Araştırmalarım sonucunda Zonguldak - Eregli'de 2 iş kolu buldum kar edebilecegimi sandığımm. Sizden bilgiisi olanlar var ise bu konularda sevinirim.
1. deniz salyangozu.
2.si hurda demir curuf
1. konu bu salyangozlar denızden dalgıclar ıle cıkartılıyor, bır tekne 300-400 kılo kadar cıkarabılmekte.
Bu malları Eregli'de toplayan bır arkadas var halı hazırda. Benımde nıyetım 2. olarak bu pıyasaya gırmek. Bu salyangozlar devrek-sınop-blksr de ıslenıp yrt dısına gonderılıoyrmus.sımdı sorcagım konu .bu malların alıs fıyatını bılen yardımcı olacak kımse varmıdır???
2 konuda demır celıkten denıze dokulen hurda curuflar.bunlarıda tekneler korsanlık deenen bır ıs ıle tekneler ıle 1-2 ton cekerek kıyıyya getırıorlar.neyse ısın ozetı bu mallarıda alabılırım.onmelı olan satacak yer.herkes ısleyemıyormus bu malı o yuzden alıcısı sınırlı.bu mal ıcınde alıcı ve fıyat bılgısı olan varsa sevınırım.
bu arada sunuda belırteyım hala daha ne yapacağıma karar veremedım.ufaktan ınsaat ısıne devam edıyorum. bu ıslerden bırıne baslıcam garantı karı gorursem..
selamlarr