Ana içeriğe geç

İş Kurma Ve Girişimcilik

Genç Girişimciye Yardım (mağaza Açmak İstiyorum)

BaşlatanTatarrramazanTarih21/03/2010 14:43:28Yorum46

İlk mesaj
Yeni Üye17 yazı
Herkese merhaba.. Tam da aradığım yeri bulduğumu tahmin ediyorum..
Dönem sonuna makina mühendisliği bölümünden mezun olacağım ve aylık en az 1500 tl işim hazır sayılır. Anakaranın bir ilçesinde oturuyoruz ve burada gençelere hitap eden hiç kıyafet yok ama genç potansiyeli çok yüksek. Ayrıca yüksek okulumuz da mevcut.
Fikrim şu :
Bankadan 10.000 tl çekerek bunu 12 ve ya daha fazla aya böldürerek bu parayla imitasyon tekstil ürünleri (abercrombie levis gençlere hitap eden spor kıyafetler) satışı yapmak istiyorum. Bulunduğum yerde 400tl - 500tl civarında dükkan kirası bulabilirim. Nüfus 40.000 civarı.
Soru 1
Bir yıl boyunca vergi muafiyeti doğru mudur?
Soru 2
Yaptığım kaba hesap hakkında ne düşünüyorsunuz
Kira = 12 X 400 = 4800tl
Dükkan hazırlanması raflar = 1500 tl
Toptan ürün alımı = 3000 tl (yeterli mi?)
Çalışacak kişi ailemden olacak. en fazla 1 kişi alınabilir eve aylık maaşı aylık 400 lirayı aşmaz (part time öğrenci)
toplam = 9,700tl
Soru 3
Ek masraflar neler olabilir?
Soru 4
Toptan alım nasıl yapılır kısaca tarif edebilir misiniz?

Eğer zahmet edip yardım ederseniz çok teşekkür ederim. Hedefim abercrombie ve levis ürünleridir bu ürünlerin toptan satımını yapan abilerim varsa bağlantıya geçmek isterim.
Kayıbımın 10,000 tlyi aşmayacağını göz önünde bulunduruyorum ne dersiniz başarabilir miyim?

Yerleşim Türkiye / AnkaraMeslek Mühendis
YORUMLARTopluluk ne düşünüyor?
46 yorum
Yeni Üye5 yazı
aybar1726 yazdiklarinizi okudum cok etkilendim.Bilgilerinize ihtiyacim var.

Yerleşim Hollanda / WoerdenMeslek Serbest meslek
Yeni Üye88 yazı
aybar beyin yazılarını okumadan mesaj yazmıştım ama şimdi okudum gerçekten çok açıklayıcı imiş

bu bilgi ve tecrübeleri inanın para ile alamazsınız , çok samimi yazılmış tecrübeler eminim bu tecrübeleri kazanana kadar onunda burnu çok sürtmüştür :)

tek konuda katılmıyorum aybar beye oda mertere gitmemesi konusunda

neden hiç bir zaman güngörendekiler merterdekilerle aynı olamaz kafadan merter görseli ön planda tutar

merter güngörendeki satılacak malı 1-2 gün arayla gezip toplar seçme mallar bulundurur fiyat pahalıdır ama yeni başlayanın görselini ve hedef belirlemesine yardımcı olur almasanda merteri altını üstüne getir gez gör güngören zaten 4-5 sokaktır küçüktür

ben güngörenliyim esnaf değilim 20 yıldır buradayım o yüzden temelini bilirim

birde zeytinburnunda ufakta olsa imalatçılar vardır penyede üst grup ve eşortman gibi
ve parti kumaş satarlar oradan kumaş fiatını öğrenerek bir malın kafandan maliyet kar gibi fiyatlarını tasarlıyabilirsin
TAAATA

Yerleşim Türkiye / YstanbulMeslek Tekstil
Üye189 yazı

Saygıdeğer taaata.
merter konusunda sana katılıyorum.Ama seninle şu konuda hem fikir olacağımıza inanıyorum.arkadaşımızın şuan bütçesi az ve bu piyasayı bilmiyor.tabiki merter yol gösterici(dekor,ürün konsepti,sezon takibi,sürükli ürün,sevk irs.fatura vs.)fakat tabiri caizse benim görüşüm terter birazdaha kodamanların(rarası iyi olup,sektörü bilen)gideceği bir yer olduğuna inanıyorum ama öbür söylediğim yerler arkadaşın ilk başlangıç için doğru yerler olduğuna inanıyorum.örnekle açıklayayım bir arkadaşımın arkadaşı denizlide açacağı küçük yeni bir mağaza için 1 hafta kalmış ne 2.5 merter çuvalı ürüne 7milyar para vermiş şimdi bu arkadaşın bir müddet sonra zarar edeceği belli demiyorum.%100 garanti diyorum.bu nedir işi piyasayı bilmeden direk girme sonucu zarar etmedir.ama tabiki merteride piyasayı öğrenmesi ve fikir edinmesi konusunda fayda var.teşekkür ederim.

saygılarımla.......
edv

Yeni Üye1 yazı
ben de romanyada boyle bir is yapmayi dusunuyordum ve aybar beyin yazdiklari epey isik tuttu.Benim meslegim degil magazacilik fakat bir denesek nasil olur acaba diye dusunuyordum.Hakikaten isin epey incelikleri varmis.forumdaki diger yazilari da okudum ama bu konu basligi yararli oldu.tesekkur ederim.

Yerleşim Romanya
Yeni Üye88 yazı
aybar bey size katılıyorum merterin fiyatları konusunda ve yanıltıcılı konusunda

söylediğim gibi almasada görülmesi gerekir

cengaver bey romanyada iş piyasası nasıl prosedürler nasıl kar marjları nasıl ve gelişimi piyasanı ihtiyaçları nedir bilgilendirirseniz çok iyi olur

bende o taraflarla ilgileniyorum
TAAATA

Yeni Üye1 yazı
İşte size dürüst yardımsever helal olsun abi sana ve Allah daha çok kazançlar nasip etsin. İş kuracak arkadaşlar hiç aldırmayın olumsuz eleştrilere abi yorumlarını hayranlıkla okudum ve mesajımı da ilettim sana görüşmek dileğiyle saygılar...
Alıntı Yapılan Metin:
Yazıyı gönderen - aybar1726
kardeşim öncelikli hayırlı olsun.ben 7 yıllık bi mağaza müdürüyüm.şimdi kendi işimi yapıyorum.allah izin verirse 2.mağazamıda 10 gün sonra açıyorum.
sana bazı tecrübelerimi aktarayım.
bence en önemli olan husus üründür.sakın öncelikli olarak dükkanın yeri ve dekoruna kafan gitmesin.öncelikli olarak ürünlerin tespitini yapman gerekli.emitasyon ürünü satacam diyosan sana tavsiyem mertere sakın gitme.bence merter pahalı o piyasayı çok iyi biliyorum.sana tavsiyemde sezonda mağzayı aç oda mayıs ayıdır daha geç açarsan ürünleri satman zorlaşır.bazı arkadaşlar veresiye çalış demiş ama sakın o işe girme o işe gireresen fiyat artıyor.bide o kişilere mahkum oluyosun.ürün alırkende lotlu almamaya özen göster.yani lotlar genelde 6 lı yada 8 lidir fakat sen 3 lü lota gir.m-l-xl böylelikle çeşit yapmış olursun.ve sakın tanıdıklar vasıtasıyla biyerlerden ürün alma.ürünü satarken değil alırken kazan.örnek:levis kot:7.5 tl alırsın 25 e sezonda satarsın sezon sonunda etiket yarısı bile yapsan yine sürümden kazanırsın.part time alırkende öğrenci çevresi çok olan gençleri çalıştırki personelinde kendi çevresinden müşteri getirsin.kiranı aylık öde.küçük bi mekan tut.otantik bi dekor yaptır.demir doğramacılara emin ol hem daha ucuz hemde daha güzel oluyo.fakat bayan grubunu unutma.bayana birazdaha ağırlık ver bence.yok ben dekorla uğraşamam dersen en ucuz dekor tahtakalededir.ürün alıcam diyosanda güngörendir.aldığın ürünleride ambarla gönder daha ucuz olur.tabela işine dikkat et masraflı bişey yapma.
gokhanerten

Yerleşim Türkiye / AdanaMeslek Otomotiv
Yeni Üye1 yazı
kardesm sakın bole bır seye bulasma
kaan berber

Yerleşim Türkiye / TrabzonMeslek Hazyr giyim
Yeni Üye2 yazı
arkadaşım ben istanbulda efor erkek giyim magazası bayisiyim senin dedigin gibi 10000 tl ile bu iş oluyorsa ben 1000 tane şube acardım bir dükkanın acılışı bir kere raflar dahil 100metre alan için 12000 tl gibi dekor gider artı sen bu giiyim işi için 100000.150000 gibi bi sermayen olmalı sen 10000 tl ile herhalde sadece dekoru yaptırırsın onuda geçtik 400tl kirası olan yerden hiç bi cacık olmaz kusura bakma sen git çalış en azından 10000 tl para çekme gibi bi derdin olmaz .magaza açmak bu kadar kolay degil sen anladıgım kadarıyla bu işi bilmiyosun hiçde denemeni tavsiye etmem .çok az parayla bu işler olmaz sonra üzülme.başarılar

Yerleşim Türkiye / YstanbulMeslek Ymalat
Yeni Üye1 yazı
Alıntı Yapılan Metin:
Yazıyı gönderen - alitoray
arkadaşım ben istanbulda efor erkek giyim magazası bayisiyim senin dedigin gibi 10000 tl ile bu iş oluyorsa ben 1000 tane şube acardım bir dükkanın acılışı bir kere raflar dahil 100metre alan için 12000 tl gibi dekor gider artı sen bu giiyim işi için 100000.150000 gibi bi sermayen olmalı sen 10000 tl ile herhalde sadece dekoru yaptırırsın onuda geçtik 400tl kirası olan yerden hiç bi cacık olmaz kusura bakma sen git çalış en azından 10000 tl para çekme gibi bi derdin olmaz .magaza açmak bu kadar kolay degil sen anladıgım kadarıyla bu işi bilmiyosun hiçde denemeni tavsiye etmem .çok az parayla bu işler olmaz sonra üzülme.başarılar

Bu tür fikirlerin üretilme sebebi bu insanlar daha önce el işinde hiç çalışmamıştır. Kendisi tırnakla kazı**** gelmemiştir bir yere.

Babası - dedesi - onun dedesi falan esnaftır. Büyük dedeleri de zaten toprak çalmıştır Osmanlı'dan. Bu da oturmuştur malların başına, para pul harcamamıştır zaten. Ha bire tüketiyordur.

1. İnandığın şeyden asla şaşma. Tek sorun, piyasada senden daha ucuz satabilme ihtimali olan var mı? Varsa, sen daha da ucuz nereden alabilirsin onlara yoğunlaş.

2. Hesabını iyi bil. %kaç kar edeceksin, aylık masrafların ortalama ne olacak? Bu %kaç kar ile kaç adet satarak aylık masrafını birbirine denkleyebilirsin. Bu adetleri kime? nasıl satmalısın? Bunları iyi düşün.

3. Kuruluş aşamasında, (ilk 5-6 ay) para kazanamazsın. Kazık yiyeceksin mutlaka. Hesap etmediğin binlerce masraf çıkacak. Elinde kalacak bazı ürünler. Tam sezon başlarken almaya kalkarsan %3-5 kar bırakacak aldıkların vs. vs. Bunları iyi kurgula.

4. Dükkana kim bakacak? Bakmasını düşündüğün kişi senin kadar azimli mi? Mal alabilecek mi? Alırken bu hesapları yapabilecek mi?

5. İlk yıl bi şekilde vergileri halledersin. Zaten stopaj (en alt limiti) var senin yaptığın işin ve 4 taksitte bunu ödeyeceksin. Bu bedel önceden bilinir ve bu don sana biçilmiştir. Ödersin. Yine de bunlara pek takılma. Üzülerek söylüyorum ki, çalma düzenini en iyi, muhasebeciler ve bilgiişlemciler bilir. Bir bilene danış. Emin ol Türkiye'nin en küçüğünden en büyüğüne gelirinin %85'ini beyan etmiyor.

6. Dükkanda yapılan ciro senin paran değil. Gelirini tecrübe edininceye kadar, yerine koyacağın mal için planla. Bir kere doldurdun malı, ama ömür boyu değil 1 kere satabiliyorsun. 2. kere satmak için 2. kere almak gerekecek. Sattığın kar hem masraflarını karşılamalı hem de bir sonraki sefere mal alabilecek değerini korumalı. Enflasyon olacak min. %15. Bir sonraki sefere alacağını daha pahalı alma olasılığın çok yüksek.

7.Bunları göz önünde bulundurursan, %5348939 kar elde etmezsin. Sadece ayakta kalırsın. Sistem kuruludur. Artık tek oyuncak, hangi ürün föyüne yöneleceksin? Hangi müşteriye hitap edeceksin?

8. Bu dükkanda çalışacak kişi sen olmazsan, SSK olacak, AGI olacak, Asgari maaş olacak vs. vs. bunları yapmadan personel ça-lış-tı-ra-maz-sın. baban bile olsa.

Allah kolaylık versin. Yazının üzerinden 4 yıl geçmiş ama, hala okuyanlar olduğuna göre, bir sonraki kişiye referans olabilir.

Herkese, bol kazançlı-kısmetli-şanslı işler..

Yerleşim Türkiye / KonyaMeslek Bilgisayar-Bili?im
Yeni Üye1 yazı
Alıntı Yapılan Metin:
Yazıyı gönderen - aybar1726
kardeşim öncelikli hayırlı olsun.ben 7 yıllık bi mağaza müdürüyüm.şimdi kendi işimi yapıyorum.allah izin verirse 2.mağazamıda 10 gün sonra açıyorum.
sana bazı tecrübelerimi aktarayım.
bence en önemli olan husus üründür.sakın öncelikli olarak dükkanın yeri ve dekoruna kafan gitmesin.öncelikli olarak ürünlerin tespitini yapman gerekli.emitasyon ürünü satacam diyosan sana tavsiyem mertere sakın gitme.bence merter pahalı o piyasayı çok iyi biliyorum.sana tavsiyemde sezonda mağzayı aç oda mayıs ayıdır daha geç açarsan ürünleri satman zorlaşır.bazı arkadaşlar veresiye çalış demiş ama sakın o işe girme o işe gireresen fiyat artıyor.bide o kişilere mahkum oluyosun.ürün alırkende lotlu almamaya özen göster.yani lotlar genelde 6 lı yada 8 lidir fakat sen 3 lü lota gir.m-l-xl böylelikle çeşit yapmış olursun.ve sakın tanıdıklar vasıtasıyla biyerlerden ürün alma.ürünü satarken değil alırken kazan.örnek:levis kot:7.5 tl alırsın 25 e sezonda satarsın sezon sonunda etiket yarısı bile yapsan yine sürümden kazanırsın.part time alırkende öğrenci çevresi çok olan gençleri çalıştırki personelinde kendi çevresinden müşteri getirsin.kiranı aylık öde.küçük bi mekan tut.otantik bi dekor yaptır.demir doğramacılara emin ol hem daha ucuz hemde daha güzel oluyo.fakat bayan grubunu unutma.bayana birazdaha ağırlık ver bence.yok ben dekorla uğraşamam dersen en ucuz dekor tahtakalededir.ürün alıcam diyosanda güngörendir.aldığın ürünleride ambarla gönder daha ucuz olur.tabela işine dikkat et masraflı bişey yapma.

Yerleşim Türkiye / ?anlyurfaMeslek Hazyr giyim
Yeni Üye44 yazı
Seçim zamanı ticari yatırım yapılmaz diye biliyorum ben. Hangi tarz ( yerel-genel-c.başkanlığı-vs.vs.) seçim olursa olsun hem üreticiler hem tüketiciler genelde seçim dönemi hep temkinli harcama yaparlar.Şimdi ticarete yatırım yapma zamanı değil diye düşünüyorum. Şansını seneye yapılacak genel seçimlerden sonraya bırak derim ben.Eğer yine tek iktidar şeklinde seçim kazanılırsa ticarete yatırım yapılabilir. Eğer koalisyon olursa yine girme derim. Bu millet henüz anap-dsp-mhp koalisyonunun ülkemize verdiği zararlar unutulmuş değil. Adamlar resmen yıkılmak nedir bilmeyen ak partiye zemin hazırlamışlar sanki.Şimdilik mesleğini icra et ve para biriktir derim. Hem neden kredi almayı düşünüyorsunki.? Yardımlaşma ve dayanışma kalkındırma derneğiniz yokmu sana biraz arka çıksınlar.? Çıktığın veya çıkacağın yolda allah yardımcın olsun.

Yerleşim Türkiye / YstanbulMeslek Ynternet
Yeni Üye10 yazı
aybar1716 size mesaj attım sizinle özel olarak görüşmek istiyorum kot dükkanı açma aşamasındayım sizin tecrübelerinize cok ihtiyacım var

Yerleşim Türkiye / ElazygMeslek Tekstil
Yeni Üye16 yazı
merhaba tüm yazıları okumaya çalıştım ama okuyamadım malesef bir mağaza açılışı için neler gerekli uluslararası firmaların mağaza açılışlarını yapan biri olarak sana kısaca yazayım sen içinden ihtiyacın olan bilgiyi al,
Şirket açılışı için muhasebeci ücreti, Vergi levhası, yazarkasa, ticaret sicil odası kaydı, muhasebeci ücreti (aylık), belediye işyeri açma ruhsatı, belediye ilan reklam vergisi, bunlar resmi olanlar çalıştırdığın kişinin sigorta ücretini koymamışsın bunu gördüm birde , işyeri açarken bu işlemleri yapman gerek ve bunlar para. Bana göre 10,000 TL az gibi ayrıca bankalardan uzak durmanı tavsiye ederim tefeciden beterdir 10,000 alırsın faiz + dosya masrafı ... bunlarıda ekle. Benim tavsiyem bir süre çalış para biriktir ve bu süreç içinde iyi bir araştırma yap (çok kişiyede sorma kafan karışır) ve nokta atışı yap... Yolunda başarılar dilerim...

Yerleşim Türkiye / YstanbulMeslek Memur
Yeni Üye10 yazı
aybar1726 hocam size nasıl ulaşabilirim bu forumdaki arkadaslar aybar1726 iletişim kuranlar varsa bana yardımcı olurlarsa cok sevinirim.aybar1726 yazdıgı yorumlardaki lot adresilerinden dekorda kullanılacak malzemelerin katalogları elinde olan arkadaslar varsa bana yardımcı olursanız cok sevinirim

Yeni Üye5 yazı
aybar1726 harikasın ;) Dükkanın adını yazar mısın uğrayacağım mutlaka
G.Çetinkaya

Yerleşim Türkiye / KocaeliMeslek Ythalat / Yhracat
Yeni Üye10 yazı
Grknctnky hocam siz de mi giyim yeri açmayı planliyorsunuz