Ana içeriğe geç

İş Kurma Ve Girişimcilik

Çin'den Markasız Elbise Getirmek

Başlatanwarlock1907Tarih27/03/2010 04:35:10Yorum19

İlk mesaj
Yeni Üye63 yazı
selam koniksin değerli üyeleri
konuma gelirsek ben çinden markasız elbise getirmek istiyorum.firmam yok bireysel nasıl getirebilirim vergisi neyse masrafı neyse vermeye hazırım.bazı yerlerde okudum kimi diyor illa firma şart kimi diyor vergi numarası olan herkes getirebilir.öğrenci olduğumdan dolayı da fazla sermayem yok 4 5 milyar çıksa çıksa 7 milyara çıkar.bu parayıda tamamıyle kendim kazandım.tabi bunu direk çine yollamıyacam daha önce çinden bi kazık yediğim için az çok tecrübeliyim.şu satırları yazarken bir çinliyle irtibattayım shenzhenden bir kız işte ordaki sitelerden nerden ürün alınır ondan bundan anlatıyor.fiyatlara bakıyorum burda ciddi fiyatta olan ürünler orda çok ucuz zaten az çok çin maceram olduğu için biliyorum markalı orjinal ürün çinde de pek ucuz değil.bu sitede tecrübeleri olan kişiler illa vardır.ben bunları yasal yollardan nasıl ülkeye sokabilirim.aracı firmamı buluyum birini şirketin üstündenmi sokuyum yoksa malum yerden birinimi buluyum?.ha derseniz kardeşim parana yazık uğraştığına değmez onu da anlarım da batsam paramı kaybetsem giden kaç lira olurki.yaşımız genç daha çok girişimimiz olur:Dbir kaç sorum daha bu çinli kız ilk 1 kilo için kargoya 120 rmb diyor ve ayrıca birde kargo firması sölüyor büyük alımlar için 58 rmb kilo başı.bu fiyatlar normalmi?
herkese şimdiden teşekürler.

Yerleşim Türkiye / AnkaraMeslek Öğrenci
YORUMLARTopluluk ne düşünüyor?
19 yorum
Yeni Üye79 yazı
Şİmdi ,ben bu kounlarda oldukça tecrübeliyim ,iş yerim Aksarayda ..sana bilgi vermek isterim ,önce getirteceğin ürünler taklit değilse hiç sorun yok şahsın adınada gelir firma adınada gelir gümrüktende çekilir . Şİmdi kimle irtibattasın bilemiyorum ,söylediğin rakamlı işi üstlenmem ama orda tanıdıklarım var ,senin mal almak istediğin kişiye gider bakarlar kimdir nedir mal defolumudur sağlammıdır,sen ne istemişsen resimlerini yollarsın ,sana söyleneni söylersin orda biri bakar gerçekten sana yollanan o mu değilmi diye .böyle kandırmaca çok oluyor . Beden farklı geliyor renk farklı geliyor . Ayrıca kaç adet getirteceksin her modelden . o da önemli .Paran batmaz .Parada kazanırsın ,hatta hazır müşterin varsa sat yoksa yardımda ederim ,bence gittigidiyorda bir üelik yap gir sat ,tüm ticaretin risksiz .Kafanda ne getireceğin yoksa ara kouşalım 1000 - 2000 usd lk o tekstil ürününü getir satmanada yardımcı olayım . malıda kendin bul yani aklına farklı bişi gelmesin ben sana çin den mal satma dedinde değilim .bu 120 rmb de doğru EMC fiyatı ama mesela benim orda yaşaan tanıdıgım olduğu için üyeliği var %30 daha alt fiyat .hatta hong kong tarafında nerdeyse %50 ucuz 5 günde istanbul topkapı paket postaya geliyor.sen bence toplamda 5000 tl varsa bunun 1/2 si ile hareket et .yani 1000 - 1500 usd lik malı getir sat .diğer patran kenarda dursun ,karını elleme sermayenin üzerine koy bir sonraki seferde 1500-2000 le mal getir . olurda satışında aksilik yaşarsan elinde tekrar satanı getirebilecek paran olsun . kolay gelsin .. görüşmek istersen mesaj yaz tel numarası vereyim

Yerleşim Türkiye / YstanbulMeslek Ticaret
Yeni Üye19 yazı
meharis ben çinden rc uzaktan kumadalı helikopter getirtmek istiyorum 100 tane kadar ama bu tür mallarda elektronik oyuncak olduğundan gümrükte sorunları oluyormu yada bu tür mal yerine tekstil işi daha risksiz mi olur yani hiç tecrübem olmadığından acaba hangisi uygun olur fikir verirsen sevinirim birde ordan getirteceğim malın parasını daha garanti olması amacıyla mal elime geçtiğinde ödeyebileceğim kişi yada sistem hakkında da bilgi verirsen teşekkür ederim
smyl

Yerleşim Türkiye / BursaMeslek Di?er
Yeni Üye79 yazı

100 adet rc helikopter kumandalı dersen ,gümrük mevzuatı sıkıntılı yani o kadr mal için o dert çekilmez derim ,pazartesi gümrükçüm ile kouşup sana bilgisini veririm ama,oyuncak kategorisi olduğu için ,byk ihtimalle kutu düzenlemesinden tutta ,kullanılan boyanın bile uygunluk yazısın isterler ,bu senin helikpterler in 100 tanesi kaç koli kaç kg ,başka türlüde geçer bana bilgi ver bu kouda ..ayrıca gelen malın arızalı çıkanları vs vs de oluyor .tüm elektronic için geçerli bu ,yani çin li kazıklmıyor ,yol şartları sarsıntı vs vs dertli .Bence en önemli soru şu ,kaç para sermaye ile ,ne sürede ne kadr kazanmak istiyorsun .Sen bunu sapta önce . Sonra da deim ki mal heryerde var ,tüm dünyada bir şekilde tandıkta bulup alabilirsin ama 5 tl pahalı ama 5tl ucuz ,en önemli şey bence gelen malı satabilecek olman ,müşterisi olan bişiyi karı az da olsa getirmen ve hemen vermen tekrar getirmen ..Yani derler ya bir 1-0 olsun benim olsun. Çinden mal gelince ödeyebileceğin garantili bir sistem yok malesef :( ... olsa bizde kullanırız . Ama mal bedeli dışında nakliye gumruk vs vs masrafları Türkiyede ödeyebilirsin ...başarılar olsun

Yeni Üye19 yazı
getirtmeyi istediğim model uygun fiyatlı ve bu işte kalitelisi bilinen marka rc heli (lama4) bursada ki alışveriş merkezlerinde bir ara hepsinde satıldı sonra bittikten sonra talep olduğu halde getirlmedi bunun satışı için düşünmüştüm ama dediğin gibi bu tür eşyaların sorunu çok olur ayrıca bu işleri yapmak için sağlam bağlantın ve bu işler için vaktin de olması lazım yardımcı oldun çok teşekkür ederim allah razı olsun
smyl

Yerleşim Türkiye / BursaMeslek Di?er
Yeni Üye63 yazı
meharis teşekürler cevabın için özel mesaj atıyorum şimdi.arkadaşlar maliyet hesabını bilenler var mı?ben şimdi gene konuştum çinliyle bi kargo firmasından felan bahsetti kilo başı 58 rmb felan diyor ben şimdi 20 kilo getirsem 1160 rmb yani 150-200 dolar arası ürünlerde 7 dolar felan genelde.20 kiloya 35 ürün sığsa 245dolar artı 200 dolar diyelim 445 dolar tabi bunlar pazarlıksız fiyatlar.bu 445 dolar bana gümrük çıkışı olarak kaç lira olur tahmini bilen biri var mı?vergisi kdvsi şusu busu ürünlerin hepsi markasız japon still elbiseler.

Yerleşim Türkiye / AnkaraMeslek Ö?renci
Yeni Üye79 yazı
50 kg altında ki ürülerde herhangi bir prosüdüre gerek kalmaksızın %6-7 gümrük vergisi ve sadece KDV ödeyerek çekersin .. 50 kg üzerinde ki teksti ürünleri için İKİB den kayıt belgesi alman lazım ki ,biraz prosüdürü var . şahıs adınakayıtlı firman yada ltd A.Ş. şirketin olmalı .. bu arada gümrük vergisi malın çin bedeli + nakliy bedeli toplanarak hesaplanıyor . yani ne kadar fazla nakliye ödersen o kadar da vergin artar.

Ben özelden sana telefonumu yazdım ..

Yeni Üye2 yazı
ii gunlerrrrrr arkadaslar honkongtan cinden fln nasil elbise getirtiliyor hangi sitelerden lutfen bana yardim edermisinizzzzz
leyla

Yerleşim Lüksemburg / LuxemburgMeslek Ö?renci
Yeni Üye26 yazı
meharis merhaba ben pazarlarda yevmiye usulu çalışan biriyim artık kendi işimi yapmak kendi malımı satmak istiyorum. çinden ihracat fazlası bayan alt gurup ürünler nasıl getirebilirim çinde hiç tanıdığım kimse yok acaba bildiğin bir site tanıdığın biri varsa bana yardımcı olurmu fazla sermayemde yok yani anlıyacan bir arayış içindeyim. yardımların şimdiden teşekkürlerbol kazançlar

sinanggenc@hotmail.com

Yerleşim Türkiye / YstanbulMeslek Tekstil
Yeni Üye6 yazı
merhaba degerli arkadaslar,,
çinden ithalat konusunda fikir almak istiyorum, yardımcı olursanız sevinirim.
çinden bir firma ile bazı elektronik cihazları ithalatı konusunda anlaştık, çinli firma çinden istanbul limanına kadar kendi kargo firmasının ürün başına 15usd nakliye bedeli istediğini soyledi, buda 6 parça ürün için 90usd yapıyor. Bunun ardından bizde yerli bir denizyolu firmasıyla görüstük ve firma aynı urunlerin sadece nakliyesi için 450usd vergiler hariç istedi, bunların dısında da gümrükleme adı altında 500usd para istedi ve birde ithalatçılar birliğine kayıt olmamızı istediler, şimdi gümrükten malı geçirmek için gerekli evraklarıda (ticaret odakaydı vs.) benim tanzim etmem gerektiğini soyledi,
bunlara ragmen hala gumrukleme dedikleri 500usd lik işi biz halledemezmiyiz? birkaç parça eşya getirmek için ithalatcılar birliğine kayıt olmak zorunlumudur?
ve bana bir gumruk musaviri ile calışın dediler, onun da nekadar ucret isteyeceği meçhul,
sadece nakliye konusunda naklicilerle çalışıp, gumrukleme, malı gumrukten çıkarma vs. işlemleri biz kendimiz halledemezmiyiz? bu işlemler için yetkili olarak müşavir vs. gereklimidir? zaten aldıgımız mallara odeyeceğimiz 6000usd civarında ve vergiler hariç, bunların bahsettiği işlemler nedir? ithalat işini yapmış tecrubeli arkadaslardan cevap bekliyorum. yardımlarınız için tşkler...

Yerleşim Türkiye / AnkaraMeslek Ticaret
Üye165 yazı
Alıntı Yapılan Metin:
Yazıyı gönderen - seltürk
meharis merhaba ben pazarlarda yevmiye usulu çalışan biriyim artık kendi işimi yapmak kendi malımı satmak istiyorum. çinden ihracat fazlası bayan alt gurup ürünler nasıl getirebilirim çinde hiç tanıdığım kimse yok acaba bildiğin bir site tanıdığın biri varsa bana yardımcı olurmu fazla sermayemde yok yani anlıyacan bir arayış içindeyim. yardımların şimdiden teşekkürlerbol kazançlar

sinanggenc@hotmail.com

www.aliexpress.com

Yerleşim Türkiye / AfyonMeslek Dany?manlyk
Yeni Üye19 yazı
Arakadaşlar 5 yıldır Çin'den mal getirmek isteyenler yardım eden bir şirketim var. Guangzhou dayım. Türkçe ve Çince bilen elemanlarım var. Mudo, Boyner gibi mağazalara da mal yolluyorum. Elbise konusunda %30 ek vergi geldi. Kasım ayında bu verginin tekrar değerlemesi var. O nedenle şu an mal getirmek ekstra vergiye tabi. eğer 2000 3000 usd lik mal getirmek isrtiyorsanız o zaman uçakla getirmenizi tavsiye ederim. Ben Min 20000 usd lik siparişler alıyorum ancak yeni başlamak isteyen arkadaşlara fikir bazında yardımcı olabilirim. tezelumit@gmail.com

Yerleşim Türkiye / BursaMeslek Ticaret
Yeni Üye2 yazı
ben çinden içgiyim getirtmek istiyorum bana yol gösterin lütfen çok büyük bütçem yok ama 1000-1500 dolar arası düşünüyorum bir kaç kişiyle yazıştımama çok anlamadım nasıl olduğunu ingilizcem çok iyi değil bana yol gösterebilir misiniz.acil yardım istiyorum ilgilenen arkadaşlar olursa çok sevinirim.
ny

Yerleşim Türkiye / AdanaMeslek Ev kadyny
Yeni Üye1 yazı
varlock19 ısımlı arkadasım tabıkı guzel dusuncen var ama 5yaada 3 lırayla oolmaz
ha yapmak ıstersende turkıyede cınden mal getıren fırmalara gıt ha cındekı kadar ucuz alamasanda belkı turkıyede sattıgın mal 5 bınlıra koymussan elındekını sattıgın zamnn san bın lıra kalır yınede boyle boyle ısını buyutursun neden olmazssın işin takıpcısı olursan her halukarda kazanırsın
ilker

Yerleşim Japonya / TokyoMeslek Mühendis
Yeni Üye88 yazı
Japon style giyim dropshiping bayilik sadece 10 adet

Gittigidiyor, Sanalpazar, Sahibinden veya özel sitenizde Japon Style,Kore Style Hollywood style veya en son trend moda ürünlerin online satışını yapıyorsanız veya yapmak istiyorsanız, Sizi rahat ettirecek bir çözümümüz var.

Halen satış yapanlar bilirler, ürünlerin yurt dışından temini oldukça zor zahmetli ve sancılı bir süreçtir. Ürünlerin resimlerine aldanırsınız, gelen ürünün hiç alakası yoktur. Ürünler haftalarca, bazen aylarca gelmez. Bazen hiç gelmez :) Kalite, teslimat süresi problemleri ve güvenilir satıcı bulamadığı için müşterilerine rezil olup bu işi bırakanların sayısı oldukça fazla.

Ben size biraz bu teslimat süresi neden bukadar uzuyor, ürünler neden kötü çıkıyor izah edeyim.

Sizin halen ürün almakta oloduğunuz veya almayı düşündüğünüz sitelerdeki satıcıların hemen hepsi , hiçte umduğunuz gibi firma değil, aksine bu işi aynı sizin gibi yapmaya çalışan kişiler, tekil bireylerdir. Nakit kaynakları kısıtlı olduğu için sizin verdiğiniz siparişi çoğu zaman alacak paraları olmaz. Bir hafta veya daha fazla bu sebeple beklersiniz.

Bu kişiler sineğin yağını çıkararak geçinmeye çalıştığından, mümkün olan en ucuz en uyduruk kopyayı (Resimdeki ürüne en yakın olanı) gönderir. Ürünü tekrar Çine iade edemeyeceğiniz için geçmiş olsun. Artık ürün sizindir. Ne yaparsınız size kalmış.

Çinde her bölgede farklı gümrükler vardır ve bu gümrüklerin de huyu suyu vardır. Bunların bazıları hızlı, bazıları yavaş çalışır. Bazıları taklit ürünlerin yurt dışına çıkmazına izin verir, bazıları vermez. Bunlarında satıcının bulunduğu bölgeye uzaklığı sizin ürününüzün yılan hikayesine dönen yolculuk süresine etki eder. Çinliler 99% u bu duruma en ucuz yollama yöntemini seçme eğilimiyle yaklaştığından, ürünü gönderdim dedikten sonra ürün 7-10 gün daha çinde gezer.

Teslimat süresi seçtiğiniz kargo yöntemi ilede kesin ilişkilidir. Çinlilerin hemen hepsi asla en ucuzu varken daha pahallı ve hızlı kargoyu seçmez.

Almış olduğunuz ürünlerin farklı kalite dereceli vardır. Bu çin için çok normal bir durumdur. Çinlilerin dini ve ahlaki bir yaptırımı olmadığı için, ticari vicdan duyguları yoktur ve paranın onlara gelmesi onlar için gayet tatminkar bir sonuçtur. Karşılığında ne sattıkları onları fazla bağlamaz. Bu sebeple aslında çok güzel ürünlerde orada yapılırken, sizin satıcılar nerede çerçöp var, ondan vurgun yapma eğilimiyle ticaret yapar.

Yukarıda bahsettiğim tüm bu problemler bizzat bizimde başımızda olan, birebir sürekli yaşadığımız problemlerdir.
Bu süreçten geçerken artık ticaretten zevk almamaya başlıyorsunuz. Çoğu insan gibi belkide bu işi bırakmayı düşünüyorsunuz.
Hali hazırda, halen bu işi sürdüren veya başlamak isteyenler için, kendi sıkıntımıza çare ararken bulduğumuz çözümü sizlerinde istifadesine sunuyoruz.

SİSTEMİMİZE DAHİL OLAN GİRİŞİMCİ PARTNERİMİZE SAĞLAYACAĞIMIZ HİZMETLER:

1) Çinde sizin için hizmet veren bir TÜRK.
2) Çindeki toptan fiyata ürün almak.Olabilecek en ucuz fiyata ürün alacaksınız.( Çin içi fiyatlardır)
3) Ürünlerin tek tek kalite kontrolü.
4) Minimum alım miktarı olmaması. isterseniz 1 ürün alın.
5) dropshiping uygulaması. (müşterinize direk gönderim)
6) En uygun fiyata kargo imkanı (Çindeki anlaşmamız gereği bize sağlanan kargo ücreti en ucuzudur)
7) 24 saat içerisinde kargonuzun hazırlanıp gönderilmesi
8) Kalite garantisi. (beğenmezseniz türkiye ofisimize iade yapabilir, ürün bedelini geri alabilirsiniz)
9) Üye sayısı sınırı (Kesinlikle 10 kişi ile sınırlıdır. Bundan fazla üye alınmayacaktır, bu sebeple satıcı enflasyonu olmayacak ve karlılığınız sürecektir)
10) Sürekli en son moda ve trend markaların, modellerin sisteme girişi.
11) Gün boyu Çindeki tedarik sorumlusuna telefon,skype,whatsup gibi kanallardan ulaşabilme imkanı.
12) Olabilecek en hızlı şekilde ürünlerin Türkiyeye getirilmesi.

Ticaretinizdeki aksaklıkları veya oluşabilecek riskleri gidererek güvenle alışveriş yapmak için 0507-8214500 dan Ahmed Danışman ı arayabilir, yada ahmeddanisman@hotmail.com a mail atabilirsiniz.
www.bitkiseldiyet.net
www.toptansiparis.net
www.epazar.im

Yerleşim Türkiye / 7
Yeni Üye2 yazı
merhabalar ben gittigidiyor üzerinden satış yapan biriyim.giyim eşyası satıyorum sadece .her ay az da olsa bı satış kotam var fakat geçenlerde araştırma yaptım ve faturasız ürün satmak suçmuş bu nedenle satışlarıma ara verdım.kımsenın hakkını yemek ıstemedım çünkü(faturalı satış yapanların) ben sattıgım urunlerı çin den siparişim oldugunca getırtıyordum.şimdi home ofıs olarak çalışıp devlete gereken vergıyı ödemek ıstıyorum.başvuruda da bulundum fakat ben yurtdışından urun getırtmek ıstıyorum urunu alacagım kışılerıde buldum fakat bu işler nasıl yuruyor hıç bılmıyorum.home ofıs olayını çözdum ve şimdi sıra yurtdışındn yani çin den elbıse getırtmekte.aklıma takılan tek soru gümrükte bana ne gibi sorun çıkarırlar.neler istiyorlar home ofis başvurusunda da bulundum fakat satacak bişeyim yok elimde. örnekolarak 1-2 ayda bır 2000 dolarlık elbıse getırtsem ve home ofıs olarak çalışıp onların faturasınıda kesıp satış yapsam bana ne malıyet çıkar kar ım olurmu.lütfen yardımcı olun başka iş yapabılme ımkanım yok .teşekkürler.en kısa sürede sizden cevap beklıyorum

Yerleşim Türkiye / AdanaMeslek Di?er
Yeni Üye9 yazı
tekstil sektörü zor bir sektördür elinde birazcık parası olanlar zamanında bu işe girdi mal bulmuş mağribi gibi ne oldu sonunda o firmaların çoğu battı. herkesin kendi bildiği işi yapması hem kendi hem ülke yararına daha iyi olacaktır. bu yazımı okuyup kimse üzerine alınmasın bu şekilde varolan sektörü de baltalıyoruz malesef şu işte para varmış diyip hurra oraya yükleniyor insanlar iktisat kuralı arz-talep-fiyat dengesi kayıyor ve hep baraber batıyorlar. bilmediğiniz tecrübeniz olmayan işlere girip sonradan hüsran yaşamayın diye yazdım bunu inşallah dediklerim anlaşılır alın teriniz çöpe gitmez.

Yerleşim Türkiye / YstanbulMeslek Mühendis
Yeni Üye1 yazı
Ben de suan ayni durumdayim sanirim bi gumruk musaviri ile gorusmekte fayda var. Urunleri Cin'den getirtip gittigidiyor'da satmak istiyorum ancak bunu nasil legal bir sekilde yapabilirim?

Yerleşim Türkiye / IzmirMeslek Tekstil
Yeni Üye1 yazı
Alıntı Yapılan Metin:
Yazıyı gönderen - meharis
Şİmdi ,ben bu kounlarda oldukça tecrübeliyim ,iş yerim Aksarayda ..sana bilgi vermek isterim ,önce getirteceğin ürünler taklit değilse hiç sorun yok şahsın adınada gelir firma adınada gelir gümrüktende çekilir . Şİmdi kimle irtibattasın bilemiyorum ,söylediğin rakamlı işi üstlenmem ama orda tanıdıklarım var ,senin mal almak istediğin kişiye gider bakarlar kimdir nedir mal defolumudur sağlammıdır,sen ne istemişsen resimlerini yollarsın ,sana söyleneni söylersin orda biri bakar gerçekten sana yollanan o mu değilmi diye .böyle kandırmaca çok oluyor . Beden farklı geliyor renk farklı geliyor . Ayrıca kaç adet getirteceksin her modelden . o da önemli .Paran batmaz .Parada kazanırsın ,hatta hazır müşterin varsa sat yoksa yardımda ederim ,bence gittigidiyorda bir üelik yap gir sat ,tüm ticaretin risksiz .Kafanda ne getireceğin yoksa ara kouşalım 1000 - 2000 usd lk o tekstil ürününü getir satmanada yardımcı olayım . malıda kendin bul yani aklına farklı bişi gelmesin ben sana çin den mal satma dedinde değilim .bu 120 rmb de doğru EMC fiyatı ama mesela benim orda yaşaan tanıdıgım olduğu için üyeliği var %30 daha alt fiyat .hatta hong kong tarafında nerdeyse %50 ucuz 5 günde istanbul topkapı paket postaya geliyor.sen bence toplamda 5000 tl varsa bunun 1/2 si ile hareket et .yani 1000 - 1500 usd lik malı getir sat .diğer patran kenarda dursun ,karını elleme sermayenin üzerine koy bir sonraki seferde 1500-2000 le mal getir . olurda satışında aksilik yaşarsan elinde tekrar satanı getirebilecek paran olsun . kolay gelsin .. görüşmek istersen mesaj yaz tel numarası vereyim
iii

Yerleşim Türkiye / OrduMeslek Esnaf
Üye113 yazı
merhabalar
biz iranda pazarlama ve toptan satis firmasiyiz,(daha cok giyim uzerine)
lutfen cinden giyim ithal eden firmalar veya giyim ve elbise imalati yapan ve toptan asatisi olan arkadaslar bize
whatsapptan ulasirlarsa memnun oluruz.
simdiden tesekkurler
saygilarla behzad.f
bonuss.ir
cep no-whatsapp: +989147691763
saygilarla : behzad farshbaf
tell : 0098 914 769 1763 (whatsapp,line,tango,...)
e-mail : smart.behzad@yahoo.com

Yerleşim Yran / TabrizMeslek Ticaret