Ana içeriğe geç

İş Kurma Ve Girişimcilik

Genç Girişimciye Yardım (mağaza Açmak İstiyorum)

BaşlatanTatarrramazanTarih21/03/2010 14:43:28Yorum46

İlk mesaj
Yeni Üye17 yazı
Herkese merhaba.. Tam da aradığım yeri bulduğumu tahmin ediyorum..
Dönem sonuna makina mühendisliği bölümünden mezun olacağım ve aylık en az 1500 tl işim hazır sayılır. Anakaranın bir ilçesinde oturuyoruz ve burada gençelere hitap eden hiç kıyafet yok ama genç potansiyeli çok yüksek. Ayrıca yüksek okulumuz da mevcut.
Fikrim şu :
Bankadan 10.000 tl çekerek bunu 12 ve ya daha fazla aya böldürerek bu parayla imitasyon tekstil ürünleri (abercrombie levis gençlere hitap eden spor kıyafetler) satışı yapmak istiyorum. Bulunduğum yerde 400tl - 500tl civarında dükkan kirası bulabilirim. Nüfus 40.000 civarı.
Soru 1
Bir yıl boyunca vergi muafiyeti doğru mudur?
Soru 2
Yaptığım kaba hesap hakkında ne düşünüyorsunuz
Kira = 12 X 400 = 4800tl
Dükkan hazırlanması raflar = 1500 tl
Toptan ürün alımı = 3000 tl (yeterli mi?)
Çalışacak kişi ailemden olacak. en fazla 1 kişi alınabilir eve aylık maaşı aylık 400 lirayı aşmaz (part time öğrenci)
toplam = 9,700tl
Soru 3
Ek masraflar neler olabilir?
Soru 4
Toptan alım nasıl yapılır kısaca tarif edebilir misiniz?

Eğer zahmet edip yardım ederseniz çok teşekkür ederim. Hedefim abercrombie ve levis ürünleridir bu ürünlerin toptan satımını yapan abilerim varsa bağlantıya geçmek isterim.
Kayıbımın 10,000 tlyi aşmayacağını göz önünde bulunduruyorum ne dersiniz başarabilir miyim?

Yerleşim Türkiye / AnkaraMeslek Mühendis
YORUMLARTopluluk ne düşünüyor?
46 yorum
Üye644 yazı
mühendis kardeşim.kariyerini koru**** devlet kadrosuna geçmeye çalış.esnaflık yapma demiyorum fakat şu zamanda esnaflık yapma,pişman olabilirsin,daha sonra kadroya geçince alacağın maaşını esnaflık yaptığın zamanda çektiğin kredilerin faizlerine yatırmak zorunda kalabilirsin........acizane fikrim....saygılar.

Yerleşim Türkiye / BurdurMeslek Serbest meslek
Yeni Üye17 yazı
Sağol Serkan abi ben zaten işe başlayacağım inşallah mesleğimi yapacağım. Bu benim hayalim gibi birşey çünkü evimin olduğu yerde böyle bir işyerinin yokluğu bana başarabileceğim duygusunu veriyor. Ben sadece denemek istiyorum. Açacağım yer küçük bir yer olacak zaten ilçede, mağaza yazdım ama sonra düşündürdü bu kelime beni.. Sadece raflar giyinme kabini ve tezgah.. Tabiki sizler gibi deneyimim olmadığı için böyle bir fikirin ne kadar geçerli olduğunu ve nasıl bir yol izleyebileceğimi de belirtiseniz sevinirim.. Bir de toptan mal alımı nasıl yapılıyor? Böyle bir topic var mı? teşekkürler..

Üye170 yazı
Aynen bende katiliyorum. Bankalarla oyun oynamak taraftari bende degilim arkadaslarin dedigi gibi taksitli veren yerler bile var benim de bildigim kadari ile yani urunu aliosun 2-3-4-5 taksitlerle oduosun bence buda cok mantikli olur ! Ve bir ek daha hesaba gelince herzaman boyledir ve herkes bilir evdeki hesap hic bir zaman asla ve asla carsiya uymaz ! yani dielim farz edelim ki aylik sizin hesabiniza gore 1000 ytl ye ihtiyaciniz var (ornek) bunu kesinlikle 2000 yapin ve bu sekilde dusunun cunku her zaman ummadik seyler basa gelebiliyor. benim bir tanidigim var kendisi bildiginiz bakkal acti onunda boyle hesaplarei var iste ornegin derdi ki ben kiraya su kadar harcasam kendim calistirsam elektrigi ii kullansam filan cok kucuk hesaplar cikartirdi fakat bakkal dukkanin acti ondan sonra ilk olarak kendi orda kalamadi bir adam daha almak zorunda kaldi ayak ustu bir yerdedi dolaplar yetmedi 2 dolap die aldi elektrik 2 katina katlandi ama tabi islerde cok ii gitti fakat burda demek istedigim hesabi ii yapmak lazim. ama onun haricinde ben fikri begendim cok ii isleyebilir ozellile dediginiz gibi gencler cok fazla ise cok guzel paralar kazanabilirsiniz !
Saygilar

Yerleşim Türkiye / YzmirMeslek Saty? / Pazarlama
Yeni Üye17 yazı
Toptancıyla sattıkça parayı verecek şekilde ya da taksitle yapabileceksem benim için daha rahat olur tabiki. Ben çıkabileceğim maksimum sermayeyi belirtmeye çalıştım ve benim kafamda bu iş böyle şekillendi krediyi daha az çekerek bu işi başarabileceğimi söylemeniz beni daha da sevindirdi.. Genç potansiyeli gerçekten yüksek. Yazın bu işi gerçekleştirmeyi düşünüyorum toptan alımları buradan sitedeki toptancı abilerimizden ya da istanbula giderek oradan yapmayı düşünüyorum. Herkes fikrini söylesin lütfen gerçekten kafamda şekilleniyor birşeyler.. Bir de vergi konusunda söyleyebileceğiniz birşey var mı? Ahmet abi elektrik mesela hiç düşünmedim en azından birkaç tane iyi spot ışık lazım tabii.. aklınıze gelen farklı masraflar var mı?

Yeni Üye17 yazı
sevgili kardeşim öncelikle başarılar dilerim acizane bir hesapta benden umarım yol gösterici olur giderlerini 1 yıla dağıtırsak eğer
400-kira
400-maaş
125-raf ve diğer giderler
250-ürün
+____
1.175 tl + bankaya olan kredi taksidi onuda aylık ortalama 900 tl desek 2075 tl yaparki senin açacağın iş yerinin ayda bu miktarı kazanması durumunda 1 yıllık karın sadece elinde kalanlar olacaktır bi kenara nakit koyma şansın olmayacak şimdi açacağın iş yerinin ayda bu miktarı getirip getirmeyeceğini hesap etmelisin bu benim fikrim yanlış olduğumu düşünen varsa bilgilendirirse bende sevinirim saygılarımla...

Yerleşim Türkiye / HatayMeslek Ymalat
Yeni Üye43 yazı
Bunlara artı olarakta 750 tl civarı muhasebe açılış, yazarkasa, artı 500 tl kadar esnaf sicil ve oda kaydı masrafın olur fonda müzikte yapmak lazım genç müşteri için onada bişeyler ayarlamalısın .

Yerleşim Türkiye / BursaMeslek Serbest meslek
Üye170 yazı
Vergilerle ilgili gercekten bisi bilemem ama istersen yarin pazartesi bi muhasebeciye ugra onlar sana en ince ayrintisina kadar herseyi aciklasin daha ii olur uzman agzindan dinlemek.

Buyuk masraflar zaten bellidir. onlar genelde degismez. ama bence kucuk masraflar isin yolunu belirler. elektirikten sonra ornegin magazanin onune cama yapistirmak icin stick ler ! bunlar kolay demeyin sakin kucukte olsa masraftir dukkanin albenisini artirir. yani dielim yeni urunler geldi yada indirim var yada baska seyler onlari bu sekilde magazanin camina yazarak tanitim olabilir yani 3-5 gunde(gun degisir) bunlar cikartilip yeniler yerine takilsa bu sekilde bir masraf daha cikar ! su parasi masrafi olabilir. magazda lavabo bulundurmalisiniz muhakkak ihtiyac olur ama bu sekilde bir masraf daha cikar sizde, onun haricinde olasilik olarak kirilan dokulen seyleride katmak lazim. simdilik aklima takilan bunlar tatarramazan kardes.
ama bastanda dedigim gibi fikir bence cok ii cok guzel paralar kazanabilirsin Allahin izni ile.

Saygilar

Yeni Üye0 yazı
Tatarramazan, şu anda senin bir üst seviyen olarak yazıyorum bunu. =)
Benimle kuzenimin de hayaliydi bu, biz gerçekleştirmek üzereyiz ama.. Biz de dükkanı tuttuk, tadilatıyla uğraşıyoruz şuan. Bir yandan da mal almak için İstanbul'a geldik. Sitede yazanların da dediği gibi bi ton masraf çıkıyor sürekli. Ustaya şu kadar veririz dediğimiz şeyler, şu kadar mal alsak dediğimiz şeyler hiç biri yeterli olmuyor, onun için hesabını iyi yapmalısın.. Aylık kira 400 tl ise süper. Biz yıllık verdiğimiz için biraz zorladı bizi. Onun için iyi düşünmelisin. Cash nakit paramız olduğu halde sürekli eklemek durumunda kalıyoruz. Bu arada ihraç fazlası ürünler için İstanbul'a (Merter/Güngören) gelmen şart. Piyasayı iyi öğrenmeli, iyi araştırma yapmalısın.Almak istediğin ürünleri tek tek kontrol etmelisin.Bunun gibi binlerce ıvır zıvırı var. Biz şuan mal alma kısmını da bitirmek üzereyiz. Öğrenmek istediğin bişey olursa mail atabilirsin. Şimdiden kolay gelsin. Bol şans ;)

Yerleşim Türkiye / Silindi
Üye125 yazı
yazmayacaktım ama yazayım dedim.sana tavsiyem acele etme ,yaşın genç karşına iyi fikirler çıkar diye düşünüyorum. ama şunu da asla ihmal etme,eğer içinden gerçekten geliyor ve istekliysen,zmanın varsa işi yapmaya ve de aileden biri varsa kasa da duracak sağlam biri,hiç durma hemen gir.
küçük hesaplar yapma lütfen . sen hizmet veriirsen emin ol para gelir. parayı çok düşünme. işini iyi yapmaya çalış.para seni gelir kendi bulur.
ayrıca en öenmli konu;bunu da unutma,ilk 1 kaç ay ömalı az ve çlçülü al isteğe göre al ve malı aldığın yerin de kişiliğini öğrenmiş olursun.
Allaha emanet olun.
fen ve teknoloji

Yerleşim Türkiye / Tekirda?Meslek Serbest meslek
Yeni Üye12 yazı
Dükkanın yeri çok önemli. Önünde mutlaka yaya trafiği yoğun olmalı, bana göre. Dükkanın kirasını onun konumu ve durumu belirler bana göre. Yoksa ucuz olması herzaman avantaj olmayabilir. Dikkat etmek lazım. Bol şanslar.

Yerleşim Türkiye / YzmirMeslek Tekstil
Yeni Üye77 yazı
Alıntı Yapılan Metin:
Yazıyı gönderen - nayim
bence olur ama bankadan çekilen 10 bin tl bana uygun değil borca girme illa 10 bin tl ye gerek yok ticarete atılmak için al kıyafetleri sattıkça ver parayı toptancıya<<<<varmı böylebişey yaa arkadaslar fikirmi veriyonuz kafamı karıstırıyonuz hangi toptancı satver diyor bana verin adresini gidip alayım bazen varya karnım agrıyor gülmekten neyse sanırım cogunuz gırgıra yazıyorsunuz

ağzınıza sağlık nayim bey.
ne kadar güzel özetlediniz.maalesef kaş yapalım derken göz çıkartıyoruz.yardım edelim derken insanın moral motivesini vede şevkini kırıyoruz anlamadan düşünmeden helede hiç işten anlamadan.

hasta ziyaretine gideriz,geçmiş olsundan hemen sonra başlarız ''bizim bir tanıdık vardı rahmetli,oda aynı sizin gibi hastalanmıştı bir türlü iyleşmedi kısa sürede öldü.''diye..
ne amaçla söyleriz hastada ne gibi bir durum yaratır hiç düşünmeyiz.tam tersine moral verdiğimizi zannederiz.

arkadaş düşünmüş taşınmış kendince hesap yapmış ve oluruna karar vermiş.yapacak besbelli.hayırlı olsun dedikten sonra yapıcı ve yol gösterici eleştiriler yerine yapma,etme,gitmez,zamanı değil,borç yapma,memur ol,yok doktor ol gibi şevk kırıcı yönlendirmelerin arkadaşa bir faydası olacakmı hiç düşündünüzmü..

soruyorum size,yaptığı işten kazandığını kabul eden,şükreden,memnun olan ve iyi kazanıyorum sende yap arkadaş diyen birine rastladınızmı hiç?
hayır rastlamamışsınızdır.çünkü öyle bir toplum değiliz.

adam parayı deve yüküyle ***ürür.en iyi evlerde oturur,en iyi arabalara biner,hayatında el işinde üç kuruşa bir gün bile çalışmamıştır,yokluk yaşamamıştır, sorarsanız;
''amaaaaaan arkadaş boş ver bu işleri.bu işi yapacağına sırtında taş taşı daha iyi.git devlet dairesinde odacı ol,çaycı ol.eskidendi o para kazandığımız zamanlar.artık çoğu zaman siftah yapmadan kapattığımız çok oluyor.birde bu iş senin yapabileceğin bir iş değil.çok zor çok''derler.

evet maalesef böyle bir toplumuz işte.herkes çalışıyor fakat kimse işinden memnun değil.
borç yapmadan,çalışmadan,aç yatıp uykusuz kalkmadan,daralıp sıkılmadan,mal alıp satmadan,bazen cepten yemeden iş yapılmaz.para
K-A-Z-A-N-I-L-M-A-Z

hayırlı olsun tatarramazan.allahım muvaffak etsin.sonra;
1-çok sorup kafa karıştırmayacaksın.kendin gözlemleyeceksin.sonuçta yapmayı düşündüğün iş füze değil bir hazır giyim işi
2-kısa sürede köşeyi dönmeyi beklemeyeceksin
3-malı alırken kazanacaksın.çünkü satarken kazanamazsın.
4-hesaplarını biraz daha toleranslı yap.
5-gençleri sana çekecek,seni farklı kılacak bir ''ŞEY''yakalaman çok önemli.
6-iş yeri düzeni tertibi,iş disiplini ve müşteri ilişkilerin çok iyi olmak zorunda
7-ucuza tarz satmanı tavsiye ederim
8-müşterilerin önerilerini,taleplerini herzaman için kendine prensip edin.vs..vs..

sayın ramazan benimde nacizane düşüncelerim bu yönde.umarım faydalı olur.
saygılarımla..
İnanmak başarmanın yarısıdır..!

Yerleşim Türkiye / Kahramanmara?Meslek Emekli
Yeni Üye17 yazı
Sayın anatolia , Hesabınızda şöyle bir yanlışlık var eğer ben bankadan kredi çekersem zaten kira ve eşya bedelini ödeyeceğim bu parayla benim 1175tlden fazla kazanmam gerekiyor ayda bu hesaba göre bu kadar kazanabilir mi bilmiyorum..

Sayın chotanak , sağolun bu miktarlar önemli gerçekten artı muhasebeci ücreti de olacak mı acaba? Ses sistemim var 5+1 onu hallederim inşallah :) Hiç aklıma gelmemişti gerçekten bundan sonra mağazalara girerken daha dikkatli olayım..

Sayın ahmet5085 , Sticker mutlaka gerekiyor bunu bir araştırayım, tutacağımız işyerinde lavabo olmayabilir bu da ayrı bir sorun gerçekten.. Damacana suyla idare edilemez mi acaba.. İşi yazın yapacağım için önce bir plan yapmak istedim.. Arkadaşım var babası muhasebeci ona sorabilirim hatta yardımcı da olur çok sağolun inşallah bu işi başarırım yardımlarınızla..

Sayın pambikpremses, benimle aynı fikirlere sahip olmanıza çok sevindim işin mal alma kısmı çok önemli çünkü tökezleyebileceğim en büyük konu bu. Küçük biryerde yaşadığımız için kiralar düşük 400 liraya küçük biryer bulabilirim. Size mail atarım ürünlerin alımında gerçekten çok yardımınız olur. Bu arada size de hayırlı olsun inşallah istediğinize ulaşırsınız..

Sayın coşkun0059 çok sağolun annem emekli öğretmen kendisi çok sayılan güler yüzlü bir insandır onu kasaya koymayı düşünüyorum.. Bu mal konusunda baya zorlanacağım o duruma gelirsem tekrar yardımlarınızı isteyeceğim.. Zaten çok fazla alacak bütçem olmayacak..

Sayın naim kaparo vererek yapılabilir mi? genelde nasıl yapılıyor toptan alımlar?

Sayın oraltosun dükkanın yeri çok merkezi olamayabilir ilk önce kira araştırması yapsam çok daha iyi olacak sanırım.

Yeni Üye17 yazı
Alıntı Yapılan Metin:
[i]
borç yapmadan,çalışmadan,aç yatıp uykusuz kalkmadan,daralıp sıkılmadan,mal alıp satmadan,bazen cepten yemeden iş yapılmaz.para
K-A-Z-A-N-I-L-M-A-Z

hayırlı olsun tatarramazan.allahım muvaffak etsin.sonra;
1-çok sorup kafa karıştırmayacaksın.kendin gözlemleyeceksin.sonuçta yapmayı düşündüğün iş füze değil bir hazır giyim işi
2-kısa sürede köşeyi dönmeyi beklemeyeceksin
3-malı alırken kazanacaksın.çünkü satarken kazanamazsın.
4-hesaplarını biraz daha toleranslı yap.
5-gençleri sana çekecek,seni farklı kılacak bir ''ŞEY''yakalaman çok önemli.
6-iş yeri düzeni tertibi,iş disiplini ve müşteri ilişkilerin çok iyi olmak zorunda
7-ucuza tarz satmanı tavsiye ederim
8-müşterilerin önerilerini,taleplerini herzaman için kendine prensip edin.vs..vs..

sayın ramazan benimde nacizane düşüncelerim bu yönde.umarım faydalı olur.
saygılarımla..

sayın adige46 tavsiyeleriniz benim için değerli çünkü benim bir tecrübem yok ürünleri üniversitede tutulan modellerden oluşturmayı düşünüyorum almayı düşündüğüm abercrombie ve levis ürünleridir ki istanbul salı pazarında 15 - 40 tl arası satılıyor. Toptancılar hakkında bir fikrim yok henüz..
İş yerinin tertipli düzenli olacaktır zaten çok büyük biryer olmayacak..
Bu fikrimi temmuz gibi gerçekleştirmeyi planlıyorum çok teşekkür ederim..

Yeni Üye11 yazı
PARALI , PARASIZ , TECRUBELI ,TECRUBESIZ VB. HERKES BI SEKILDE ISE GIREBILIR KI GIRIYOR DA . AMA DAHA ONCEDE GIRISIMDE BULUNMUS SU AN DA GIRME HAZIRLIGINDA OLAN BIRI OLARAK COK ISTEKLI ARKADASLARA SON SOZ OLARAK SUNU SOYLUYORUM :

SONRADAN KESKE O ISE GIRSEYMISIM GIBI BIRSEY DEME IHTIMALIN VAR ISE GIR EN KOTU DURUMDA BATARSIN AMA SONRADAN KESKE DEMEMIS OLURSUN . '' DUSUNDUM GIRDIM BATTIM AMA HEPSINI BEN YAPTIM... '' DERSIN :))

UMARIM BASARILI OLURSUN

Yerleşim Türkiye / KonyaMeslek Kimyager
Üye277 yazı
Valla 10 milyara hem işyerini kurup, sonrada 6 aylık iş yapmama durumuna karşı harcayacağın yedek parayı bulundurman falan pek olası gözükmüyor. Bir de bu parayı borçlananarak alacaksın ki, bankaya geri ödemelerin olacak. Bana zor geldi açıkçası. Biraz daha çalışıp para biriktirsen ve bu arada bu işleri takip edip tam maliyet çıkarsan senin için daha iyi olacak gibi.
İnsan ol yeter !!

Yerleşim Türkiye / AnkaraMeslek Bilgisayar-Bili?im
Yeni Üye24 yazı
Soru 2
Yaptığım kaba hesap hakkında ne düşünüyorsunuz
Kira = 12 X 400 = 4800tl -
(kirayı yıllık ödeme yapma aylık veya en fazla 6 aylık yap- nakit para cebinde kalsın)

Dükkan hazırlanması raflar = 1500 tl -
( 1500-2000 tl veya dükkana göre değişir)

Toptan ürün alımı = 3000 tl (yeterli mi?)
( bazı arkadaşlar önce al sonra ödersin demiş- yok öyle bişey. olanlarda fiyat artıyor o zaman)
(3000 tl yeterli alacağın ürüne göre değişir gerçi)

Çalışacak kişi ailemden olacak. en fazla 1 kişi alınabilir eve aylık maaşı aylık 400 lirayı aşmaz (part time öğrenci)
(ailenden olacak kişi kasada dursun. mutlaka daha önce mağazada çalışmış bayan tezğahtar alman şart ve sattığı ürünlere çok küçük miktarda olsa prim vermen şart yoksa satış pek fazla olmaz. ( ürünün her ne kadar alıcısı gelsede asıl satan tezğahtardır)

Ek masraflar neler olabilir? ( günlük en az 20 tl gözden çıkarman lazım)

Soru 4
Toptan alım nasıl yapılır kısaca tarif edebilir misiniz?

(gözüne kestirdiğin en iyi ürün ve fiyata nakit parayı basarsın alırsın)
( imitasyonda da fiyatlar 1 tl den 20 tl ye kadar değişir veya yerli mallar farketmez.

not: temmuz ayı çok geç bence. sanırım temmuz ayı satış ayı olarak düşünüyorsun.
dükkanı açıp bir iki ay pek fazla bişey beklememen lazım.
insanların alışması lazım.

dükkanı aç batsanda tecrübedir. karamsarlığa kapılma. ne kadar çok kişiye sorarsan o kadar çok cevap alırsın bu seni karamsarlığa sürüklemesin.
Herşey Çok Kolay Olana Kadar Çok Zordur...

Yerleşim Türkiye / YstanbulMeslek Di?er
Üye189 yazı
kardeşim öncelikli hayırlı olsun.ben 7 yıllık bi mağaza müdürüyüm.şimdi kendi işimi yapıyorum.allah izin verirse 2.mağazamıda 10 gün sonra açıyorum.
sana bazı tecrübelerimi aktarayım.
bence en önemli olan husus üründür.sakın öncelikli olarak dükkanın yeri ve dekoruna kafan gitmesin.öncelikli olarak ürünlerin tespitini yapman gerekli.emitasyon ürünü satacam diyosan sana tavsiyem mertere sakın gitme.bence merter pahalı o piyasayı çok iyi biliyorum.sana tavsiyemde sezonda mağzayı aç oda mayıs ayıdır daha geç açarsan ürünleri satman zorlaşır.bazı arkadaşlar veresiye çalış demiş ama sakın o işe girme o işe gireresen fiyat artıyor.bide o kişilere mahkum oluyosun.ürün alırkende lotlu almamaya özen göster.yani lotlar genelde 6 lı yada 8 lidir fakat sen 3 lü lota gir.m-l-xl böylelikle çeşit yapmış olursun.ve sakın tanıdıklar vasıtasıyla biyerlerden ürün alma.ürünü satarken değil alırken kazan.örnek:levis kot:7.5 tl alırsın 25 e sezonda satarsın sezon sonunda etiket yarısı bile yapsan yine sürümden kazanırsın.part time alırkende öğrenci çevresi çok olan gençleri çalıştırki personelinde kendi çevresinden müşteri getirsin.kiranı aylık öde.küçük bi mekan tut.otantik bi dekor yaptır.demir doğramacılara emin ol hem daha ucuz hemde daha güzel oluyo.fakat bayan grubunu unutma.bayana birazdaha ağırlık ver bence.yok ben dekorla uğraşamam dersen en ucuz dekor tahtakalededir.ürün alıcam diyosanda güngörendir.aldığın ürünleride ambarla gönder daha ucuz olur.tabela işine dikkat et masraflı bişey yapma.
edv

Yerleşim Türkiye / YstanbulMeslek Tekstil
Yeni Üye77 yazı
ağzınıza sağlık aybar bey.
son zamanlarda bir konuya yapılmış en olumlu ve yapıcı yönlendirici yorumu okudum desem yalan olmaz kendi adıma.
tatarramazan arkadaşımızda umarım dikkate alacaktır önerilerinizi.
İnanmak başarmanın yarısıdır..!

Yerleşim Türkiye / Kahramanmara?Meslek Emekli
Üye170 yazı
Tesekkurler aybar1726
Guzel ve bilgilendirici bir yorum...

Yeni Üye17 yazı
Alıntı Yapılan Metin:
Yazıyı gönderen - aybar1726
kardeşim öncelikli hayırlı olsun.ben 7 yıllık bi mağaza müdürüyüm.şimdi kendi işimi yapıyorum.allah izin verirse 2.mağazamıda 10 gün sonra açıyorum.
sana bazı tecrübelerimi aktarayım.
bence en önemli olan husus üründür.sakın öncelikli olarak dükkanın yeri ve dekoruna kafan gitmesin.öncelikli olarak ürünlerin tespitini yapman gerekli.emitasyon ürünü satacam diyosan sana tavsiyem mertere sakın gitme.bence merter pahalı o piyasayı çok iyi biliyorum.sana tavsiyemde sezonda mağzayı aç oda mayıs ayıdır daha geç açarsan ürünleri satman zorlaşır.bazı arkadaşlar veresiye çalış demiş ama sakın o işe girme o işe gireresen fiyat artıyor.bide o kişilere mahkum oluyosun.ürün alırkende lotlu almamaya özen göster.yani lotlar genelde 6 lı yada 8 lidir fakat sen 3 lü lota gir.m-l-xl böylelikle çeşit yapmış olursun.ve sakın tanıdıklar vasıtasıyla biyerlerden ürün alma.ürünü satarken değil alırken kazan.örnek:levis kot:7.5 tl alırsın 25 e sezonda satarsın sezon sonunda etiket yarısı bile yapsan yine sürümden kazanırsın.part time alırkende öğrenci çevresi çok olan gençleri çalıştırki personelinde kendi çevresinden müşteri getirsin.kiranı aylık öde.küçük bi mekan tut.otantik bi dekor yaptır.demir doğramacılara emin ol hem daha ucuz hemde daha güzel oluyo.fakat bayan grubunu unutma.bayana birazdaha ağırlık ver bence.yok ben dekorla uğraşamam dersen en ucuz dekor tahtakalededir.ürün alıcam diyosanda güngörendir.aldığın ürünleride ambarla gönder daha ucuz olur.tabela işine dikkat et masraflı bişey yapma.

Aybar bey gerçekten çok faydalı oldu benim için. Sezon benim için sorun olacak gibi temmuz gibi bu işe başlayacağım inşallah. Olmazsa öbür döneme sarkıtır kışlıklardan başlarım. 3 lü lot ürünleri alacağım yer dekor fikri çok güzel gerçekten sizin gibi deneyimli insanların çok faydası oldu çok teşekkürler

Ayrıca kscci bey munen bey ethepriapus beye çok teşekkür ederim beni yüreklendirdikleri ve destekleri için

Sadece fikirimle gelmiştim şu anda tamamiyle kafamda canlandı yapacakarım herkese teşekkür ederim inşallah bir şekilde bu işi yapacağım.. Hepinize iyi günler dilerim hayırlı işler..

Üye189 yazı
Teşekkürler!sana biraz hızlı bişeyler yazdım.şimdi sana ayrıntılı bazı şeyleri yazayımki daha çok şeyler kafanda netleşsin.
dekor dediğim gibi demir doğramacılara yaptırırsın.duvarların bazı kısımlarında ucuz duvar kağıdı kullanırsan mağazan birazdaha hareketli görünür.sana msn mi verecem ordan dekorlara bakarsın.duvar kağıdı kullanman sana duvar kazıma alçı boya ve boyacı masrafından kurtarır ve duvar kağıdını kendinde yapabilirsin.ayrıca daha farklı bir hava yaratmış olursun.duvar kaplama ve yer kaplama ürünlerini unkapanından temin edebilirsin ucuza.bi mağazada aydınlatma çok fazla yüksek masraflı bir unsurdur.o yüzden vitrininin arkasının kapatmaki dışarıdan birazdaha ışık mağazana girsin kullanıcağın duvar kağıdıda çok koyu renk olmasın yoksa içerisi hem karanlık olur hemde ürünler kendini fazla göstermez.bide manken 2 den fazla kullanma mankenleri tahtakaleden 2.el ucuza bulabilirsin.mağazanın dışına askı çıkarma mağaza içinde sepet vs.olması senin kaliteni vede fiyatlarını düşürür.bence oyüzden mağazanın içinde bi tane marangoza yada 2.elciden masa gibi bişey ayarla onu boya ürünlerin bazılarını ucuz basıc gurubu orada sun bide onlara uygun bi fiyat yaz geçen onları görsün.içeri gelir zaten.askı konusunda siyah askı kullanma sadece orta büyüklükte omuz askısı kullan.mandallı askı dediğimiz pantolon gibi alt grup ürünleri astığımız askıdan hiç alama onun yerine 's'dediğimiz aparatlardan 50 tanesi 15tl hırdavatçılara yaptır msnden fotosunu sana gönderirim.askı deyip geçme askıda çok para tutuyor.sen gençlere hitap edicem demişsin o yüzden mağazanın adını bence düzgün bişey koy msl:boykot,7.cadde.yoyo gibi hoş isimler olsun.sakın ali veli giyim fishın,gibi saçma isimler koyma gençlerin kullandığı tarz kelimelerden bişey koy ses sisteminin olduğunu söylemişsin fakat sakın mağazada türkçe müzik çalma trend yabancı şarkıları çal mümkünse 106 pal stasion radyo kanalı çok uygun ben mağazamda hep bunları yapıyorum.sana tabela örneğide göndericem kafanda oda ucuza netleşecek.sticer olayına gelince boşuna masraf yapma indirimlerini şöyle yap beyaz renk 1 er milyondan tshirler al mankenlere giydir o tshırleride yazısı güzel birine üstlerine %50 indirim vs.yazıları kampanya yazıları yazdır renkli pilot kalemle inan daha çok ilgi çekiyor.ve seni sticer masrafından kurtarıyor.mağazayı açarken pcden mağazanla ilgili reklam kağıdı hazırla onu fotokopicide çoğalttır ve üniversitenin oralarda gençlerin eline tutuştur al sana uygun fiyata reklam.poşet olayıda yine tahta kalede koç ama çok uygun fiyata kağıt poşetler var onlardan al.o poşetler üstü boştur.ama poşetlerinde mağazanın adı yazmıyo haliyle onuda şöyle çöz.kaşe yapan bi yere büyük boy mağaza adının yazdığı damgalardan yaptır.renkli mürekkeple mağazanın adını üstüne damgala.inan bi kaç denemeden sonra çok güzel görüntüler ortaya çıkıyor.şimdi bazı arkadaşlar bune ya diyebilir poşet askı sticer filen unutma küçük şeylerin maliyetide daha pahalı tutuyor.ve paran kısıtlı sen bunlardan kısarsan ürüne para yatırabilirsin.daha rahat.personel konusuda dediğim gibi gençlerden ve üniversiteden çevresi olanlarla çalıştır demiştim.bu çok önemli.......devamı
edv

Üye189 yazı
demişsinki temmuzda açarım.şöyle söylüyeyim kötü yanı indirim zamanı açıyon iyi yanı bayramlar yaklaşıyor.bayram yoğunluğunda mağazan iş yapacaktır buna eminim.ürün konusunda ise gençlerin kıyafetlerine bak.kendi zevkine göre değil onların giyim tarzına göre al.ama bence şu markalara sakın girme:dizel,tommy hilfiger,d&g,armani,ve markasız ürünlerden alma.çünkü bu markaların emitasyonları satman imkansız demiyorum seni satarken zorlar diyorum.bence gireceğin markalar:levis,dockers,gap,abercrombie,r.island,next,only,jack jones olmalıdır.çünkü emitasyonda şuan bu markalar iyi satıyor fakat sıralamayıda şöyle yapmalısın.levis tan kot,dockerstan keten gabardin,gap ve abercrombiden sweat ve eşofman altı,diğerlerindende üst grup al niye bu markaların bu grupları satıyor.şimdi sen jack jones tshırt satıyo diye altınıda alırsan mesela kotu kotları pahalı satamazsın.napçan tsırtunu alacan.levista kot olurken de renkler çok önemli koyu renge girme yoksa sezon sonu indirim yapman lazım.stone wash dediğimiz mavi ve mavi taşlamalı ve aşırı taşlanmış modellerini alki her mevsim satarsın.dockersta toprak,haki ve damalı renklere ağırlık ver.bayan alt grupta 10 model kotun varsa 7 si dar paça olsun ve taşlanmış olsun.ve dar paça lickralı olsun.licralı kot alıyosan arada 2 şer bedenli gitsin yani:26-28-30-32 diye al bedenleri çünkü lickralı olduğu için aradaki 1 bedeni o kapatır.ve sakın erkek alt grupta 32 boyları alma yani boy ölçüsü 32ve 30 boylu olanları alma hem 34 boy al neden dicen uzunun çaresi varda kısanın yok.uzunun çareside terzi nasılmı?bi terziyle 1 tlden paçaya anlaşırsın müşteriden 2tl paça tanıdığım iyi yer var dersin sen yaptırırsın.her bi pant.1 tl kazanırsın.günde 5 paça:5 tl ayda 150 tl buda senin mağazanın bir aylık elektrik ve tlf masrafın olur.ama müşteriye bu terzi olayını uygun bir dille kibarca anlat.34 boy çalışarak daha fazla çeşit yaparsın.ha bu arada sana bi satış taktiği müşteri terziden pant.almak için mağazana geldi diyelimki saat 18:00 hazır olur dersin ama 10 dk 15 dk beklet ve kibar dille mağazada oyala bu esna müşteri mağazada oyalanacak inan 10 müşteriden 4 ü bir parçadaha olsa bişeyler alıyor.buda sana ilave satış olur.gelelim ilave satışa mağazada ürünlerini kombin yap bazı amatörler bide yıllarını verdiği halde bu işe ürünlerini rasgele koyarlar deli olurum.örnek kısa kol çizgili gömleğin içine çizgileriyle uyumlu tsırt giydir.ve gömleğin önü açık kalsın ve tshrt ve gömleğin kollarını kıvır.pant beline kemer dola.bayanların kininde beline eşarp gibi bişey dola böylelikle 1 ürün değil 2 ürün satarsın yada 2 ürün için müşteriyle pazarlık yaparsın.müşteriyi bağlamak için hediye çeki yap mesela:mağazandan biri 100 tl lik alışverişmi yaptı ona 2.alışverişinizde yine bukadarlık alışveriş yapın göstereceğim tshırtlerden biri bedava sizin olacak diye bi kağıda yada fişine yazı yaz gönder emin ol o müşteri sana tekrar gelecek ve arkadaşlarıyla beraber gelecek.bi tshırle batmazsın hediye vereceğin ürünlerde ucuz olur zaten.devamı...
edv

Üye189 yazı
şimdide gelelim ürün alımının püf noktalarına ..
sakın mertere çıkma orası seni bozar çünkü oranın esnafı hem çakal,hem pahalı,hemde lotlu verir,
sana msnden bikaç yer tarif edecem ama esnaf adresi değil başkasının reklamını yapıyomuş gibi olmayayım sonra.tarif edeceğim yerler pazarcıların gittiği ucuz ve tekleme ürün alacağın yerler.ama akın bir arkadaşına bile ürün aldığın yerleri ve cironu söyleme bu altın kuraldır bizim işte .sen biyere ürün almaya girdiğin zaman ilk mekan nerde diye sana soracaklar.söyle ama yeni mekan açtığını daha işte yeni olduğunu söyleme.bir ürünü beğendiysen sakın BEĞENDİĞİNİ belli etme fiyattan önce lotu kaçlı diye sor sonra yarım ağızla fiyatını sor.fiyatta hemen pazarlık etme acaba bunu alsam benim mağazada satarmı diye ağlan karamsar dur sonra fiyatını sor riskli de çık.bi müddet sonra tekrar gir.bi çay iç biyerde.bana fiyatta yap bişeyler senle sürekli çalışayım de bide kartını bırak orda pazarlık yap.bi miktar ürünü al.aldığın ürünleri kontrol et çünkü defolu çıkabilir defo bulursan o ürünü bırakma fiyatı birazdaha düşürt.ürünlerin sevk irsaliyesini almayı unutma.ambarla çalış.ucuza gider bu çok önemli.ambarın adres ve tlf ordaki esnaftan öğrenebilirsin.ve merdiven altı mağazalardan ürün al küks yerlerden ürün alma.ailece işletilen yerlerden ürün alma.eğer bi arkadaşla gidiyorssan.önce biyere bi arkadaş girsin sonra aynı yere sen gir.aynı ürünlerin fiyatını sırayla sor.çünkü adamına göre genelde fiyat söylerler.alt grupta 10 tl üst gupta 5 tl den pahalı ürün alma kotları alırken mümkünse biraz kalın kumaş olanlardan al.satış fiyatlarınıda ayarlarken indirimleri düşünerek koy.indirimde bile kar yapacakmış gibi ayarla yoksa direk ucuza satarsan sezon sonunda mal elinde patlar.mağazan çok düzenli durmasın.ve mağazada ürünlerin yerini ve görsellerini sürekli değiştirki(haftalık)olaarak müşteriler hep yeni ürünler geldiğini zannetsin.açıkçası okadarda kira bukadar bilmem nekadar vs.hesaplara dalma çıkamazsın.derdi veren allah çaresinide verir.çalışana akıllı davranana rıskınıda verir.o yüzden matematiğe bukadar dalma.önemli olan ticarette doğru yerde doğru ürünle ticareti yapmaktır.sen demişsin genç var mağaza yok ozaman sorun ne.ben ilk mağazamı 12 milyarla açtım şimdi 2.mağazamıda 25 milyarla açıyorum.bu sitede bazılarına şaşıyorum.ben bilmem kaç yıllık mağazacıyım diyor şaşırıyorum.verdiği akıllarla insanları batırmaya niyetliler he bende biraz kendimi anlatayım.yaşım 27 4 yıl rodi 1yıl uss.polo,1yıl levis 1yılda korner mağazalar müdürlüğü yaptım her markayı bilirim.kurumsal ve bayi anlamında 17 tane mağazacılık sertifikam var türkiye şampiyonluğum var.yılın müdürü ödüllerim var bayi mağazalarımda patronlarımı çok zengin ettim.ama insanın kendi işi gibisi yok bu ekonomik krizde başkalarının yanında hakkını almadan ve bir patronun dudaklarından çıkacak kelimelerle hayatına yön vermek nekadar doğru olur.o yüzden bu kadar takma .rahat ol.senin verdiğin rakam doğrultusunda mağazanın kira dahil ürünsüz mağazan taş çatlasa 4 milyar tutar geriyede 6 milyara dünya ürün alırsın hadi kolay gelsin.
barisrodi@hotmail.com
edv

Üye116 yazı
Aybar bey bu fikir yaklaşık 2 yıldır bendede vardı aynı arkadaşınki gibi inanın öyle karamsar şeyler söyledilerki çevremdeki esnaflar yok olmaz yok artık mağazalar pazar gibi oldu yok şu yok bu satamazsan elinde kalır gibisinden korkuttular beni aslında dedikleriniz çok mantıklı birde sizin dükkanı çok merak ettim gerçekten.
lilanet

Yerleşim Türkiye / BalykesirMeslek Esnaf
Üye189 yazı
dejavu. arkadaşım bu devirde kimse kimsenin iyi olmasını istemez.haliyle öyle derler.yeni mağazam 9 gün içinde açılıyor.açılınca fotolarını gönderirim.
sanırsam balıkesirden yazıyosun.balıkesir türkiyenin en ucuz şehirlerinden biri.yayla avm.var bide susurluk ulusoy tesislerinde birçok ucuz mağaza var zaten merkezden ulusoy tesislerine gitmek 25 dk.benim bi gölge koordinatörüm balıkesirde mağaza açtı öğrencilere güvenerek fakat böyle birisi bile battı.balıkesirdeysen bence riskli.bu iş ama bandırmada mesela düşünülebilir.benim kuralım doğru yerde doğru ürün.o yüzden çok iyi piyasayı gezmen lazım fakat.ben balıkeisrde bu işe girmezdim.
edv

Yeni Üye17 yazı
Aybar bey size ne kadar teşekkür etsem azdır. Çok açıklayıcı ve anlaşılır bilgiler gerçekten sitedeki yeni yer açmak isteyen herkese de yararı olacaktır sanırım. Msninizi ekledim msni pek kullanmıyorum ama akşam 10-11den sonra sizi yakalayabilirsem görüşürüz. İyi günler dilerim. Konuya yazan herkese de tekrar teşekkürler sorduğum her sorunun cevabını aldım sağolun..

Yeni Üye17 yazı
değerli kardeşim hesapta yanlışlık olmadığını işe başlayınca göreceksin senin hesaba göre sadece banka borcunu kurtarıyorsun sonrasındaki kirayı nerden alacaksın ben içine düştüğüm bi durumu anlatayım aynen senin gibi krediyi çekip iş yerini açtım krediydi diğer giderlerdi tıkır tıkır ödedim ama gel görki kira günü gelince baktımki elde avuçta ne varsa bankaya ve fabrikaya ödemişim kazancım ne olmuş banka kredisini bitirmişim ve elimde biraz malım kalmış ama eldeki mal ne kirayı ödüyo nede diğer ödemeleri sonra tekrar kredi yada borçlanma yoluna gittim derken derken baktım hep içerdeyim ve şunu anladım krediyi bitirirken gelecek kiralarıda yanında kazanmalıyımki tekrar kira ödeyecem diye krediye yada borç alma yoluna başvurmamalıyım ama sana verebileceğim en büyük tavsiye fazla sorma araştır gözlemlemeni yap çizgini hedefini belirle gözüne kesiyosa hiç durma ticaret iyidir kesinliklede yazdıklarım caydırmak amaçlı değil tedbir amaçlıdır başarılar kardeşim

Yerleşim Türkiye / HatayMeslek Ymalat
Yeni Üye88 yazı
senin hayalini kurduğun işi yapan mağzaları gez onlarla konuş mal alacağın yerlerde merter ve güngören polis karakolunun arka sokaklarındaki ihracat fazlası satan mağzalar

ne koyarsan koy sermaye olarak önce 3 te birini harca sonra onunla dönmeye çalış iş sermaye isterse gerisiyle gir

önce işi gör öğren sonra korkmadan gir ve kasanda mutlaka senden biri olsun
TAAATA

Yeni Üye12 yazı
Bu konuyu yakından takip ediyorum. Özellikle Aybar1726'nın tavsiyeleri mükemmel.Yaşadığınız tecrübeleri bu şekilde paylaşmak çok hoş olmuş.Faydalanmaya çalışacağım.

Yerleşim Türkiye / YzmirMeslek Tekstil