Ana içeriğe geç

İş Kurma Ve Girişimcilik

İlk Ve Son Şans

Başlatanyeni_bir_yasamTarih29/03/2010 16:14:09Yorum59

İlk mesaj
Yeni Üye20 yazı
Öncelikle tüm koniks üyelerine selam olsun. konuyu doğru yerdemi açtım ondan da tam emin değilim başta ve sonda yaptığım yapacağım tüm hatalar için affedin.

Gelelim soruma , yardım isteyeceğim konuya . ailevi nedenlerden dolayı belli başlı tüm varlıklar satıldı doğru yada yanlıştı ama satıldı. elimizde 200.000 bir mevla kaldı. şimdi ev yok araba yok arsa yok tutulanacak bir dal yok. bu yüzden kendim ve ailem için bu elimdeki parayı en iyi şekilde değerlendirmeliyim ki eskisi gibi güzel günler görebilelim.. kendimce şunu düşündüm " bir yerden göç etmişcesine bakılabilir ve cebimizde 200 000 tl ile nasıl kendimizi ve geleceğimizi güvence altına alabilirz diye düşünülebilir ama işte NASIL?

Tüm samimiyetimle durumumu izah ettiğime inanıyorum sizlerden de o durumda cevap bekliyorum şimdiden hepinize Ayrı ayrı Teşekkür edeiyorum.

Herşey "Herşeyin" daha güzel olması için

Yerleşim Türkiye / Türkiye
YORUMLARTopluluk ne düşünüyor?
59 yorum
Yeni Üye7 yazı
bence paranızı gayri menkule ve birkısmını da altına yatırın.
bir imza herşeyi değiştirebilir...

Yerleşim Türkiye / BursaMeslek Mobilya
Yeni Üye2 yazı
kardeşim öncelikle geçmiş olsun zordur bilirim bu halleri sana tavsiyem piyasadaki kriz dediğimiz bu gizli reel develüasyon geçene kadar paranı dolara çevir bankaya yatır faize yada karpayına bu senin bileceğin iş ayda 3,5 ila 4 binlira arasında bir gelir sağlar bununla geçimini rahat birşekilde sağlarsın piyasa düzelincede bir iş kurarsın ama bu piyasa 3 veya 4 seneden önce düzelmez kim pembe tablo çiziyosa yanlış yapıyo ona göre benim tavsiyeme uymanı tavsiye ederim kal sağlıcakla

Yerleşim Türkiye / YstanbulMeslek Serbest meslek
Üye223 yazı

Selam,

Öncelikle geçmiş olsun.Ben tavsiye değil yerinde olsam ne yapardım onu belirteyim (daha samimi olur sanırım).

Eviniz olmadığını belirtmişsin.Öncelikle ev almanı yavsiye ederim.İnsan önce kendini güvende hissetmeli.Her öğün bi tas çorbada içsen kendi evinde iç derim.

Kendini güzel günlere geri dönme konusunda biraz teselli et.Bil ki o günler artık geçmiş yani geri gelmez.

Kendini ve aileni güvene aldıktan sonra bildiğin işi yap.her dönem belli sektörler iyi para kazandırır.

Ama bildiğin iş her zaman kazandırır.

Yerleşim Türkiye / Ystanbul
Yeni Üye20 yazı
şimdiden ilginize teşekkür ederim. bende ilk etapta bir ev almayı düşündüm ama ev yeni bir evi çok zor getirir ama mevcut yatırımı sonuna kadar tutar, ticaret ise bir değil bir kaç ev getirebilir zamanla. ilk defa kiraya çıkmış olacağız ama en azından bir yılı kirada geçirip ki belki 1 yıllık kirayı peşin verip hem kirada bir indirim kazanılabilir hemde bir yıl kendi evimiz deymişçesine yaşayabilirz bu zaman içerisinde ise uzun uzun düşünülebilir ne yapmalı diye. " emin olun burda olmamın tek bir sebebi var şuan sizler gibi sağlıklı düşünemiyeceğimi bildiğimden, hepinizden ALLAH razı olsun." banka faizi dışında bir sene boyunca ne gibi değerlenebilir . çünkü özer226 4 bine yakın gelir elde edebilirsin demiş ki sanırım ana paraya bir risk gelmeden dir o. onu biraz daha açmanız mümkün mü yada başka yollar . görüşmek üzere Herkese Hayırlı günler güzel hayatlar.

Yeni Üye6 yazı
DOSTUM ÖNCE GEÇMİŞ OLSUN DİYORUM,HAYIRLISI BÖYLEYMİŞ DEMEK LAZIM,ALLAH HERŞEYİN HAYIRLISINI VERİR DOĞRU İNSANLARA,HAYATA YENİDEN BAŞLAMAK,BU DA BİR HEYECANDIR,YENİ İŞLERLE YENİ KİŞİLERLE TANIŞMAK UMUTLAR ETMEK,HAYALLER KURMAK,HEDEFLER KOYMAK VS.DOĞRU İNANDIĞIN VE BİLDİĞİN İŞE DEVAM DURMAK YOK YOLA DEVAM.BURSA'DA İKAMET EDİYORUM UZAK DEĞİLSEN GÖRÜŞEBİLİRİZ.

Yerleşim Türkiye / BursaMeslek Ythalat / Yhracat
Yeni Üye88 yazı
öncelikle geçmiş olsun bence ev alma ev alırsan zaten paranın yarısı gider ozaman evinide gene satmak zorunda kalabilirsin
işlek biryerde market, konfeksiyon üzerine bir mağza açabilirsin güzel bir mekanda market açmak daha mantıklı hayatta başarılar.

Yerleşim Türkiye / SakaryaMeslek Muhasebe
Yeni Üye20 yazı
ilgili arkadaşların olması sevindirici. Halime şükrediyorum herşeye rağmen elimde bir miktar para olması gerçekten çok iyi. emin olun her cümleniz benim için paha biçilmez

Üye1359 yazı
peşin para sirkülasyonu bol olan sektör seçin tahsilatla uğraşmayın karı bol gözüküp de tahsilatı sıkıntılı olacağına trink para olsun az olsun kalanı da altın ve arsa vs değerlendirin
Satılık Ziftin Olsun,

Selanik'ten Kel Gelir

Yerleşim Türkiye / ÖzelMeslek Di?er
Yeni Üye20 yazı
peki örnek verebilceğiniz sektörler varmı?

Yeni Üye88 yazı
öncelikle geçmiş olsun bende aşağı yukarı senin durumuna 10 yıl önce düştüm 3 kardeş çalışıp çabalayıp bişeyler yaptık

sonra ayrıldık gene aynı durumlara düştüm ve elimde seninkinden çok çok az kaldı

elimdekinin % 70 80 ile pazar yeri alıp kiraya vericem kalanıylada ufakta olsa bişeyler yapmaya çalışacam geçimimi kiralarla, büyümek içinde gene ticaretle yapmayı düşünüyorum eğer ist isen yardımcı olurum

ev alma konusuna gelince anca 1 2 milyonluk biri olursam düşünürüm

bence her zaman ticaret ticaaret ticaret yatırım için arsa alırım ama gene ev almam

bende olsa idi 200 binlira

100 bin lira ile pazar yeri alırdım 50 liraya ufakta olsa bildiğim işle alakalı ticaret yapar 50 bin lirayada pirim yapacak çatalca haramidere yada benzer bir yerden 3 5 dönüm arazi alırdım
TAAATA

Yerleşim Türkiye / YstanbulMeslek Tekstil
Üye1359 yazı
tabiki lokanta/kahvaltı salonu / kokoreç / simit / börek / pastahane vs gıda sektörü
Satılık Ziftin Olsun,

Selanik'ten Kel Gelir

Yerleşim Türkiye / ÖzelMeslek Di?er
Yeni Üye25 yazı
merhaba yaşım 55 emekli öğretmenim bak sabun yapıp pazarlıyorum.ayrıca bez bebekler yapıyorum mermer mozaikler yapıyorum .internette hepsinin sayfası var.önce gülümse elindeki para ile en yakın köyden ucuz bir ev al ucuz olsun ama senin olsun bizde aynı duruma düştük .eşim öldü oğlum iflas etti oyuna geldik çok mal kaptırdık.istanbulda oturman şart değil.şimdi turizm sezonu açıldı açılacak önümüz yaz karpuz satsan kar edersin moral çok önemli.Bu sitede çok iyi gençlerimiz var onlarıda dinle ama dolar al koy ,biraz kenarda paran kalsın .yaşın kaç bilmiyorum.Kuşadasında turistler yazın pazardan alışveriş ediyor çarşamba pazarı çok kalabalık oluyor.eşofman kot çok alıyorlar.Sana akıl vermek haddimiz değil sadece bir fikir bizimki nacizane.Ben Kuşadasında bir hediyelik eşya dükkanı düşündüm ama kiralar acaip yüksek.Sana ve ailene çok çok daha güzel günler dilerim.
herbalist

Yerleşim Türkiye / AntalyaMeslek Saty? / Pazarlama
Yeni Üye20 yazı
şunu belirtmek istiyorum ben buraya akıl almaya geldim o yüzden haddinize efendim hiç sıkmayın canınızı . sabun derken bitkisel mi? Odin örneklerini araştıracağım . yazan herkese sevgiler

Yeni Üye91 yazı
arkadaşım nacizane fikir,bence bu para ile şu an yapabileceğin en iyi iş araba piyasasında bursa ile istanbul arasında en az 1500-2000 lira oynuyor,birde internete düşen satılık acil araçlar varfiyat baya düşük,bunları takip et derim,elimde şu an 50 nakitim olsa bu işi kovalarım,eğer kafana yatmazsa önümüzdeki ay dan itibaren doğunun dağ köylerinden büyük baş hayvan al,ordan alacağın 800-900 liralık hayvan kurban bayramında en az 2500 liradır,bunları ben sürekli takip ediyorum,doğu tarafına gidersen sana yardımcı olabilicek isimler dahi verebilirim,Allah yardımcın olsun

Yerleşim Türkiye / Kocaeli
Üye127 yazı
Önce bir ev al küçükte olsa önce ev al!
Bir arkadaşın dediği gibi her gün bir tas çorba içebilirsin ama ev olmadan olmaz.
Diyelimki bir iş yaptın tutmadı ne olur! Ben söyleyeyim felaket olur!

Yerleşim Türkiye / AdanaMeslek Bilgisayar-Bili?im
Üye170 yazı
Su zamanda yapilacak en iyi sey bir coklari kabul etmesede piyasa durulana kadar bu parayi bankaya atip faizi ile gecinmek. diorum ya piyasa durulana kadar cunku hersey 1 saniyede oynuyor. euro al derler 2dk sonra duser fiyati eve yatirirsiniz kriz vurur cok deger kaybeder. bir is cok tuttu dersiniz ona yatirirsiniz ondan sonra oda batar. o yuzden piyasa cok karisik bence su zamanda biraz beklemek en yararli olandir ! ! diorum yada bankalarin artik faize karsi gelistirdikleri bir yol var !! ortak olma gibi ! ne kadar dogrudur ve siz ne kadar rahat edersiniz bilmem ama su anda faizi guzel gelir bazi bankalarda hem para islenir hemde siz zaman kazanmis ve dusunmus olursunuz...

Yerleşim Türkiye / YzmirMeslek Saty? / Pazarlama
Üye2981 yazı
malı mülkü satıp paraya dönmüşsün . İyi de bunu niye yaptın . Neyse bir bildiğin vardır.

Mesleğin ne , daha önce ne ile geçimini sağladın bunlar ., senin geçmişteki deneyimlerin, senin neler yapabileceğini tayin eder. Eğer bilmediğin bir işe girersen hem de bu ortamda , kriz ve ekonomik daralma döneminde , allah saklasın elindekinide kaybedersin .

Yukarıda bir arkadaş , çok iyi bir öneride bulundu .Önce kendini garantiye almak için , Büyük şehir dışında bir yerlrde bir köy olur . Ev satın al. Yarının garanti olsun . Ve ondan sonra , ne satabilirim diye düşün . Ne bulurum veya ne imal edebilirim diye değil neyi en iyi satabilirim diye düşün .

pazar ve festivaller peşin para ile mal satabileceğin yerlerdir . Ama , uzaktan görüldüğü kadar da kolay değildir. Yeterli , önem verilmesi gereken bir iştir.

yazlık yörelerde hediyelik veya , bazı tekstil ürünleri , önce pazarlarda satılabilir. Ama hiç bir işe balıklama dalma . Hazır para çok kolay biter. Aman ha . Önce parayı vadeli bir hesaba yatır . Ki herhangi bir işe gireceğin zaman , parayı hemen kaptırmayıp paranın vadesi gününr kadar sağlıklı düşünmeye vaktin olsun .

Hiç bir işe hemen karar verme.

Para ile ilgili kararın , cevabın en erkenini , bir gün sonraya bırak .

Para vadeli olacağı için her konuda , vadeli olduğu için mümkün olduğu kadar , düşünecek zamanın kalsın .

allah rast getirsin .
ismail karagülle

Yerleşim Türkiye / YstanbulMeslek Ymalat
Yeni Üye20 yazı
evet anlatması bir yarar sağlamıcak ailevi nedenlerden dolayı. yazdıklarınızı okuyor ve aklımın bir köşesine stokluyorum. 1 yıl boyunca 3 ila 4 bin arası bir gelir getirisi yol arıyorum aslında fon vb. şeyler bir kaç bankacı arkadaşım var bir kaç zaman sonra onların yanına elbet uğrayacağım ama inanıyorm ki burası daha faydalı olacak.saygılar

Yeni Üye52 yazı
geçmiş olsun kardeşim allah yardımcın olsun
sana şu kadarı söyliğim para senin paran kimse karışamaz tabiki ama mademki fikir istiyorsun bak bizim buralarda 50 milyara bir daire alabilirsin
geriye kalan 150 milyar paran ile ticaret yapabilirsin ben kendim ithalat ve ihracatla uğraşıyorum sana her türlü tamamen çıkarsız (c.c)allah için
yardımcı olurum ben yurt dışından ürün ithal ediyorum piyasası olan bir ürün inşaat sektörüne yönelik alıcısı olan bir ürün veya sen ne istersen onun toptancılığı veya distribitörlüğünü yapabilirsin veya sana bu paraya ev ve arazi alıp tarımlada uğraşa bilirsin tercih senin hayatta senin herşeyin hayırlısı olsun arkadaşım.düşünürsen mail atabilirsin
akin54tr@gmail.com
akin54tr

Yerleşim Türkiye / SakaryaMeslek Ythalat / Yhracat
Yeni Üye91 yazı
arkadaşımız bu para ile evin geçimini sağlıytacak anladığım kadarı ile,dövize yapılan yatırım her ay gelir getiren bir yatırım değildir,dövize yapılıcak olan yatırım yastık altı olan paradır,ben ticaretten yanayım,ancak esnaflık değil,piyasa şu an neyi tutuyor,ya da en çok kazandıranlar nelerdir,anlık ticaret,al gülüm ver gülüm

Yerleşim Türkiye / Kocaeli
Yeni Üye20 yazı
mert 1977 doğru bir tespitte bulunuyor 1 veya iki yıl boyunca yaşamımızı idame ettirecek bir gelir arıyorum ana paraya bir zarar gelmeden . göstermiş olduğunuz insani yaklaşımı kutluyorum

Yeni Üye31 yazı
arkadaşım, nerde yaşarsın, neler yaparsın, daha önce hangi işle uğraştın bilmiyorum. Bildiğim 200 bin liranın ciddi bir rakam olduğu, az buz bir paradan bahsetmiyoruz.
Ben senin yerinde olsam ; Elimde 200 bin lira olsa ve daha önce hiç bir iş yapmamış olsam, taksi plakası alır, taksicilik yapardım (ehliyetinin olduğunu düşünüyorum) ya da C plaka ile servisçilik.
Bu işe yatıracağının paranın hepsinin gitmesinin imkanı yok, plakayı kiraya versen aylık 1.200 lira artı senelik 5-10 bin lira hava parası. Kendin çalışmasan bile aylık ortalama 1,5 bin lira kira getirir, ayrıca ana parada erimemiş olur. Kendin çalışırsan aylık 2-3 bin kazanabilirsin.
Ankara'da taksi plakalarının şu sıralar 200-220 olduğunu söylüyorlar (arabanın ve durağın durumuna göre).
Selamlar...

Yerleşim Türkiye / AnkaraMeslek Bilgisayar-Bili?im
Üye102 yazı
Öncelikle geçmiş olsun diyelim.

Bence şu anki ekonomik şartları ve sizin durumunuzu göz önüne alarak tüm ve son paranız olan 200,000 lirayı bir işe bağlamak büyük risk.Bende diğer arkadaşlar gibi öncelikle bir ev sahibi olmanızı,kalan parayla şu ana kadarki iş tecrübeleriniz ve sektör bilgilerinize paralel bir iş kurmanız taraftarıyım..
Hayırlısı olsun.

Yerleşim Türkiye / YstanbulMeslek Ö?renci
Yeni Üye60 yazı
hcalis e katılıyorum ticari plakalı araç al servis taksi gibi hem paran erimez hem geçim yaparsın.anladıgım kadarıyla para sadece sana degil aileye ait herkese iş olur.ayda 3000 -3500 tl kazanırsın.
SIRADAN OLMAK EN TEHLİKELİSİDİR...

Yerleşim Türkiye / AnkaraMeslek Ymalat
Yeni Üye30 yazı
arkadaşım bence paranı elinde tut iyi bir finansmana danış ya dolar al ya euro yada faize at danışmak şartıyla...şu zaman iş kurmak için uygun degil ev almak içinde çünkü yaz ayları geliyor ve piyasa kızgınlaşmış durumda örnegin antalyada kışın 50bin tl olan daire yazın 60bin tl olur...kışın100lira olan dükkan kirası yazın200tl olur..sanırım daha önce ticaretle ilgili bir faliyette bulunmadın herhangi bir sektör hakkında bilgi sahibide degilsen ben sana derimki öncelikle herhangi bir sektörde çalış ve yatırımıda kış ayları içerisinde yap...haa yok ben hemen bişeyler yapmalıyım diyorsanda mutlaka bir ev al...ve iş kurmak içinde düşündügün paranın yarısını kullan..bir köşede az da olsa nakitin dursun mesala 90-100 tl bir ev 50 bin tl ile bir market aç 50 bin civarındada nakiti at bankaya kalsın...
srpslm

Yerleşim Türkiye / AntalyaMeslek Turizm
Yeni Üye83 yazı
BUGÜN HAYATININ GERİYE KALAN ZAMANININ İLK GÜNÜ YANİ YENİ DOĞDUN.....

BU YÜZDEN HERŞEYİ UNUT TÜM BİLDİKLERİNİ VE BİLMEDİKLERİNİ HERŞEYİ YENİDEN ÖĞREN YENİ BİR HAYATIN BAŞLANGICINI YAP ENERJİNİ,MORAL VE MOTİVASYONUNU YÜKSEK TUT.....

BAKTIĞIN HER YERİ İNCELEYEREK BAK MUTLAKA İÇİNDEKİ GİRİŞİMCİ RUH SANA BİR YOL BİR ÇIKIŞ,BİR BAŞLANGIÇ NOKTASI GÖSTERECEKTİR.

İNSANLARIN VAZ GEÇEMEDİĞİ TEMEL TÜKETİMLER NELER BUNLARI İNCELE VE O YÖNDE KARAR AL

İYİKİ DOĞDUN MUTLU YILLAR BOLCA GÜLÜMSE :))))))))

Yerleşim Kuzey Kybrys TC / GirneMeslek Yöneticilik
Yeni Üye57 yazı
Hayat bu her an herşeyler olabiliyo !
Nacizane elinde kalan son paranla hayırlı birşeyler yapablmnen.ben senn bu durumda bazı arkadaşların dediği gibi parayı faize yatırmanı tavsiye etmiyorum.hazıra alışırsın nasıl olsa gelyo dersin birgün ummadığın şeyler gelir o paranıda kaybedebilirsin.Bir kısmını gayrimenkule yatır,ev arsa gibi veya iş yeri almak gibi.ve alıcağın yeri çok iyi seç.eski büyükler derler ' yer alıcaksan şehrin bittiği yerden al '' derler , ya şehrin çıkışından yada girişinden.öle yerler kovalamaya çalış. şehir geliştikçe senin yerlerin değer kazanır, zamanla karlı birşekilde satabilirsin.

yaşınızı bilmiyorum, koşturacak enerji var ise tcarette de şansını denemeye çalış.imalat tecrübeniz var ise imalat yapın ama yok ise herhangi bir ürünü alıp satmak. ticarette her zaman giden insanların ihtiyaç duyduğu şeyleri satmaktır. Gıda,Giyim v.b . bir arkadaşımız araba alım-satım işinden bahsetmş aslında güzel bir iş lakin bilmiyosan çok çakal ve dolandırıcı var o işte.eğer tanıdığın güvendiğin oto kiralamacı var ise 2 arba al kiraya ver güsel getirisi olur, sen gidip başka yerdede çalışabilirsin.nakliyatçılık ta fena sayılmaz bunuda düşünebilirsin.alabiliyosan bir tır al.
Şu an aklıma gelen bunlar.ama ne yaparsan yap hayırlısını yapmaya çalış.

Yerleşim Türkiye / KocaeliMeslek Ymalat
Yeni Üye63 yazı
sevgili arkadasim

ben antalyadan gecen hafta bir daire aldim 42 000 ytl bana gore oncelilkle basini sokacak kotu gunler icin antalya gibi bir yerden ucuz bir ev alin bu arada benim aldigim ev 3 odali yeni bina sonrasi allah kerim yurt disina gelmek isterseniz 35-40 bin ytl ile yapabileceginiz isler varriski turkiyeye gore az bir cok yapilacak is var bu bolgelerde bu arada ben kazakistanda is yapiyorum 2 yildir bu bolgelerdeyim esim ve cocugumda yani9mda ben olsam ne yapardim onuda soylemek isterim 3 adet daire alirdim 130 bin ytl bunlari kiraya verirdim 3 daire 1200 ytl buradan gelecek olan para turkiyede birikir elimde kalan 70 bin ile 40 bini riske edip rusyadan dagilmis ulkelerden birinde bir is yapardim cunku bu bolgelerde veresiye yok kredi yok senet cek yok hersey nakit eger dusunurseniz uzaktanda olsa elimden gelen yardimi yaparim bir turk olarak
yeni hayatiniz da ailenize ve size basari ve saglik dilerim
tarkansoykan@hotmail.com
007 702 971 21 31 tel

Yerleşim Türkiye / AntalyaMeslek Gyda
Yeni Üye88 yazı
yada herşeyi boşver yeeee parayı gitsin bitene kadar bitince bakarsın kafana göre bir işe

evlimisin bilmem fark etmez bir daha evlen çocukların olsun biirsürü onlarda büyüsün yada at kendini ingiltereye mülteci namına çocuk başı para al haftalık sonra dön ülkene çocuklar orda kalsın burda özgür bir kuş ol otelde kal ve otelden dışarı çık akşama otelci para beklesin seninde karnın acıkmış aksaraydasın hava hafif güneşli gözüne vuruyo ne yaparım diyosun para bulurum :):):)::)

işte o anda paranın önemini anlıyosun tek kuruşun ve bir lokmanın kazanmanın nasıl bişey olduğunu elindekinin kıymetini biliyosun

bu mantıkla parana sahip ol yaşını bilmem ama birdaha eline geçmeyebilir bu para hayatında

bu arada bulunduğun şehride merak ettim
TAAATA

Yerleşim Türkiye / YstanbulMeslek Tekstil