Ana içeriğe geç

İş Kurma Ve Girişimcilik

İstanbul Trafiğinden Para Kazan

Başlatanse.tunaTarih28/03/2010 23:31:30Yorum8

İlk mesaj
Yeni Üye29 yazı
Biliyoruzki İstanbul yollarının olmazsa olmazı ve artarak devam eden kaosu trafik,bu sıkıntıyı fırsat bilen işportacılar var çiçek satanlar,araç şarzı satanlar,kağıt helva,simit ( bana göre hit olma özelliğini yitirdi hijyenik olmadığı için),sapun köpüğü tabancası :),vs...Benimde bunların arasında çok gideceğini düşündüğüm bir iş var; Soğuk sandwich,özellikle öğleden sonraları ve akşam iş çıkış saatlerinde trafiğe sıkışıp kalmış araçlar tarafından tüketileceğini düşünüyorum.Fakat satışın gücünü artırmak için kalite ve hijyene önem verilmeli.Bunun üzerinde çok araştırma yaptım ürünün kalitesini artıran en önemli etken ekmeği daha sonra malzemenin dizilimi (arnjman),tazeliği ve paketlenmesi.Bu iş bütün gün yapmaya gerek yok ek iş olarak yapmak isteyenlere çok uygun.Sizlere bu iş için yaptığım hesabı da anlatmak istiyorum; Üretimi kendiniz yapacaksanız ki bunu pek tavsiye etmiyorum çünkü kalteyi sabit tutmak zor ek işolarak yapmak istiyenler içinde vakit kaybı ortalama iyi kalite sandwich 90kuruş-1 lira gibi olur,hazır alırsanız 1.5 lira gibidir ( paketlenmiş üretim tarihli hijyenik) Satış fiyatı 2 lira olur.2 saatlik yoğun trafikte bşlangıç olarak 50-60 adet civarı satış olursa 2 lira satış-1.5 maliyet=50 kuruş kar 50 kuruş kar X 60 adet satış=30 lira hafta içi yaptığınızı düşünürsek 4 hafta 20 gün 30 lira kazançX20 gün=600 lira kazanç bu rakam acemi kazancı.Bu rakamı 1000 lira ve üzerinede çıkarmak mümkün.Düşünce ve eleştirilerinizi bekliyorum.Tasarladığım sandwich görüntülerinide ilerde ekliycem.

Yerleşim Türkiye / İstanbulMeslek Gıda
YORUMLARTopluluk ne düşünüyor?
8 yorum
Yeni Üye2 yazı
merhaba
anladıgım kadarı ıle siz sandwich yapıp ek iş yapmak isteyenlere toptan vererek kazanc sağlamayı düsünüyorsunuz sizden ürünü alan kişilerde trafik sıkışıklığında satış yapıcaklar. tabii yaptırırlarsa istanbulun trafiğinde diğer ürünleri satan kişiler çoğu birbirinini tanıyor ve orayı yoneten birileri var eminim ki bu düşündügünüz olayı orda yaptırmazlar diye düsünüyorum

saygılarımla

Yerleşim Türkiye / antalyaMeslek Muhasebe
Yeni Üye29 yazı
Hayır toptan satış düşünmüyorum bu sadece fikir vermek içindi,sadece işin devamlılığı için önerim paketlenmiş alamalrıydı ayrıca zaten sektörleşmiş ürünlerde araç şarjı gibi ürünlerde gruplaşma var.Buradaki yazım hem zaten bu işlerin içinde olan hemde olmak isteyenlere fikir vermek amaçlıdır.

Yerleşim Türkiye / YstanbulMeslek Gyda
Yeni Üye30 yazı

e fikir süper de yollarda trafikte satış yapmak yasak değil mi? legal olsa ben de satarım çünkü çok faydalı ve kazançlı olabilir. trafikte bekleyen adama ambalajında sandwich musluktan doldurulmamış su satmak çok akıllıca bir şey. ama burokratik tarafı nasıldır bilmiyorum

Yerleşim Türkiye / YstanbulMeslek Grafiker
Üye170 yazı
Evet yasal olarak ileride sorun yaratabilir.

Yerleşim Türkiye / YzmirMeslek Saty? / Pazarlama
Üye189 yazı
yasal sıkıntısı ayrı bir zorluk bide asıl zor kısmı diğer satıcılar var ve istanbulda bunun için çok büyük bir rant kavgasıda var.haberlerde sizde gördünüz küçük bir çocuğu kendi bölgesinde mendil satıyolar diye köprüye astılar.bide bu yönden düşünün onun için satış yapılacak düzargahın çok iyi belirlenmesi gerekir.
edv

Yerleşim Türkiye / YstanbulMeslek Tekstil
Üye189 yazı
yasal sıkıntısı ayrı bir zorluk bide asıl zor kısmı diğer satıcılar var ve istanbulda bunun için çok büyük bir rant kavgasıda var.haberlerde sizde gördünüz küçük bir çocuğu kendi bölgesinde mendil satıyolar diye köprüye astılar.bide bu yönden düşünün onun için satış yapılacak düzargahın çok iyi belirlenmesi gerekir.
edv

Yerleşim Türkiye / YstanbulMeslek Tekstil
Üye102 yazı
Fikir ek iş olarak düşününce fena değil gibi..Fakat hem rant kavgalarından satacak alan bulmak zor,hemde her zaman yapılabilecek bir iş değil kanımca..Çünkü sert kış şartlarını,soğukları vb düşünecek olursak asıl işten çıkıp o yorgunlukla ne kadar verimli çalışılabilir bence bu bir soru işareti..Ayrıca,muhtemelen bu işi yapacak kişi de diğer çalışanlarla benzer saatlerde işinden çıkacağı için zaman sıkıntısıda bir başka eksi yönü..

Yerleşim Türkiye / YstanbulMeslek Ö?renci
Yeni Üye29 yazı
İşte asıl iyi yanı her hava şartında satılıyor olması su satan kişi sadece yazın satabiliyor,telefon şarzı ne kadar ihtiyaçki?,simitçiler (yollardaki) rağbet görmüyor.İş çıkış saatlerine gelince ortalama herkez 18:00 de çıkıyor trafik saatleride 20:00 hatta bazı noktalarda 21:00 kadar (köprü tarfiği olan yerlerde ) sürüyor.Fakat eksi yönleri bakımında rant kavgası ve yasal soruna katılıyorum eeee hayat mücadelesi ekmek aslanın miğdesinde :)

Yerleşim Türkiye / YstanbulMeslek Gyda