Ana içeriğe geç

İş Kurma Ve Girişimcilik

Freelance İşimi Nasıl Vergilendireceğim?

BaşlatanüreticiTarih03/02/2010 00:15:37Yorum6

İlk mesaj
Yeni Üye11 yazı
Doktora öğrencisi mimarım.
İspanyol bir sergi tasarımı ofisi Türkiye'deki işlerini yürütmemi istedi. Proje için gerekli dökümanların oluşturulması, uygulamanın yürütülmesi ve bazı noktalarda tasarım desteğini kapsayan bu işi freelance olarak yürütmek ve şirkete fatura etmek istiyorum
(İspanyol şirket çalışanı olmam, alması uzun süren çalışma izni gerektirdiği için böyle bir yol önerdiler).

Vergi dairesine, mimarlar odasına, muhasebeci bir arkadaşa danıştım ama stopaj, beyanname, vergi levhası, 18. madde ... arasından bir çıkış bulamadım.

Nette biraz bakındım ve evimi ofis gösterip aldığım ücret üzerinden gelir vergisi ödemenin mümkün olduğunu gördüm ama yolunu hala bulamadım.

Yardımcı olursanız çok sevineceğim.

Kolaylıklar.

Yerleşim Türkiye / İstanbulMeslek Mimar
YORUMLARTopluluk ne düşünüyor?
6 yorum
Üye1714 yazı
Başka bir şirkete faturalayabilirsin. Veya maliyeye bildirmek kaydı ile yapabilirsin sanırım bunu.

Mali müşavirlerle konuşmanda yarar var.
Bu işte para var! - https://buisteparavar.com

Yerleşim Türkiye / YstanbulMeslek Yöneticilik
Yeni Üye95 yazı
Merhabalar

Evinizin adresini bildirerek vergi dairesine mükellefiyet bildiriminde bulunabilirsiniz.Şirket kurmadan gerçek kişi olarak mükellefiyet bildiriminde bulunacaksanız işe başlama bildirgesinini başlamadan 10 gün önce vergi dairesine vermeniz gerekmektedir.

Mükellefiyet bildirimi için ;

1-İşe başlama bildirimi ( http://www.maliye.gov.tr/vd/merzifon/dilekce/iseBaslamaBirakmaBildirimiOnYuz.doc) adresinden indirebilirsiniz.
Ekleri:
. Noter onaylı imza sirküleri, (Basit usulde vergilendirilen mükelleflerden aranmamaktadır.)
. Onaylı nüfus cüzdanı sureti,
. İkametgah ilmuhaberi,
. İşyerinin kiralanmış olması halinde ise kira sözleşmesinin bir örneği

Bu aşamadan sonra çeşitli yasal yükümlülükleriniz ; yasal defter tutma, vergi beyannameleri v.s. olacağı için mutlaka bir serbest muhasebeci ya da mali müşavirle görüşmelisiniz.

Başarılar dilerim.

Yerleşim Türkiye / BursaMeslek Muhasebe
Yeni Üye11 yazı

Alıntı Yapılan Metin:
Yazıyı gönderen - arzuu
Merhabalar

Evinizin adresini bildirerek vergi dairesine mükellefiyet bildiriminde bulunabilirsiniz.Şirket kurmadan gerçek kişi olarak mükellefiyet bildiriminde bulunacaksanız işe başlama bildirgesinini başlamadan 10 gün önce vergi dairesine vermeniz gerekmektedir.

Mükellefiyet bildirimi için ;

1-İşe başlama bildirimi ( http://www.maliye.gov.tr/vd/merzifon/dilekce/iseBaslamaBirakmaBildirimiOnYuz.doc) adresinden indirebilirsiniz.
Ekleri:
. Noter onaylı imza sirküleri, (Basit usulde vergilendirilen mükelleflerden aranmamaktadır.)
. Onaylı nüfus cüzdanı sureti,
. İkametgah ilmuhaberi,
. İşyerinin kiralanmış olması halinde ise kira sözleşmesinin bir örneği

Bu aşamadan sonra çeşitli yasal yükümlülükleriniz ; yasal defter tutma, vergi beyannameleri v.s. olacağı için mutlaka bir serbest muhasebeci ya da mali müşavirle görüşmelisiniz.

Başarılar dilerim.

Arzu Hanım, verdiğiniz bilgiler için çok teşekkür ederim.

Yerleşim Türkiye / YstanbulMeslek Mimar
Üye163 yazı
offshore şirket kur. @cebelitarık (Gibraltar )
Laser shop 4 sale !!

Yerleşim / The Planet EarthMeslek Di?er
Üye150 yazı
offshore şirket nedir? biraz açabilir misiniz?

Yerleşim Türkiye / AnkaraMeslek Memur
Üye355 yazı
hocam aynen arzuu hanımın dediği gibi ben geçen hafta başvurdum 300 tl ücret yatırıyorsunuz vergi dairesine bunun dışında fatura bastırıyorsunuz vergi dairesine ben seyyaren ticaret olarak yapıcam dedim evinizi ofis olarak göstermenin bir takım saçma sorunları var vergi denetmenleri evinize giyor hiç uğraşmayın seyyaren iş yapıcam demeniz yeterli sabit işyeriniz olmadığı için stopaj ve tabela vergisi vsaire vergilerden kurtuluyorsunuz kapatmak ise inanın açmaktan daha kolay saygılar

Yerleşim Türkiye / YzmirMeslek Ymalat