun lütfen.Manisa Kula'da 40 dönüm arazim var.Sulama,iş gücü problemim yok.Ancak acilen nasıl değerlendiririm bilmiyorum.Domates salatalık ek diyorlar,fabrikalara vermek şartıyla.Bi de uzun vadede büyükbaş işine de girebilirim ama hiç deneyimim yok.Şimdiden herkese teşekkürler. |
| Alıntı Yapılan Metin: |
Yazıyı gönderen - muspek Sayın Emrah Bey Arazinizde daha önce ne ekilmiş?Toprak verimi nedir? Bulunduğunuz bölgenin iklimi nasıldır? Bunlar önemli değişkenler.Bunlar belli olmadan akıl sormanız pek mantıklı değil. Ayrıca safran çok değerli bir bitkidir ama öyle her toprak ve iklimde yetişmez.Çok meşakkatli bir üretim sürecü vardır.1 dönüm araziden belki 250gram safran alabilirsiniz. Büyükbaş hayvancılıkta olmaz.Çünkü hayvanları alıp geldiniz.Hangi arazide tarım yaparak hayvanın yemini üreteceksiniz? Hayvancılık tarım ile bir bütündür.Hazır yemle hayvancılık yaparsanız batarsınız! Benim bir arkadaşım 5dönüm arazide sebzecilik yapıyor ve hayatından çok memnun.İyi para kazandığını söylüyor.Benim size nacizane tavsiyem sebzecilik yapmanızdır. Ama baştan dediğim gibi, arazinizin toprak kalitesi, iklim şartları, su durumu bunları iyi analiz edip ona göre bir işe kalkışın. Kolay gelsin. |
| Alıntı Yapılan Metin: | ||
Yazıyı gönderen - emraahh
|