İlk mesaj
İş Kurma Ve Girişimcilik
Gittigidiyor Ve Ebay'da Satış
YORUMLARTopluluk ne düşünüyor?
35 yorumG
Yeni Üye3 yazı
Ebay ise mesela Alman EBAY ında satacaksan minimum 20 euro kadar tutacak olan kargo masrafı rekabet şansını oldukça azaltacaktır.Kar marjı çok yüksek bir şey satman gerek orada ve sattığın üründen alıcı en ufak bir şikayet de bulunursa sana dispute açar yani paranı PAYPAL şirketi alıcıya iade eder.(PAYPAL EBAY ın ödeme almak için para işlerinde kullandığı bir yan kuruluşudur.
Bunlar realite dostum, umutlarını kırmak gibi olmasın ama..
Z
Üye382 yazı
GG DEN UZAK DUR HAYATIN NEŞE KAZANSIN
TİCARETTE UĞRAŞINIZ VE CESUR OLUNUZ. ZİRA RIZKIN ONDA DOKUZU TİCARETTEDİR. (S.A.V)
H
Yeni Üye22 yazı
fikirleriniz için teşekkür ederim.ama arkadaşlar bu sitede binlerce alışveriş yapılıyor.bunu yapan insanlar nasıl yapıyor sadece benim kafam karıştı bana fikir verirseniz sevinirim.teşekkürler.
T
Üye405 yazı
06/03/2010 : 22:57:41#4
Web sitesi
Alıntı
http://www.google.com.tr/search?hl=tr&client=firefox-a&hs=gxg&rls=org.mozilla%3Atr%3Aofficial&channel=s&q=Sahibinden+mi+Gittigidiyor+mu+&btnG=Ara&meta=&aq=f&oq=
bak buraya tıkla yardımcı olur
T
Üye405 yazı
06/03/2010 : 23:00:25#5
Web sitesi
Alıntı
şimdi ikisininde avantajları var ikisininde kötü yanı var şöyle anlatayım.
gitti gidiyor.com üyelik ücretsiz ilan 2.resim yüklemesi ve kalın yazı yazılması hep paralı satış yapıldıktan sonrada komisyon cabası dükkan açarsan ayda en düşü 25 tl mi ne 100 ürün sergiliyosun sabit fiyat uygulanırsa sattığın malın parasına göre komisyon alıyor vs vs a kredi kartına peşin taksit yapıyor ve bana göre sahibinden.com dan daha fazla satış yapıyor nedeni alışveriş sitesi olması sahibinden.com biraz ilana kaçıyor.
sahibinden.com ise tam tersi üyelikte bedava ilan vermekte bedava satış yaparsan yüzde 7 kesiyolar ve paranı hemen aktarıyolar arkadaşlarımdan gördüğüm kadarıyla dükkanlar daha ucuz ama kredi kartına komisyon alınıyor peşin bir kerede ödenirse komisyon yok kredi kartlarıda biraz sınırlı cepten onaylı var
ama alexsa.com da sahibinden.com önde gittigidiyor daha geride.
eğer ürün satacaksanız gittigidiyordada sahibinden.com dada satın sahibinden.com a ilan girin güvenli ticaret yapın satışta para ödersiniz gitti gidiyodada dükkan açın 100 ürünlük ikisininde faydasını görürsünüz 30 gün sonra ama sahibinden.com da telefon nosu var sorun olduğunda arayabilirsiniz inşallah şlerşde daha iyi olur bu siteler.
gitti gidiyor.com üyelik ücretsiz ilan 2.resim yüklemesi ve kalın yazı yazılması hep paralı satış yapıldıktan sonrada komisyon cabası dükkan açarsan ayda en düşü 25 tl mi ne 100 ürün sergiliyosun sabit fiyat uygulanırsa sattığın malın parasına göre komisyon alıyor vs vs a kredi kartına peşin taksit yapıyor ve bana göre sahibinden.com dan daha fazla satış yapıyor nedeni alışveriş sitesi olması sahibinden.com biraz ilana kaçıyor.
sahibinden.com ise tam tersi üyelikte bedava ilan vermekte bedava satış yaparsan yüzde 7 kesiyolar ve paranı hemen aktarıyolar arkadaşlarımdan gördüğüm kadarıyla dükkanlar daha ucuz ama kredi kartına komisyon alınıyor peşin bir kerede ödenirse komisyon yok kredi kartlarıda biraz sınırlı cepten onaylı var
ama alexsa.com da sahibinden.com önde gittigidiyor daha geride.
eğer ürün satacaksanız gittigidiyordada sahibinden.com dada satın sahibinden.com a ilan girin güvenli ticaret yapın satışta para ödersiniz gitti gidiyodada dükkan açın 100 ürünlük ikisininde faydasını görürsünüz 30 gün sonra ama sahibinden.com da telefon nosu var sorun olduğunda arayabilirsiniz inşallah şlerşde daha iyi olur bu siteler.
Z
Üye382 yazı
sattığınız ürünün faturası varmı? faturada yetmiyor orjinalliğini kanıtlayan belge istiyor gg. sen satmaya başla.. ilanların silince anlarsın gg nin ne halt olduğunu.. ya markasız ürünler yada elveda gg
TİCARETTE UĞRAŞINIZ VE CESUR OLUNUZ. ZİRA RIZKIN ONDA DOKUZU TİCARETTEDİR. (S.A.V)
T
Yeni Üye20 yazı
Arkadaşım GG ve ya diğer e- ticaret yoluyla para kazanmak istiyorsan nadir bulunan herkesin yemek isteyeceği nakliye ve hava şartlarına dayanıklı akmayan kokmayan GIDA ürünü tavsiye ederim örneğin kaşar peyniri gibi . üzerinde biraz daha çalışırsan sağlam ipuçlarına ulaşırsın başarılar dilerim .
TuNavy
H
Yeni Üye22 yazı
arkadaşlar yorumlar için teşekkürler ama ebayda gümrük işi nasıl oluyor.mesela bir tane ürün sattık bunu sadece kargoyla kurtarabiliyormuyuz teşekkürler.
O
Üye101 yazı
her ulkenin gumruk mevzuati farklidir,mesela amerika ya havana prosu satamassin, yada japonyaya rus receli,gonderemessin.
alici tarafin onu bilmesigerekir,ama genede tek bir urun icin dunyanin genelinde gumruk yoktur.uzerine ,hediye , veya numune yazarsin sorun cikmaz.
alici tarafin onu bilmesigerekir,ama genede tek bir urun icin dunyanin genelinde gumruk yoktur.uzerine ,hediye , veya numune yazarsin sorun cikmaz.
ozan cima
ada-line trd.
tel;0081 903 698 1001
tokyo/JAPAN
ada-line trd.
tel;0081 903 698 1001
tokyo/JAPAN
N
Yeni Üye86 yazı
M
Yeni Üye21 yazı
07/03/2010 : 16:32:08#11
Web sitesi
Alıntı
Bu tarz sitelerde satış yaptığın sürece sadece masa kazanır , inanılmaz bir rekabette cabası , sürekli en hızlı olmak zorundasın.Bence boşa kürek çekmek belki öğrenciler ve part-time için ama daha ötesi için mantıksız.
T
Üye405 yazı
07/03/2010 : 17:18:56#12
Web sitesi
Alıntı
bence kimseyi dinleme ve inandığın şeyi yap unutma herkeste kredi kartı var ve güvenilir sıfır riskli mal almak istiyolar kimseye sorma yap sat kazan
Z
Üye382 yazı
| Alıntı Yapılan Metin: |
Yazıyı gönderen - netant gittigidiyorda orjinal ürün harici satamazsın diyen arkadaş .. kaç senedir gg ye girmiyorsun bilmiyorum ama gg de orjinal ürün bulmak zor ... parfümlerin çoğu sahte. tekstil desen çoğu çakma... 5*10 tane satıcı hariç çoğu kişi çakma ürün satıyor.. gg de satış için düşünmen gereken tek şey kesilen komisyon ve listeleme ücretleri. bunları siteye bıraktıgın halde kar elde edebiliyosan satışa başla. zararın olmaz. ebay içinde aynı şey geçerli. ebay in komisyonları gg den daha düşük. hala geçerliyse ilk 3 satış için listeleme ücreti de almıyor. şansını denemelisin. kargoyu bedava yaparsan satışın daha çok olur. ptt kargo yurtdışı için diğer kargolara göre gayet uygun fiyat veriyor. fedex vs. kullanacaksan göndermeden önce ürününün hangi ülkeye ne kadar gittigini öğren daha sonra ebayde bunu belirt. her ülke için farklı kargo ücretini görebilmelerini sağlamalısın. başkada bi olayı yok. takibini sıkı yapıp müşterilerini kırmadıktan sonra yürüyüp gidecek bi iş... |
sen bana çakma yani orjinal olmayan bir ürünün linkini ve ilan numarasını ver. 1 saat sonra bak bakalım ilan duruyormu ? 5 senedir gg de ürün satıyorum. istersen kendi ilanını ver. hepsini 2 dk da kaldırtayım. beni anlamadan konuşuyorsun. yasaklı ürünleri incele gör.
H
Yeni Üye22 yazı
arkadaşlar ben tartışma yapmak için konu başlığı açmadım.herkesin fikrini söylemesini rica ettim.kendi aramızda polemiğe girmeye gerek yok.
W
Yeni Üye63 yazı
gg de satmak en kolayı arkadaşım ggnin yüzde95i çakma adam çakma mala orjinal yazıp satıyor.ebayda bunu yapamazsın ebayda çoğu markayı da satamazsın telif hakları çok sıkıdır çoğu markada.ebayın şakası olmaz adamı kapının önüne koyuverir.bir daha da asla üye olamazsın eski bilgilerinle.ebayda ben satış yapıyorum inanın kat kat zor ggye göre.alıcı her türlü haklıdır.ebayda yorum puanınız yüzde98in altına bile düşmemeli.kötü yorum almamak için herşeyi yapmalısınız.ggde adam yüzde 80 90 olumlu yorumla bile ürün satıyor.orjinal diye çakma satıyor ebayda bunları yapmak çok zor.ebayın komisyonları da inanılmaz derece yüksek yüzde 12+listeleme+paypal komisyonu.gümrük konusuna gelince en ucuz her zaman ptt.gümrükde sorun olursa da alıcının problemidir her zaman satıcıyı bağlamaz.
H
Yeni Üye22 yazı
ama mesela satıcı kargo ile ürünü gönderdi.gümrükte takıldı.alıcıda gümrük parasını vermemek için almadı.şimdi ne olacak.malı geri getirtmek bir dert tekrar kargo parası dert.bunları düşününce canım sıkılıyor.veya diyelim biz ebaydan bir şey aldık.kaç adet ile gümrüksüz geçirebiliriz.cevaplarınız için teşekkür ederim.
W
Yeni Üye63 yazı
alıcı ürünü geri almazsa ürün otomatikman geri sana döner.burda can sıkacak bir nokta yok bence.ebaydan 2 yi geçme 3e şansını dene.2-3 dediklerim de gidip 2 tane foto makine aynı anda alma.ebat çok önemlidir.büyük kutular koliler şeklinde alırsan.hergün gümrük yolu tutarsın.
H
Yeni Üye22 yazı
teşekkürler warlock ama gümrüğe takılma halinde mal geri gelse bile kargo parası gönderene girmesi kaçınılmaz.bu da işi riske sokuyor.doğrusu ebayda sadece türkiye ye ait şeyler satılabilirmi bilmiyorum.antika parçalar , halı kilim gibi veya el örgüsü kimi mallar. tekrar teşekkür ederim.
S
Üye105 yazı
ikisindende uzak dur
smcyln
M
Yeni Üye57 yazı
Yazıyı gönderen - smcyln ikisindende uzak dur |
kesinlikle çok başın ağrıyabilir
A
Üye127 yazı
08/03/2010 : 14:12:03#21
Web sitesi
Alıntı
Yazıyı gönderen - netant gittigidiyorda orjinal ürün harici satamazsın diyen arkadaş .. kaç senedir gg ye girmiyorsun bilmiyorum ama gg de orjinal ürün bulmak zor ... parfümlerin çoğu sahte. tekstil desen çoğu çakma... 5*10 tane satıcı hariç çoğu kişi çakma ürün satıyor.. gg de satış için düşünmen gereken tek şey kesilen komisyon ve listeleme ücretleri. bunları siteye bıraktıgın halde kar elde edebiliyosan satışa başla. zararın olmaz. ebay içinde aynı şey geçerli. ebay in komisyonları gg den daha düşük. hala geçerliyse ilk 3 satış için listeleme ücreti de almıyor. şansını denemelisin. kargoyu bedava yaparsan satışın daha çok olur. ptt kargo yurtdışı için diğer kargolara göre gayet uygun fiyat veriyor. fedex vs. kullanacaksan göndermeden önce ürününün hangi ülkeye ne kadar gittigini öğren daha sonra ebayde bunu belirt. her ülke için farklı kargo ücretini görebilmelerini sağlamalısın. başkada bi olayı yok. takibini sıkı yapıp müşterilerini kırmadıktan sonra yürüyüp gidecek bi iş... |
+2010
Tamamen katılıyorum
T
Üye405 yazı
08/03/2010 : 15:20:29#22
Web sitesi
Alıntı
www.sahibinden.com dan satın bunlarla uğraşmayın
W
Yeni Üye63 yazı
konuyu açan arkadaşım.kargo parası hakkında satıcıya kalır demişsin.merak etme öyle birşey başına çok zor gelir gelse bile ilanda yazarsın iade ve değişimlerde kargo parası kesilir diye.benim 2 kere başıma geldi ingiliz ürünü geri yolladı kargo parasını kestim almana da aynısnı yaptım.gümrükte takılma noktasına gelince o senin sattığın ürüne bağlı gidip 4 5 kiloluk ürün satarsan takılır.salep semaver cezve tekstil ayakkabı altın daha aklıma gelmeyen bir sürü şey satan Türk gördüm ve çok güzel satış rakamları olanlar da var.iş kurma ve girişimcilik bölümündeyiz.risk almaya değer bence.
F
Yeni Üye31 yazı
ilk başlarda bende senin gibiydim, yapsam mı yapmasam mı diye düşünüyordum. sonra allah yürü ya kulum dedi, türkiyede bulunmayan malı getirttim ve 5 gün içinde 1. parti mallarım tükendi. 2. parti siparişini verdim. gelsin onlarında 1 haftayı bulmadan satılacağına adım gibi eminim...
ne kadar geç başlarsan o kadar zararın olur. hem zamandan hem kardan....
ne kadar geç başlarsan o kadar zararın olur. hem zamandan hem kardan....
"kötü patron , işçisini işveren yapar"
M
Yeni Üye88 yazı
08/03/2010 : 22:27:11#25
Web sitesi
Alıntı
selam arkadaslar droppshiping isine girmek isdiyorum bu ise yapabilmek icin kisinin hangi bilgi ve becerileri olmasi gerekir nelere dikat etmesi gerekir globalmi yapilmasi daha iyi yerel yani turkiye capindami? gørus ve fikirlerinizi bekliyorum selamlar saygilar
MEHMET ALEMDAR
B
Yeni Üye61 yazı
belki biraz uçuk gelecek ama sahibindende daire sat. Yani emlakçılık yap. Ben sattım. Kendi dairelerimiz olduğu için komisyon kazancımız olmadı ama başkasının daireleri olsaydı kazancım daire başına 4 bin tl civarında olacaktı. Sadece çok ilan vermemeye dikkat et. Zira sahibinden emlakçı diye ilanları onaylamıyor...
M
Üye172 yazı
www.firsatagel.com www.firsatagel.com Gittigidiyor ve sahibinden.com tarzı bir site.Ama ikisindende daha gelişmiş özelliklere sahip.Örneğin firsatagel.com da hem ürün satabilir hemde aradığınız ürünün ilanını verebilirsiniz.Yani aranıyor ilanlarıda var.Binlerce kategori mevcut.Binlerce ürün çeşidini ücretsiz kaliteli bir şekilde listeleyebilirsiniz.İster ürünlerinizi açık arttırmalı ihalelere koyun isterseniz sadece hemenal fiyatı ile satın.Yada her ikisini aynı anda yapın.Ücretsiz 4 adet resim ekleme.Ücretsiz sınırsız ürün ekleme.Nomal üyelikler tamamen ücretsizdir.Sitede sadece dükkan açmak ücretlidir.Diğer herşey ücretsizdir.Lütfen ürün eklerken kategorilere uygun ekleyiniz
Dükkan açmadığınız sürece itediğiniz kadar ürün listeleyebilirsiniz.Dükkan fiyatlarıda gayet uygundur.
www.firsatagel.com Hepinizi bekleriz.İlginize teşekkürler.
İletişim marka.59@hotmail.com
Dükkan açmadığınız sürece itediğiniz kadar ürün listeleyebilirsiniz.Dükkan fiyatlarıda gayet uygundur.
www.firsatagel.com Hepinizi bekleriz.İlginize teşekkürler.
İletişim marka.59@hotmail.com
S
Yeni Üye7 yazı
selam ilk defa duydum fırsata gel diye bi bakayım dedim ne satıcı var nede alıcı
R
Yeni Üye67 yazı
Bunu en iyi test ederek anlarsın. Belki ufak bir zarar edersin ama değer. Al bir kaç ürün bu sitelerde sat. Durumu yaşa**** anla. Yurtdışı kaynaklı sitelerde ise eğer senin ürün alınmaya değerse alıcı kargo bedeline zaten bakmaz. Lazımsa alır. Küçük bir yeri açsan dahi bir dünya gideri zaten var. Adamlar hizmet sunduğu için illaki bir kar elde edecekler. Gümrük mevzuatını çok iyi bilmem ama toptan göndermediğin sürece sıkıntı sende alıcıda yaşamaz. Toptan olayında ise gümrük müşavirliğinden destek alman gerekir. Allah yardımcın olsun. Çekinmeye gerek yok. Yaşa**** öğren.
Bize Heryer Trabzon
M
Üye172 yazı
Yazıyı gönderen - sadik-07 selam ilk defa duydum fırsata gel diye bi bakayım dedim ne satıcı var nede alıcı |
Haklısınız çünkü daha yeni.Ücretsiz hizmet veriyoruz.İnşallah milletimiz gerekli ilgiyi gösterir.
Bu internet sitesinde, kullanıcı deneyimini geliştirmek ve internet sitesinin verimli çalışmasını sağlamak amacıyla çerezler kullanılmaktadır. Gizlilik Prensiplerimiz