| Alıntı Yapılan Metin: |
Yazıyı gönderen - nayim bence olur ama bankadan çekilen 10 bin tl bana uygun değil borca girme illa 10 bin tl ye gerek yok ticarete atılmak için al kıyafetleri sattıkça ver parayı toptancıya<<<<varmı böylebişey yaa arkadaslar fikirmi veriyonuz kafamı karıstırıyonuz hangi toptancı satver diyor bana verin adresini gidip alayım bazen varya karnım agrıyor gülmekten neyse sanırım cogunuz gırgıra yazıyorsunuz
|
ağzınıza sağlık nayim bey.
ne kadar güzel özetlediniz.maalesef kaş yapalım derken göz çıkartıyoruz.yardım edelim derken insanın moral motivesini vede şevkini kırıyoruz anlamadan düşünmeden helede hiç işten anlamadan.
hasta ziyaretine gideriz,geçmiş olsundan hemen sonra başlarız ''bizim bir tanıdık vardı rahmetli,oda aynı sizin gibi hastalanmıştı bir türlü iyleşmedi kısa sürede öldü.''diye..
ne amaçla söyleriz hastada ne gibi bir durum yaratır hiç düşünmeyiz.tam tersine moral verdiğimizi zannederiz.
arkadaş düşünmüş taşınmış kendince hesap yapmış ve oluruna karar vermiş.yapacak besbelli.hayırlı olsun dedikten sonra yapıcı ve yol gösterici eleştiriler yerine yapma,etme,gitmez,zamanı değil,borç yapma,memur ol,yok doktor ol gibi şevk kırıcı yönlendirmelerin arkadaşa bir faydası olacakmı hiç düşündünüzmü..
soruyorum size,yaptığı işten kazandığını kabul eden,şükreden,memnun olan ve iyi kazanıyorum sende yap arkadaş diyen birine rastladınızmı hiç?
hayır rastlamamışsınızdır.çünkü öyle bir toplum değiliz.
adam parayı deve yüküyle ***ürür.en iyi evlerde oturur,en iyi arabalara biner,hayatında el işinde üç kuruşa bir gün bile çalışmamıştır,yokluk yaşamamıştır, sorarsanız;
''amaaaaaan arkadaş boş ver bu işleri.bu işi yapacağına sırtında taş taşı daha iyi.git devlet dairesinde odacı ol,çaycı ol.eskidendi o para kazandığımız zamanlar.artık çoğu zaman siftah yapmadan kapattığımız çok oluyor.birde bu iş senin yapabileceğin bir iş değil.çok zor çok''derler.
evet maalesef böyle bir toplumuz işte.herkes çalışıyor fakat kimse işinden memnun değil.
borç yapmadan,çalışmadan,aç yatıp uykusuz kalkmadan,daralıp sıkılmadan,mal alıp satmadan,bazen cepten yemeden iş yapılmaz.para
K-A-Z-A-N-I-L-M-A-Z
hayırlı olsun tatarramazan.allahım muvaffak etsin.sonra;
1-çok sorup kafa karıştırmayacaksın.kendin gözlemleyeceksin.sonuçta yapmayı düşündüğün iş füze değil bir hazır giyim işi
2-kısa sürede köşeyi dönmeyi beklemeyeceksin
3-malı alırken kazanacaksın.çünkü satarken kazanamazsın.
4-hesaplarını biraz daha toleranslı yap.
5-gençleri sana çekecek,seni farklı kılacak bir ''ŞEY''yakalaman çok önemli.
6-iş yeri düzeni tertibi,iş disiplini ve müşteri ilişkilerin çok iyi olmak zorunda
7-ucuza tarz satmanı tavsiye ederim
8-müşterilerin önerilerini,taleplerini herzaman için kendine prensip edin.vs..vs..
sayın ramazan benimde nacizane düşüncelerim bu yönde.umarım faydalı olur.
saygılarımla..