İlk mesaj
İş Kurma Ve Girişimcilik
Kuruyemiş Baharat Paketleme
YORUMLARTopluluk ne düşünüyor?
19 yorumT
Üye277 yazı
P
Yeni Üye77 yazı
Z
Yeni Üye18 yazı
o şekilde yapamazsınız yani evin bir odasında falan .bu işi yapabilmeniz için tarım ve köyişleri bakanlığına gerekli başvuruları yapmanız ve gerekli izinleri almanız gerekir.
P
Yeni Üye77 yazı
A
Yeni Üye8 yazı
Çok içinde olmasamda atıştırmalık piyasasını biraz bilirim.Bildiğim kadarıyla söyleyeyim. Gıda üretimi / paketlemesi için ilk once belediyeden alınması gereken bir ruhsat var. Bulunduguz Belediyenin web sitesinde mutlaka bu ruhsatlandırma şartları vardır.
Ayrıca paketleyeceğiniz Kuruyemiş, baharat vs. bunun Tarım Bakanlıgından uretim izninin çıkarılmış olması gerekiyor. Bu üretim izni numarasınıda paketin ustune yazıyor olmanız lazım.
Gıda paketlemesi yapacağınızdan bunun içinde Sağlık bakanlığının ayrı bazı şartları var. İzin koşulları Sağlık bakanlığı web sitesinde vardır. ( Paketin cinsi, üstünde yazanlar, ambalajlama şekli vs vs. ler için onay alınıyordu galiba, yada bu tarz bişeyler)
Makına konusuna gelince, aylık üretim miktarı hedefine bağlı olarak değişir. İnternetten araştır, kucuklu buyuklu bir cok makına bulursun.sorun cıkarmayacak 0 makınaların fiyatları 20 binden başlar milyon TL lere kadar gider.
fakat bu işin pazarlaması gorundugu kadar kolay değil. Son yılların kucuklu buyuklu moda işi oldu bu, hakikatende kuruyemiş piyasası orta vadede paketlenmiş ürünlere kayacak fakat buyuk sermayeli firmaların hepsinin gözü bu işte. Satış noktalarında ( ister türkiye genelinde satıyor ol, ister sadece kendı mahallende fark etmez onlar her satış noktasında bulunuyor olacak cunku ) bu sermaye sahipleriyle rekabet etmek seni encok zorlayacak mevzu.Sürümden kazananlarla rekabet etmek zordur,sermaye gerektirir. .Hayırlısı olsun, Başarılar.
Ayrıca paketleyeceğiniz Kuruyemiş, baharat vs. bunun Tarım Bakanlıgından uretim izninin çıkarılmış olması gerekiyor. Bu üretim izni numarasınıda paketin ustune yazıyor olmanız lazım.
Gıda paketlemesi yapacağınızdan bunun içinde Sağlık bakanlığının ayrı bazı şartları var. İzin koşulları Sağlık bakanlığı web sitesinde vardır. ( Paketin cinsi, üstünde yazanlar, ambalajlama şekli vs vs. ler için onay alınıyordu galiba, yada bu tarz bişeyler)
Makına konusuna gelince, aylık üretim miktarı hedefine bağlı olarak değişir. İnternetten araştır, kucuklu buyuklu bir cok makına bulursun.sorun cıkarmayacak 0 makınaların fiyatları 20 binden başlar milyon TL lere kadar gider.
fakat bu işin pazarlaması gorundugu kadar kolay değil. Son yılların kucuklu buyuklu moda işi oldu bu, hakikatende kuruyemiş piyasası orta vadede paketlenmiş ürünlere kayacak fakat buyuk sermayeli firmaların hepsinin gözü bu işte. Satış noktalarında ( ister türkiye genelinde satıyor ol, ister sadece kendı mahallende fark etmez onlar her satış noktasında bulunuyor olacak cunku ) bu sermaye sahipleriyle rekabet etmek seni encok zorlayacak mevzu.Sürümden kazananlarla rekabet etmek zordur,sermaye gerektirir. .Hayırlısı olsun, Başarılar.
Hiçbir risk hayallerine ulaşamadan ölmek riskinden daha büyük değildir.
P
Yeni Üye77 yazı
çok teşekkür ederim bilgilendirmeniz için sadece benim için değil sizin de dediğiniz gibi bir çok arkadaşımızın merak ettiği bir konudur eminim farklı bilgisi olan arkadaşlardanda yardım bekliyoruz
C
Üye223 yazı
albatro ya katılıyorum
bu işin kanunen yapılabilirliğinden çok pazarlaması çok önemli.
çok geniş bir alana bu malı satabiliyor olman gerekir.yani sürümden kazanman.
piyasasını iyi bilmen,hangi malı nerden ve hangi mevsimde alman gerekir.bunların hepsi detay ama çok önemli detaylar.
piyasada kırmızı biberin içine değişik şeyler katarak maliyeti %50 indiren adamlar varken senin tutunabilmen zor.
kaliteli satayım iyi marketlere gireyim dersin.raf bedelleri dünya para eder.
anladığım kadarıyla bu piyasayı bilmiyorsun.bu yüzden benim nacizane tavsiyem;
Bildiğin işi yap.Türk insanının en kötü huyudur.Herkes her şeyi yapar.
Son dönemde Vehbi Koç un hayatını okudum.
Adam her şeyin ticaretini yapmış.herşeyi alıp satmış ama önce o işi en iyi yapan kim varsa onu bulmuş.bu adamla çalışmaya başlamış yada akıl almış para karşılığı.
yani çok bilmişlik yapmamış tecrübeye ve bilgiye değer vermiş.
bu işin kanunen yapılabilirliğinden çok pazarlaması çok önemli.
çok geniş bir alana bu malı satabiliyor olman gerekir.yani sürümden kazanman.
piyasasını iyi bilmen,hangi malı nerden ve hangi mevsimde alman gerekir.bunların hepsi detay ama çok önemli detaylar.
piyasada kırmızı biberin içine değişik şeyler katarak maliyeti %50 indiren adamlar varken senin tutunabilmen zor.
kaliteli satayım iyi marketlere gireyim dersin.raf bedelleri dünya para eder.
anladığım kadarıyla bu piyasayı bilmiyorsun.bu yüzden benim nacizane tavsiyem;
Bildiğin işi yap.Türk insanının en kötü huyudur.Herkes her şeyi yapar.
Son dönemde Vehbi Koç un hayatını okudum.
Adam her şeyin ticaretini yapmış.herşeyi alıp satmış ama önce o işi en iyi yapan kim varsa onu bulmuş.bu adamla çalışmaya başlamış yada akıl almış para karşılığı.
yani çok bilmişlik yapmamış tecrübeye ve bilgiye değer vermiş.
P
Yeni Üye77 yazı
herkes bildiği işi yapacaksa yeni şeyler denemeyecek yeni şeyler öğrenmeyecekse bu site en azından sitenin bu bölümü neden kuruldu ya da bu işi yapanlar örneğin siz bu işi bilerek mi doğdunuz sorduğum soru çok açık böyle bir işin başlangıç maliyeti gerekli ekipmanları vs nelerdir illa benim yapmam önemli değil önemli olan bu konuyu merak eden bir kaç kişinin bilgi alması asıl o zaman bu site amacına ulaşmış olcaktır bence yani bence bu işi yapma deseydiniz daha anlaşılır ve kabul edilir olurdu ama herkes bildiği işi yapsın demeniz hoş olmamış çünkü kimin ne iş yapacağı kimsyi ilgilendirmez saygılar
C
Üye223 yazı
arkadaşım,
ne istersen onu yap.yapma demek te kimsenin haddi değil.benim işim satış ve pazarlama ben bu taraftan bakarak sana yardımcı olmaya çalıştım.
benim görüşüm yapılmak istenen işte daha önce çalışılmış tecrübe edinilmiş olması.
bilmediğin bir sektörsede,sabredip çalışan olarak o sektörde bulun tecrübe kazan.
söylemek istedeğim sadece bu
ama yine söylüyorum;
herkes bildiği işi yapsın !
okuduğunu anlayamayan
hiç bir iş yapmasın !!!
ne istersen onu yap.yapma demek te kimsenin haddi değil.benim işim satış ve pazarlama ben bu taraftan bakarak sana yardımcı olmaya çalıştım.
benim görüşüm yapılmak istenen işte daha önce çalışılmış tecrübe edinilmiş olması.
bilmediğin bir sektörsede,sabredip çalışan olarak o sektörde bulun tecrübe kazan.
söylemek istedeğim sadece bu
ama yine söylüyorum;
herkes bildiği işi yapsın !
okuduğunu anlayamayan
hiç bir iş yapmasın !!!
P
Yeni Üye77 yazı
C
Üye223 yazı
Meslekten olsa gerek :))
P
Yeni Üye77 yazı
:) peki comandante birazda olumlu eleştirilerini alayım imalat yerine bayilik almam sence daha mı mantıklı olur baharat yada kuruyemiş bayiliği almayı düşünüyorum ne önerirsin ben düşe kalka öğrencem yapacam bu işi başkasının yanında çalışmaya katlansam mesleğimi bırakmazdım çoğu insanın bulamadığı bir maaşı bırktım ben bunları göz önünde bulundurarak fikirlerini bekliyorum
C
Üye223 yazı
pasha'm
bende senin gibi yatırım yapma kendi işinin sahibi olma peşindeyim.ben sana şunu yap bunu yap diyemem.
çünkü;
*herkesin kabiliyeti farklıdır
*yapılacak il,ilçe çok önemlidir
*yapılacak işin bölgede doygunluk oranı nedir.yoksa bu işe açmıdır
*hammadde temini kolaymıdır
*iş gücü bulabilirmisin.bulursan kaça bulursun.
bunun gibi çok fazla değişken varken sana şunu yap demem,diyenede inanma derim.buna yukarıdaki koşulları (ve daha nicesini) düşünüp sen karar vereceksin.
benim demek istediğim.yeterli donanıma,tecrübeye sahip olmadan iş yapıyoruz ve çoğunlukla batıyoruz.
bu sitede forumlar kısmında
iş kurma-girşimcilik başlığında 3900 konu 29200 mesaj yani yazı var.neden;
çünkü herkesin bir fikri var heyecanı var bu iyi ama iyi yönetilmedimi hiç bir değeri yok.yani kontrolsüz güç güç değildir !
kişisel gelişim başlığındada 127 konu 222 yazı var.neden;
insanların egoları çok yüksek benim fikrim çok iyi çok kazanıcam şudur budur diyor ama şapkasını karşısına koyup neyi ne kadar bildiğini hesaplamıyor.
benim izlediğim yol şu;
bu forumda ve daha nice yerde iş kurma hakkıda çok fazla yazı okudum.
iş fikrimi kağıda dökerek başkalarıyla paylaştım.
yeri geldiğinde üzerine para vererek danışmanlık hizmeti aldım.
her maliyeti %10 fazlasını düşünerek hesapladım
gerekli her döküman nette var.yeterki bulmak iste
neyi nasıl hangi sırayla yapman gerektiği herşey yazılı
buradaki bir yazıda bir arkadaş market konusunda danışmanlık hizmeti verebilirim diyor.bir başkası altında sana para verceğime gider telli babaya adak adarım diyor.
işte bu kafayı atalım.egolarımızı yenelim.o adama belki ayda 1000 tl vereceksin ama ömür boyu kazanacaksın.
sana tavsiyem;
*çok araştır
*sabret
*egoların varsa yenmeye çalış
*projeni oluştur ve bunu insanlarla paylaş (fikrim çalınır diye korkma karşına beklenmedik çok fırsat çıkabilir)
*sektörde tecrübeli insanlardan bilgi al.
başka bir sorun olursa cevaplamaya çalışırım.senin tavsiyelerinide dinlemek isterim.
bende senin gibi yatırım yapma kendi işinin sahibi olma peşindeyim.ben sana şunu yap bunu yap diyemem.
çünkü;
*herkesin kabiliyeti farklıdır
*yapılacak il,ilçe çok önemlidir
*yapılacak işin bölgede doygunluk oranı nedir.yoksa bu işe açmıdır
*hammadde temini kolaymıdır
*iş gücü bulabilirmisin.bulursan kaça bulursun.
bunun gibi çok fazla değişken varken sana şunu yap demem,diyenede inanma derim.buna yukarıdaki koşulları (ve daha nicesini) düşünüp sen karar vereceksin.
benim demek istediğim.yeterli donanıma,tecrübeye sahip olmadan iş yapıyoruz ve çoğunlukla batıyoruz.
bu sitede forumlar kısmında
iş kurma-girşimcilik başlığında 3900 konu 29200 mesaj yani yazı var.neden;
çünkü herkesin bir fikri var heyecanı var bu iyi ama iyi yönetilmedimi hiç bir değeri yok.yani kontrolsüz güç güç değildir !
kişisel gelişim başlığındada 127 konu 222 yazı var.neden;
insanların egoları çok yüksek benim fikrim çok iyi çok kazanıcam şudur budur diyor ama şapkasını karşısına koyup neyi ne kadar bildiğini hesaplamıyor.
benim izlediğim yol şu;
bu forumda ve daha nice yerde iş kurma hakkıda çok fazla yazı okudum.
iş fikrimi kağıda dökerek başkalarıyla paylaştım.
yeri geldiğinde üzerine para vererek danışmanlık hizmeti aldım.
her maliyeti %10 fazlasını düşünerek hesapladım
gerekli her döküman nette var.yeterki bulmak iste
neyi nasıl hangi sırayla yapman gerektiği herşey yazılı
buradaki bir yazıda bir arkadaş market konusunda danışmanlık hizmeti verebilirim diyor.bir başkası altında sana para verceğime gider telli babaya adak adarım diyor.
işte bu kafayı atalım.egolarımızı yenelim.o adama belki ayda 1000 tl vereceksin ama ömür boyu kazanacaksın.
sana tavsiyem;
*çok araştır
*sabret
*egoların varsa yenmeye çalış
*projeni oluştur ve bunu insanlarla paylaş (fikrim çalınır diye korkma karşına beklenmedik çok fırsat çıkabilir)
*sektörde tecrübeli insanlardan bilgi al.
başka bir sorun olursa cevaplamaya çalışırım.senin tavsiyelerinide dinlemek isterim.
P
Yeni Üye77 yazı
evet söylediklerinde haklısın ben tam altı ay önce işi bıraktım ve o zamandan beri araştırma içerisindeyim sadece bu forumda değil nette telefonda vs bayağı araştırma yaptım yani seni sölediğin yolu izledim halen alınacak çok yol var kuşkusuz bu arada bir gelişme oldu bir baharat firmasıyla görüşüyorum adana bayiliği konusunda toptan baharatçılık yapan bir büyüğüm var fiyatları falan ona gösterecem çarşamaba günü bende piyasayı araştırmaya çalışıyorum belki gelişme katedersem kendi imalathanem olur ilerde tavsiyeler için sağol
C
Üye223 yazı
hadi hayırlısı
umarım herşey istediğin gibi gider
ama satış ve pazarlamaya girdikten sonra imalatı düşünmezsin
umarım herşey istediğin gibi gider
ama satış ve pazarlamaya girdikten sonra imalatı düşünmezsin
P
Yeni Üye77 yazı
sağol iş kesinleşti gibi bir şey biraz daha araştıracağım tabi pazarlama hakkında fikirlerinizi bekliyorum
I
Yeni Üye26 yazı
15/05/2010 : 20:29:05#17
Web sitesi
Alıntı
Kuruyemiş, bakliyat, aktar, süpermarket, bakkal ve birçok iş yerinde kullanabileceğiniz sağlıklı, ahşap sepetler, kilim desenli olup şık ve dekoratif bir hava vermektedir.
Sepetlerin :
Çap ölçüleri: 25cm, 30cm, 35cm, 40cm, 50cm
Boy ölçüleri: 10 cm' den başlamakta ve istenilen ölçülerde yapılmaktadır.
KAPAKLI VE KAPAKSIZ OLARAK SİPARİŞ VERİLEBİLİRSİNİZ İGSEPET
Sepetlerin :
Çap ölçüleri: 25cm, 30cm, 35cm, 40cm, 50cm
Boy ölçüleri: 10 cm' den başlamakta ve istenilen ölçülerde yapılmaktadır.
KAPAKLI VE KAPAKSIZ OLARAK SİPARİŞ VERİLEBİLİRSİNİZ İGSEPET
M
Yeni Üye18 yazı
yatay yada dikey paketleme makinaları alacaksın dk 90-100 adet atar ona göre maliyet çıkaracaksın iyi bie havalandırman olacak çok toz olur makina fiyatı 20 bin dolar civarında
daha detaylı yardım istersen mesaj at yardımcı olurum bu işi yapıyorum.
daha detaylı yardım istersen mesaj at yardımcı olurum bu işi yapıyorum.
Best Regards
E
Yeni Üye58 yazı
Bu iste asil olan satis-dagitim. Ozellikle sicak satisla yapilan dagitim sistemlerini incelemeni oneririm. Rut sistemi ile duzenli dagitim yapman lazim. Bu isin yuzde 80i dagitim, paketleme kismi en kolay kismi. Hatta bence once bir baharat veya kuruyemis firmasinin bolgesel bayiligini al direkt sicak satisla kendin dagitim yap isin zor kismi olan dagitimi iyice ogren sonra hersey iyi giderse ve kafana yatarsa isin kolay kismi olan paketlemeye girersin.
Paketleme makinasini hindistandan havayolu ile alabilirsin. Hindistandan cok kaliteli makinalari 5000 usd civari bir fiyata alabilirsin. 2-3 bin usdye cin makinlari da var ama ben hindistan tavsiye ederim.
Paketleme makinasini hindistandan havayolu ile alabilirsin. Hindistandan cok kaliteli makinalari 5000 usd civari bir fiyata alabilirsin. 2-3 bin usdye cin makinlari da var ama ben hindistan tavsiye ederim.
Bu internet sitesinde, kullanıcı deneyimini geliştirmek ve internet sitesinin verimli çalışmasını sağlamak amacıyla çerezler kullanılmaktadır. Gizlilik Prensiplerimiz