Ana içeriğe geç

İş Kurma Ve Girişimcilik

Kıbrıs'ta Ne İş Yaparsak Tutar?

Başlatanrey_jovenTarih23/03/2010 01:08:36Yorum42

İlk mesaj
Yeni Üye33 yazı
Arkadaşlar,
Kıbrıs'ta bir iş yeri açmayı düşünüyoruz yalnız ne iş yeri açacağımıza karar veremedik.
İlk başta market açalım diye düşündük ama burdaki marketler hep büyük market açıkçası bizimde o kadar büyük market açmak için bütçemiz yok sermayede çok yok ama sizce ne yapmalıyız?

iş yerleri kirası çok yüksek işin içinden çıkamadım düşün düşün bulamadım belki sizden bir yardım olur diye düşündüm fikirlerinizi bekliyorum...

iyi günler

Yerleşim Kuzey Kıbrıs TC / GirneMeslek Öğrenci
YORUMLARTopluluk ne düşünüyor?
42 yorum
Yeni Üye24 yazı
BU ADADA HİÇBİR İŞ YAPILMAZ EKONOMİSİ ÖLDÜ KALKINMA YOK PARANIZA YAZIK DERİM !!!

Yerleşim Türkiye
Üye173 yazı
bence kıbrıs daha keşfedilmemiş bi yer ve nüfus oldukça iyi büyük şirketler patronlar daha ellerini oraya atmamış gibi gözüküyor ben olsam öğrenciye yönelik iş yapardım büyük bi çadır kurardım üniversitelerden birinin içerisine rektörlükle anlaşıp içerisinde eğlence mekanı yapardım düşünsenize kafes maçı beton saha turnuvalar langırt playstatıon trambolin biraz sermayeyle çok farklı ve zevkli işler yapılabilir tabiki bu işler evli barklı adama gitmez zamanı bol olan ınsan olmalı genç dinamik öyle yani
Umut Karagöz

Yerleşim Türkiye / AnkaraMeslek Ö?renci
Yeni Üye24 yazı

Kardeşim Sen Kıbrıstamısın Bilmiyon Etmiyon konuşuyon ? Buradaki Üniversiteler Soyguncu Oldugu İçin Öğrenciler Artık Eskisi Kadar Gelmiyor Bile Bu Adaya Yatırım Yapılmaz Git Afrikaya Yap Yinede Bu Adaya Yatırım Yapma Paran BOşa Gider Güney Kıbrıs Tarafında Bİrşey Yaparsan Yaparsın Ama Kuzey Tarafında Yapamazsın İnsanlar Maymun İştahlı Çünkü .

Yerleşim Türkiye
Yeni Üye83 yazı
fikir üreticisi 93 % 100 haklısın bu adaya yatırım yapmak demek paranı çöpe atman demektir.güneyin kapıları açık kalıp alışveriş serbet olduğu müddetçe burda ticaret yapılmaz

Yerleşim Kuzey Kybrys TC / GirneMeslek Yöneticilik
Yeni Üye33 yazı
Kıbrıs insanı kendi kendini bitiriyor.Rum tarafı daha ucuz olduğu için ordan alışveriş yapıyorlar.Bende Kıbrıs'tayım.Eskiden çarşıya çıktığınızda sağlı sollu baya "eleman aranıyor"yazıları vardı.Şimdi kaç aydır iş arıyorum bulamıyorum.Mecbur olmasam 1 gün durmam Kıbrıs'ta!

Yerleşim Kuzey Kybrys TC / GirneMeslek Ö?renci
Yeni Üye2 yazı
Merhabalar. Yorumların hepsini okumadım benzer yorumlar olabilir ama ben gene de yazmak istedim.

Kıbrıs ta DAÜ de 5.5 sene okudum bu şubat ayında mezun oldum. Adada para öğrenciden ve turistten kazanılır bunu hiç bir zaman unutmayın. Öğrenci gözünden ve adada edindiğim tecrübeden size verebileceğim tavsiyeler.

1) Yapacağınız iş kesin ve kesinlikle öğrencilerin konakladığı kesimlerde olmalıdır. Kışın sabahlara kadar çalışıp, yazın kendinize ekstra bir iş yaratmanız gerekli. Yazın öğrenciler adadan çekilince dükanını 3 ay kapatan çok esnaf tanıdım.
2) Kuracağınız işin %80 i öğrenciye geri kalanı da sivile hitap etmelidir.
3) Kıbrıs ta iş kurmak için bir Kıbrıs vatandaşına ihtiyacınız vardır.
4) Yapacağınız işte rakipleriniz az olmalıdır ve öğrenci arasında 'ciks' diye hitap edilen bir mekan tarzı oturtmanız gerklidir.

Nerelerde hangi iş yapılabilir?

Öğrencinin en yoğun olduğu ve sabahlara kadar dolaştığı yer Gazimağusa dır. Orası öğrenci memleketidir. Girne de fazla öğrenci yoktur. Lefkoşada ise kampüsün uzaklığı ve başkent olması sizin için dezavantajdır. En rahat ilçe Gazimağusadır.
Peki burada neler yapılabilir? Öğrencilerin en değer verdiği iki şey vardır. Biri yemek diğeri eğlence. Eğlence sektörüne atılmanız biraz risklidir. Öğrencilerle aranızı iyi tutup grupları kendinize çekmeniz gereklidir. Nelerdir bu gruplar? Türk öğrenciler farklı mekanlarda takılır, Kıbrıslılar farklı, İranlılar ise farklı mekanlarda takılır. Eğlenceyi şimdilik pas geçiyorum. Çevre ve tecrübelerinizle alakalıdır.
Bana göre en rahat ve güzel para kazanma yolu gıda sektörüdür. Genellikle orada dürüm ve kebap çeşitleri iyi satış yapar. Ben 2005 te gittiğimde çok az dürümcü vardı şimdi her köşe başında var. Eskiden sulu yemek yokru şimdi heryerde var ve menü fiyatları birbiri ile rekabet etmekte.

Size verebileceğim en iyi fikir orada farklı bir proje ile girişim yapmanız. Ben çok düşündüm o işi yapmayı ama kısmet olmadı. Bana kalırsa yapacağınız en iyi gıda işi 'Ayvalık tostu' satmaktır. Tamamen bu iş üzerine bir kurulum gerçekleştirmeniz ve marka haline gelmeniz gerekli. Güzel bir dükkan ve dizayn. Bildiğiniz üzre ayvalık tost ekmeği özeldir ve ustaları farklıdır. 2 yoldan bu işi yapabilirsiniz. Ya ustasını orada anlaşacağınız bir fırın ile ayvalıktan geitrteceksiniz ya da bir tanıdığımın Antalyada bu işi yaparak çok para kazanmasını hayretler içinde izlediğim gibi ekmekleri ayvalıktnan günlük getirteceksiniz. Ama Kıbrıs için bu biraz zordur. Araştırmasını iyi yapmanız gerekli. Tostun malzemelerini Kıbrıstan kolaylıkla temin edebilirsiniz. Sosis salam sucuk kaşar peyniri vs bunlar kolay temin edilebilir oradan. Yerli üreticisi çok fazladır.
Tostun yanında Kumpir makinesi ***ürerek kumpir ile de bu işe destek verebilirsizniz çünkü Kıbrıs ta yetişen patatesler Kumpir için çok ideal. Büyük ve iri olurlar. Bu iki gıdayı yapan görmedim bu zamana kadar. Kumpir çok denediler ama tutmadı. Ha ayvalık tostu satan yerler belki diğer şehirlerde vardır fakat ben hiçbir yerde görmedim ki ayvalıktaki gibi tostu birebir yapsınlar. Çünkü ekmeği sadece Ayvalık ve Edremit körfezinde üretiliyor. Bunun yanında ayran cola ice tea vs vs. Gıda orada çok pahalıdır. Bugün ayvalıkta tostun maliyeti 0.6-0.7 lira iken satışı da 3,5-4 TL arsıdır. Ören deki tost büfelerinde çok tanıdığım vardır. Çok da güzel paralar kazanıyorlar. Kıbrısta bir tostu 6 dan aşşağı satmazsınız.
Tabi rekabeti de iyi araştırmanız gerkli. Öğrenciler evlere çok servis yaptırırlar. Gece 3 te 4 te açık olan kazanır. Bunun için size motor ve motokurye gerekli. Neyse çok uzun yazdım zahmet edip okuyanlar için teşekkür ederim. Dediğim gibi fikir tutar ama çevresel ve ekonomik açıdan tüm ihtimalleri göz önüne almak zorundasınız. Kıbrıs hakkında tüm verileri toplamanız gerekli. Örneğin kiralar peşin alınır genelde. Apayrı bir dünyadır orası :) SAYGILAR

Yerleşim Türkiye / BalykesirMeslek Y?siz
Yeni Üye2 yazı
Bir de ek olarak adminleden özür dilerim flood yapıcam ama
Nargile işi çok iyi tutuyor onuda belirtmek isterim. Eğer bütçeniz el verirse güzel bir yer açabilirsiniz. Ama ben en son adadan ayrıldığımda 2 3 tane yer vardı GAzimağusa da. Herbiri de tıklımtıklım oluyor. gece 3 e kadar hizmet yaparsınız müşterilerinize.

Yerleşim Türkiye / BalykesirMeslek Y?siz
Yeni Üye4 yazı
ilan eski olmasina ragmen guncel konu oldugunu dusundugum icin hortlatiyorum :) Admin umarim hos karsilar..
Ben piloluk son sinif ogrencisiyim
Ogrenci icin yatirim yapmak zaman alir az getirisi vardir turizm icin yapacaksaniz eskiden vakiflardan plaj arazileri kiralanir ustune beach club tarzi bir seyler yapilirdi yada sahile yakin restaurantlarin plajlari sezonluk kiralanirdi ama maalesef bu isin ustune afedersiniz les yiyen karga gibi cogalmislar Ayrica bu tip islerin mafyasi vardir yani aksam kasayi kapatirken ayri bir zarfa para koyup gelen abi!ciklerin birisine vermek zorundasiniz. kimdir necidir bunlar bilinmez adaya sonradan türediler.
Market işi hiç gitmez çünkü orasının yerlisi rum kesminden ithal ürünleri alır ve senelerdir bir düzen vardır çıkıp yabancı birisini yanlarına kabul etmezler, bu parayi sizlerin de kazanacağından değil türkleri (adadaki magandalar yüzünden) sevmeyişleri ve her türkü doğudan yada hataydan gelen insanlar sandıkları içindir. Gerçekten de adada sorun çıkartan kesim araplar yada kürtler olur Bugünkü Kuzey Kıbrısın **lık ve tecavüz istatistiklerine baktığınızda zanlılar türkiyeden ithal o kişilerdir..
Herneyse
yatırım için en güzel alan eğitim diye düşünüyorum veya avukatlık büroları ve en önemlisi DOKTORLUK
orada Doktor diye bir şey yok, var olanları da sevmezler çünkü ilaç ve hizmet pahalıdır. Kadının kolu kırılmış 300 tl alçı parası için senet imzalamış..Bir ortopedi uzmani orada muaynehane açsa vizite ücretini 100 tl yapsa halk o kişiyi sever.
Açıkçası adada şöyle saçma bir olay dönüyor: Çoğu ingiltereye gider ve İngiliz universitesinden mezun olup adada işyeri açtıklarında, halkına o ingiliz diploması tatlı gelir ve yüksek meblalarda para vermekten de çekinmezler, para verdiği de muhtemelen ya köylüsüdür ya da akrabasıdır..bu da süper bir ingiliz özentisi olduklarını gösteriyor. halkında inanılmaz bir ingiliz kopyacılığı var ama ingilterede ingiliz vatandaşı olmuş bir kıbrıs türkü en düşük insan muamelesi görür (her yaz ingiltereye giden birisi olarak çok net söylüyorum bunu)
çünkü benim ingiltereye kıbrıstan geçmiş avukat akrabalarım dahil tam bir ingiliz muamelesi görmezler mesela vergiler değişiktir. kendi halkından düşük vergi alırken sonradan vatandaş olanlardan çok fazla alır..

McDonalds yada Burger King ambargo dolayısıyla maalesef yapılmıyor Lemar diye market var ancak onun bahçesinde burger king benzeri, personel giyiminden camekanlara ve logoya kadar BK komyasi bir marka var o da iş yapmıyor insanlar yağlı fastfood sevmiyorlar.

Aslında en güncel iş Bet Office açmak olur ama bunun yanında beleşçisi de çok olur:) çünkü oynayanın da oynamayanında işletmeye en çok zararı yiyecek ve içecek tüketimidir.
Bütün bet officelerde içki, kahve, soda, kola, sandviç, hamburger vs. vs. bedavadır.
10 tl lik oynayan kişinin iki saat boyunca tükettiği kahve ve yiyeceği düşünün.. yada bir cips bir bira alsa bile Kuzey Kıbrıs gibi bütün herşeyin dışardan geldiği bir yerde size o insanın masrafı 6-10tl arasidir gerçi bira çok ucuz
En basiti dergi şeklinde günlük bet programi cikartmaniz lazim: atlar ve tazı yarışları için ayrı futbol için ayrı
bunun mürekkep, kağıt, baskı için harcanan elektriğini düşünün
ayrıca masaların üzerinde ücretsiz tükenmez kalem de bulunur, müşterinin üzerine yazacağı kağıtlar(çünkü önce kağıda yazıp o kağıt scann ediliyor ondan sonra işleme giriyor türkiyedeki gibi pembe iddaa kuponları yok - yada en azından o kuponları bedavadan yollayacak bir şirket yok..)

Yerleşim Türkiye / YstanbulMeslek Ö?renci
Yeni Üye41 yazı

kıbrısta yaşayan arkadaşlara sormak istiyorum

ebayden veya aliexpressden alışveriş yaparsak Kıbrıs a posta yoluyla ürün sokma limiti varmıdır?
yani Türkiye de bu limit 75 euro ya indirİldi. orada durum nedir? gümrükler Türkiye kadar sıkı mıdır? bir üründen yok 2 adet yok 3 adet aşma, aşarsan gümrüğe takılır gibi sorunlar var mıdır? Limit varsa ve limite takılırsak ( mesela: 200 usd lik fotoğraf makinası x 2 adet ) vergisi masrafı ne kadardır?

ben oraya yerleşeceğim .ihtiyaç duyduğumda 1 kendime getirip 2-3 adet de orada satarım gibi düşündüm. bilgisi olandan rica ederim.
joker

Yerleşim Türkiye / SamsunMeslek Esnaf
Yeni Üye30 yazı
Merhaba ,
Biz Fas’ta kurulmuş bir Türk ithalat ihracat şirketiyiz.Yurt dışında çeşitli ülkelerle , çeşitli ürünler için anlaşmalarımız bulunmaktadır.Anlaşmalı olduğumuz kurumlar şahıslar değil direkt olarak fabrikalardır.Ürün teminlerimizi direkt fabrikadan yapmaktayız.İthalat ve ihracatını yaptığımız ürünlerimizin başında
Pirinç (Vietnam,Tayland,Hindistan ve Pakistan’dan)
Şeker Icumsa 45 ve dğerleri(Brezilya),
Tavuk(Brezilya),
tavuk ayağı(Mısır,Fas,Iran ve Brezilya) ,
ayçiçek yağı ve diğer yemeklik yağlarla birlikte kullanılmış yağlar (Romanya, Ukrayna, Rusya, Malezya, Talyand ve Kanada)
baklagiller (Hindistan ve Malezya),
redbull ve alkollü içecekler(Avusturya ve Tayland ),
buğday (Rusya,Ukrayna,Malezya,Kazakistan ,US ,Kanada)
domates salçası (Çin ve İspanya) ,
ton balığı (Çin ve İspanya),
çimento (Europe ve Vietnam )gelmektedir.Her türlü ihtiyacınız için ozge@viagroupesarl.com veya murat@viagroupesarl.com e mail adreslerinden bize ulaşabilirsiniz.
SAYGILAR
Ozge ERKAN
Via Groupe Sarl Import Export
www.viagroupesarl.com
ozge@viagroupesarl.com

Yerleşim Fas / TangerMeslek Ythalat / Yhracat
Yeni Üye1 yazı
Arkadaşlar kıprıstan orta derecede bir market kurmak istiyorum Lefkose ,düşünüyorum orta derecede herşeyi 0 dan düzerek böyle bir shop bana maliyeti ne olur toptancı bu iş bilen arkadaşların yorumunu bekliyorum

Yerleşim Türkiye / GaziantepMeslek Esnaf