Ana içeriğe geç

İş Kurma Ve Girişimcilik

Artık Yeter. . !

BaşlatangencbankerTarih17/03/2010 16:32:31Yorum4

İlk mesaj
Yeni Üye21 yazı
Öncelikle saygıdeğer koniks üyelerine sonsuz mutluluklar diliyor ve herkese merhaba diyorum..
24 yaşında gayet sağlıklı bir cok işte başarı ile çalışmış bir Türk vatandaşıyım.. Bir devlet üniversitesinde lisans eğitimimi tamamladım ve şu anda inşaat ve tasarım alanında yüksek lisans yapıyorum..
İyi güzelde kardeşim bunları mı dinleyeceğiz bizden ne istiyorsun söylesene arkadaşım diyebilirsiniz..
Hasbelkader lisans eğitimimi tamamladım.. Eğitimimi tamamladığım alan devlet memuru olabilmek için zor bir alan ama özel sektörde iş imkanı fazla fakat rakamlar mini ekonomik.. Bu durumda yüksek lisansa başvurmaya karar verdim ve kazandım.. Çok şükür başarı ilede ilerliyorum.. Ama bundan sonrası için gayet endişeliyim.
Yıllardın ailemin bana gönderdiği biraz kendi çalıştığım vs.. para ile geçindim durdum.. Gurbette okumak kendi sorumluluklarını yüklenmek bazen insana ağır veriyor ve kaldıramıyor.. Yüksek lisans eğitimi lisansa göre biraz da meşekkatli ve daha çok emek istiyor.. Artık ailemden bir şeyler beklemek çok zoruma gidiyor..
Onlarda çok emek veriyor ben onların hakkını hiç bir zaman ödeyemem ama babamında işleri oldukça sıkıntılı.. Emekli olduktan sonra ek işler yapmaya başladı.. Araba aldı çalıştırmak için ama bu sene ihaleleride kazanamadı arabayı banka bağlamaya calışıyor şimdi borcundan dolayı ev kirası kaç ay oldu ödenmedi, evi geçindirmek için kredi kartı aştıkca aştı, bunun yanında tanıdıklardan alınan borclarda işin içine girince dağ gibi büyüdü. Çıkmaza girdik resmen..
Derseniz ki emekli oldu demişti emekli maaşı vardır o da yok efendim onuda emekli olmak için borcuna karşılık banka kredi verdi ona kesiliyor.. Artık son damlamıza gelmek üzereyiz.
Çok şükür Rızkı veren Allah insanın rızkını kestiği zaman canını alırmış. Senin başında kredi için başvurmuştum ve kredi cıktı. Lisans dönemimdende bi 10bin TL kadar daha borcum vardı.. Buda üstüne binecekken çok şükür burs kontenjanları arttırıldı ve yüksek lisansta alacağım kredi Bursa cevrildi..
Bununla kendimi cevirebiliyorum ama ailemin durumu gercekten cok kötü ve bunu kendime yediremiyorum.. Hala sizden ne fikir istiyeceğimi söylemediğim için bana kızıyorda olabilirsiniz. O zaman söyleyeyim bu aldığım bursla ticaret vs.. bazı işler yapabilirmiyim hem okulu yürütmek istiyorum hemde aileme destek olmak istiyorum. Okuluma bazı günler gitmeyebiliyorum bu günlerde calışık elimin emeği ile hakkımla kazanıp dürüstlükle işler yapıp kendimide ailemide düzlüğe çıkarmak istiyorum..
Birde sevdiğim bir kız var onu da annesi sıkıştırıyor ben okuyan bir adamım bu durumumda nasıl gideyimde evleneyim..
Benim az çok demeyip dişimi tırnağıma takıp çalışmam gerekir ama sermaye dediğim gibi bursum var.. Ee bunuda ev kirası vs. harcadığımı düşünürseniz.. Bursu masraflarımın günü gelmeden değerlendirip kendimi gecindirecek ve aileme destek olacak kadar para kazanmak istiyorum.. Siz değerli site okuyucuları fikirlerinizi paylaşır bana yol gösterici olursanız size minnettar olurum...
İyiler mutlaka kazanır diyorlar.. Ben vatanını milletini seven iyi bir insan olmaya çalışıyorum ve bundan ödün vermedende devam edeceğim..

Şimdiden değerli fikirleriniz için teşekkür ediyor Saygılarımı sunuyorum...

Yerleşim Türkiye / SivasMeslek Grafiker
YORUMLARTopluluk ne düşünüyor?
4 yorum
Üye305 yazı
merablar arkadaşm bende senin gectıgn yollardan gecen biri olarak bursunu herhangi bi iş için baglama mesela ben üni yıllarımda 3 ayrı işte kolturuyodum tabı bu arada okulu baya ihmal edıyodum ama napalm hayat bazı insanlara acımasız neyse sende benm gbi yap gece vardiyalı olarak çalşablecgn bi iş bul fabrika falan, hiç olmadı çorbacı oda olmadı güvenlik gece işi bana uymaz diyosan cevrendeki büyk marketlere git cvni bırak part time kasiyerlik yada stand elemanlığı yap başka düşnyorumda aslında iş cok piyasada ama bu iş bana uymaz şu iş bana uymaz derseniz kesnlkle dikiş tutturamazsınz, iş secmeyın iyi yada kötü yapn heleki sen sonuncta okuyan bi insansın şöyle düşün bu işlern hepsi gecici şu anda para lazm ve zorlansamda çalşacagım bu düşnceyle başlarsan emin ol yorulsanda akşam kafanı yastıga daha hzurlu koyarsın, vede ilerde benm gibi rahata kavuşursun umarım allah yolunu ack etsin, kolay gelsin...
Hediyelik Lezzetler - Cezerye, Kerebiç ve Lokum Çeşitleri
www.hediyeliklezzetler.com
Hızlı, kaliteli, online sipariş.

Yerleşim Türkiye / YstanbulMeslek Yöneticilik
Üye144 yazı
Gncbanker,
Yüksek lisans eğitimini devam ettirmen için hergün okula gitmene gerek yok güzel kardeşim.
Madem lisans eğitimin bitmişsen birişe girip çalışacaksın,işyerine de ben haftanın 2 günü şu saatlerde okulda olacağım diyeceksin bizde bu durumda çalışan 8 arkadaş var.
Öncelikle sen madem bir 4 yıllık okul bitirmişsin önce çalışıp kendi maaşını alıp kendi borçlarını ödemeye bak.Senden özür dileyerek şöyle bir gerçeği sana bildirmek istiyorum senden yaşça büyük olduğum için söylüyorum sakın yanlış anlama ama sen yüksek lisans yapıyorum diye çalışmamazlık edemezsin,mutlaka bir iş bulursun ama maaşı az olur sonra yükselir unutma yüksek lisans bitince aynı kurumda maaşında yükselecek,kurumsal firmalara girersen zaten bu okul iznini alabiliyorsun.
sen şimdi burstan aldığın parayla kendini avutma o nereye kadar gidecek 2 yıl sonra yüksek lisans bitince askere gideceksin o zaman ne olacak?

Yerleşim Türkiye / YstanbulMeslek Bilgisayar-Bili?im
Yeni Üye21 yazı

Değerli fikirleriniz için çok teşekkür ederim. Ben hiç bir zaman çalışmamazlık yapmam aksine cok calışan bir insanım.. Şimdiye kadar bir cok işine girdim cıktım. Bir çok yere cv bıraktım.. Kimisi 2 gün okula gitmem gerektiği için kabul etmedi Kimisi askerliğimi yapmadığım için.. Aslında iş isteyenler çok olmasından kaynaklanan ve bayan elemanların daha çok tercih edilmesinden kaynaklanan bir sorun. Daha sonra bir ismini vermeyeceğim Telekominikasyon firmasında işe girdim.. Daha öncede bunlara rakip bir firmada calıştığım için iş tecrübemde vardı.. Kendi cebimden harca**** eğitimlerine gittim vaadler aldım. Sonra 2 hafta deneyeceiz dediler denediler Sonra deneme süresini 2 hafta daha uzattılar.. Ve bu süre zarfında yine kendi cebimden yedim iştim çalıştım üstüne birde cebimden yedim.. Bunun bana ne yararı var.. Biliyorum yaşça benden büyüksünüzdür ama azımsanamayacak kadar çok işte çalıştım ve işlerin az cok ne şekilde yürüdüğünü az da olsa öğrendim.. Hele ki bu devirde bu kadar işsizin yanında gercekten işverenler az maliyetli çalıştıracakları işçiden cok iş bekliyorlar.. Hiç gocunmam gece gündüz çalışırım. Ama bu kez okuldan fedakarlık yapmam gerekecek.. Bu durumda özel sektör sizi yiyip yutabilirde.. Açıkcası benim içimi acıtan çalışmak değil çalışıpta emeğini başkalarının yemesini seyretmek..

Yerleşim Türkiye / SivasMeslek Grafiker
Yeni Üye30 yazı
merhaba; abi lisans eğitimi aldığın alan- aylık beklentin nedir ne kadar kazanmak istiyorsun yazsaydın iyi olurdu.

ben perakendecilik sektöründe çalışıyorum ve aöf ten devam ediyorum.büyük marketlerde (metro-carreour,migros,kipa vs. veya yerel marketlerde) yarı zamalı olarak çalışma imkanın yüksek. ( yapanlar var ) böyle alışveriş merkezlerine cv bırakmalısın ( insan kaynaklarıyla bizzat görüşmen şansını artırabilir)

ve birde dediğin gibi emeğinin karşılığını alamama haksızlığı var tabi . ben sizin yerinizde olsam ticaret yapar gelirimi katlamaya çalışırdım( ticaret ten kastım çok sermaye gerektirmeyen işlerdir- arayınca bulunur ) uygun yerlerde sizin satabilceğiniz ürünler muhakkak bulunur temin edilir. . . (bu konuda da büyüklerimiz size yol gösterecektir). . .
saygılar . . .
ENGELENEMEZ GÜÇ

Yerleşim Türkiye / YzmirMeslek Ticaret