Selam arkadaslar ben bu sitede yeniyim yalniz okumus olduklarim bana sizelrin yani yorumcularin gercekten girisimcilik ruhu adina cok iyi yansimalar biraktigina eminim...Simdi ben 1,5 hafta önce burda ana yol-mahalleye hitab eden 80 metrekare büyüklükde bir büfe actim almanyada bu bicok yerde vardir bizim tekel büfelerine benzer yaninda mesrubat alman damak tadina ait sosis ekmek arasi sinitzel gazeteler dergiler ickiler sigara tütün v.b.gibi bir cok ürün satmaktayim Benim sizlere sormak istedigim sey acaba dükkanimi nasil gelistirebilirim müsteriyi nasil cekebilirim özellikle yaslilarin yogun oldugu bir semt ana caddede ve parkyerim de var ..Birde maruzatim olacak gecen müsterinin tekine kasa bira sattim bana gelis fiyati 12.49 euro kasa satislarda fazla kar marji olmadigindan üzerine sadece 2 euro koyup sattim ki bu tarz büfelerde daha da yüksege satilir aslinda ben müsterinin ayagi alissin diye bu fiyatlari yaptim tabiiki bende biliyorum Sadece icecege bagli alkol su vs. satan yerler daha uygun fiyata satiyor ama onlarda sürümden kazanip müsteriye cazip fiyatlarla sunabiliyorlar...Neyse müsteriden 14.49 diyince biraz tereddütte bulundu pahali degilmi diye bende ona nazik bir sekilde benim fiyatlarimi büyük market fiyatlari ile malesef karsilastimayacaginizi ve gercekten bir büfe olarak makul bir fiyat oldugunu anlatmaya calistim..Bu olay beni o gün bu gün düsündürüyor Aklima müsteri cekmek icin cazip seylerde gelmiyor degil mesela almanlara özel kücük yuvarlak ekmekleri haftasonlari 10 tane 2 euro deyip satabilirim ya da haftanin belirli günü birayi almis oldugum fiyattan müsteriye sunabilirim yalniz merak ettigim, acaba sizler yeni bir dükkan büfe acmis olsaniz ilk önce müsteri cekmek icin fiyatlari kirip maldan zarar dahi edip müsteri cekmeyimi saglarsiniz yoksa hersey sabit olup müsterinin zamanla cogalmasini mi beklersiniz?
İlk mesaj