| Alıntı Yapılan Metin: |
Yazıyı gönderen - cc sitenize yeni kayıt oldum. yeni iş fikirleriyle ilgili her sitede olduğu gibi kimse elle tutulur gözle görülür somut bir iş fikri üretmemiş herkes üstünden tutturmaca kabaca önerilerde bulunmuş gıda sektörü,ticaret vs. gibi. sizlerle aklımda olan bir fikri paylaşayım. çocuklara yönelik bir kompleks.anaokulu adı altında değil yalnız.içinde seramik,müzik,spor,bilgisayar,yoga,pasta yapma aktiviteleri,atık materyallerden birşeyler üretme,oyun oynama,drama,doğumgünü ve parti düzenlemeleri,hamilelere kurs, anne baba eğitimi, vs aslında sıra dışı aklınıza gelen herşeyi ekleyebilirsiniz. bu kurslar haftanın belli gün ve saatlerinde sadece çocuklara veya ailelerin de katılımı ile sıcak ortamlı salonlarda gerçekleştirilebilir. bu kompleks villa tarzı bir binada ve oldukça nezih bir bölgede açılmalı fiyatları da yüksek tutulmalı zira hedef kitleniz yabancı uyruklu aileler ve zengin,çocuğuna düşkün aileler olacaktır. kesinlikle farklı bir iş koludur. çok da tutacağına inanıyorum fakat kaliteden kesinlikle ödün verilmemeli. ben de bir anneyim özellikle kışın çocumla ortak aktivite yapmak istediğimde yapacak hiçbirşey bulamıyorum büyük alışveriş merkezlerine gidip oyuncakçıları zengin etmekten başka. üstelik zengin veya çalışan anne-babalar boş zamanlarını çocuklarına ayırmak için ellerinden geleni yapıyorlar böyle bir yerin kesinlikle müşterisi çok olur. şu büyük alışveriş merkezlerindeki oyun alanları,jetonlu ıvırzıvırlar dünyanın parasını kesiyorlar. böyle bir yer hele bir de aile katılımı da mümkün olan aktivitelerde çok iyi ciro bırakır. insan kendisi için herşeyin ucuzunu arıyor ama çocuğu için fiyatına bakmaksızın herşeyin en iyisini arıyor. buna benzer bir yer sadece istanbulda bir tane var bu arada.
|
bu fikir uzun bir süredir benimde aklımda. Aslında çocuk yuvasından çok kurs tarzında olmalı. Hani seramik, kutu yapımı, resim, müzik aklımıza gelebilecek yetenek ve hobi sayılabilecek uğraşlar için Okul öncesi 0-7 yaş çocuklarına kurs yerleri açmak. Bunu AÇEV yapmaya çalışıyor. Sloganlarıda 7 çok geç. Tabiiki onlar ücretsiz ve gönüllü olarak yapmaktan yanalar.
Düşünülecek olursa bale ve bir iki müzik kursu dışında çocukları oyalayacak oyun tadında kurs ve hobi merkezleri yok. Çocuklar İnternet başında zamanlarını öldürmemeli..
Bunun için müzik ve resim öğretmenlerinden, hatta ve hatta ebruli ve tabii ki seramikten anlayan eğitimcilerden yararlanılmalı..
Büyüklük odur ki, hiç kimseye iltifat etmeyeceksin, hiç kimseyi aldatmayacaksın, memleket için gerçek ülkü neyse onu görecek, o hedefe yürüyeceksin. Herkes senin aleyhinde bulunacaktır. Herkes seni yolundan çevirmeye çalışacaktır. Önüne sayılamayacak güçlükler yığacaklardır, kendini büyük değil küçük, zayıf, vasıtasız, hiç telâkki ederek, kimseden yardım gelmeyeceğine inanarak bu güçlükleri aşacaksın. Ondan sonra sana büyüksün derlerse, bunu diyenlere de güleceksin.( 1908 )
Bir adam ki büyük olmaktan bahseder, benim hoşuma gitmez. Bir adam ki memleketi kurtarmak için evvelâ büyük adam olmak lâzımdır; der ve bunun için bir de örnek seçer, onun gibi olmayınca memleketin kurtulamayacağı inancında bulunur, bu, adam değildir. ( 1908 )
Mustafa Kemal Atatürk