Ana içeriğe geç

İş Kurma Ve Girişimcilik

Semt Pazarlarında Maliye Prosedürü Nedir ?

BaşlatanscetinTarih05/02/2010 09:13:16Yorum4

İlk mesaj
Üye261 yazı
Merhaba,

Semt pazarlarında mal satmak için, maliye açısından yapılması gereken prosedürler nelerdir ? İzin mi alınması gerekiyor ? ya da başka yapılması gerekli olan uygulamalar nelerdir.

Bu konuda bilgisi olan varsa ve paylabilirse çok memnun olurum.

Herkese iyi günler...

Yerleşim Türkiye / İstanbulMeslek İletişim
YORUMLARTopluluk ne düşünüyor?
4 yorum
Yeni Üye56 yazı
merhaba bende 3 aydır semt pazarına çıkıyorum yapıcağınız işi tam bilmiyorum ama pazar yer sahibi olan esnaftan yer kiralıyorsun günlük aylık bilemiyorum maliye pazar içindeyken karışmıyor ama yer sahibi olmak istiyorsanız onu bilmiyorum aslında bu konuda bende ( yer sahibi nasıl olunur ) bilgi almak isterim size yardımcı oldum mu bilmiyorum

Yerleşim Türkiye / YstanbulMeslek Di?er
Üye261 yazı
merhaba,

hiç yapmadım daha önceden bu işi. Yeri kiraladıktan sonra, satış yaparken , gelip kontrol falan yapıyorlar mı ? nasıl oluyor bu işler, hiç bir yerde de bulamadım. Karar verirsek tekstil üzerine satış yapmak istiyoruz.
Teşekkürler...

Yerleşim Türkiye / YstanbulMeslek Yleti?im
Yeni Üye20 yazı

Merhaba;
Eğer belediye, vergi kaydı istemiyor (genelde istemezler) ise en iyisi vergi kaydı olmadan çalışmaktır. Ancak vergi memurlarına yakalanma riskiniz her zaman var. İşi uzun vadeli ve sürekli olarak yapacaksanız pazarcılar odasına kayıtlı olup basit usulde vergi mükellefi olmanız veya vergi kaydı açtırıp gerçek usulde vergi mükellefi olmanız gereklidir. İkametinizin olduğu vergi dairesine gerekli evraklarla başvurarak (ikametgah, nufus cüzdan fotokopisi ve aslı, yerinize ait kira kontratı yada tahsis belgesi, noterden imza beyanı veişe başlama bildirim formu) bunu kendiniz de yapabilirsiniz ancak usulsüzlük cezası yememek için bir muhasebeci ile çalışmanız daha doğrusu. Gerektiğinde daha fazla bilgi verebilirim.
Saygılar....

Yerleşim Türkiye / YstanbulMeslek Muhasebe
Üye261 yazı
teşekkürler istanbul55

Yerleşim Türkiye / YstanbulMeslek Yleti?im