Ana içeriğe geç

Genel İlanlar

Ne Yapmak İstiyorum?

Başlatanela16Tarih15/03/2007 21:57:00Yorum45

İlk mesaj
Yeni Üye12 yazı
Herkeze selamlar...

özel bir sektörde insan kaynakları sorumlusu olarak çalışmaktayım.Fakat üretkenlik olmadan sadece programlanmışcasına hergün aynı işleri yapmak bana çok sıkıcı geliyor.Hayatta en büyük amacım kendi işimi kurmak kafamda birkaç tasarladığım iş var ama balıklamasına dalmak tabiki çok yanlış olacak.Aslında ben büyük işler başarmanın sırrını büyük birleşmelerde görüyorum yani hırslı kendine güvenen ve özveriyle çalışabilecek yılmayan ve riski kazanmanın yarısı olarak görebilen bir ortak arıyorum.Adım ela bursada yaşıyorum ve 26 yaşındayım 2 üniversite bitirdim az biraz sermayem var başkaları için değil kendim için çalışmak istiyorum sizcede mantıklı değilmi? Bu konuya ciddi yaklaşan arkadaşları bekliyorum.

e-ela@hotmail.com
ela

Yerleşim Türkiye / BursaMeslek İnsan kaynakları
YORUMLARTopluluk ne düşünüyor?
45 yorum
Üye176 yazı
sadece usül bilip biryerlere gelmiş insanlarda var mutlaka.
adam böyle usül bilmeyip esas bilenleri kullanma usülünü de bildiği için fazla esas bilmesi ilk etapta gerekmeden biyerlere gelip daha sonra esas konusunda kendini geliştirip süreklilik arzedebiliyor. ve ben başkalarını zengin etmek istemiyorum artık diyenler forumlara koşuyor.
nasıl yapıldığını bilenler hep niye yapıldığını bilenlerin altındadırlar bence..(niye > nasıl)
istisnayım,,kaideyi bozarım

Yerleşim Türkiye / AnkaraMeslek Ticaret
Yeni Üye8 yazı
Ela Hanım ,teşekkürler düşüncelerinizin için ,bizim burda yapmaya çalıştığımız insanların birbirlerine destek olabilecekleri,düşüncelerinde yalnız olmadıkları ve fikirlerini paylaşabilmeleriydi.En başından, tek bir yazımla bunu anlayabildiğiniz için teşekkür ederim.

Ve son olarak tartışma ile ilgili, şunu söylemek istiyorum ki iki kişinin artık kendi işimi kurmak istiyorum düşüncesini burada paylaşmalarından kaynaklanan tartışmanın ne kadar basitleştiğini herkez görüyor şuanda,bu tartışmaya katılanlardan biri de, foruma üye bir kişinin, bırakın iş hayatını, "özel hayatı" hakkında bile yorum yapabilme hakkını kenidinde gören koniks.com'un kurucularından KENAN BEY.(Kisileri tartismanin ne biz ne ne de karsimizdakine hic bir faydasi yok)Daha fazla söz söylemeye gerek yok. (EDITORUN NOTU: Yazi sahibi Kenan Kablan hakkindaki bu suclamasini yazarin bir onceki aciklamalarini tamamen hice sa**** yapmaktadir. Oysa Kenan Kablan bir onceki yazisinda bunu ozel hayatla ilgili bir yorum olarak degil 'pinar' ve 'ela16' adli uyelerin yorumlari kisisellestirdiginde ortaya cikan cirkin goruntuyu bir de kendilerine gosterebilmek icin yaptigini aciklamis, bu tarzi benisemedigini acikca belirtmistir.)

Fatih Bey ,Ela Hanım'ın yazısına hitaben yazmış olduğunuz yazınızın gerçekten içtenlikle yazılmış olduğuna inanıyorum.Son tartışmaya yönelik yazmış olduğunuz yazıları okumamış sayıyorum,biraz incelerseniz bizim neden tavır aldığımızı ,aslında böyle bir niyetimizin olmadığını anlıyacağınızı düşünüyorum.Şuanda bir aile şirketiniz olduğu için şanlısınız ,ve edinmiş olduğunuz tecrübeleriniz bile hiçe sayılmaz derecedir buna eminim.Benim fikrim şuanda biraz rahatsızlık duymaya başladıysanız eğer bu sizin yapabileceklerinizin şuanda yaptıklarızdan fazlaca olmasındandır.Eğer işinizi seviyorsanız ve şirketinizi geliştirmeye yönelik projeler yapabilecek durumda iseniz ,yani kabullendirecek, bence buna şimdiden başlayın.Mutlaka elinizde geliştirmeye hazır projeleriniz vardır.

Bu arada sağlık sektörünün hangi dalı ve hangi ürünleri ve hangi ülkeden ithal etmek istiyorsanız,beni bilgilendirirseniz,size yardımcı olabilirim (Fear of the sun)

Yerleşim Türkiye / BursaMeslek Sa?lyk hizmetleri
Üye176 yazı

sevgili pınar
gıda sektöründe olduğum için şanssız hissettim bi an :)
benim hakkımdaki yorumlarınız incelikti.
benim asıl anlatmak istediğim herkesin görüş paylaşması dururken konunun sapıp basitleşmesi. kenankablan bence fikirleri ve tecrübesi ile etrafına faydalı diye düşünmeye başladığım brisi. o kadar yazıyı kendi egosu için yazmamıştır yani. ama ilk yazısı gerçekçi ama sizin heveslerinizin doğrultusunda olmadığı için biraz acıtmış olabilir konunun bunun sonucunda sapmaya gitmesinde suçu onda bulmuyorum açıkçası. herşeyi gerçekçi tartışmak lazım.
siteyi hakkıyla kullanmak temennim :)
kendi şirketimizden bahsetsem: un ve yem sanayii. ihracat ve ithalat yapmayan bir şirketiz. dış ticaret uzmanlığı kursuna filanda gittim ith-ihrc yaparım faydası olur diye ama önümü açan olmayınca. kendi firmam olsa dış ticaret için batırırdım bile ama yapardım dış ticareti.şimdi iç piyasanın tıkanıklığıyla boğuşuyoruz sadece.
sizin ve tüm sitedekilerin farkettiği ithal yada ihracında kazandırır gördüğünüz şeyler varsa birlikte paylaşalım olmazmı fear of the sun?
sektör farketmez. hani insan farkederya bu malı alacan şurda satacan iyi kazandırır. böyle şeyleri biçok kişi farkeder yada yapar. sizde bişeyler varmı
herkes bööle şeylerden bahsetse daha tatlı olur yaa.

Üye1236 yazı
Sevgili fatihyelmen,

Yem konusunda ihracat sansin olur gibi geliyor bana. Bununla ilgili hic arastirman oldu mu? ozellikle cevre ulkeler yani komsularimizda yem ihtiyaci ve talebi ne durumda bu konu uzerine biraz konusmak isterim. Firmanizin ith./ihrc. yapmiyor olmasina cok kafayi takma. sadece yem ihracati konusunda dis pazarin ne durumda oldugu, fiyat ve kalite olarak kendi pozisyonunuz gibi konulari arastirirsan buradan bir cikis noktasi bulunabilir. Esasen tahminimce senin istedigin ithalat yoluyla ic piyasada rekabet edebilecegin fiyatlari yakalayabilmek. Fakat unutma satmak almaktan daha kolay karar verilebilir bir eylem. Bunu da firma sahiplerin icin soyledim. Eger satisla da olsa dis ticarete baslarlarsa ardindan senin hedefledigini sandigim konularda da onlari ikna etmen cok daha kolay olacaktir.
Zann ile yakin zail olmaz. - Mecelle'den

Yerleşim Türkiye / YstanbulMeslek Dany?manlyk
Üye176 yazı
yem fabrikası bir senedir faaliyette ve yem piyasası hakkında pek bilgim yok.un gibi değil sadece hammadde maliyetine ve oranlarına göre bile her ipte oynarsın. her ülkenin hayvancılık konusunda değişik besi usülleri var. ülkeleri gezerek sağlanan deneyimler doğrultusunda hareket edilmeli diye düşünüyorum yem ihracatı konusunda. un ise az buçuk akıllı hangi insana sorsan şuralarda un ihtiyaçtır diyebilir. üretim olarak birbirine bağlılar ama pazar olarak çok farklılar. yem iç piyasada çok uzun vadede satılıyor ve muhatabların çok farklı insanlar oluyor genelde. buda hiç olmayacak durumlar çıkarıyor ortaya. ithalattan çok iç piyasanın durumu nedeniyle ihracat şu an daha cazip. tabi buda yanında ithalatı getiriyor zaten.

Üye286 yazı
ya arklar bu tartışma bizleri baglamıyor.herkes yerine herkez olması bana reel hayatımda yada iş hayatımda bir fayda göstermeyecek o yüzden ikili tartışmaları baska bir yerde yapsanız hem bilgilenmek isteyenler hemde ziyaretçiler açısından hoş bir izlenim doguracaktır
Rızkın 10 da 9 u Ticarettedir. Hadis-i Şerif

Yerleşim ALMANYA / StutgartMeslek Yleti?imci
Yeni Üye18 yazı
şu an zamanım çok kısıtlı, yazılanların tamamını okuyamadım. Ancak imla hataları konusunda Kenan Kablan'a kesinlikle katılıyorum. Bunun bir tenkit değil uyarı olduğunu kabul edecek olursanız sanırım siz karlı çıkarsınız. Açıkçası ben imla hatası yapılan dilekçeleri, önerileri, iş başvurularını okumadan geçerim. Belki bunu bir takıntı olarak algılayabilirsiniz ama şunu unutmayın; iş hayatında bu tip takıntılı insanlarla çok karşılaşacaksınız!!!

Yerleşim Türkiye / AnkaraMeslek Di?er
Üye1236 yazı
Sevgili SouL,

Is yazismalarinda, misal bir firmaya teklif ya da tanitim yazisi yazarken 'herkes' yerine 'herkez' yazarsan kurdugun cumle baska bir anlama gelir. Tecrubelerime dayanarak soyluyorum senin yazdigin mektup digerlerinin en altina atilir ilgili kisi tarafindan.

Bilgilenmek istiyorsan eger, bu tip yazilari degerlendiren birisi olarak nelere dikkat ettigimi ben burada acikca soyluyorum. Eger bana veya kendisine gonderilen is teklif mektuplarini benim gibi degerlendiren birine boyle bir mektup yazarken 'herkes' yerine 'herkez' yazmissan basari sansin azalir.

Dogru olani kullanin tarzinda bir bilgiye neden bu kadar karsi cikilir, yanlis yapmak neden bu kadar hafife alinir ve yanlista neden bu denli israr edilir gercekten hic bir anlam veremiyorum. Siz etrafinizda gordugunuz basarilarin cok ucuz bedeller karsiliginda mi elde edildigini saniyorsunuz. Alt tarafi 3 milyon $'lik bir is anlasmasi icin gonderilen ilk teklif yazisi uzerinde imlasiyla, icerigiyle hatta sunulan maddelerin sirasiyla ilgili olarak 2 gun calisan insanlar *** olmali oyleyse!

Olayin bir de hukuksal yonu var. yazdigi yazida tek bir harf hatasi yuzunden 1986 senesinde 20 milyar TL kaybeden birini tanidim. Ustelik bu kaybettigi bir is degildi, tahakkuk etmis alacagini tahsil edememisti bir harf yuzunden.

Su soz cok hosuma gider;
"Bir civi ugruna bir krallik kaybedildi."

Acilimi da sudur: Ordunun basinda savasa giren kralin atinin ayagindaki nalin civilerinden biri digerlerine gore biraz daha ince ve hafif egridir. fakat nalbant bunu ciddiye almaz. "Kim gorecek, kim farkedecek nalin altindaki civiyi" der ve o civiyi kullanir. Fakat savasin en siddetli aninda civi duser, nal aralanarak yerdeki taslardan birine takilir, at tokezlenir, kral atiyla birlikte yere duser. kralin dustugunu goren askerler onun oldugunu, ordunun bassiz kaldigini dusunerek korkuya kapilirlar. Iste bu korku ve saskinlik aninda dusman askerlerin saldirisi karsisinda dagilarak savasi ve ulkelerini kaybederler.

Unutma:

"Bir civi ugruna bir krallik kaybedildi."
Zann ile yakin zail olmaz. - Mecelle'den

Yerleşim Türkiye / YstanbulMeslek Dany?manlyk
Yeni Üye41 yazı
Herkeze selamlar . Değerli arkadaşlar hepimiz kendi işimizi yapalım fikrindeyiz ve bir çogumuz sermaye sıkıntısı yüzünden düşünce ve hedeflerimizi geri pilana atmaktayız. Ben 17 yıldır çeliktelden yayimalatı yapmaktayım tahmin edeceginiz üzre kendimiçin değil başkaları için tabi , derimki eyer tek başımıza kendi işimizi yapamıyor isek birlik oluşturalım kendimize çalışabilecegimiz ,kendimiz için ürete bilecegimiz bir fabrika kuralım ve kendi işçiligimizi kemdi fabrika müdürlüğümüzü ,kendi imalat müdürlüğümüzü , kendi ameleliğimizi yapalım .Yani sadece ne yapacak isek kendimiz için yapalım.
Gelin bir elin nesivar iki elin sesivar diyerek birlik olalım ve bir yay fabrikası kuralım üretelim kazanalım kendimiz için çalışma zevkini yaşayalım.

www.zaferbayraktar.com adresinden şahsım ve iş ile ilgili genel bilgi edine bilirsiniz . Benim aklıma yatar diyen arkadaşlar detaylı bilgi almak isterseniz yazabilirim . Şimdi burayı sayfalarca detayile doldurup lafkalabalıgı yapmak istemiyorum.

saygılar herkeze.
Zafer BAYRAKTAR

Yerleşim Türkiye / YstanbulMeslek Ymalat
Yeni Üye18 yazı
Merhaba arkadaşlar. Öncelikle hepinize işlerinizde başarılar dilerim. Aslında kendi dallarınızda başarlı olduğunuza da eminim. Bence önemli olan kendi şartlarımızıda göz önünde bulundurarak bu ülke insanının yaşam alışkanlıklarını ve zaaflarını düşünerek işe başlamak gerekli. Belli zamanlarda ticaretin zararlarını yaşamış bir insan olarak kendinizden başka kimseye güvenmeyin derim. Çünkü yola çıktığınızda sizden başka kimse olmaz yanınızda. ( bu günkü Türkiye şartları ) Yazlılanların tarihlerine baktığımda üzerinden epeyce zaman geçmiş. Bu zaman içinde umarım hayatlarınızda belli bir takım olumlu değişiklikler olmuştur. Bilirsiniz özellikle ağır ürünleri taşımak amacıyla kullanılan ağaç paletler vardır. Bir de bunların Avrupa standardında olanlar vardır. Bu avrupa standardında olan paletlerin üretimi için bir şahıs bir Avrupa bankasından 36 milyon dolar kredi aldı. Üretimine başladı. Demek istediğim şu ne yapmak istediğinizi ve yapacağınızın tüm dünyada ki pazar paylarını iyi hesaplamanız lazım. 36 milyon dolar bir yılda geri kazanılıyor. 10 yılda geri ödenecek. Tabii bütün bunların ortaya çıkabilmesi için çok iyi analiz edilmiş bir dosya sizin yolunuzu açacaktır. Umarım hayatınızda başarılı insanlar olarak varlığınızı sürdürürsünüz. Sevgilerimle...
armide

Yerleşim Türkiye / BursaMeslek Esnaf
Yeni Üye1 yazı
Merhaba Arkadaşlar
Ben bu siteyi yeni keşfettim bence güzel biryer.
Ben şu an bir reklam ajansında grafik tasarım bölümden grafik tasarımcı olarak çalışıyorum yaptığım işi seviyorum ama benim yapmamgereken bu iş değildiye düşünüyorum bu yüzden bu aralar e taraning kursuna başladım bu arada istanbulda yaşıyorum
bu kurs aslında hayalideki işi yapmama fırsat vericek bana ama bakalım ....
Bu arada ithalatcı arkadaşlardan yardım almayı çok isterim
aliyasan

Yerleşim Türkiye / YstanbulMeslek Reklam
Yeni Üye10 yazı
merhaba arkadaslar size iyi bir kazan kendi işinizi kurma imkanı sunacagım bu konuda en ince ayrıntısına kadar ilgi vercem iş ortaklıgı yapmak isteyen arkadaslari bekliyorum buyurun girişimci arkadaslar gercekten super bir iş guzel kazan elde edebilecegimiz bir iş saygılarımla 05424491615 ferdibademci@hotmail.com

Yerleşim Türkiye / KonyaMeslek Gyda
Yeni Üye18 yazı
Bende birilerinin yanında çalışıp aradığını bulamayanlardanım.İstanbul da ikamet etmekteyim.Alım satım için önerilere ve tekliflere açığım.En büyük sermayem dürüstlüğüm hadi yazın birşeyler bana:)

Yerleşim Türkiye / YstanbulMeslek Turizm