Ana içeriğe geç

İş Kurma Ve Girişimcilik

Yunanistan İs Firsatlari

BaşlatanaxilleasTarih06/04/2010 17:46:26Yorum15

İlk mesaj
Yeni Üye35 yazı
merhaba arkadaslar oncelikle size yasadigim yer ile alakali bilgi vereyim.ben yunanistanin girit adasinin kandiye sehrinde yasamaktayim.kandiye( yunanca ismiyle iraklio)yaklasik 200-250.000 kisilik nufusuyla yunanistanin besinci buyuk sehridir.ada olarak cok zengin verimli topraklari vardir.daha onceleri bircok yerde sarap uretimi yapiliyormus.simdilerde bu sayi azaldi.belli basli birkac buyuk sarap ureticisi var.bunun yani sira zeytinyagi uretimi cok fazladir.adanin heryerinde zeytinyagi agaclarini gorebilirsiniz.fakat zeytin yagi fiyatlari cok kar getirmiyor ne yazikki.girit halki ekonomik acidan yunanistanin diger bolgelerinden daha iyi durumdadir.yasadigi buyuk ekonomik kriz nedeniyle yasanan bir durgunluk var.kandiye sehrinde restoran(taverna), kafe ve bar isletmeciligi onemli sektor.ayni zamanda giyim sektorunde iyi donanimli cesiti bol bir magaza is yapar diye dusunuyorum.taki ve hediyelik esya sektorude iyidir.yunanlilar hediyelesmeyi seven bir millet. ayni zamanda cok fazla dini kutlamalari var bundan dolayida cok hediye alirlar. girit yaz sezonunda cok fazla turist ceken bir ada.iraklio limani ayni zamanda serbest bolge.girit yunanistanin diger bolgelerine gore nufus artis orani yuksek olan bir yerdir.cok fazla cocuk ve genc nufus var.burada cocuk giyim uzerine bircok magaza var.birkac tanesi cok kaliteli magazaladir.benim sermayem yok ama kucuk captada olsa ticaret yapmak istiyorum .turkiyeden ihracat yada ithalat yapmak icin dis ticaret ile alakali bilgisi olan arkadaslardan yardim istiyorum(vergi mevzuati).yada burada yatirim yapmayi dusunen arkadaslar varsa yardimci olmaya calisirim.ticari bir ortaklik kurulabilir.e mail adresim mehmetcan77@yahoo.com

Yerleşim Yunanistan / KandiyeMeslek Serbest meslek
YORUMLARTopluluk ne düşünüyor?
15 yorum
Yeni Üye24 yazı
Öncelikle orada yaşıyor mu yoksa çalışmak için mi gittiniz?
Polyester döküm hediyelik eşya üzerine biryer kuruyoruz. İstediğiniz şekilde üretim yapabiliriz. Sizce bu tür ürünler orada gider mi?
Bilgi verirseniz sizinle çalışmak isteriz.

Yerleşim Türkiye / AnkaraMeslek Di?er
Yeni Üye35 yazı
sayin hc 006 ben buradan evliyim.oturumum var.uretimini yaptiginiz urunlerin birkac resmini email adresime yollarsaniz bir yorum yapabilirim sanirim.

Yeni Üye24 yazı

Benim önerim bulunduğunuz yerde ne tür fiğürlü ürünler üretsek satabiliriz. Biz sizin önerileriniz sonucunda üretim yapabiliriz.
Mesela sizin yörenizde ne gibi bilinen fiğürler vardır. Mesela rusyanın en bilinen yeri kremlin sarayı.

Yerleşim Türkiye / AnkaraMeslek Di?er
Yeni Üye79 yazı
Sayın Axilleas

Ben Bulgaristandan aldığm bir ürünü ,sizin girit adasına yollamak ve ordan gümrük işlemlerini yaparak .Kuşadası limanına gemi yada motor ile taşıtmak istiyorum .Bu konuda bilgi verebilirmisiniz ,Tunanistanın hangi şehrinden sizin adaya yük yollayabilirim . Ayrıca sizin adadan Kuşadsına giden gemiler varmı ,teşekkür ederim

Yerleşim Türkiye / YstanbulMeslek Ticaret
Yeni Üye35 yazı
sayin meharis malesef sordugunuz soru hakkinda cok fazla bir bilgim yok.zaten bende ithalat ve ihracat yapan arkadaslardan vergi mevzuatiyla ilgili bilgi almak istemistim.size sunu soyleyebilirim.yanilmiyorsam yunanistanin en buyuk limani atina/pire limanidir.sanirim disardan gelen mallarin ilk duragi burasi.daha sonra oradan girite iraklio(kandiye) limanina yollayabilirsiniz.ama sizin yapmak istediginiz sey cok dolanbacli bir yol gibi geldi bana.madem mali bulgaristandan alacaksiniz direkt karadan nakliye ile turkiyeye gondermek daha mantikli diye dusunuyorum.

Yeni Üye35 yazı
sayin hc006 bu sehrin simgesi sayilan en onemli yapi iraklio limaninda bulunan gule dedikleri kucuk kale seklinde bir yer.sanirim turkcedeki kule isminden geliyor.ayrica sehrin tam ortasinda aslanli cesme var(yunanca lodarya diyorlar).birde dunyaca unlu minoan uygarliginin merkezi olan bu sehirde knossos sarayi ve kalintilari var.sehrin biraz disinda.ama sizin is burada tutarmi hicbir fikrim yok.

Üye247 yazı
Doğal bitkiselel yapımı sabunlar satıyoruz. İlgilenirseniz detaylı bilgi gönderebilirim.
selim.kilic1@hotmail.com
Selim KILIÇ

Yerleşim Türkiye / AksarayMeslek Saty? / Pazarlama
Üye143 yazı
Kos aktarmalı olarak Bodrum'dan ya da Rodos aktarmalı olarak Marmaris'den bavul ticareti yapabilirsiniz. Hatta Girit'te olan ve Türkiye'de olmayan birşeyleri de oradan getirmeyi organize edebilirseniz, çifte gelir kapısı buldunuz demektir. Sanırım en az sermaye ile yapılabilecek iş budur.

Yerleşim Türkiye / Mu?laMeslek Mimar
Yeni Üye35 yazı
sayin zeus soylediginiz seyi bende dusunmustum fakat marmaris rodos seferleri mayis ayina kadar yoktu.yaz sezonu icin var.ayrica giritten rodos ulasimi mesafe acisindan cokda kolay degil.kos adasinin ulasimi ise daha zor.ucakla rodosa gidilir fakat sonucta masraflari hesaplarsak benim bavul ticareti icin turkiyeye giris cikisim ne kadar karli olur supheliyim.eger rodos yada kos adasinda yasasaydim cok karli bir is olabilirdi diye dusunuyorum.ilginiz icin tesekkur ederim.

Üye113 yazı
Yunanistana ozellikle bu sıkıntılı zamanlarında yatırım cok riskli diye dusunuyorum
Ticaret, saygı duyulması gereken bir savaş gibidir Ana strateji doğruysa yapılacak sayısız taktik hata bile başarıyı engelleyemez
Robert E Wood

Bir malı, kusurunu söylemeden satmak, hiç kimseye helal olmaz Malın bu kusurunu bilene de, onu söylememek helal olmaz

Hadis-i Şerif

Yerleşim Türkiye / IstanbulMeslek Ticaret
Yeni Üye35 yazı
Yunanistan hakkında merak ettiğiniz şeyleri sorabilirsiniz.Elimden geldiğince cevaplamaya çalışacağım.

Üye762 yazı
sayın axilleas,

Yunan makamları yabancı yatırımcıya vize ve oturma izni konusunda sıkıntı yaratıyor mu?
Özel mesaj atarsanız daha hızlı iletişim kurabiliriz.

Yerleşim Türkiye / KocaeliMeslek Ythalat / Yhracat
Üye329 yazı
bence istanbul ürünleri de ekle yunanlıların aklı kaldı istanbul figürler alabilirler =))

Yerleşim Türkiye / SakaryaMeslek Dany?manlyk
Yeni Üye35 yazı
Merhaba.Yaşadığı son ekonomik krizden sonra yunanistan,ülkesine yatırımcı çekme peşinde fakat kendi ekonomiden sorumlu bakanınında söylediği gibi bürokrasisi yatırımcılar için bir engel.Eğer sabırlıysanız
oturum ve çalışma vizesi alabilirsiniz.Yunanistana yatırım yapmak isteyen şirketler genelde yunan yada yunanistanda oturum sahibi birisiyle ortaklık kurduğunda,şirketin yurtdışı şubesini burada açmak istediğinde
sanırım prosedürleri sanırım biraz daha kolay.
http://www.musavirlikler.gov.tr/altdetay.cfm?AltAlanID=1270&dil=TR&ulke=GR
üstteki linkten bakabilirsiniz.