Ana içeriğe geç

İş Kurma Ve Girişimcilik

20 Bin Ytl Hangi İş Koluna Yatırayım

BaşlatanmstfzknTarih25/01/2007 16:22:00Yorum38

İlk mesaj
Yeni Üye2 yazı
ya arkadaşlar ben askerden geldim herhangibi bir iş bulamadım babanın destegi ile bir iş kurmak istiyorum
babam inşaat üzerine bir iş kur diyor
ben ise bir internet cafe kurayım diyorum

sizelerden başka bir iş fikri veya inşaat sektörü ve internet cafe kurmak konusunda fikir bekliyorum
bir iş kurmak

Yerleşim Türkiye / YozgatMeslek Bilgisayar-Bilişim
YORUMLARTopluluk ne düşünüyor?
38 yorum
Yeni Üye8 yazı
sakın ha sakın internet kafe kurmayasın.bu iş artık çığrından çıktı.Sen o kadar kaliteli,kurallara uygun ,tamammen ahlaki bir işletmede kursan fayda etmez.Çünkü adın int cafe işletmecisi oluyo

Yerleşim Türkiye / SivasMeslek Kamu sektörü
Yeni Üye13 yazı
Ciddi bir işiniz olsun istiyorsanız inşaat sektörüne girin. Gelişme olanakları bulabilirsiniz.
Kılınç Orhan Erdemir

Kurumsal Yönetim ve İş Geliştirme Uzmanı

www.kurumsalsirket.com
koerdemir@gmail.com

Yerleşim Türkiye / YstanbulMeslek Dany?manlyk
Yeni Üye5 yazı

inşaat güzel de 20 bin ytl ile nasıl olacak bu iş ?
internet cafe hiç düşünme sil at kafandan oda iş değil güzel bir telefoncu açabilirsin yerin güzelse çok da şık bir mekan olabilir.

Yerleşim Türkiye / YstanbulMeslek Y?siz
Yeni Üye2 yazı
tamam dostlar ama ne acayım sizin bir öneriniz varmı mı bana acıl yardım gereekiyor sıkışmış durumdayım yardım lütfen
bir iş kurmak

Yerleşim Türkiye / YozgatMeslek Bilgisayar-Bili?im
Editör146 yazı
Bu kadar acil ve plansız bir şekilde iş kurma hevesini anlamadım.Sonuçta 20.000 ytl para var ortada.Yanlış bir karar seni elindeki sermayeden edebilir.Sırf bu hemen iş açayım niyetiyle kurulan işlere bir bak.İnternet cafeler-Playstation cafeler-Bakkallar-Kuruyemiş dükkanları-Kahveler ve daha neler neler.
Madem internet cafe işinden anlıyorsun.Çevrendeki veya uzaktaki internet cafelerle hiç görüştün mü.Durumları nasıl iş yapabiliyorlar mı?
Birde soruyu sorarken inşaat üzerine deneyimlerin nedir bundan da bahsetmemişsin?

Yerleşim Türkiye / SakaryaMeslek Di?er
Yeni Üye3 yazı
bence sen değil 20 bin ytl, 20 ytl ile bu mantıkla hiçbir şey yapamazsın. ne işine gireceğin hakkında başkalarından fikir alma tarzına bakılırsa, ben 20 bin ytl'yi babana geri ver, o senin için bişeyler yapsın derim.

Yerleşim Türkiye / YstanbulMeslek Ö?renci
Yeni Üye8 yazı
gel kardeşim ben sana bi fikir vereyim.git bir küçük panelvan al 6-7 bin liralık.oradan sür gıda toptancılarına 6-7 bin liralık da bakkaliye doldur içini şeker sakızsporcu kartı vb. satarsın bakkallara ilçelere geriye kalan da masraf için olsun en akılcı yol bu bence.tavsiye ederim

Yerleşim Türkiye / SivasMeslek Kamu sektörü
Yeni Üye36 yazı
Bence acele etme iş kurma konusunda iyi düşün sabırlı ol batıra bilirsin elindekinide. internet cafe işinide dünyanın en büyük saçmalığını yaparsın bence mesala bir su bayisi olabilir imkanlar dorultusunda yada iş isti yorsan bebek mazemeleri,veya gıda yada kadın üzerine bir şeyler düşün bence....!
ysn

Yerleşim Türkiye / YstanbulMeslek Gyda
Yeni Üye13 yazı
internet cafe işi yapılacak iş değil
en baştra her evde artık bilgisayar olmaya başladı
ikinci sebep bilgisayarlar ortalama 500 1000$ civarındasen ise saati bir ytlden bunları kiraya verecen mantıklı değil
aileler artık çocuklarının internet cafelere gitmesine sıcak bakmıyor çünkü bir çok kötü alışkanlığı orda kazanmaya başladı çocuklar
bunları bi düşün
inşaat işi ileilgilenen bir ailem var 20000 ytl ile hiç bir şey yapamazsın paranı ziyan etme inşaat işi ciddi sermaye birikimi ister

Yerleşim TürkiyeMeslek Ymalat
Yeni Üye5 yazı
Hangi ildesin bilmiyorum ama,madem babanızın inşatla ilgili bilgisi var ,temel malları satan bir nalbur dükkanı açabilirsin.

Yeni Üye56 yazı
int cafe için ölüyor denir bence de ama yeri iyi olursa idare olunabilinir.windows ya da oyun programlarının lisansı çok sıkı denetleniyor artık.elalem kendi malı değil ya hor kullanır cafelerde bilgisayarları.sigara içimi de yasaklandı net cafelerde.zengin olmazssın ama kendini idame ettirirsin.scanner ve printer çıktılarından,çay kahveden de gelir bişeyler.
200-300 milyonluk dvd-vcd(bandrollü) koyarsın duvara monteli rafa isteyen kiralar.çeşit iyidir müşteri algılamasında çekicilik uyandırır.
aynı zamanda press ütü alırsın printer çıktılarıyla t-shirt baskısı yaparsın.yağlı kağıtları var orjinal tanesi 1 milyon falandır onların.liseliler meraklıdır.
server bilgisayara tv-kartıyla vhs kasetleri yada küçük kaset videolarını dvd ye aktarırsın.
giderleri düşünelim:yer kirası+adsl parası+elektrik=en az 600 gideri vardır kanımca bozulan anakartları,yanan işlemcileri hesaba katmıyorum bile.windows lisanslı ve bir kaç populer oyunun lisanslı olsa alnın ak olur denetimler çok sıkı çünkü.

buna karşın gelelim inşat malzemeleri olayına alpabi arkadaşın dediği gibi nalburiye olabilir.çekiç,pense,tornavida,matkap,kablo...vs birinci sınıf olanları vitrine ikinci sınıf çin mallarını dükkan önüne koyacağın herşey bir milyonluk tarzı bir tezgaha koyarsın.kokmaz bulaşmaz ve bozulmaz.işten vazgeçersen de zararı çok olmaz kolay elden çıkarırsın.kasanın yanına adsl li bilgisayarınla paşa paşa oturursun.

kolay gelsin diliyorum sana...

Yerleşim Türkiye / YzmirMeslek Sa?lyk hizmetleri
Yeni Üye2 yazı
ya aynı dert bendede var iş kurmak çok kolay ve çok zor rizikoya girmen gerekiyor iş yapmak için risk her zaman başarıya giden yolun bir parçasıdır riske girmezsen oturursun evde çok mantıklı düşünüp iyi projeler çıkartman gerekiyor
inşaat internet cafe bakkal filan bunlar artık hikaye oldu ya ihracat yap ya ithal et bu yönde çalış bence
celal

Yerleşim Türkiye / YstanbulMeslek Di?er
Yeni Üye2 yazı
ya aynı dert bendede var iş kurmak çok kolay ve çok zor rizikoya girmen gerekiyor iş yapmak için risk her zaman başarıya giden yolun bir parçasıdır riske girmezsen oturursun evde çok mantıklı düşünüp iyi projeler çıkartman gerekiyor
inşaat internet cafe bakkal filan bunlar artık hikaye oldu ya ihracat yap ya ithal et bu yönde çalış bence
celal

Yeni Üye56 yazı
ithalat ihracatı daha sonra yapar ilk kez ticaret yapan biri için direk ithalat ihracatla başlaması riskli.

Yerleşim Türkiye / YzmirMeslek Sa?lyk hizmetleri
Yeni Üye11 yazı
80 m2 bir büro tut reklam ve ajans işi olsun,korkma yaparsın,lise ve ilköğretim okulları son sınıf öğrencilerin yıllık adı altındA hatıra cd si hazırla okul müdürlükleriyle anlaş bir miktarda okula bırak,tabi bu işi ajans çatısı altında yaparsın,devamı var bir okuldan yaklaşık 2500 dolar kazanırsın 15 okul yapsan her sezon 37.500 dolar kazanırsın sezonluk sadece ajans işinin bir parçasında...

Sonra düğün,nişan organizasyonu bir ekip kurarsın,çeyiz işinden anlayan biyerle anlaşırsın,yada sen çeyiz atölyesi açarsın,,

sadece büro yu açman 8000 ytl yi geçmez!
Pazarlama yeteneği Genlerden,Şovalye olmak asillikten Gelir...

Yerleşim Türkiye / OrduMeslek Yöneticilik
Yeni Üye5 yazı
arkdasım ben 40 000 ytl ıle ınsaat sektorune gırıs yaptım herseyın bır baslangıcı vardır ılk bınam ı gecen sene bıtırdım 16 daırelık br bına yaptım yeter kı ıste azmet zorluklara bıraz katlan unutmakı her cefanın bır sefası vardır ınt. cafe bos iş coluk cocuklamı ugrasacan ınternet artık her evde var ben derım kı madem o tarzda ısler ıstıorsun bu paket donercı sıstemıyle calısanlar varya hemen ac bır tane 8 10 lıraya a carsın kendın kur ılerlet hava parasına sat bu sekılde bıraz dongu olustr hayattının 1bı 5 yılını koy ortaya gusel sermayen olur
deligurbet

Yerleşim Türkiye / AnkaraMeslek Elektrik / Elektronik
Üye355 yazı
abi ellerine sağlık elle tutulur bir örnek verdin kesinlile katılıyorum ancak şunu söyleyim iyi bir konseoptle açılmış işlemeyen bir cafe görmedim ancak çalışma saatleri nedeniyle karlı bir iş değil yani büyüme yapılamaz.şuda bir gerçekki cafe denetimleri genelde baskın niteliğnde olduğu için toplumda kötü bir imaja sahiptir.fasfod işi çok güzel bir iş koludur minimum maliyet maksimum kazanca dönuşuyor ancak rekabetin oldukca yoğun olduğu günümüzde farklı olanı ılginç olanı dikkat çekici olanı yaratıcaksın ki insanlar sizi tercih etsinler.etsinlerki ileride ki hedef bir marka oluşturma yolunda ilerlesin . kuruluş aşamasında bir takım kendi standatlarınızı belirlerseniz(ürün çeşitliliği,sağlık sıtandartları ,dekorasyon, vs )yaptığınız işi genişletebilir frncse edeilirsiniz .böylece yaptığınız işten çocuklarınız hatta torunlarınız bile çalışmasalar dahi buişten para kazanıp size dua ederler.sözün kısası ne yaparsanız yapın insanlara en kaliteli hizmeti makul bir fiyata verebilirseniz sırtınız yere gelmez.
başarılar dilerim

Yerleşim Türkiye / YzmirMeslek Ymalat
Yeni Üye81 yazı
tam olarak ne zaman yazdığını anlamadım ama ben cep telefonu işine gir acaip paraa var bende bu işteyim ama sermayeni akıllıca yatır mesela kontör bu iştede toptanda iyi para var

Yerleşim Türkiye / YçelMeslek Serbest meslek
Yeni Üye38 yazı
Farklı ama geleneksel fikirler bence ... Şoyle yapabilirsin belki Sizin oralarda tarım ne durumda eğer tarım gelişmiş ise ve tarımla uğraşan bir yer bulabilirsen bence hemen bir Ziraat Mühendisi bul diplomasını kirala ve Zirai ilaç satan bi yer aç acaip karlı bir iştir. Çok fazla bilgi istemez 2 ayda içini dışını öğrenirsin. Benden bukadar Umarım faydalı olur
netteklif.net << Yeni :)

Yerleşim Türkiye / AnkaraMeslek Ö?renci
Yeni Üye71 yazı
sayın fulyam8 ben adanada ikamet etmekteyim ve de sizden cep telefonu bayii ile ilgili bilgi alabilirmiyim.

Yerleşim Türkiye / AdanaMeslek Muhasebe
Yeni Üye12 yazı
20.000 YTL. satış üzerine bir web sitesi kur.google da hit yap. ne satarsan sat, telefonların susmaz çünkü her insan artık alacağı şeyleri önce net üzerinden araştırıyor.sende yapacağın küçük bir reklam yatırımıyla google da ilk sayfada yerini rahat rahatt alırsın. üstelik web sitesi dahil reklam gideri vs. 5000 ytl. elinde 15000 kalır onuda sattığın ürünü nakit alıp satarsın çok kar edersin.(tabii siteni kurduğunda banka anlaşmalı yapman lazım.gittigidiyor gibi.müşteri ürünü ister hesaba havale eder.para banka tarafından bloklanır.sen ürünü kargo ile yollarsın müşteri bakar ok verdiği anda para hesabında en garantili en mükemmel iş.siteni ingilizce olarakda hazırlatırsan açıl dünyaya kim tutar seni...

Yerleşim Türkiye / AnkaraMeslek Bilgisayar-Bili?im
Üye1236 yazı
Parasi olup tecrubesi ve yeni is fikri olmayan arkadaslar;
Siz en iyisi kurulu bir isi olup finans yonunden ihtiyaci olan birilerine ortak olun. (ki bunlarin sayisi az degil) hatta ortak oldugunuz bu isletmede dusuk bir maasla calismaya da baslayin. yil sonundaki kardan hisseniz oraninda kar payinizi alin temiz temiz. Hem var olan bir ise katkiniz olmus olur, hem para hem tecrube kazanmis olursunuz. Ancak para verdim patron oldum havalarina girmeyin. Unutmayin siz bu sekilde var olan, devam eden, yonetilen bir ise maddi miktari sayilarla ifade edilebilecek bir sekilde ortak oldunuz. Isin yonetimi konusunda is sahibi ortaginiza sonuna kadar guvenmelisiniz.

Nasil guvenecegim diyorsaniz basit bir kac ipucu vereyim;
Ortak olacaginiz firmanin en az 2 yildir faaliyette olmasina dikkat edin.
Hakkinda en iyi bilgi alinabilecek kisiler is yeri sahipleridir. Bu isverenin tedarikcileri ile veya musterileri ile usulunce irtibata gecip isveren hakkinda bilgi sahibi olabilirsiniz.
Hatta bir kac gun is yerinde takilirsaniz calisanlarin durumlari, gelen giden misafirler ve telefon konusmalari size isveren hakkinda inanilmaz bilgi verir.

Bu vesileyle isyeri sahiplerine de seslenmis olalim; Artik kendi yagimla kavrulurum, az da olsa kanaat ederim huyunuzdan vaz gecin. Birlikten kuvvet dogar. Etrafinizdan gelecek bu tip tekliflere 'aman isimi elimden alacak' korkusuyla karsi cikmayin.
Zann ile yakin zail olmaz. - Mecelle'den

Yeni Üye13 yazı
valla kardeşim ben senin yerinde olsam 100 ytl ye işportaya girerdim. senin yerinde diyorum ama bende büyünce böyle yapacam. bilmiyorum nerde oturuyorsunn ama bulunduğun ilin en işlek caddesine tezgahını kur. 3-4 ay orda işportada çalış. böylece nerelerin parayı ***ürdüğünü nerelerin iş yapmadığını görmüş olursun. zaten o 3-4 ayda soğukta yada sıcakta birçok şey öğrenirsin ve hangi işin kendine uygun olduğunuda o 3-4 ayda sökersin. sonra sana uygun olan işe girersin.
internet cafe açıyım diyorsun eğer kendine güveniyorsan aç. ben ankarada oturuyorum kızılayda bi internet cafe var( reklam olmasın die adını vermiyorum) 150 tane bilgisayarı var saatide 1.25 ytl den. ben saat 8 de okuldan kaçıp o internet cafeye giderdim ve en az yarısı herzaman dolu olurdu. öğle saatlerinde ise zaten yer kalmazdı yani düşünürsen 150 bilgisayar 1 ytl desek bile 10 saat tam dolu iş yapsa( ki daha fazladır) günde 1.500 eder.
türkiyede her işde hem çok para var hemde hiç para yok. işini bilirsen balonculukta bile para vardır. önemli olan senin hayallerini oluşturduğu o mesleği seçmektedir mesele
ha eğer dersen işporta bana göre değil ve eğer 'risk' kelimesinide birçok kişi gibi çok seviyorsan 40.000 ytl bankadan kredi çek. yeni kurulan bir su firmasının bayiliğini yap. ama kesinlile yeni kurulmuş olsun çünkü yeni kurulan firmalar sana gelirden daa fazla pay verir. sonra mahelledeki çocukları topla 1000 tane bs reklamı çocuklara ver sabahtan akşama kadar telefon numalrını dağıtsın. çocuklarada bi 2.5 ltlik kola al yeter. hem onlar mutlu olur hemde sen. baban kasanın bşına geçer sende başlangıçta su taşırsın arabayı kullanırsın. borçlarını ödedikten sonra baban zaten çevirir orayı sende kendine başka bi bayilik açarsın.
benim tavsiyem bu sana işte:D

Yerleşim Türkiye / AnkaraMeslek Ö?renci
Üye152 yazı
ÇOK KISA YAZACAĞIM kusura bakma. Acilen çıkmam gerek ama yazmadan çıkmayım dedim.

bence eğer muhitin, yaşadığın şehir uygunsa hiç dert, tasa, stres yaşamadan hemen bir BAYAN İÇ ÇAMAŞIRI dükkanı aç.

Yerleşim Türkiye / YstanbulMeslek Yleti?im
Üye152 yazı
ben hem şu an bi şirkette çalışıyorum. kardeşim su işişyle uğraşıo...10 senedir. yani taa pompayla su satılan zamandan beri sucuyuz.

girme su işine. ama dersen ben yuk kaldırırım. 5. kata suyu cıkarır ve bıdon basından 1-1,5 ytl kazanırım dersen o baska

hesapla bakalım bıdon bası tum masraflar cıkınca 1 ytl kardan gunde kac su satarsan ıstedıgın parayı kazanırsın..

çooook zor iş

Yeni Üye20 yazı
Alıntı Yapılan Metin:
Yazıyı gönderen - ozoz
ÇOK KISA YAZACAĞIM kusura bakma. Acilen çıkmam gerek ama yazmadan çıkmayım dedim.

bence eğer muhitin, yaşadığın şehir uygunsa hiç dert, tasa, stres yaşamadan hemen bir BAYAN İÇ ÇAMAŞIRI dükkanı aç.

neden bayan iç çamaşırı?
bu konuda nasıl bir deneyim yada bilgi sahibisinki bu yargıya varıyorsun.
iç çamaşırı açmanın isabetli olacağına dair ikna edici ne tür bilgiler verebilirsin.
teşekkürler..

Yeni Üye19 yazı
arkadaşım girsene inşaat işine arkanda baba destegide var hiç affetme bence
RT

Yerleşim Türkiye / YstanbulMeslek Serbest meslek
Üye152 yazı
neden bayan iç çamaşırı?
bu konuda nasıl bir deneyim yada bilgi sahibisinki bu yargıya varıyorsun.
iç çamaşırı açmanın isabetli olacağına dair ikna edici ne tür bilgiler verebilirsin.
teşekkürler..
[/quote]

AÇIKLAMAMA YARDIMCI OLDUĞUN İÇİN ÖNCELİKLE TEŞEKKÜR EDERİM SANA.

1.cisi bayanlar üzerine ne yaparsan olur :)..devamlı tüketirler çünkü.

iç çamaşırı eğer marka alırsan; en az %70-80 dolaylarında karla satıyorsun.
eğer piyasadan kaliteli mallar alırsan, zamanla hem bakiyeli çalışababilir, yani sattğın malın parasını verebilirsin..hatta zamanla karşına öyle fırsatlar çıkıyorki çuvalla alıyorsun(ihrac fazlası, dukkan kapanısı,markaların fabrika satıslarından uzun zamandır satılmayanlar vb.) taneyle satıyorsun

ama dediğim gibi en buyuk etken bayan üzerine bir iş olması...

Yeni Üye71 yazı
bravo Kenan Kablan.o kadar isabetli bir tesbit yapmışsınızki tebrik ederim.bende birlikten kuvvet doğar sözüne sonuna kadar inanırım.birlikte yapalım demek bile inanmaktır ve başarmanın yarısıdır.ne yapayım diyen arkadaşıma gelince.istirarlı bir iş ve devamlı kazanç her zaman zemini kaplamış zemininde boşluk kalmayan iş kollarında var.çevresinde gözlem yaparak parasıyla katkı sağlayacagı ve kendisininde kazanacagı işverenler mutlak vardır.ama ben kendi işimi kurmak istiyorum diyorsa.ona bir öneri.bir takas bankası kursun.isteyen herkes ilgilenirse bunu yapabilir.fazla para gerektirmeyen tüm sektörlere hiat eden bir yer olur.küçük ama devamlı komisyonlarla hem kendisine hemde çevresine faydalı olur.örneğin;hammadde ihtiyacı olan bir firmaya
hizmet takası yaptırabilir.ilgilenen olursa ayrıntılarla ilgili bilgilerimi aktarabilirim.dilerim faydalı olur.bir örnek daha:bakkal amca devrini tekrar başlatıp kurumsal bir çok ortaklı şirkete dönüştürmekte mümkün.düşünsenize 20.000 ytl tek başına ne yapar.ama 20 kişi olursa ne yapar değilmi........

Yerleşim Türkiye / AntalyaMeslek Dany?manlyk
Yeni Üye46 yazı
Merhabalar,
Egem Yenilenebilir Enerji Sistemleri Ltd.Şti. olarak Nano Teknolojinin hızla kullanılmaya başlandığı şu
günlerde ürünlerimizi İl Distribütörlerimiz ile paylaşarak büyümeyi hedefliyoruz. Distribütörlük şartları ve
detaylı bilgi için web sitemizi ziyaret edebilir ( www.forexnano.com ) ya da 0 216 572 80 79 ,
ve 0 532 392 95 79 no'lu telefonlardan bize ulaşabilirsiniz.

Mehmet Oral

Satış ve Pazarlama Koordinatörü
Mehmet Oral

Yerleşim Türkiye / YstanbulMeslek Ymalat