Ana içeriğe geç

Pazarlama Ve Satış

İnternetten Ürün Satışı - Yorumlarınız Çok Önemli-

BaşlatanbluwowTarih21/03/2010 01:44:16Yorum15

İlk mesaj
Yeni Üye83 yazı
..Yorumlarınız çok önemli.Lütfen okuyun ve bir yorum yazın..

Arkadaşlar aklımda bir proje var.
Bunun için soracağım soruya değerli yorumlarınızı katarsanız çok sevinirim..

İnternette insanlar ürünler satıyor.Kimisi ilginç şeyler,kimisi değişik hoş kaliteli ürünler , kimiside ithal ettiği imal ettiği ürünleri satıyorlar.Yalnız bazı ürünler vardır ki bunları internette gördüğümüzde hoşumuza gitse bile tedirgin oluruz.Ürünü görmek isteriz..
Acaba nasıl ? Resimde görüldüğü gibi mi ? Yoksa resimdekinden daha farklı mı diye düşünürüz.

Sorum şu olacak : Sizce internette satılan ürünlerin sadece resim çekilip pazara sunulması o ürünün satışı için yeterlimi ? İnternette gördüğünüz bir ürünü almak isteseniz ve ürünü satan kişi size "şurda yerim var buyrun gelin çıplak gözle ürünü inceleyin" dese gitmeye üşenir misiniz ? gittiğinizde de bir mecburiyetlik mi hissedersiniz ? Ürün hoşunuza gitmese bu seferde bir rahatsızlık hissedermisiniz ? Ürünü satan kişi çünkü karşınızda..Yani ürünlerin internetten sadece resim ile çekilip satılması çok çok yetersiz kalmıyormu ?

Yerleşim Türkiye / İstanbulMeslek Bilgisayar-Bilişim
YORUMLARTopluluk ne düşünüyor?
15 yorum
Üye170 yazı
Merhabalar.

Neden mecburiyet hissi olussun ki sonucta bana gore bu bir ticarettir kimsenin urunu alma gibi bir zorumlulugu yok gidip gorulur almak isteyen alir almak istemeyen almaz. Bu durumla karsilasan ve cok ii davranan saticilar zaten her zaman kazanir.
BENIM SAHSI GORUSUM OLARAK.
Ben videoya cok onem veririm. yani dusunun bana bile makyaj yapin fotograflarimi cekin nasil gozukurum? ? tabiyki mukemmel (tartisilir :) :D). Ama urun satiminin icine video yu eklediginizde ve urunun her turlu ozelligini orada sergilediginizde cok farkli olur !
2. olarakta Marketing dedikleri bolum yani urunu nasil pazarliosunuz nasil bir aciklama yaptiniz. nasil bir giris ve nasil bir sayfa hazirladiniz. bilgiler doyurucumu gibi sorulara cevap verirseniz zaten urunn satislari sorunsuz olur ama alicinin aklinda bir tek soru kalirsa bu supheye donusur ve suphede satista cok etkilidir.
3. olarakta eger varsa referanslar. diyelim ki buyuk firmalara urun sattiniz ve calistiniz. bu kisilerin iznini aldiktan sonra referans olarak kullanabilirsiniz. Bana gore buda cok etkileyici olur !
Saygilar

Yerleşim Türkiye / YzmirMeslek Saty? / Pazarlama
Yeni Üye17 yazı
Internetten alisverisin asil amaci insanlarin magazalara gidicek vakitleri olmamalari yada usenmeleridir.Buyrun magazamiza gelin dedikten sonra muhtemelen o musteriyi kaybediceksinizdir.Bundan dolayidir ki; yolladiginiz urunun ayni cikmamasi karsisinda bazi teminatlar vermeniz gerekirse karsi tarafa tazminat odemeyi taahhut etmelisiniz.Boylece hem karsi tarafin guvenini kazanirsiniz hemde olur ya bir gun seytana uyar da farkli bir sey yollamak isterseniz boylece seytaninda onune gecmis olursunuz.
Saticaginiz urun eger tekstil urunleriyse bir beden buyuk bir beden kucuk yollarsiniz hatta gerekirse farkli renklerini de yollarsiniz boylece alici sizden hem emin olur hemde memnun olur.tabiki bunun icinde cok iyi bir tasimacilik sistemi kurmaniz gerekecektir.

Saygilarimla;

Yerleşim Ukrayna / KievMeslek Mühendis
Yeni Üye17 yazı

İnternetten alışveriş yapan kişilerin mağazaya gideceklerini ben de düşünmüyorum. Bence ürünlerinizin gerçekten fotoğrafını çekip koyarsanız ve fotoğraflarla ürünler size göründüğü gibi geliyorsa siz de öyle bir not düşersiniz (fotoğraflar elinize gelecek ürünün fotoğraflarıdır diye) herkesin içi rahat olur. Genelde bu sorular markaların sitelerinden alınmış fotoğrafları koyarsanız sorulur..

Yerleşim Türkiye / AnkaraMeslek Mühendis
Yeni Üye14 yazı
merhaba, ben şu an internet üzerinden satış yapıyorum ve sizin sorunuzu görünce akllıma satış başladığım ilk günler geldi.Bence ilk olarak ucuza allıp yüksek karla satabileceğiniz ürünleri araştırın.Araştırmayada internet üzerimnden satış yapılan gittigidiyor, hem al hem sat vb. sitelerden başlayabilirsiniz.Ve bence aklınızdan müşteriyi mağazanıza çağırmayı çıkarın, karşınızdaki kişi yanı alıcı satmak için sergilediğiniz ürünün bütün özellşklerini satış ilanınızdaki açıklama kısmından görebilsin zaten bir kaç satıştan sonra herşey kendiliğinden oluvericek siz bile inanamıyacaksınız.
TURGAY DOĞAN
turgay083@hotmail.com

Yerleşim Türkiye / YzmirMeslek Otomotiv
Yeni Üye71 yazı
mağaza da gidip görmek internet müşterisinin mantığına aykırı diye düşünüyorum.

Yerleşim Türkiye / YzmirMeslek Di?er
Yeni Üye83 yazı
yorumlar için tşk ederim arkadaşlar.
ben internette ürün satmak istemiyorum.
Sadece internette ürün satanların ürünlerinin sergilendiği bir yer olsa nasıl olurdu diye düşünüyorum.
İnsanların çok geçtiği bir yerde 1oo lerce ilginç ürünün olduğu bir yer.
internetten satan şurdaki teşhir merkezinde ürünüm var isterseniz ordanda bakabilirsiniz sipariş verebilirsiniz gibi..
yani 100 tane satıcının 1 tane mağazada ürününü sergilemesi gibi birşey.

Yerleşim Türkiye / YstanbulMeslek Bilgisayar-Bili?im
Yeni Üye83 yazı
Alıntı Yapılan Metin:
Yazıyı gönderen - transfermatik
yorumlar için tşk ederim arkadaşlar.
ben internette ürün satmak istemiyorum.

HİÇ KATILMIYORUM SAÇMA BİR DÜŞÜNCE

arkadaşım satmak istemiyorum derken kastım satmıyorum demekti.En azından şu an için.

Bir mağaza düşün.İçinde 200 tane birbirinden farklı ilginç ürünler..Casus anahtarlıklar,horlamayı engelleyici burun aparatları,bitkisel ürünlerden vs tut her türlü ilginç ve değişik ürünlerin sergilendiği bir yer.Sadece ürün için bir kira ödeyecek kişi..
Taksimde böyle bir yer açılsa günde kaç yüz kişi girer içeri biliyormusun ? Sırf merak ettiği için..hoşuna giden ürünüde alır..Bir nevi aslında ne alırsan 1 milyoncu gibi..insan merak ediyor ne var ne yok içeri giriyor ve birşey hoşuna gidiyor alıyor.

Yerleşim Türkiye / YstanbulMeslek Bilgisayar-Bili?im
Yeni Üye96 yazı
arkadaşlar internetten satış yapacağınız ürün nedir önce bunu belirtirseniz yorumlarda buna göre net olur.
satacağınız üründen piyasada bulunana örneklerinden çokdaha ucuz bir fiyata verilir ise toptan bir alıcı sizinle bağlantıya fotoğraflara bakıpta 5 bin adet gönder demez.
yerinizi görmek ister nasıl ne şekilde satış aşamasına geldi bunu bilmek ister.

Yerleşim Türkiye / ÇorluMeslek Ymalat
Yeni Üye4 yazı
Üründen çok sitenin güveenliği ve güvenilirliği ön planda olmali...Tabiki sonrasinda ürün resmin en az üç tane ve ürün özellikleri olmazssa olmazlardan...Ürün başliğinada önem verilmeli...Saygilarimla...

Yerleşim Türkiye / BursaMeslek Sa?lyk hizmetleri
Yeni Üye17 yazı
Sayın bluwow taksimde tutar böyle bir yer tabiki fakat bunun internetten alışverişle bağlantısı nedir? Şöyle diyebilirim siz böyle bir mağaza açın sonra internete de reklamını koyun ya da aynı andan internetten de satış gerçekleştirin.. Dükkanın fotoğraflarını ilana koyarsınız.

Yerleşim Türkiye / AnkaraMeslek Mühendis
Üye468 yazı
bende almanyada pazarciyim tezgaha getiremedigim buyuk mallarin fotohraflarini getiriyorum.oyle yapana kadar mali tezgaha ser bence daga mantikli.basarilar

Yerleşim ALMANYA / MunihMeslek Serbest meslek
Yeni Üye25 yazı
Merhabalar,
E-ticaretin tek öğesi ürün resimleri değildir. Zaten insalar alacakları ürünleri genelde intenet üzerinde ve mağazalarda araştırıyorlar. Türk müşteri yapısını inceledğimizde internette de olsa karşısında bir muhattab arıyor müşteriler. Siteye eklencek bir online destek kısmı cok etkili olacaktır.

Bir tanıdığım online destek kısmında musterilerle görüşüp msn üzerinden web cam ile ürünü gösterip tanıtarak satış yapıyordu ve çok başarılı idi.

Kendi sitemde yayınladığım bir yazıyı da size yol göstermesi açısından paylaşmak isterim.

"E-Ticaret , internete erişebilen kişi sayısının artması ile hızla önem kazanmaya başladı. Ancak bu büyük pazarda hangi ürünleri ve ürün gruplarını satmak akıllıca olacaktır?

Günümüzde ülkemizde eticaret konusunda en çok ilgi gören ürün gruplarını şu şekilde sıralayabiliriz.

Elektronik ve Bilgisayar Ürünleri
Diyet Ürünleri
Kozmetik Ürünler
Yöresel Ürünler
Hizmet Sektörü (Tatil , Biletleme İşlemleri)
Bu listeyi iyi analiz etmemiz gerekmektedir. Bir çok sektörde tüketicinin güvenini kazanmış , reklam bütçeleri son derece büyük olan e-ticaret siteleri yer almaktadır. Bu nedenle e-ticarete başlamadan önce faaliyet göstereceğiniz sektör konusunda iyi bir araştırma yapmalı ve piyasa hacmini değerlendirmelisiniz.

Hepsiburada.Com multimarket yapısında bir e-ticaret sitesidir ve ülkemizde en yüksek ciroyu yakalayan işletmelerden bir tanesidir. Tüketici güvenini sağlamış ve adı ile marka haline gelmiştir. Yüzlerce kategoride binlerce ürün satışa sunmakta ve bu ürünlerin büyük çoğunluğunu da stoklarında bulundurmaktadır. Bu şekilde büyük bir sermaye ile işe başlamayacağınızı varsalım. Bu durumda hepsiburada.com' a rakip olacak nitelikte bir site açmanız ilk etapta sizin için büyük bir hata olacaktır.

Örneğin bütün bilgisayar çeşitleri ve sarf malzemelerinin satıldığı bir sitenizin olması mı daha karlı yoksa sadece yazıcı satışı yada sadece notebook satışı yapan bir sitemi daha karlı olacak?

Eğer reklam yatırımlarınız astronomik rakamlarda olmayacak ise sadece bir ürün grubunu satmanız tüketici güvenini sağlamış binlerce grup ürün satan sitelere göre size avantaj kazandıracaktır. Günümüzde özellikle yöresel ürünlerin satıldığı siteler başarılı olmaktadır."

Saygılarımızla
www.eticaretpaketi.tk

Yerleşim Türkiye / BursaMeslek Ynternet
Yeni Üye29 yazı
hepsiburada 1 yıl içinde patlayacak web sayfaları düzgün çalışmıyor ve şikayet var adlı siede binlerce şikayet aldılar..yakında hepsiburada adlı site weblebi gibi gümbürtüye gidecek....internet müşterisinin ilgisini uzun süre üzerinde tutacak bir sayfa site vb......bir şey tanımıyorum

Yerleşim Türkiye / BursaMeslek Ö?retmen
Yeni Üye31 yazı
Merhaba;

İnternet üzerinden GG ve benzeri siteler üzerinden 2009 yılında satışlar yapmaya başladım. Bu 2010 nisan ayı başına kadar devam etti. Geçtiğimiz perşembe günü Maliye Denetim Koordinasyon Müdürlüğünden bir telefon geldi ve görüşmeye çağırdılar. Bugün görüşmeye gittiğimde ellerinde GG tarafından verilmiş olan kime ne satılmış ne kadar para aktarılmış şeklinde bir döküman bulunmaktaydı. Bunların bir kısmı için tutanak tuttular ve her bir tutanak 160.00 TL tutarında ceza ödemesi demek olduğunu belirttiler. Dilekce vererek 1/3 oranında indirim isteme şansınız var. Bununla beraber şirket kurup fatura bastırıp kesmediğim fatura tutarlarını kesmemi istediler. Bu çalışma şuan 2009 senesi için geçerli, halen internet üzerinden fatura kesmeden satış yapıyorsanız GG bunun tüm dökümünü maliyeye veriyor 2011 yılında sizinde kapınızı çalabilirler.Yani gittigidiyor kim ne sattıysa aynen raporluyor. Üç kuruş kazanalım derken
1. Şirket kurma masrafları
2. Faturadan doğacak KDV ödemesi
3. Tutanak x 160.00 TL para cezası

ile karşı karşıya kalabilirsiniz. Eğer fatura kesmiyorsanız
tsnm

Yerleşim Türkiye / YzmirMeslek Esnaf
Yeni Üye1 yazı
arkadaşlar şayet online olarak ürün satmak isterseniz şu siteyi kesin inceleyin güvenilir bi sitedir bende chip dergisinde okudum şimdi araştırma safhasındayım

<a href="http://www.google.com/xticaret/?1156_44361_=&ref=face">XTicaret Ürün Ekleme - Dijital</a>
arifcmg

Yerleşim Türkiye / SivasMeslek Memur