4 seneden fazladır avm lerin içerisindeyim. 2 avm dede şekerleme üzerine standlarım vardı. şimdi devrediyorum. istanbuldan uzaktaki şehirde dükkan idare etmek kolay olmuyormuş.. neyse sana ayrıntılarını şöyle anlatayım
-doğuş grubu bu işi iyi yapar. kiralamalarda çok gaddar değildir. maslaktada yerleri var ,istinye parkda doğuş grubunun. ikisininde kiralamasını bilirim ki çoğu yabancıya göre cok ıyıdır.
-arkadasların bahsettıgı kıra fıyarı ve genel gider meselesi senı hıc korkutmasın o rakamlar gerıde kaldı. artık her yer avm ve ınan bana onlarda artık makul fıyatlar sunuyorlar ki artık cogu avm cıro uzerınden kıra alıyor. yanı kazndıysan verıosun kazanmadıysan ayda tr911 ın dedıgı gıbı 7500 lira vemek , genel gıder odemek zorunda kalmıyorsun. yanı kısaca su ki sen görüşmeye gittiğinde zaten sana sölerler. kira bu genel gider bu, yada bız kıra degıl genel gıderın %8- 10 unu alıyoz derler
-stand sözleşmeleri kesınlıkle 12 aylık olur. ama cıktıgım gun kıram bıter kalmadım ayların kırasını ödemem maddesını ekletırsen problem yasamassın kötu gunlwer için ki anlattıgına göre gebze cok ıyı olacak ve senın buna ıhtıyacın yok.
-iş olarak bızım ısı tavsıye ederım. zaten dogus grubu trilyonun olsa yatırımcıya yer vermez. franchise markasını karşısında görmek ister. örnek mısırcıysa sahıs değil franchıse veren, giyimciyse parayı verenle değil o giyim markası ıle "üst sözleşme" yapar. yanı tekıl adamla iş yapmaz. marka ile yapar. bu senın için problem olmaz marka ile girersin ki ben senelerce yaptım bu işi senın içinde daha iyi oluyor. neden dersen tek kişyle muhattap olup işini daha rahat halledıyorusn. takibi kolay oluyor. ben zaten buna guvenerek sehır dısında ıkı stand bırden actım.
neyse ayrıntılar uzun. istersen ki bu yazıyı okuyan kim isterse
oduruoz@mynet.com adresinden bana ulaşabilir. ordan telefonla irtibat kurarız.
ALLAH herkese hayırlı işler, bereketli kazançlar versin inşallah. çok uğraştım zor işler. çok meşakkatli ama kazancıda yatsınmayacak akdar iyi. inşallah herkes ıyı olur.