Ana içeriğe geç

Yeme-içme, Turizm, İşletmecilik - Özel

Piliç Çevirme İşi

BaşlatanufukihracatTarih27/02/2010 20:04:25Yorum78

İlk mesaj
Arkadaşlar, son yıllarda piliç çevirme işi iyice moda oldu. Tavukçular, Fast foodlar, Lokantalar kapı önüne piliç çevirme dolabını koyup satış yapıyorlar. Oldukça rahat satılan bir ürün gibi gözüküyor. Benim merak ettiğim piliç çevirmeden günde ortalama nekadar satılır? Aynı anda 60 tane piliç çeviren makineler var ve enaz satan yerlerde bile saatte 8-10 adet piliç pişirildiğini gördüm. Bu piliçler herhangi bir işlemden geçiyor mu yoksa direk paketten çıkarılıp çevirme makinasına mı takılıyor? Kar oranı ne kadardır? İşin içndeki arkadaşlar bilgilerini paylaşırsa mutlu oluruz.

Yerleşim Türkiye / Türkiye
YORUMLARTopluluk ne düşünüyor?
78 yorum
bu işi daha önceden yaptım ama yer ve mekan çok önemli. pişirme işi ise paketinden çıkarıp sadece yağlayıp makineye takmak ve gerisini makine halledio ama şu zamanda kırmızı ete gelen zamdan dolayı vatandaşlar beyaz ete yönelmiş durumda balık ve tavuk mamülleri bu zamanda iyi gider . yani kısaca bu iş karlı iş derim ama yinede araştırmanı öneririm.

Yerleşim Türkiye / YstanbulMeslek Ticaret
sayın corner12 birazdaha ayrıntılı bilgi verebilirmisiniz. ortalama biryerde günde kaç adet satılır. pişirme dolapları gazla mı yoksa elektrikle mi çalışır.
elektrik, gaz, ambalaj gibi giderler çok tutar mı?
kısacası ayrıntılı bilgilerine ihtiyacım var. biraz daha ayrıntılı anlatabilirmisin.

selam arkadasım tavuk 1200 gr maksimum olması lazım ve bunu paketten cıkarıp 1 gece tuzlu suda bekletcen sonra ıstege baglı sıvı yag veya yumurta sarısı tavgun üzerine hafifce süreceksin marinasyon yapacaksın ben bu işi yıllardır yapıyorum haa yıne istege baglı tavugun iç kısmnına tarcın yapragı bir er tane koyabiılırsın lezzet acısından kolay gelsın
Akıllı insanlar zamani nasil degerlendirecegini düsünürler, basit insanlar ise zamanı nasıl öldürecegini düsünürler

Yerleşim Türkiye / YstanbulMeslek Di?er
arkadasımkısın tüp cok yakar dogalgaz en tasarruflu günde 30 taneden altı hele kısın zarar
Akıllı insanlar zamani nasil degerlendirecegini düsünürler, basit insanlar ise zamanı nasıl öldürecegini düsünürler

sayın muhallel cevapların için teşekkürler
bu işin tamamen hazırlanmış olanı yok mu? bize sadece pişirip paketlemek kalsın
dükkan işetmesi, açılış kapanış saatlari, hangi mevsimlerde daha çok iş olur, hangi saatlerde daha çok satış yapılır, mekanın temizlenmesi gibi daha ayrıntlı yorumlarına ihtiyacım var. bi zahmet birşeyler yazarsan bende faydalanırım

merhaba,

bende bu konuya gerçekten çok sıcak bakıyorum ve yalova yolu üzerinde bir restaurant sadece bu iş üzerine çalışıyor ve gerçekten harika iş yapıyor. gerçi o közde çevirme yapıyor. bunun üzerine bir restaurant kurmayı düşünüyorum açıkçası o tarzda. ufuk bey hangi ilde yaşıyorsunuz

teşekkürler
Saygılarımla

Yerleşim Türkiye / KocaeliMeslek Ythalat / Yhracat
sayın bedirhan ben gebze de yaşıyorum.
günde kaç adet satılır aylık ne kazandırır gibi bilgilere ihtiyacım var
işi birkaç güne öğrenebilirmiyiz yoksa biraz zaman alır mı ilgili arkadaşlardan öğrenmek istiyorum

merhaba Ufuk Bey,

Açıkçası bende bu işi araştırıyorum ve yapmayı düşünüyorum. Ne kadar kazandırır ve ne kadar maliyetli olur gibi bilgileri bu işi yapmış deneyimli bir arkadaş bilir.
Saygılarımla

ufuk arkadasim bu ticaret kimse sana bukadar kesin satarsin diyemez mekan ve muhit cok önemli aksam saatleri genellikle yogun satilir temîzliginî deterjanli suyla ve telle temizlenir ve tavugun hazir hali yok sen hazirliycan ama bana yakinsan yardimci olurum sana ben istanbuldaym

sayın muhallel teşekkür ederim
peki yanında lavaş, kanat çevirme, salata falanda satılır mı, gider mi sizce?
yanında neler satılabilir ciroyu artırmak için

sayın ufuk bey ben marmariste yasıyorum bizim bulunduğumuz kösede bi tavukçu var merak etmis sormustum makinanın fiyatını ve tavuğun gelis tanesini tavuğun tanesini kdv dahil 4.25 ten alıyomus makinede 17000 lira almıs bu arkadas bide hertürlü tavuk ürünü satıyor köse dükkanında kiranı gelisini satısını şöyle bir gözden geçir bakalım sana kazandıracakmı hayırlı girisimler herkese
leventkosan

Yerleşim Türkiye / MuglaMeslek Turizm
ufuk tûrkiyede cevirmenin yaninda genellikle baharat veriyorlar sadece ama ben yurtdısinda 3 yil kaldim cevirmenın yanında pilav ve antep ezmesı veriyorlardi ve cok guzel gidiyodu ek olarak yayık ayran guzel kar amaclı olarak kullanabilirsin. benimde tavuk üzerine cevirme degilde farkli bir dûsüncem var ama yaptıktan sonra burda paylasacam parami alabilirsem:)

ufuk birsey daha cevirme makinalari 3000 tl falan cikmasi daha uygun yukarda yazilan gibi 17000 degil iyice arastir ve dost tavsiyesi piyasada olmayan bir is secmen sen diyosun bu aralar moda diye yani bir isi ilk yaparsan kazanirsin iyi düsün yavas adim at basarilar

maliyet bugünki piyasa fiyati istanbulda 7tl .1200 gram tavugun ûst gramajlari zarar eder kg fiyati 4,50 tl cevirme tavuk diger büyuk tavuklara göre 20 krs daha pahalidir yani 1 adet cevirmede 1 tl ancak kazanirsın 7 tl,den verirsen

Arkadaşlar,

Fiyatları biraz yüksek tutmuşsunuz sanki. tavuğun tanesini 7 tl den aldığın zaman bu işi yapma daha iyi. Şu an izmitte tam bir pilici çevrilmiş halde 6.50 tl ye satın alabiliyorsunuz. bu esnaf en fazla 4 tl para vermiştir bu piliç için. bu işi bir restaurantta yaptığın zaman bütün bir pilici 10 tl'ye verdiğiniz zaman hem cebe hemde mantığa gayet uygun olduğunu hissettirecektir. çok işlek ve kalabalık bir yerde hijyen kurallarına u****, şık bir mekanda günde 100 adet sattığınız zaman çok güzel kar bırakacağını düşünüyorum. sizce?
Saygılarımla

fikirleriniz ve paylaşımlarınız güzel, piliç çevirme işinizden kazançlı olabilirsiniz bence ama bunu yaparken yapacağınız konumu iyi seçmelisiniz.Günlük satışlarınız biraz fazla olmalı.çünkü adet satış yapılacağından getirisi düşük kalır . Maliyetini hesaplanmalı.Belediye ile ruhsat işlerini raştır.Gıda tüzüklerini araştır sağlık yönünden titiz davranabilirler.Bazı yerlerde izin verilmediğini gördüm.Ayrıca bunu gaz ,tüp , elektik değilde odun ateşinde yapman çok önemli.Lezzet ve sağlık açısından avantajlı olursun müşteri memnuniyeti daha yüksek olur. Farkındalık yaratman sana faydalı olur.O zaman fiaatıda pek sorun olmaz. Yeme içme işinde kalite ye önem vermelisin . İnsanlar deneme amaçlı bile bunun tadın bakar ilk önce İnsan yoğunluğunun fazla olduğu, yol üzerleri olan yerler,şoförlerin olduğu dinlenme yerleri,asker ve dışarıdan gelenlerin olan yerleri araştır. Ben sadece size kendi fikrim söyledim. deneyimim falan yok. Faydalı olabildimmi bilmiyorum. Size hayırlı ve başarılı işler dilerim.
"sormaz ki bilsin,
sorsa bilirdi.
bilmez ki sorsun,
bilse sorardi."

Yerleşim Türkiye / BilecikMeslek Memur
arkadaslar...aradan epey zaman gecmis(1yl) bu isi düsünenler arasinda gercekten ise baslayanlarda var mi???

Közde pilic yapan var mi???

Aktuel tutarsaniz sevinirim...

slmlar

Yerleşim Türkiye / DeMeslek Saty? / Pazarlama
bence bu iş para kazandırmaz. yani günde yuzlerce satmanız lazım ki kazanasınız. o da stresine degmez bence, satamadıklarınızı da ertesi güne atamazsınız , ya ucuza vereceksiniz ya da kendiniz yiyeceksiniz. lokanta, market gibi yerlere ek gelir olabilir ancak. Ya da şu olabilir, oturma yeriniz varsa yarım tavuğun yanına bir lavaş bir de salata koyarsınız tam tavuk parasına satarsınız o da kazandırır , ama yoksa sadece pişmiş tavuk satmakla dükkan kirası, vergi, maaş bence zor.

Yerleşim Türkiye / YstanbulMeslek Yleti?imci
bir arkadaşım arabada döner satıyordu ismini şirket ismini vermiyorum bilindik bir firma yüzlerce yerde döner yedim bu arkadaşımın yaptığı neredeyse kıyaslanamayacak kadar güzel ve ucuz sorduğumda nasıl çıkarıyorsun diye bana kar etmedğini söylüyor bir ceketi birde döner arabası vardı şuan 2 milyon değerindeki merkez şubesi mülkü lüks evleri ve arabaları var 90 kişi çalıştırıyor merkez şubesinde içeri giren çıkanın haddi hesabı yok şehir dışından dahi müşterisi var Maşaallah benim anlatmak istediğim dönermi yapılacak çevirmemi yapılacak en iyisi mutlaka bulunmalı arge çalışmaları yapılmalı ürün kaliteli ve ucuzsa sizi tercih etmemeleri için sebeb yok ikbal var bunlarda çok iyi yapıyorlardı döneri şuan bilmiyorum yapıyorlarmı
http://www.ikbal.com//kurumsal/detay.aspx?SectionID=rbHe8zKvDTG7TLSCVIJs5Q%3d%3d&ContentId=4QlVA2An0dUi1bBz%2f%2bdnZg%3d%3d

Yerleşim Türkiye / BalykesirMeslek Dany?manlyk
MERHABALAR ARKADAŞLAR ÇEVİRME İLE İLGİLİ BENİM BİLGİLERİMİDE PAYLAŞMAK İSTİYORUM .900,1000,1100,1200,1300 GR OLARAK PİLİÇ KANAT LI SATILIR BUNLARIN İÇİNDEN SADECE 1300GR NORMAL PİLİÇ FİYATIDIR GERİSİ 0,20 KRŞ PAHALIDIR BU ÜRÜNLERDEN YAKLAŞIK %13 KANAT ÇIKAR ONU DEĞERŞENDİRİLMESİDE FEREK ODA ÇEVİRME KANATLA YAPILIR ŞUAN BU TAVUKLARIN KG FİYATLARI BAYİİİ OLARAK 3,85+KDV - 13 LÜK GERİ KALAN GRAMAJLARDA 0,20 KRŞ PAHALIDIR ONA GÖRE HESAPLANANA BİLİR GELELİM MAKİNAYA YATAY VE DİKEY OLARAK 2 TİP MAKİNA VAR VE ADETLERİNE GÖRE FİYAT DEĞİŞİYOR ZATEN SAĞLAM YAPAN VE ARKASINDA DURAN 3 FİRMA VAR BU İŞİ İYİ VE UYGUN YAPAN GAZ OLARAKTA EN UYGUNU DOĞALGAZZ ÇÜNKÜ TÜP 2 GÜNDE BİR BİTİYOR VE MALİYETİ ÇOK YÜKSEK DAHA FAZLA BİLGİ İÇİN YAZIN ELİMDEN GELENİ CVP LAMA YA ÇALIŞIRIM HIII NOT (ÇEVİRMEYE BAHARATLANDIRMAK YANİ SOSLAMAK ÇOK İYİ DEĞİLDİR ÇÜNKÜ ERTESİ GÜNE KALDIĞINDA SATAMAZSINIZ DİYE BİLİRİM)
salih akpınar

Yerleşim Türkiye / YstanbulMeslek Gyda
Alıntı Yapılan Metin:
Yazıyı gönderen - salihakpinar
MERHABALAR ARKADAŞLAR ÇEVİRME İLE İLGİLİ BENİM BİLGİLERİMİDE PAYLAŞMAK İSTİYORUM .900,1000,1100,1200,1300 GR OLARAK PİLİÇ KANAT LI SATILIR BUNLARIN İÇİNDEN SADECE 1300GR NORMAL PİLİÇ FİYATIDIR GERİSİ 0,20 KRŞ PAHALIDIR BU ÜRÜNLERDEN YAKLAŞIK %13 KANAT ÇIKAR ONU DEĞERŞENDİRİLMESİDE FEREK ODA ÇEVİRME KANATLA YAPILIR ŞUAN BU TAVUKLARIN KG FİYATLARI BAYİİİ OLARAK 3,85+KDV - 13 LÜK GERİ KALAN GRAMAJLARDA 0,20 KRŞ PAHALIDIR ONA GÖRE HESAPLANANA BİLİR GELELİM MAKİNAYA YATAY VE DİKEY OLARAK 2 TİP MAKİNA VAR VE ADETLERİNE GÖRE FİYAT DEĞİŞİYOR ZATEN SAĞLAM YAPAN VE ARKASINDA DURAN 3 FİRMA VAR BU İŞİ İYİ VE UYGUN YAPAN GAZ OLARAKTA EN UYGUNU DOĞALGAZZ ÇÜNKÜ TÜP 2 GÜNDE BİR BİTİYOR VE MALİYETİ ÇOK YÜKSEK DAHA FAZLA BİLGİ İÇİN YAZIN ELİMDEN GELENİ CVP LAMA YA ÇALIŞIRIM HIII NOT (ÇEVİRMEYE BAHARATLANDIRMAK YANİ SOSLAMAK ÇOK İYİ DEĞİLDİR ÇÜNKÜ ERTESİ GÜNE KALDIĞINDA SATAMAZSINIZ DİYE BİLİRİM)

Arkadaş sağolsun işin en can alıcı noktasına açıklık getirmiş. Benim şuan 2 esnaf arkadaşım bu işin içerisinde ve işleri iyi durumda.
Dükkanın işlek biryerde olması ticaret için en önemli etken biliyorsun bunu.
Diğer noktalara gelirsek doğalgazlı , tüplü falan filan unut.
Lezzet oluşturmak istiyorsan mutalaka kömürde oluyor bu iş. Kullanılan kömür masrafın günlük 15 lira yani 2 paket ama onların kömürü uzun değişik bir kömür zaten tavuk dağıtıcıları yamyam olmuş herşey mevcut onlarda sağolsunlar.

Makina işi için 3500'den başlar 7000'de biter motorlu yatak 72 şişlik profesyonel makinalar. Makina bulman kolay İstanbul bu işin kalbi.

Günlük en az 50 ürün satılıyor gerisi kolay ticaret.
Sos olayına gelince sossuz olan tavuk iyi kızarmıyormuş ve göz doldurmuyor.
Sos için zeytintayğı ve biraz salça işini görüyor bunları büyük bir kovanın içinde hazırlıyorsun ve tavuklar yaklaşık 3 saat terbiyede kalıyor, hazırlanıyor.

Bu iş çok hızlandı iyi yer kapmak ve oyunu kuralına göre oynarsan günlük ortalama 300 lira cebine temiz para koyuyorsun.

Sana güzelce bir fikirde bonus olarak benden.
Makinan mutlaka yatay ve kömürlü olacak.
Ve kimsenin yapmadığını yapacaksın.

Közde Bıldırcın -- Bu olay kimsede yok şimdilik reklamını o yönde yap. Bu sana ekstra bir popülerlik katar ve müşteri kitleni arttırır.

Gerisi senin nasibine kalmış.
Allah kimsenin bahtını rızkını kapamasın her iş temiz dürüst yapılırsa para kazandırır.

Hayırlı işler.

Yerleşim Türkiye / AnkaraMeslek Serbest meslek
Bu arada tavuk 3,5 lira civarına geliyor bıldırcın ise şimdilik 6 civarında fiyata çıkabilirmiş senin için öğrendim şimdi.

Ankarada Közde tavuk benim bulunduğum bölgede 9 lira 9,5 lira bıldırcını ise sen 15'e satarsın insanlar emin ol sadece tadına bakmak için bile alır.

Dediğim gibi nasibin ve dükkanın iyi bir yerde olacak.
Kolay gele...

Yerleşim Türkiye / AnkaraMeslek Serbest meslek
bu ülkede beyaz ete inancım daha güçlü
Satılık Ziftin Olsun,

Selanik'ten Kel Gelir

Yerleşim Türkiye / ÖzelMeslek Di?er
Merhaba , istanbul anadolu yakasında bu işi yapan ve yardımcı olacak arkadaş var mı , teşekkür ederim.
Taşı delen suyun gücü değil, damlaların sürekliliğidir.

Yerleşim Türkiye / YstanbulMeslek Bankacylyk-Finans
uzun uzun okudum tüm yorumları...sanırımın benden basa bu işi yapan yok aramızda ben bu kömurde piliç işine 4 ay once basladım....bılmedıgım bır meslekti....once dukanımı anlatayım...5 masa 20 sandalyeden olusaan yatay kömur de pılıc makınesı olan aynı anda 30 pilic cevıren bır makıne...gunde ortalama suanda 35 50 arası yazın ıse 90 110 arası satıslarımız var....ben sos yapmıyorum sabah gelen tavugu bacaklarını baglayıp sıse taıp dırek makıneye takıyorum....kendı yagıyla pıısıp hazır oluyor ortalama atese göre soyluyorum bır saaaten fazla bısmekte....tanesını 10 tl satıyorum eger ıcerde yenecekse yarım 7 tl tam 13 tl ekmek ve garnıturle beraber....nekadar co ıcerde satarsam okadar fazla kar fazla....sımdı tavukıtan bahsedıyorumm...ben beypiliç kullanıyorum...1100veya 1200 arası kyllanıyorum....suadnakı fıyatı 3750tl artı kdv dıcem ama kdv %1 olduundan dusuk zaten...arkadaslar 900 1000 gr tavuktan bahsedmısler onlar pıstıklerınde baya kucuk kalıyor bu seferde musterı beggenmıyor...ıdealı 1100 veya 1200 gr.....kömürde pişiriyorum tekrar soyluyorum elektrık veya dogalazlıyla arasında fark cok özellıle lezzet konuusunda...kömür olarakta hem dogal kömür hemde malezyadan gelen farklı komur kullanıyorum ortalamayı sorarsanız 20 adet pılicı a3 kg kömür kullanıyorum....sımdılık bukadar sormak ıstedınız varsa sorabılırsınız....elımden geldıınce herkese yardımcı olurum....iş karlımı dıyenvarsa sonuna Kadar EVET
aykut gök

Yerleşim Türkiye / KayseriMeslek Ticaret
unuttum soylemeyı buarada dukkanın önüne bır tabela yaptırdım....aynen bu yazıyor tabelada DİKKAT ÇEVİRME VAR....bana cok etkısı oldu

aykut gök

12 numara veya 13 numara dediğimiz 1200 gr ve 1300 gr dan aşağı takılmaz.kanatlı alırsın ve kanatlarını ayrıca satarsın ben şişlere takıp pişirip satardım bu çıkan kanatalırıda .kızarmış piliçte sosa veya yumurta sürmeye hiç bulaşma .ertesi gün satamazsın

Yerleşim Türkiye / AntalyaMeslek Emekli
sayın aykutgök ve okanelektro öncelikle teşekkürler, tavuğu sossuz ve hiçbir işlemden geçirilmeden pişirilmiş şekilde bir iki kez yeme gafletinde bulundum,wienerwald un tavuğunu da yedim (közde hiç yemedim), şunu söyliyebilirim marine edilmemmiş tavuk aldığım yerlere birdaha hiç uğramadım, sanki tavuk, yolunur yolunmaz şişe takılmış gibi kokuyor ,içi tuzsuz ,derisi piştiği anda güzel birde paket serviste ambalajın içinde terleyip yağı ve suyu akıyor derisi çıtıtır çıtırken yumuşuyor,yemek kültürüm olmasada böyle bir tavuk yedikten sonra tavuktan nefret etme boyutuna geldim. bu tür tavuk satanlar genellikle çiğ tavuk satan ve ek iş olarak bu işi yapan yerler. Anladığım kadarı ile kalan tavuğu satamama kaygısı ile aynı tavuk yarın yine satılsın diye sos veya marine gibi işlemler yapmıyorsunuz. Birkez alan müşteri bu durumda birdaha almak istermi bilinmez. siz sadece bu işi mi yapıyorsunuz yoksa soğuk satışın yanında ek olarak mı bilmiyorum ama kışın 30 35 arası satış demişsiniz sadece bu işi yapıyorsanız çok az değilmi. 3,5 a alınan tavuk 10 tl ye satılıyor , 40 tane desek ayda 7000 lira gibi bir getirisi olur kira(işlek ve merkezi biryerse 3000 tl civarı min.),eleman ve diğer giderleri düşünce pek birşey elde kalmıyor gibi. bu iş paket servise yönelik daha mantıklı değilmi ,

bugün tekrar wienerwald a gidip tavuk siparişi verdim şansıma tavuğun hazır olması 20 dk mı aldı bu sırada dükkanın içinde durup gözlem yaptım, tavuğu önce buhar makinesinde haşlıyorlar makine 24 şişli ve her şiş 3 tavuk alıyor 12 tavuk vardı, sonrada derisini kızartan başka makinede 5 dakika kızartıyorlar. butları ve kanatları da önceden haşlayıp dinlendirme dolabında bekliyor , isteyene vermek için kızartma makinesinde ısıtıp paket yapıyorlar. ekmek arası tavuk istiyene de önceden pişmiş parça tavuğu tabakta mikro dalgada ısıtıyorlar, ekmeğide kızartma fırınında pişiriyorlar, içine bir kıvırcık yaprağı koyup paketliyorlar. 2 tane haşlama 2 tane kızartma fırınları var 1 tanede dinlendirme dolabı, patatesler elma dilim önceden pişmiş bir nevi hazır. dinlendirme dolabında bekliyor. bütün piliç dışında herşey önceden hazır belki tavukta haşlama kısmında uzun süre bekleyebilir. sosu lezzetli, sıcakken göğüs eti kolay yeniyor , ama soğuduğunda göğüs eti başta olmak üzere kızarmış yerler sertleşiyor eti çekilmiş gibi oluyor ve yenmiyor. birde pilav aldım almaz olaydım bir pilav bukadar mı kötü olur . mekan restaurant tarzı ama pek öyle oturulacak merkezi bir yer değil, mantıklı olanı paket alıp evinde işyerinde rahat rahat ellerinle yemek , elin almanı banvitten aldığı plici sadece sosla marine edip yeni bir elementmiş gibi 15 tl ye satıyor ve iş yapıyor , Sonuçta tavuk bildiğimiz tavuk ve adamlar mikrodalgada bu işi yapıyor ama marka olmanın kuvveti ile, sen 7 liraya satarken ( oda sos koyarsam elimde kalırsa satamam diye, belkide uğraşmak istemiyoruz) o 15 liraya satıyor maliyet onun daha düşük çünkü alım gücü yüksek ve senden daha yüksek karla satıyor. sonuç : bizde marka özentisi sebebi ile ağzınızla kuş tutusakta norveçli balıkçıların denemiş olması veya paris laburauvarlarında test edilmiş olması durumunda ota moka güveniyoruz. türk malı olunca burun kıvırıyoruz. çinliler gibi sadece fiyat ile rekabet etmeye çalışıyoruz ama biliyoruzki ucuz etin yahnisi olmaz diyen bizler 1 bilemedin 2 kez yeme cesareti gösteriyoruz, günde minimum 100 adet ve 15 tl satış fiyatı ile bu işten para kazanılır , diğer türlü öğrenciye ucuzcuya yazın mangalcıya mantığı ile zor gözüküyor.

yenı hayat ben tavugu közde ceviriyorum yemedıgınden belli......zaten söylemişşin......ben gunluk 40 tavuktan 480 tl alıyorum 30 kg dönerde taıyorum herggun yanında ıcecelerı saymıyorum....dukkan kıram 700 tl eleman masrafım yok ustasıda benım calısanıda benım esımle kardesımle beraber calsıyoruz eleman masrafı etmıyorum...ortalama aylık elıme 4000 tl gecıyor...asgarı ucretle calısmaktan iyiii baskasını emrı altında calısmaktanda daha iyiii kendiii işim arkadasım.....benım wienerwald dedıgınle alakası yok....bıgun mısafırım ol el basımın uzerınde yerın var...parmaklarınada dikkat et ısırmayasın.............buaradda benım sos yapmayıp yarın takma gıbı bı sorunum yok..kalmayan tavugu yarına takamazsın...satamayacagan tavuguda cevırmye takmazsın arkadasımmmm
aykut gök