| Alıntı Yapılan Metin: |
Yazıyı gönderen - alitoray arkadaşım ben istanbulda efor erkek giyim magazası bayisiyim senin dedigin gibi 10000 tl ile bu iş oluyorsa ben 1000 tane şube acardım bir dükkanın acılışı bir kere raflar dahil 100metre alan için 12000 tl gibi dekor gider artı sen bu giiyim işi için 100000.150000 gibi bi sermayen olmalı sen 10000 tl ile herhalde sadece dekoru yaptırırsın onuda geçtik 400tl kirası olan yerden hiç bi cacık olmaz kusura bakma sen git çalış en azından 10000 tl para çekme gibi bi derdin olmaz .magaza açmak bu kadar kolay degil sen anladıgım kadarıyla bu işi bilmiyosun hiçde denemeni tavsiye etmem .çok az parayla bu işler olmaz sonra üzülme.başarılar
|
Bu tür fikirlerin üretilme sebebi bu insanlar daha önce el işinde hiç çalışmamıştır. Kendisi tırnakla kazı**** gelmemiştir bir yere.
Babası - dedesi - onun dedesi falan esnaftır. Büyük dedeleri de zaten toprak çalmıştır Osmanlı'dan. Bu da oturmuştur malların başına, para pul harcamamıştır zaten. Ha bire tüketiyordur.
1. İnandığın şeyden asla şaşma. Tek sorun, piyasada senden daha ucuz satabilme ihtimali olan var mı? Varsa, sen daha da ucuz nereden alabilirsin onlara yoğunlaş.
2. Hesabını iyi bil. %kaç kar edeceksin, aylık masrafların ortalama ne olacak? Bu %kaç kar ile kaç adet satarak aylık masrafını birbirine denkleyebilirsin. Bu adetleri kime? nasıl satmalısın? Bunları iyi düşün.
3. Kuruluş aşamasında, (ilk 5-6 ay) para kazanamazsın. Kazık yiyeceksin mutlaka. Hesap etmediğin binlerce masraf çıkacak. Elinde kalacak bazı ürünler. Tam sezon başlarken almaya kalkarsan %3-5 kar bırakacak aldıkların vs. vs. Bunları iyi kurgula.
4. Dükkana kim bakacak? Bakmasını düşündüğün kişi senin kadar azimli mi? Mal alabilecek mi? Alırken bu hesapları yapabilecek mi?
5. İlk yıl bi şekilde vergileri halledersin. Zaten stopaj (en alt limiti) var senin yaptığın işin ve 4 taksitte bunu ödeyeceksin. Bu bedel önceden bilinir ve bu don sana biçilmiştir. Ödersin. Yine de bunlara pek takılma. Üzülerek söylüyorum ki, çalma düzenini en iyi, muhasebeciler ve bilgiişlemciler bilir. Bir bilene danış. Emin ol Türkiye'nin en küçüğünden en büyüğüne gelirinin %85'ini beyan etmiyor.
6. Dükkanda yapılan ciro senin paran değil. Gelirini tecrübe edininceye kadar, yerine koyacağın mal için planla. Bir kere doldurdun malı, ama ömür boyu değil 1 kere satabiliyorsun. 2. kere satmak için 2. kere almak gerekecek. Sattığın kar hem masraflarını karşılamalı hem de bir sonraki sefere mal alabilecek değerini korumalı. Enflasyon olacak min. %15. Bir sonraki sefere alacağını daha pahalı alma olasılığın çok yüksek.
7.Bunları göz önünde bulundurursan, %5348939 kar elde etmezsin. Sadece ayakta kalırsın. Sistem kuruludur. Artık tek oyuncak, hangi ürün föyüne yöneleceksin? Hangi müşteriye hitap edeceksin?
8. Bu dükkanda çalışacak kişi sen olmazsan, SSK olacak, AGI olacak, Asgari maaş olacak vs. vs. bunları yapmadan personel ça-lış-tı-ra-maz-sın. baban bile olsa.
Allah kolaylık versin. Yazının üzerinden 4 yıl geçmiş ama, hala okuyanlar olduğuna göre, bir sonraki kişiye referans olabilir.
Herkese, bol kazançlı-kısmetli-şanslı işler..