Ana içeriğe geç

İş Kurma Ve Girişimcilik

Facebook Profili Ve Tişort Baskı

Başlatanfatihc87Tarih06/02/2010 13:38:22Yorum19

İlk mesaj
Yeni Üye57 yazı
Mrb arkadaşlar , benim yie geçen gün aklıma bir fikir geldi , ama bir engelimiz var , fikri anlatayım .
Şimdi günümüzde herkesin bir face book hesabı var ve insanlar çoğu zamanını bu sitede geçiriyorlar , özellikle gençler , bende bu bir girişimcilik fikri oluşturdu , kaliteli tişörtlere insanların facebook proflini , anasayfasını bassak dedim , önlü arkalı baskı olabilir , tasarım sitelerinde yaptım çok hoşuma gitti , bu arada marmara ing iktisatta okuyom , üniversiteli olarak benim bile hoşuma gitmişse gençlerinde hoşuna gideceğini varsayıyorum , ama biz bunu siyah ve beyaz tişörtlere bassak , netten insanlar fotolarını yollayacaklar sonra netten sipariş ve tişört 2 günde elinizde , sonra resimleri de silecez , AMA facebook kardeş buna ne der , hukuki bir sorun olur mu ? bu kafamızı çok karıştırdı .
Tüm değerli abilerimden yorum bekliyorum .
Özelikle rterzioğlu bir yorum yazarsa daha çok sevinirim .

Yerleşim Türkiye / İstanbulMeslek Öğrenci
YORUMLARTopluluk ne düşünüyor?
19 yorum
Yazar997 yazı
Hukuki tarafını bilemiyorum ama fikir çok zekice :) yolunuz açık olsun

Yerleşim Türkiye / YstanbulMeslek Bilgisayar-Bili?im
Editör5590 yazı
Facebook a bunu sorarsan daha işin başında para isteme ihtimalini göze alman gerek. Ama ben olsam sormadan yapardım. Ses getirip belli bir büyüklüğe ulaşırsan o zaman facebook la oturur konuşursun.
tamnland.com

Yerleşim Türkiye / TürkiyeMeslek Di?er
Üye2981 yazı

İstikbali gençlere , emanet eden devlet büyüğümüzün ne kadar haklı olduğunu görüyoruz.

Tebrikler ve yolun açık olsun . Bu konunun internet üzerinden satışını düşünüyorsunuz herhalde .

Size tavsiyem bu ürünü okul kantinlerinden pazarlamayı deneyin ve işe liselerden başlayın . Üniversite ve liseliler için farklı bir model oluşturun . Ve bunu deklare edin . Bu arada bu t-şhortu giyenlerin ünivrsiteli olduğunu herhes bilirse , kendisine üniversiteli süsü vermek isteyen bir dünya gençten talep görecektir.
Birden aklıma geliveren bir şeylerdi . Yanlışlarım olabilir onları dikkate almayıverin .
ismail karagülle

Yerleşim Türkiye / YstanbulMeslek Ymalat
Üye780 yazı
Herkesin zamanının büyük bi kısmını ayırdıgı farmville,yoville,fishville oyunlarının resimlerinide basabilirsin:)
Strotaş

söve ,mimari restorasyon,dekoratif iç,dış mekan elemanları ve ısı yalıtım malzemeleri

Yerleşim Türkiye / KütahyaMeslek Ymalat
Yeni Üye25 yazı
şahsi fikrim,

feysbuk,farmville vs. ilgili firma yada kuruluşlara uzunca bir süre hatta mümkünse hiç haber verme,
çünki çalarlar fikrini, elinde bir avuç hava kalır,
sen yap işini inşallah çok iyi tutar süper bir bomba olur senin için,
üniversiteli girişimcim benim, vergi vs. kısımlarını da şimdilik at kenara yani resmen korsan olarak başla işe.

sen yeterki üret, ilerde büyüyünce sistem bir çıkış yolu bulursun rahat ol,
inan bana bu işi legal yollarla yapayım dersen erken vakit küsersin ticaret hayatına, iştahını kaçırırlar, iyisimi fikrin soğumadan işe koyul.

Yerleşim Türkiye / YstanbulMeslek Bilgisayar-Bili?im
Yeni Üye13 yazı
Merhaba,
Aklıma yattı...hoşuma da gitti yani :)) Arkadaşların da parmak bastığı gibi geriye bir tek sorun kalıyor. Facebook'un kendisi! Bilmiyorum ne kadar doğru bişey ama ortalıkta zaten bir sürü çakma adidas falan var. Demem şu ki bi yere kadar sorun olmaz ama gerçekten büyük işler yapmak istersen o insanlardan izin almak gerekir...

Yerleşim Türkiye / IzmirMeslek Ythalat / Yhracat
Yeni Üye32 yazı
Yapmak istediğin baskılı t-shirt ile aynı şey anladığım kadarı ile... yani çok yüksek bir rakam koyarsan kendi profil screenshotlarını alıp bir baskıcaya gidebilirler, zaten patentini alabileceğin bir iş modeli olmadığı için bu arada baskı t-shirt işi yapanlarda hemen bu işe el atar yani sen başlatsan bile eğer tutarsa millet bu olaya hemen el atar.. hukuki bir problem olacağını sanmıyorum...

Yerleşim Türkiye / AntalyaMeslek Saty? / Pazarlama
Yeni Üye50 yazı
Bence burda Facebook herhangi bir sorun çıkartmaz, çünkü t-shirt ü giyenler zaten Facebook'un aynı zamanda reklamını yapmış olacaktır. Yada bu teklifle izin alınabilir ? Tabi bence , sence ile de yola çıkmamak lazım. En azından böyle bir teklif de yapılabilir. Reklamını yapıyorsun, sitesini kullanıyorsun =)

Yerleşim Türkiye / AnkaraMeslek Esnaf
Yeni Üye32 yazı
Facebook'un reklama ihtiyacı var mı sence? En son bildiğim kadarı ile 250 milyon üye sayısını geçtiler :) Telif hakkı konusunda sadece internet sitesinin ismi içerisinde facebook geçerse problem yaşarsın...

Alıntı Yapılan Metin:
Yazıyı gönderen - black_guitar
Bence burda Facebook herhangi bir sorun çıkartmaz, çünkü t-shirt ü giyenler zaten Facebook'un aynı zamanda reklamını yapmış olacaktır. Yada bu teklifle izin alınabilir ? Tabi bence , sence ile de yola çıkmamak lazım. En azından böyle bir teklif de yapılabilir. Reklamını yapıyorsun, sitesini kullanıyorsun =)

Yerleşim Türkiye / AntalyaMeslek Saty? / Pazarlama
Yeni Üye57 yazı
Herkese değerli fikirleri için teşekkür ederim , cidden şimdi daha iyi anlıyorum bu sitenin değerini ve değerli yorumlarınızı , yorum yazan ve yazacaklara çok çok teşekkürler . İzin olayı tabiki biraz canımı sıktı ve sizin yorumlarınızı okuduktan sonra aklıma geldi , bunu facebooka söylesem onlar yapsa hem marka hemde profesyonel bir iş olur tabi bana para verirler mi orasını bilemem, türk şirketi olsa söylerdim para almadan ama bu adamlara parasızda söylemek istemem .

Yerleşim Türkiye / YstanbulMeslek Ö?renci
Yeni Üye20 yazı
şimdi sen bunu yaparken kimseye bi telif ödemeyeceksin... bu dolayısıyla taklit edilebilmen anlamına gelecek... tek bir model de sana ne kazandırabilirki? ben bi zaman istanbulda şöyle bir şey denedim yol çalışma tabelaları varya o karakterler üzerinde oynadım onları dans eder figürler haline getirdim normal pozları üzerine mizahi bi kaç şey ekledim (numuneleri hala durur hatıra olarak:)) sonrada bi katalog yapıp bunlar stokta bekleyen hazır mallarımmış gibisinden bu tip tişörtleri satabileceğim mağazaları gezdim... amaç hangi model talep görecek, hangisi basmaya değer falan filan tabi bide ona göre maliyet hesabı yapıcaz... yani bi dükkan istedi diye üç model basamazsın sonuçta bi sürüm yakalaman gerek... bir kaç sipariş almayı başardım ilk etapta dört model bastırdım (bu ara bunların tümünü sadece kendim yapıyorum sadece tişört baskıyı atölyesinde yaptırıyorum...) bi ara fena gitmedi ama ancak kafa kafaya çıkıyo... olmadı bilakis, deymedi yani. bak mesela bu işleri yapan crazy diye bi mağaza zinciri var karikatürist aptülika diyede bi abimiz var (eski kuşak gurup perişanı filan çizerdi) bu o mağazalarla anlaşmış metallica yı ve benzeri gurupları karikatürize etmiş tişörtlere baskı yapmışlar... o iş tutar ama ancak o şekilde tutar... sana tavsiyemse tarif ettiğin tişörtü kendin için bastır paşa paşa giy benzersiz olur havan olur...
kurtuluş

Üye101 yazı
cok guzel fikir...
ama asagi tukursen sakal yukari tukursen biyik,patent almaya kalkasan uzun hikye,kendin yapsan iki gun sonra fason cular 1000 er tane basar.maliyetide ucuza getirirler. sen direk fasoncularla konus.profil shablonu olsun isim yeri bos kalsin.isteyen doldursun
facebook baba hoop noluyor diyene kadar sen at inla uskdar da cay iciyor olursun.
ozan cima
ada-line trd.
tel;0081 903 698 1001
tokyo/JAPAN

Yerleşim Japonya / TokyoMeslek Ythalat / Yhracat
Yeni Üye71 yazı
kardeş fikir güzel, ancak bu işi bir kere yapıcan tam yapıcan, sonuçta senin bu fikrini kopyalacaklardır.Öyle bir üretim yaptırman lazım ki başkaları seni kopyalayana kadar sen malı piyasaya yüklü miktarda sürmüş olmalısın. Yoksa piyasanın içinde ezilirsin.

Yerleşim Türkiye / YstanbulMeslek Tekstil
Yeni Üye20 yazı
bide diğer yazıma ek olaraka sana şunu söyliyeyim illede yok kardeşim ben bunu yapacam fikrime çok güveniyorum dersen eğer, kendine bi konsept oluştur... mesela moziella firefox kendi tişörtlerini yapıp satıyor sende şöyle bişey yapabilirsin... facebook youtube google bunları kendine malzeme olarak kullanırsın çeşit yaparsın yani hepsiyle tişört yapabilirsin... ama bana sorarsan yinede girme o işe derim...yaptır bi tişört giy üstüne aynı zamanda piyasa araştırması yapmış olursun baktın soran eden oluyo ooo tişörtün ne güzel nerden aldın filan gibisinden o zaman düşün bunları her fikir paraya dönüşecek diye bir şey yok...
kurtuluş

Üye2981 yazı
Alıntı Yapılan Metin:
Yazıyı gönderen - fatihc87
Herkese teşekkür ederim değerli yorumlarınız vesilesiyle kafamda şekillendi çoğu sey ve yapmamaya karar verdim .herkese teşekkür ederim tekrar .

İyi yaptın . Ne işin var sıkıntılı işler bunlar.
ismail karagülle

Yerleşim Türkiye / YstanbulMeslek Ymalat